Litresi 80 liraya muthis urunler vardi hasat basi, burada da defalarca paylasildi aslinda.. Gerci artik boyle urunleri acikca ovmemek gerekiyor, cok begenilince urunler, uretici hemen ya daha dusuk kalitedeki urunlerini gondermeye basliyor ya da zamlari yerlestiriyor.. Ah Kemal abi ah, bir gorsen, filmlerin gercek oldu, zama zam gelmeye basladi ☺️😃😕😕😏 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (664. sayfa)

-
-
Hocam gereksiz bilgi gibi olacak ama o eklediğiniz liste ekşi sözlük’ten alınmış gibi görünüyor. Son dönemde değişmediyse sözlük’te büyük harf kullanılmıyor, o nedenle küçük harfle yazılmış olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz de haklısınız önceki örnekleri görmüştüm şerifoğlu domat, hermus vs. Ama burada deneyimlerimizi paylaşmadan da kimin nasıl haberi olacak hangi ürün alınıp denenebilir diye. Iki arada bir derede kaldık. Yukarı bıyık, aşağı sakal hesabı. Ama yetkilisi Emre beyin çok ilgili olduğunu söylemezsem de haksızlık olur açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menteşe som sipariş almaya başlamış 3 lt 330 lira 15 ocaktan itibaren göndereceklermiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ölçüm biçim yok dimi? Analiz falan. Kör atış olcak yani
Belki vardır bilmiyorum ancak sektörde saygın bir yeri var bu markanın ve bana güven veriyor
İmkan olsa da alsak 😔
Banada bilgi verdiler fiyatlar çok yüksek bu nedir ya..
Yarım litrelik/500ml şişe fiyatı 125 Lira, tenekede 110 Liraya tekabül ediyor litresi. Pek orantılı olmadığını düşünüyorum şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 7 Ocak 2022; 22:19:28 >
Merak ediyoruz ama bu yılki liste de doldu sayılır. Biraz daha uygun fiyata olsa düşünmezdik bu kadar.
Böyle olunca diyorum ki farklı yağ mı acaba? Neye göre litresi 250 tl olan yağ belirleniyor? Şişe masrafı bu kadar olmamalı. Hani tenekede litresi 110a gelen yağı şişede litresi 150 yaparsın anlarım.
Aynen özelden fiyat atıyor hattihitit 😄
-
Fiyatlardan çığlık atıyoruz.
Sızma zeytinyağını yemek pişirmede veya kızartmada kullanmak doğru mu acep? Net bilgim yok ama bu linke göre pek doğru görünmüyor sanki.
en.m.wikipedia.org
Template:Smoke point of cooking oils - Wikipediahttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Template:Smoke_point_of_cooking_oils
Bu arada tartışılıyor ama 200 dereceler yüksek zaten, oralara ulaşmak kızartma dışında zor gibi. Tencere yemeğinde sıkıntı olmaz sanırım. Kızartma işini biz azalttık. Özgür Bey dumanlanma derecesiyle ilgili bilgi vermişti, riviera bile iyiydi. Danilo Şef tencere yemeğini zeytinyağı ile yapan başka ülke görmedim demiş, tebrik etmiş. En kötü yemeği kapatırken koymalı. Fındık ve ceviz yağı iyidir ama sırf kızartma için almak da zor.
Rivieria bile iyi demişsiniz ama tabloya göre zaten rafine (rivieria) zeytinyağının dumanlanma derecesi yüksek. Sızma ise düşük. Naturel sızmalar için 160-210 arası değerler var. Elimizdeki sızma bir yağ için bu değeri garanti olması açısından 160 kabul etmek gerekir. Yemekler için 160 zor bir derece mi acaba? Sanmam.
Derin yağ hiç kullanmayız. Büyüklerden öyle gördük. Kolay geliyor ama o yağı tekrar kullanmak ya da atmak da olmaz. Yeteri kadar. Zaten teflon çılgınlığı ile yağ epey azaldı. Geçen fındık yağı aldım indirimle, onu kullanacağız bazen.
Suyu 100 derece, sütü 105 derece düşünsek. Suyun içine yemeklik malzemeyi koysak, onların da büyük oranı su, 100 derece civarı pişer. Düdüklü de 130 olur denir. Sıkıntı olmaz. Fırın 180 derece zorlayabilir ana dumanlanma görmüyoruz.
Salçası, domatesi, sebzesi, suyu filan eklenip karıştırılmış nihai tencerenin ısısı 100 dereceyi (düdüklüde ise 130) geçmiyor olabilir (ben bilmiyorum, sizin verileri alıyorum). Ama malum, yağın içinde en başta bir süre sadece soğan oluyor. Bu noktada 200 dereceyi geçebilir diye düşünüyorum. Böyle bir durum olmasaydı yağların yanma dereceleri bir konu olmazdı sanki.
Şu da var: Dumanlanmayı biz gözlemlemiyorsak kesinlikle sorun yok diyebilir miyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 8 Ocak 2022; 23:1:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X