normal asfalt yolda 70-80 len falan sürekli giderken motor ısınmıyor. hararet göstergesi de yükselmiyor , kalorifer de ısıtmıyor, soğuk üflüyor. ama o yol bittikten sonra şehir içine giriyorum . yavaş giderken , dur kalk falan yaparken araba ısınıyor ancak. sizce problem neden kaynaklanabilir ?
Benim aklıma termostat arıza sı geliyor ama emin değilim. acaba termostat kapatmıyor da sürekli radyatöre devir daim olduğundan , hızlı da giderken rüzgarın etkisiyle su ısınamıyor mu ? yavaşlayınca rüzgarın etkisi kalktığından sonradan ısınmaya başlıyor galiba. ben böyle düşündüm. sizlerin yorumu nedir acaba ?
eğer termostat sa parçanın fiyatını bilen var mı ? 93 model araba.
aynı şey benim başımada gelmişti,termostat arızası bence,termostat açık kalmış.hareket halindeyken önden sürekli soğuk hava geldiğinden ısınmaz ama şehir içinde özellikle durkalklarda çabuk ısınır..çok pahalı bişey değil sanırım 20-25 ytl falandır.işçiliğide 10 ytl falandır sanırım çünkü skodalarda yeri çok kolay ve değiştirmesi kolaydır
teşekkürler
kesinlikle termostat değiştir hemen düzelir 93 model skoda nın termostatı en fazla 25-30 ytl falandır 10-15 de ustaya verirsin,hem araba daha az yakar hem içerisi güzel ısınır ben 2 hafta once değiştirdim 105 ytl benim arac palıo 1,6 16V olunca bu kadar pahalı maalesef
kendim değişemezmiyim acaba ? sanayiye gitmeyi hiç istemiyorum. usta milleti canımı sıkıyor... tabi hepsi değil.
Valla kendin değişebilirmisin bilmem ama sorun termortad ve bir an önce sorunu gider derim çünkü soğuk motor fazla yakar.
daha ucuz bi çözüm: Yarım yaprak gazete kağıdı kapat arabanın önünü olsun bitsin kafanı niye takıyon.
evet termostat arızalanmıştır.Benimde başıma gelmişti araba sürekli 50 derecede duruyordu araba ısınmıyordu..
EĞER VARSA, TERMOSTAT ARIZASI... ÇIKARILMIŞ OLMA İHTİMALİ DE VAR...
bugün hallettim o işi. Termostat tan kaynaklandığı kesindi ve tahmin edildiği gibi termostat yoktu. artık bir termostatım var
teşekkürler yorumlar için.
kendiniz değişebilirsiniz. hiç bi zorluğu yok sadece motor çok sıcak değilken vidasını sök eski termostatı çıkar yenisini yerine tak açtığın zaman biraz antifriz dökülür sonradan ilave edersin 5 daKİKALIK Bİ iş için 10 tl kazık, geçen gün başıma geldi ondan muzdaribim. en fazla 5tl lik bi iş
bu arkadaşta farklı bir yöntem yapmış ısınma konusuna .....