Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.504
Cevap
554
Favori
1.303.803
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • butikzeytinden hangi zeytin çeşitlerini önerirsiniz deneyenler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kırlangıç Riviera Zeytinyağı 5 Lt 52 TL
    hepsiburada

fiyat uygunmu yağ nasıldır önerirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 7 Mart 2014; 9:45:42 >

Nedir bu işin doğrusu bilemedik :D
    yerlilerde güven sorununu geçtim su gibi aşırı akışkan ayçiçek yağı kıvamında olduğunu gördüm.yoğun kıvamlı güzel kokusu ve tadı olan yağı bulmak için gurme olmak azar azar alıp test etmek lazım.bunu hesaplı yapmak ta zor.bu yüzden kristal alıp geçiyorum.
    fiyalar arttıkça salatalık ve yemeklik sızma diye ucuz/pahalı marka alımına gitmek de gerekecek artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Sızma yağda yemeklerde ağır oluyor vs deniyor.
    pişince besin değerleri sıcaktan kayboluyor vs deniyor.
    Nedir bu işin doğrusu bilemedik :D

Riviera yağ almayın, karışım - rafine yağdır. Gerçek asit oranı düşük sızma yağ alırsanız; kek, poğaça, makarna, yemek , salata vs. neye katarsanız katın lezzet verir; kokmaz. Kokan yağ ucuz asit oranı yüksek zeytinyağıdır.

Bağcılar'dasınız sanırım, Bahçelievler > Yenibosna'da oluyorum haftaiçi işim gereği. İş arkadaşlarıma sürekli veriyorum yağımızdan, Yolunuz o taraflara düşürse size kendi zeytinlerimizden ( Akhisar - Manisa ) çıkan yağımızdan denemeniz için vermek isterim. Farkı mutlaka anlarsınız o zaman. ( kargo ile yollamak isterdim ama maalesef kargocular yağ almıyorlar )

• quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

sızma yağlar 60-70tl ye dayanmış.zam gelmiş gibi.45tl ye iyi yağ bulmak zorlaşmış.bu ara marketlerde kampanyalar da pek yok yağlar.kristal yağı indirimde kaçırmayın.
    markasız yerel satıcılardan 2 kere forum aracılığıyla almış biri olarak gereksiz macera olarak buluyorum.kristali ucuz bulun alın derim.
    yerlilerde güven sorununu geçtim su gibi aşırı akışkan ayçiçek yağı kıvamında olduğunu gördüm.yoğun kıvamlı güzel kokusu ve tadı olan yağı bulmak için gurme olmak azar azar alıp test etmek lazım.bunu hesaplı yapmak ta zor.bu yüzden kristal alıp geçiyorum.
    fiyalar arttıkça salatalık ve yemeklik sızma diye ucuz/pahalı marka alımına gitmek de gerekecek artık.

sızma yağlar maalesef bu sene pahalı, böyle olacağını çeşitli konularda daha önce yazmıştım. Rekolte düşük ;Zeytin hasatı az olunca kaliteli yağ da az çıkıyor, doğal olarak fabrikadan - köylüden belli bir fiyat altına ( 8 ile 10 lira arası ) alamıyorsunuz. Bu yağ marketlere kadar ulaşınca şuan litresi 15 TL civarında geziyor.

Yukarıdaki arkadaşa teklif ettiğim olayı sizin için söyleyeyim,

İstanbulda neredesiniz bilmiyorum ama , Bahçelievler > Yenibosna'da oluyorum haftaiçi işim gereği. İş arkadaşlarıma sürekli veriyorum yağımızdan, Yolunuz o taraflara düşürse size kendi zeytinlerimizden ( Akhisar - Manisa ) çıkan yağımızdan denemeniz için vermek isterim. Farkı mutlaka anlarsınız o zaman. ( kargo ile yollamak isterdim ama maalesef kargocular yağ almıyorlar )

• Arkadaslar bu yag nasildir sizce? Arkadastan aldik lezzeti falan cok guzel ama goruntu bulanik ya
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Bir süre bekleyin.Zeytinyağında biraz posa olur.Zamanla dimine çöker.Belki doldurulan yağ posalıdır,eğer öyleyse bir süre sonra berraklaşacaktır.Dieğr bir ihtimal ise sıcaklıklar 6 derecenin altında ise yağ kısmen donmuştur.O da sıcaklık arttığında düzelir.

Orijinalden alıntı: awakado

quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

sızma yağlar 60-70tl ye dayanmış.zam gelmiş gibi.45tl ye iyi yağ bulmak zorlaşmış.bu ara marketlerde kampanyalar da pek yok yağlar.kristal yağı indirimde kaçırmayın.
    markasız yerel satıcılardan 2 kere forum aracılığıyla almış biri olarak gereksiz macera olarak buluyorum.kristali ucuz bulun alın derim.

sızma yağlar maalesef bu sene pahalı, böyle olacağını çeşitli konularda daha önce yazmıştım. Rekolte düşük ;Zeytin hasatı az olunca kaliteli yağ da az çıkıyor, doğal olarak fabrikadan - köylüden belli bir fiyat altına ( 8 ile 10 lira arası ) alamıyorsunuz. Bu yağ marketlere kadar ulaşınca şuan litresi 15 TL civarında geziyor.

Yukarıdaki arkadaşa teklif ettiğim olayı sizin için söyleyeyim,

İstanbulda neredesiniz bilmiyorum ama , Bahçelievler > Yenibosna'da oluyorum haftaiçi işim gereği. İş arkadaşlarıma sürekli veriyorum yağımızdan, Yolunuz o taraflara düşürse size kendi zeytinlerimizden ( Akhisar - Manisa ) çıkan yağımızdan denemeniz için vermek isterim. Farkı mutlaka anlarsınız o zaman. ( kargo ile yollamak isterdim ama maalesef kargocular yağ almıyorlar )

Teneke ambalajda olduğu sürece kargolar hiçbir paketleme gerekmeden yağ taşıyorlar.Fakat plasik pet ambalajları kabul etmiyorlar.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Zeytin çiçek döneminden itibaren azdı dalında zaten.Bu da yağlık zeytin fiyatlarını geçen senenin 2 katına çıkarttı.Yağın ana maliyeti 6 liralara çıkınca buna diğer maliyetlerde eklenince fiyatlardaki artış da normal malesef.

Orijinalden alıntı: sarfom94

Bir süre bekleyin.Zeytinyağında biraz posa olur.Zamanla dimine çöker.Belki doldurulan yağ posalıdır,eğer öyleyse bir süre sonra berraklaşacaktır.Dieğr bir ihtimal ise sıcaklıklar 6 derecenin altında ise yağ kısmen donmuştur.O da sıcaklık arttığında düzelir.

Hocam oda sicakligindada ole hic degismiyor yagin rengi hep bole sizce baska sebeb olamazmi?

Dostum belki de sürekli satıcı olmadığım için , kargolar çok nazlı sorun çıkarıyorlar. Ya da 5 lt lik yağ için 25-30 lira kargo parası çıkarıyolar. Arkadaş çevremden isteyenler olmuştu bu yüzden yollayamadım. Sadece iş arkadaşlarıma , mahalledeki komşulara satıyorum.

Ben de internetten çok alışveriş yapan biriyim, kargoların taşımada çok zarar gördüğünü görüyorum maalesef hiç dikkat etmiyorlar; zeytinyağını ne kadar tenekeye de koysan kesin patlatırlar :)

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

Arkadaslar bu yag nasildir sizce? Arkadastan aldik lezzeti falan cok guzel ama goruntu bulanik ya
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Tadında kokusunda anormallik yoksa muhtemelen dinlenmemiş yağdır ya da şöyle olmuştur ; başka bir tenekeden vs. size koyarken zeytinyağının dibi denk gelmiştir, bir iki gün içinde şişenin dibinde tortu oluştuğunu görebilirsiniz, sıkıntı yok yani.

• Tesekkurler hocam...bkleyelim bakalim normal zeytinyagi rengine donecekmi? Bu rengi kalirsa suphelenmelimiyiz??

Tesekkurler hocam...bkleyelim bakalim normal zeytinyagi rengine donecekmi? Bu rengi kalirsa suphelenmelimiyiz??

beyaz tabağa koyunca nasıl, altın renk mi ? normalden biraz bulanık duruyor, parlaması lazım :) yeni aldıysan şişeyi çalkalamadan bekletin dibinde çöküntü olacaktır. bu arada izmir deymişsin, size yağı izmir den mi , manisa dan mı getiriyorlar ?

Orijinalden alıntı: awakado

quote:

Tesekkurler hocam...bkleyelim bakalim normal zeytinyagi rengine donecekmi? Bu rengi kalirsa suphelenmelimiyiz??

beyaz tabağa koyunca nasıl, altın renk mi ? normalden biraz bulanık duruyor, parlaması lazım :) yeni aldıysan şişeyi çalkalamadan bekletin dibinde çöküntü olacaktır. bu arada izmir deymişsin, size yağı izmir den mi , manisa dan mı getiriyorlar ?

Manisaliyim hocam manisa akhisar gelenbe yoresinden geliyor :)

işte bundan bahsediyorum.markasız ne olduğundan emin olmadığımız yağlarla maceraya ne gerek var.hayır gurme değiliz ki ağzımızla 4/4lük test edelim yada laboratuvarda bakalım.al bilindik iyi markayı geç. ne bu aynı/yüksek fiyata doğaldır daha hoştur beklentisiyle her gördüğümüze sarkıyoruz.dışardan alıp riveria satsalar çoğumuz anlamaz Allah bilir.

bilmiyorum ben en sonunda bu sonuca vardım açıkçası.deneyene lafım yok.kendi üretip satana da çok saygım var ama benim yağım süper doğal lezzetli reklamlarıyla satılıyor onu gerçekçi bulmuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.