Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA KULUBU (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
11
Favori
76.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. ! haftadır 2012 dizel otomatik trendline jetta ile 2012 dizel otomatik elegance octavia arasında gidip geliyorum. Kafamda bir sürü tilki dolaşıyor.Piyasa fiyatları neredeyse aynı fakat octavia dolu olması nedeniyle ilgimi ok çekiyor.


    fakat bazı forumları incelediğimde jetta da dsg arızalarında ıyı nıyet kapsamından değiştirdiklerini skoda da ise bunu hayli zor olduğunu belirttiler. Gerçi aynı motora sahip olmaları olsa da şu aralar vw nın de başı emisyondan dolayı başı belada.

    kafam gerçekten bulanık ve son gelen bi teklifle iyice karıştım. 2014 ambıent dsg dizel octavıa 45000 de 61000 tl 2012 elegance 56000 tl. kasa farkı var ama siz değerli kullanıcılar bu iki kasa arasında kullanıcı farkı ne göruyorsunuz
  • Arkadaşlar uzun süren Sedan kullanımından sonra 2 ay önce Suv grubu bir araç aldım (Tiguan 1.4 TSI DSG) ama yüksek sürüş pozisyonunu sevmedim yeniden sedan bir araç almak istiyorum. Almak istediğim araç, Octavia. Ama 1.4 Tsi Dsg ile 1.6 dizel Dsg arasında kararsız kaldım. 1.4 Tsi 140 bg benim önceki aracı aratmaz fakat bayide yok 2. el neredeyse hiç ilan yok. 1.6 seçeneği ise diğerine görece daha düşük bir motor gücü, ama çok güçlü bir 2. el. 5 kişilik bir aileyiz.

    Ne dersiniz, bu veriler ışığında 1.4 Tsi 140 Bg mi yoksa 1.6 dizel otomatik mi? Dizel otomatik 140 bg olan versiyonu aratır mı, uzun yolda falan nasıldır. Teşekkür ederim.

    Not: Tavsiyede bulunacak olan arkadaşlar yakıt tüketimi avantajı/dezavantajını dikkate almasınlar lütfen. İşletme üzerine alacağım için yakıt önemli bir kriter değil.
  • Octaviaaaaaa

    Korktun mu?


    Şaka şaka hortlatayım konuyu dedim. Listemde olan bir konu 2016dan beri mesaj atılmamış. Octavia severliğe yakışıyor mu hiç. Hayırsız olmamak lazım. Octavia seven Herkese selam.
  • Ben de konuya hareket getireyim bi,
    Octavia kullanan çok var,
    sıkıntısız ve rahat bir araç, sorun çok olmadığı için burası biraz sakin gibi düşünüyorum, sadece alım aşaması soruluyor genelde, alınca da artık..
    Ufak tefek sorunlar da olur yazalım arkadaşlar bekliyoruz, mesela bende birkaç zamandır marşı 4-6 sn geç almaya başladı arada bir oluyor, daha önce karşılaşan oldu mu bu duruma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    2008 model Octavia 1.6 FSI Elegance alma niyetindeyim. Araca lpg takılmamış. LPG uyumlu olup olmadığıyla ilgili kafam karışık biraz. Tam randuman almama gibi bir sorun mu var yoksa hiç uyumlu değil mi?

    2010'larda yazılanlara baktığımda LPG uyumlu değil gibi şeyler söylenmiş. Sonrasında ise pek çok kişi taktırmış.

    Taktırırsak da hangi markadan taktırmamı tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salihd46

    Ben de konuya hareket getireyim bi,
    Octavia kullanan çok var,
    sıkıntısız ve rahat bir araç, sorun çok olmadığı için burası biraz sakin gibi düşünüyorum, sadece alım aşaması soruluyor genelde, alınca da artık..
    Ufak tefek sorunlar da olur yazalım arkadaşlar bekliyoruz, mesela bende birkaç zamandır marşı 4-6 sn geç almaya başladı arada bir oluyor, daha önce karşılaşan oldu mu bu duruma
    Kullanım sırasında yakın mesafelere gidildiğinde bir de start stop devreye girdiyse, akü zaten tam manasıyla şarj olamadığından, bir sonraki sürüşe zayıf bir aküyle başlıyor olursunuz. Aracın beyni, akü yeterli güç seviyesine erişmeden start stopun şartları tamamlanmadan start stopu devreye almıyor ancak akü seviyesini ölçtürmeniz lazım. Ben de zaman zaman yaşıyorum. Süre 4-6 sn değil ama 2-3 sn.




  • Huan88 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için, akü eskimiş zaten 6 yıllık, dediğiniz de doğru, ama benim gidip geldiğim yolun belki 15 km si dur kalk olmayan düz yol, geçenlerde aracın kitapçığını okurken şunu gördüm, kontağı ilk çevirince dizel enjektör ısıtıcı lambası söner sönmez aracı çalıştırın yazıyordu. Önceden tüm lambaların sönmesini bekliyordum, şimdi hemen o lamba sönünce çalıştırmaya başladım iki haftadır hemen çalışıyor,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, octavia 2015 1.6 tdi 110 ps dsg - araca sahibim, ürün katoloğuna nereden sahip olabilirim. Bu araçlarda orjinal fren diski ve balatası marka olarak nedir ve yan sanayi ile orjinalin fiyat farkı neyden oluşmaktadır. bilgi vericek vamrı?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.