Şimdi Ara

SKODA YETI KULUBU (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.641
Cevap
76
Favori
576.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sert süspansiyondan dolayı çukur ve tümsekler hissediliyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri lastik havaları. 1 psi bile çok farkettiriyor ses açısından. Ben kışlıkları önler 35 arkalar 35 şeklinde kullanıyordum. Yoldaki tüm olumsuzlukları hissediyordum. Kışlıkları çıkarıp yazlıkları taktım ve havaları (fabrika verisi) ön 32, arka 33 psi şeklinde ayarladım. Çok farketti. Çok daha yumuşak ve sessiz oldu...

Yeti ye 3d paspas aldım. Paylaşıyorum...

• paspaslar güzelmiş . fiyat ne kadar acaba ?

Orijinalden alıntı: KNNİ

paspaslar güzelmiş . fiyat ne kadar acaba ?

Kargo dahil 95 Tl. Eliftuningden aldım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben Skoda Yeti hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Ancak bayiden değilde siz kullanıcılarından. Sorularım şudur :

1. Skoda Yeti ile yeti greenline adı verilen araçlar arasında ne fark var?
    2. Ben altı yerden yüksek, bagajı büyük, hafif arazi koşullarında beni rahat ettirecek bir araç arıyorum. Yeti (greenline ve normal) nin yerden yüksekliği ne kadardır?
    3. TDI ve TSI modeller arasında yakıt tüketimi açısından hangisi tercih edilebilir?
    4. 4x4 modeli bayilerde var mı? fiyat olarak kaçtan başlıyor?
    5. En çok yakışan ve tutulan renk hangisidir?
    6. Servis ve parça (hem fiyat olarak hemde yaygınlık konusunda) açısından bir sorun yaşarmıyım?

Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Yakıt tüketimi değeri vermeye devam (1.2 tsi). Aracın 2. 500 km'sinde de yakıt tüketimi düşmedi. 531 km için 42,1 lt benzin yaktım (7,9 lt). Fakat dün aracı kullanırken acelem olmadığı için özellikle yavaş kullanmayı denedim. 30km'lik şehir dışı yolu 80km ortalama hız ile gittim. 6,2 lt yaktı. Bu kadar yavaş kullanan arkadaşları tebrik ediyorum ama ben dayanamıyorum. yüksek hızlarda araç kullanmam ama seri kullanırım. Ortamala 100 km hızla seri kullanımda 8'ler civarında yakıyor.

Ben de servisten paspas almıştım 100 tl'ye. ama yukarıdaki gibi heryeri kaplamıyor. özellikle son ayağımı dayadığım yer açıkta benim paspasta.

1- yetiler benzinli , greenline olanlar dizeldir
    2-yetinin yerden yüksekliği 18 cm , greenline ın ki 15,5 cm dir . bagaj çok büyük değil , hatta küçük diyebiliriz ancak tavan yüksekliği olduğundan büyük cisimleri yüklemenize de izin verir . arazi koşullarında derken altının yüksekliği yeterli gelir size ancak araç 4*4 değil . 2.0 tdi ler 4*4 tü şuan gelmiyorlar ülkemize , belki özel siparişle gelir bilmiyorum .
    3-ortalama 1.2 tsi , 1.6 tdi den 2 litre fazla yakar diyebiliriz ya da kullanıma göre 1,5-3 litre arası .
    4-4*4 lerin listelerde iken fiyatları 88-94 civarı idi . birde düz vites 2.0 tdi 170 bg olan vardı o biraz daha uygundu . opsiyonlarla fiyat artabileceği gibi , bayilerde ciddi indirimler de olabiliyor .
    5-çoğu rengi güzel , göreceli bir kavram bu .
    6-servis fiyatları normal , parça sıkıntısı olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNNİ -- 24 Mart 2013; 9:59:41 >

• herkese iyi haftasonları diliyorum,

tüm konular forumda çok güzel ve seviyeli tartışılıyor. yakın zamanda yaptırmam gereken KASKO ile ilgili biraz bilgi isteyeceğim. 2012 model 1,6 dizel greenline ambition için kasko telifleri almaya başladım, zürih sigorta anormal bir rakam çıkardı 2700 tl, yakın zamanda kasko yaptıran arkadaşlar hangi sigortadan ne kadar yaptırdıklarını paylaşabilirlermi??? benim aklımdan 1200 tl gibi bir rakam geçiyordu. inşaallah umduğumdan çok çıkmaz.

konu hakkında biligi verebilirseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler...

Orijinalden alıntı: cevherci

herkese iyi haftasonları diliyorum,

tüm konular forumda çok güzel ve seviyeli tartışılıyor. yakın zamanda yaptırmam gereken KASKO ile ilgili biraz bilgi isteyeceğim. 2012 model 1,6 dizel greenline ambition için kasko telifleri almaya başladım, zürih sigorta anormal bir rakam çıkardı 2700 tl, yakın zamanda kasko yaptıran arkadaşlar hangi sigortadan ne kadar yaptırdıklarını paylaşabilirlermi??? benim aklımdan 1200 tl gibi bir rakam geçiyordu. inşaallah umduğumdan çok çıkmaz.

konu hakkında biligi verebilirseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler...

İndirim kademenize göre değişir, yeni yaptırdım, 863 TL Anadolu Sigorta. Ergo da 930 idi.

Orijinalden alıntı: Sahap08

Anadolu sigorta full kasko teminatlar sınırsız 500 TL.

sigortacınızın telefonunu verir misiniz

süper fiyat..

Orijinalden alıntı: notyetktu

Bir yakıt deneyimi de ben paylaşayım istedim. Aracım Skoda Yeti Greenline Ambition, şu anki kilometrem 24.000km de. Yarısı şehir içi yoğun trafikte, yarısı şehir dışı uzun yolda olmak üzere bir depo yakıtla toplam 1150km yol gittim. Bence oldukça iyi bir değer. Yolun 500km sinde araçta 4 kişi varken geri kalanında tektim. Bu arada bu tüketim sırasında araçta kış lastiklerinin olduğunu da belirtmek isterim.

Araçtan genel anlamda memnunum. Bugüne kadar beğenmediğim büyük kusurları yok. Servis masrafı fazla değil, senede iki defa yapılan işçilik ve yedek parçadaki %20 lik indirimler skodanın artısı. Koltuklar çok rahat değilse bile, diz mesafeleri çok yeterli. Ayrıca arka koltukların çok yönlü hareket ve kullanımları çok büyük artı. Aracın kullanım sırasındaki görüş açısı çok iyi.

Ben aracı geçen yıl nisan ayında 55bin TL ye almıştım. Bu sene başında almış olsaydım aynı paraya elegance versiyon alabilecektim. Ama bugün yine alacak olsam yine skoda yeti alırdım. Çünkü bence piyasadaki en iyi f/p oranına sahip araç. Piyasada rakibi olabilecek nissan qashqai, ford kuga, opel mokka vs. den hem işçilik kalitesi hem ferah iç alan olarak daha üstün bir araba. Arabanın dobloya benzediğini söyleyenler var, bense arabamın dış görünüşüne bayılıyorum. İsteyen istediği araca benzetebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: chemaster1

quote:

Orijinalden alıntı: h-yolcu

tüm üye arkadaşlara merhaba, 2013 yeti greenline da herhangi bir değişiklik yapıldı mı , yada 2013 yılında değişiklik yapılacak mı cevaplarınızı bekliyorum .

Yüce otodan aldığım bilgiye göre;
    mart ayında gelen 2013 lerde 2012 ile hiç fark yok, ama ağustos gibi gelecekler makyajlı olacakmış, cam tavan, dsg ve diğer opsiyonlar alinabilecekmiş bekleyelim bakalım.

Hocam bu iyi haber, aralık deniyordu makyaj için.

Orijinalden alıntı: Sahap08

Anadolu sigorta full kasko teminatlar sınırsız 500 TL.

kasko değeri 67500 olan aracınıza mı 500 TL ye kasko aldınız? olaya bir açıklık getirseniz iyi olur...
    kasko çok değişkenli bir olay ve en az 2-3 yerden fiyat almakta fayda var.
    Panasonic TX-P42ST33E 3D NeoPlazma
    Amoeba Scud, 7005 Alüminyum, Shimano Alivio, Alex ACE - 19
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

%60 indirimle 1250 TL olan sigorta ücreti 500 TL ye düşüyor. Yetiler içinde kasko ücreti o civarda.

%60 nasıl oluyor anlamadım, daha önce kasko yaptıran arkadaşlardan 2000 li rakamları görenler bile vardı.

dediğim gibi çok değişkenli bir olay kişiye ve duruma göre değişir ama bence yinede tam bir açıklık getirilse olaya iyi olur...
  • 500 liraya full kasko yaptırdığını söyleyen kişinin, bırakın yetiyi arabası bile olduğunu sanmıyorum...
    %60 indirim + eksik teminat bile olsa 500 Tl mümkün değil...
  • bu konu üzerinde durmamın sebebi yanlış bilgiyi önlemekti ki düşündüğüm gibi ciddi bir kasko bilgi eksikliği mevcut... % 60 indirim diye birşey olmaz... her sene bir önceki seneki kaskodan değil yapıldığı tarihteki kasko fiyatından indirim olur. yani bir sene 1200 yapılan kasko bir sene sonra %20 bile hasarsızlık olsa yine yaklaşık aynı fiyat çıkabilir...

Hep söylüyorum 2-3 yerden fiyat alma, iyi araştırma ve mümkünse sadık müşteri indirimi gibi aynı firmayla çalışma yöntemleri denenmeli...
  • Forumda açıklama istenmiş yapalım o halde. Kasko 500 TL. nasıl oldu?
    Araç Skoda yeti greenlıne elegance 1.6 tdı cr 105 2012 model
    Sigorta bedeli: 66.400 TL. Hasarsızlık oranı : %65
    Artan mali sorumluluk : SINIRSIZ
    Tutar: 554 TL. Sigorta: Anadolu sigorta bütün değerler full gösterildi.
    Poliçemi elden önceden almıştım zaten. Günü gelince sigortacımın hesabına 500 TL. havale geçtim. Bana küçük bir indirimi oldu o kadar. İstenirse özelden sigortacımı yazarım. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahap08 -- 25 Mart 2013; 18:50:07 >
  • Arkadaşlar aracımı geçen ay aldım ve kasko yaptırdım.2012 greenline 1.6 Elegance.Önceki araçtaki kaskoyu kapattırmamıştım 4 ay sonra yeti'yi aldım.Önceki kaskom 580 tl. fark olarak 316 tl verdim toplam 896 tl.ye kasko yaptırdım 4. kademedeyim %60 inidirimim var 8 yıldır kaskom var ve kaza yok.Firma sompo japan teminat 61500 tl diğer teminatlar full. Kasko tarihi 22/02/2013..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenklc -- 26 Mart 2013; 6:38:02 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.