Şimdi Ara

SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baba0392

1.4 150 hp fındıktan sonrasını okumak bayram günü 1 dakika israfı.

Tabi o vurgulayarak yazdığınız HP herşeyi ifade ediyor siz de haklısınız :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Yeni Tiguan__1.4 TSI_BMT_125_PS_Manuel__Trendline__30.100,00 €__88.017,50 TL
    Honda CRV__1.6_Dream_(Düz)__1597 cc__Dizel__113,370 TL

Eğer dediğiniz fiyatlara çıkarsa satmaz.Tiguan 88 , CRV 113'den başlıyor zaten.
  • 1.0 motor için performans kaygılarını haklı buluyorum, ancak 1.4 TSI 150 beygir motor türkiye piyasasında ortalamanın üzerinde bir performans sunuyor sonuçta, vw' in aktarma olarak da oldukça başarılı olduğunu düşünürsek özellikle.

10 saniyenin altında bir 0-100 km. hızlanması olan bir suv/crossover için performanssız diyemeyiz. yüksek performans modelleri değiller. Seat Ateca 0-100 km. hızlanması 9.0 saniye gözüküyor.

TSI motorların alt devirlerde oldukça iyi bir çekiş sağladığını biliyoruz. dur kalk yoğun sürüşlerde ve şehir içinde oldukça pürüzsüz hızlanıyorlar. yüksek beslemeli olması ve bir benzinli motora göre düşük devirlerde yüksek güç üretiyor oluşu da yokuş yukarı bir avantaj oluyor. bildiğimiz şeyler zaten. turbo/intercooler gecikmesi hissedeceğiniz en büyük sıkıntı, ona da bizim vergi sisteminde zorunluyuz hemen hemen, piyasa da alıştı. 130 km saatten sonra çok şey beklemeyin evet ancak benzer şeyler 2.0 yüksek beslemeli motorlar için de geçerlidir. bahsettiğimiz limitleri %20 artırın. 2.0 olunca da uçup kaçmaya başlamıyor yani, biraz daha hızlı evet ama 5.7 L V8 gibi düşünmemek lazım.

• bu araçlara artık 1.6 lt mi olur 1.5 lt mi olur onu bilmemde 140 hp civarında dizel motor koyarsa o zaman ülkemizde iyi iş yapar. şahsen şuanda var olan yada var olacak motorlarla bu araçları almam. 1.4 benzinli alsam çok yakacak 1.6 dizel 115 hp alsam o araçta gitmez ( golf 7 tdi var benim için şahsen gitmiyor )
  • otopark O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim , yazı ve yorum şahsıma ait hatam olduysa affola.

Resimler markaların kendi resmi web sitelerinden alıntıdır.

Yazımda verdiğim linklerden birisi markanın kendi resmi web sitesi olup diğer link ise İngiltere de otomobiller üzerine yayın yapan özel bir web sitesidir.
  • Benim merak ettiğim İngiltere'de First Edition ve SE Technology adında iki özel paket var, First Edition ucuz ve tam bana göre. Gelir mi bunlar acap

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Satamadiklarinda seri sonu araçlar gibi getiriyorlar sanırım.

• SKODA KODIAQ resimleri paylaşamamıştım , sanki AUDI tarzı hissettirdi bana biraz !!!

Ülkemizde başlangıç paketi ne kadar olur bilinmez ama AUDI Q5 in başlangıç paketinin 140 bin olduğu göz önüne alınacak olursa sanırım KODİAQ baz donanımla 85 - 90 binli rakamlardan az olmaz ! Eğer doğuş oto bir güzellik yapar da şöyle iki üç ay hem SEAT ATECA hem de SKODA KODIAQ için kar marjını biraz düşük tutup fiyatları uygun tutarsa kesinlikle kimse diğer markalara odaklanmayacaktır !!!

SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA

SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA

• Nisandan önce gelmez bu araclar.kodiaq rakip olarak daha az ama oda baya donanimli bir arac.

Ne fiyat belirleyeceklerine bagli satislari. Öyle tiguandan 3-5 bin ucuz olursa satmaz ateca 10 bin ucuz olmasi lazim en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 16 Eylül 2016; 12:54:12 >
  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    SKODA KODIAQ için markanın ilk açıklamaları 2017 ilk çeyreğinde satışa sunulacağı yönündeydi , SEAT ATECA için ise 2016 son çeyreğiydi ve SEAT resmi sitesinde tanıtımına başlandı büyük ihtimalle Kasım Aralıkta satışta olacağını tahmin ediyorum bu benim şahsi fikrim. Ama SKODA KODİAQ satış tarihinin ekim ayında Paris otomobil fuarında açıklanacağı söyleniyor !!!
  • Skoda pahalı olur ama alteca ibiza leon gibi rakiplerine göre makul olursa satış patlaması yapar

• Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    işin aslı SEAT ATECA için ben uygun olacağı kanısındayım ama diğer yandan SKODA KODIAQ büyük soru işaretleri barındırıyor kafamda .

Şahsen ATECA 1.0 L BAZ DONANIM versiyon için tahminim 55-60 bin , KODIAQ 1.4 L BAZ DONANIM sanki 75 -80 bin den başlar gibime geliyor tabi bu rakam tahminlerini baz donanım başlangıç paket araçlar için öngörüyorum !

Çünkü ağır rakiplerinin piyasa fiyatları bu aralıklarda ki eğer rekabet etmek istiyorsa bu rakamların çok üzerine çıkarlarsa araçların yeni olmasının gazıyla alan ilk müşterilerin ardından satışların ilk 6 ay sonunda ilginin geçmesiyle ve diğer markaların yenilenen araçları ve uygun fiyatlarından ötürü çok azalacağını söyleyebilirim !!!

Doğuş oto eğer güzel rakamlar tutturursa yılın tartışmasız lideri olur bu iki markayla ama dediğim gibi SEAT ATECA 55 BİN , SKODA KODIAQ ise 75 bin civarında başlangıç fiyatlarıyla piyasaya girerse kesinlikle yer yerinden oynar ve rakiplerine gerçek anlamda ağır hasar verir !!! Hele şu DACIA DUSTER faciası kesinlikle SEAT ATECA ile son bulur !!!

Bu anlamda fiyat performans açısından kore ve japon rakipleri çok önde en ağır rakibi de NISSAN olarak öne çıkıyor , hem model hem de motor donanım zenginliği ve fiyatlarının gerçekten uygun olması hala NISSAN markasının satışlarının en önemli unsuru. Eğer SEAT VE SKODA TÜRKİYE pazarında satışlarını arttırmak istiyorlarsa bunları göz önünde bulunduracaktır diye düşünüyorum .

Yok eğer ATECA 80 bin , KODIAQ 100 bin lerden başlarsa araçlar ne kadar güzel ne kadar dolu paket te olsalar , insanlar BMW ye AUDI ye hatta MERCEDES e bile yönelebilir !!!

MOTOR HACMİ 1.6 L ALTINDA OLAN BENZER ARAÇLARIN GÜNCEL BAŞLANGIÇ FİYATLARI , LİSTE ALFABETİK SIRAYLA YAZILDI !!!

AUDI Q3 = 140.863 TL
    BMW X1 = 147.500 TL
    BMW X3 = 176.500 TL
    DACIA DUSTER = 51,650 TL
    FORD KUGA = 92.495 TL
    HONDA HR-V = 89.900 TL
    HONDA CR-V = 113.370 TL
    HYUNDAI TUCSON = 80.900 TL
    JEEP RENEGADE = 88.000 TL
    KIA SPORTAGE = 81.500 TL
    MAZDA CX-3 = 86.200 TL
    MERCEDES GLA = 147.600 TL
    MERCEDES GLA AMG = 150.700 TL
    MITSUBISHI ASX = 75.833 TL
    NISSAN JUKE = 60.000 TL
    NISSAN QASHQAI = 79.500 TL
    NISSAN X-TRAIL = 114.800 TL
    OPEL MOKKA = 71.500 TL
    PEUGEOT 2008 = 74.400 TL
    PEUGEOT 3008 = 108.400 TL
    RENAULT CAPTUR = 62.800 TL
    RENAULT KADJAR = 79.900 TL
    SUBARU XV = 88.900 TL
    SUZUKI VITARA = 73.500 TL
    VW TIGUAN = 88.017 TL

• DSG olduğu sürece almam.

• Dün sakarya skoda bayisiyle görüştüm , şu anda araçla ilgili sadece şubat ayında satışına başlanacağı yönünde bilgi aldıklarını söylediler.

Araçla ilgili fiyat , teknik ve donanım hakkında bir bilgilerinin olmadığını söyledi satış danışmanı serkan bey.
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Motor büyüdükçe aracın ağırlığı artar arkadaş...
    bu da yakıta yansır.
    Al örnek sen BMW den bilirsin:
    3.18 i 1499 cc motor ağırlık 1500 kg ş.içi yakıt 6,2 lt
    3.30 i 1998 cc motor ağırlık 1570 kg. ş.içi yakıt 7 lt...
    Rica ederim. Yazmadan önce biraz daha araştırırsın bir dahaki sefere

• Arkadaşlar Seat Ateca fiyat, donanım ve motor detaylarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.vidyoto.com/manset/seat-ateca-kasimda-turkiyede-satisa-sunulacak.html
  • ilk defa suv üreten bir firmaya bu kadar güvenip bu para bayılır mı ya.
    boyutlar aynı. git nissan xtrail veya renault kaleos al. yıllardır 4 çeker üreten firmalar. aynı fiyat üstelik

seat da skoda da suv üretimine geçmiş. vw yardımıyla pazar genişletme çabası. bu maceraya kapılmaya gerek yok. güvenliğiniz ve rahatınız için uzman markalardan alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

ilk defa suv üreten bir firmaya bu kadar güvenip bu para bayılır mı ya.
    boyutlar aynı. git nissan xtrail veya renault kaleos al. yıllardır 4 çeker üreten firmalar. aynı fiyat üstelik

seat da skoda da suv üretimine geçmiş. vw yardımıyla pazar genişletme çabası. bu maceraya kapılmaya gerek yok. güvenliğiniz ve rahatınız için uzman markalardan alın.

Yıllar önce Qashqai ilk çıktığında kendi sınıfını oluşturdu ve ilk oldu. Beğenildi, tuttu ve güzel satış rakamlarına ulaştı, halen daha ulaşıyor. Vag grubundan marka olan Seat ve Skoda köklü markalar. Bugüne kadar yaptıkları otomobiller ortada ve Nissan ile kıyaslarsak (SUV hariç) kesinlikle daha başarılı. İlk defa suv yaptılar diye bu kadar ön yargılı olmamak lazım. Bence segmentin geçmişine değil de markanın geçmişine bakmak daha önemli hocam.

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    örneğin o kadar saçma ki,

ağırlıkla fazla yakmayı ilişkilendirdiğin örnekte yalnızca 70kg fark var.

70 kg dan 318 e 2 kişi 330 a bir kişi binince ağırlıklar eşit olacak. aynı mı yakacak? mantığın bu mu?
  • skodanın geçmişinda çarpık bacaklı pikaplar var. vw sayesinde kalitesi giderek artıyor. ancak vw yardımcı olmasa ancak çarpık bacaklı pikap yapabilir.

seat için de tam tersini düşünüyorum. eski toledo ve leon kalitesi yenilerde yok. seat ucuz ve kalitesiz marka yönünde ilerliyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.