Şimdi Ara

SKY-STAR nedir ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu aralar bir sky-star'dır gidiyor. Nedir ne değildir hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olan biri var mı?

• ayrıntılı bir bilgim yok ama forumda bununla ilgili yeterince bilgi var donanım genel bölümünden ve burdan search yaparak bilgi bulabilirsin. benim bildiğim skystar dijital tv kartı ve bununla gerekli donanımlare alındıktan sonra uydudan download yapabiliyorsun ve sanırım bazı şifreli kanalları çözüyor.
  • ya o kadar kolaymı... internete girilebiliniyorsa üstelikte uydu olduğu için çok hızlı bir bağlantı olur , o zaman türkiyede insanlar neden adsl yada kablo gibi internet bağlantılarına ayda milyonlarca para döksün ?... o zaman herkes bağlantısını fes edip skystar a yada başka bir dijital tv kartına geçmezmi .. ? bu skystar tahminimce sadece belirli yerlerden belirli şeyleri download edebilio olsa gerek .. dvd yada kanallardaki diziler , tv showları vs .. eğer diğer bağlantılardan farkı yoksa türkiyede adsl yada kablo abonesi kalmazki.. o yüzden bilen biri tam olarak açıklasın şunu pls..
  • Arkadaşlar , bende SkyStar2 var ve 1 yıldır kullanıyorum. Bu kart 2 amaca hizmet ediyor.
    1- Digital Tv Kartı : Adından da anlaşıldığı gibi , kurulu çanak anteniniz (tabi ucunda lnb) varsa , bunu ss2'ye bağlayarak (Not: Disecq Switch ile 4 çanağı aynı anda bağlayabilirsiniz) o uydudaki yayınları izleyebilirsiniz. Harici digital receiver'ların çözebildiği şifreli yayınları bu kartta çözer. Şifreyi çözmesi için HİÇ Bİ EKSTRA DONANIMA İHTİYACINIZ YOKTUR. Çünkü şifreli kanalları software yolu ile çözer. Şifreli , şifresiz alabildiği tüm yayınları hard diskinize MPEG2 formatında (720*576) kayıt eder. Mesela , ben sürekli video-clip çekiyorum. 4 dakikalık bi video-clip ortalama 125 mb yer tutar. Divx ile bunu sıkıştırınca 35 mb'a indiriyorum. Tabi ki istediğiniz filmi MPEG2 (DVD) kalitesinde çekip , divx yapıp altyazı da koydum mu CİLLOP gibi divx film arşiviniz olur. Film kanalları olarak HOTBIRD uydusundaki MULTIVISION kanalları. HISPASAT uydusundaki TEQUILLA kanallarını tavsiye ederim. (TEQUILLA kanallarını ŞİDDETLE tavsiye ederim. Çünkü bu kanallarda 4 adet 24 saat 18+ yayın yapan ve 10 civarı güncel film gösteren kanal var.
    2- Bu kartın 2.kullanım amacı INTERNET 'tir. Bu da 2 yolla olur.
    a- Hiç bi ücret ödemeden hiç bi ekstra aygıta ihtiyaç duymadan sadece bu kartla uygun programlarla milletin uydudan download ettiklerini sizde onlardan çekebilirsiniz. Bu işlem için çanağınızı EUTELSAT (D.Türk'ün bulunduğu) uydusuna çevirmeniz gerekiyor. (Şimdi Hotbird uydusunda da olduğu söyleniyor). Çalışma mantığı gayet basit. Her türlü ayarı yaptıktan sonra bekliyorsunuz milletin bişeyler indirmesini. Verdiğiniz kriterlere uygun bi dosya olduğunda otomatikmen o dosya sizin pc'nize de iniyor.
    b- "a" şıkkında söz ettiğim hizmeti "Opensky" firması veriyor. Bu firmaya kendiniz üye olarak , kendi istediğiniz dosyaları çekebilirsiniz. Fİyatı yurtdışından abonelik alacaksanız aylık 10 Euro , Türkiye'den üye olacaksanız aylık 30 Euro. ANCAK , bu bağlantı şeklinde mutlaka DIAL-UP bağlantınız olması gerekiyor. Çünkü bu tek yönlü bi bağlantı. Upload'ı dial-up ile yapıyorsunuz. Download'ı uydu ile yapıyorsunuz. İŞİN EKSİ TARAFI AYLIK DOWNLOAD LİMİTİNİZ SADECE 1 GB. Yani sadece 1 divx film indirebiliyorsunuz. 1 gb dolduktan sonra emin değilim ama HAVUZA GİRİYORSUNUZ galiba. Bunun detaylarını yine bu forumda bulabilirsiniz. Ben uydu internet işini hiç denemedim , okuduklarımı , duyduklarımı yazdım. Benim bildiklerim bu kadar. Yanlışım yada eksik yazdığım bişeyler varsa lütfen diğer arkadaşlar ilave etsin / düzeltsin.

• ss2 ile bir dvd film (4.5 gb) yaklaşık 2 saatte indiriliyor. bir dvx film 20 dk sürüyor. ama işin kötü tarafı istediğinizi seçememeniz. yani millet ne indiriyorsa onunla yetinmek zorundasınız. ama işe yarayan bir çok program ve oyunda çekilebiliyor. benim kullandığım programların çoğunun son sürümleri bu şekilde çekildi. kendim indirmeye kalksam herhalde dial up ile 1 ay filan sürerdi. hiç bir şey yapmıyorum. sadece gelen dosyalar bakıyorum ve işime yarayanları alıyorum. birde fza dosyaları varki işin can alıcı noktasıda bu zaten. fza dosyası yakaladığınızda bu dosyada diyelimki bir dvd filmin çekileceği yazıyor (zaten adı o şekilde geliyor). bu filmin başlangıç ve bitiş saatleri, boyutunun ne kadar olduğu ve dosyanın kaç parça halinde ineceği belirtiliyor. bu dosyayı fazzt denen programa yüklüyorsunuz ve artık download için hazırsınız demektir (tabi daha önce adı geçen fazzt, ateon gibi programların kurulu olması ve ayarlarının yapılmış olması lazım). bundan sonra tek yapmanız gereken fza dosyasında belitilen saatler arasında bilgisayarı açık tutmak. 4.5 gb dvd film 2 saatte iniyor. bazı filmleri şifreli gönderiyorlar ama çoğu çözülüyor. terminatör 3, yüzüklerin efendisi, conan (oyun) gibi bir çok dvd rahatlıkla çekiliyor. daha doğrusu çekildi. kimsede artık eski film yada oyun indirmeyeceğine göre sonuçta yeni oyun ve filmleri çekmiş oluyorsunuz.
    tv fonksiyonu zaten çok iyi. bir çok şifreli kanalıda çözüyor.

• @yrsoguz
    Hocam , sen hiç fza ile divx yada dvd indirdin mi ? Söylediğin dowload süreleri manyak rakamlar o yüzden soruyorum.
  • ben arkadasın ss2 kartını harbiden varmı boyle birsey diye eve getirip kendi DT canagıma taktım basladım fza aramaya(gerci bunlar artık forumlardada paylaşılır hale geldi)4 saatte 7 divx film 1 dvd film indirdim
    download hızı cok iyi oldugunda 2mb saniye olarak geliyor felaket oldugunda ise 700kb dan asagıya inmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet indirdim. www.uyduturk.net adresine gir ve daha detaylı bilgiler veriyorlar zaten. saniyede 2 mb ile dosya indirebiliyor bu alet. dvd ler genelde 48 mb lık dosyalar halinde 90 tane civarında rar dosyası olarak geliyor. ss2 nin 48 mb dosya çekmesi ortalama 1 dk sürüyor. bazen dosyaların hepsi aynı saatte değilse , bazen 3-4 parçası 1 gün sonrada verilebiliyor. ama bu zaten fza dsoyasında yazıyor. aslında ben bu kartı tv izlemek için aldım ve tv fonksiyonundan çok memnunum. dosya çekme benim için işin fantazi kısmı ama hakikaten müthiş download hızı var. birde sevdiğiniz oyunları yada güncel filmleri download ediyorsanız değmeyin keyfinize.
  • yani anladığım kadarıyla sadece belirli yerlerden download yapılabiliyo.. peki ya surf ? ve sanmıyorum ama multiplayer oyun ?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by crossfire</i>
    <br />. Upload'ı dial-up ile yapıyorsunuz.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

uploadu adsl modem ile yapabilirmiyim ? yaparsam herhangi bir hiz artisi saglarmi bana
  • ben sky star kartiyla hotbird teki butun sifreli kanallari cozebiliyorum
  • @danski
    "ben sky star kartiyla hotbird teki butun sifreli kanallari cozebiliyorum" demişsin. Üstad , 2 yıldır uydu işinin içindeyim , ama 2'li şifre sistemlerinin çözüldüğünü duymadım. Sen , 2'li şifre sistemlerini ÇÖZEBİLİYOR MUSUN ?
  • hepsi dedimse mesala Spice Platinum ve Bazi polonya kanallari haric hepsi MCM. multivision . XXL gibi kanallaRIN keylerini her ay cekiyorum
  • yani XXX yayin yapan kanalari cozemedim her gun degisiyormus sifreleri
  • yani XXX yayin yapan kanalari cozemedim her gun degisiyormus sifreleri ProgDVB yi indir onlarin Soft keylerini cek yeter
  • tamam dostum anladım. onları zaten biliyorum , ben yeni bişey var sanmıştım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ysroguz</i>
    <br />evet indirdim. www.uyduturk.net adresine gir ve daha detaylı bilgiler veriyorlar zaten. saniyede 2 mb ile dosya indirebiliyor bu alet. dvd ler genelde 48 mb lık dosyalar halinde 90 tane civarında rar dosyası olarak geliyor. ss2 nin 48 mb dosya çekmesi ortalama 1 dk sürüyor. bazen dosyaların hepsi aynı saatte değilse , bazen 3-4 parçası 1 gün sonrada verilebiliyor. ama bu zaten fza dsoyasında yazıyor. aslında ben bu kartı tv izlemek için aldım ve tv fonksiyonundan çok memnunum. dosya çekme benim için işin fantazi kısmı ama hakikaten müthiş download hızı var. birde sevdiğiniz oyunları yada güncel filmleri download ediyorsanız değmeyin keyfinize.

peki bu dediğin olay yaklaşık ne kadara patlar bize? uydu sistemi dahil..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

• www.markom.com.tr de komple set satıyorlar. fiatına buradan bakarsınız.
  • çok saol..
  • bu sky star için gerekli kart-uydu gibi edevatları aldıktan sonra,
    -kanalları izlemek için
    -internet kullanımı ve sınırsız download için
    ayrıca abonelik, sabit ücretler gibi şeyler var mıdır? varsa ne kadar?

crossfire bahsettiğin Opensky dışında başka seçenek yok mu , internet içn?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.