Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (517. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.391
Cevap
548
Favori
1.265.268
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1184 polifenol! İyiymiş. Deneme sonucunuzu merakla bekleyeceğiz. :)

Ne kadar güvenilirdir bilmem ama "polifenolü yüksek zeytinyağları" diye gugıllayınca karşıma ilk çıkan site:
    https://www.olivetomato.com/how-to-buy-good-olive-oil/

* Very High Polyphenol Content: Coratina, Conicabra, Koroneiki, Moraiolo, Picual
    * High: Bosana, Chemlali, Manzanillo, Picholine
    * Medium: Arbosana, Barnea, Empeltre, Frantoio, Hojiblanca, Leccino,
    * Low: Arbequina, Picudo, Taggiasca

Bize tanıdık gelenler: Vievi'den Koroneiki ve Arbosona... Bir de muhtelif üreticilerimizin Arbequina'sı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gatila

1184 polifenol! İyiymiş. Deneme sonucunuzu merakla bekleyeceğiz. :)

Ne kadar güvenilirdir bilmem ama "polifenolü yüksek zeytinyağları" diye gugıllayınca karşıma ilk çıkan site:
    https://www.olivetomato.com/how-to-buy-good-olive-oil/

* Very High Polyphenol Content: Coratina, Conicabra, Koroneiki, Moraiolo, Picual
    * High: Bosana, Chemlali, Manzanillo, Picholine
    * Medium: Arbosana, Barnea, Empeltre, Frantoio, Hojiblanca, Leccino,
    * Low: Arbequina, Picudo, Taggiasca

Bize tanıdık gelenler: Vievi'den Koroneiki ve Arbosona... Bir de muhtelif üreticilerimizin Arbequina'sı.
    Sadece İtalyan ve İspanyol çeşitlerini içeren bir liste. Dolayısıyla sadece Türkiye'ye getirilen yabancı çeşitler size tanıdık geliyor.
    Bir de şu var: Zeytindeki polifenol içeriği farklı çeşitlerde farklı derecelerde yağa geçebiliyor. Çok yüksek polifenollü bir zeytinden yapılan yağın polifenolü nispeten az polifenollü bir zeytinden yapılan yağdakinden çok daha düşük olabilir. E zaten polifenol içeriği çeşit kadar sulamanıza, ikliminize, hasat için seçtiğiniz zamana, yönteme, işleme yönteminize göre de çok değişiyor. Sonrasında test edildi diyelim, peki sonra nasıl saklandı? Işık gördü mü, hava aldı mı, yani hızlı mı yaşlandı iyi mi korundu?
    Günün sonunda sofranıza gelmiş / fincanınıza dolmuş zeytinyağının duyusal değerleri (özellikle acılık ve yakıcılık şiddeti) toplam polifenol değerine dair pratik bir parametredir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brzlyl ysf

İzmir Karaburun ve urla taraflarında hurma zeytini var dalında olgunlaşan elle dalından toplanmış olanı tavsiye ederim. Onun esprisi de kuvvetli poyraz sonucu oluşan dalgalardan saçılan ve toz halinde rüzgarla beraber kilometrelerce gidebilen deniz suyu sayesinde oluyormuş
    Hurma zeytinini merak edenlere Zeynep Delen Hoca'nın şu yazısını öneririm. Polifenoller konusuna da biraz giriyor.
    https://sarkac.org/2019/11/hurma-zeytini/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 13 Ocak 2020; 13:17:50 >
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Feza Hanım. Elbette çok etken vardır. Ama yine de zeytin cinslerini de polifenol değerleri açısından sıralayabiliriz sanırım. Yerli zeytinlerimiz için denesek mesela?

Yamalak Sarısı'nın yüksek olduğunu duyduğumu hatırlıyorum. Nova Vera geçen yıl böyle bir ürün çıkarmıştı ve özellikle polifenol değerine vurgu yapmıştı ama rakam hatırlamıyorum. Zeethoveen da bu zeytini kullanıyor ve 774 polifenol demiş sitesinde.

Pek detaylı araştırmadım ama üniversitelerin pek bu konuda çalışmaları/raporları yok galiba. Zeytinleri veya farklı hasat ve üretim tekniklerine göre oluşan sonuçları kıyaslayan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gatila

Teşekkürler Feza Hanım. Elbette çok etken vardır. Ama yine de zeytin cinslerini de polifenol değerleri açısından sıralayabiliriz sanırım. Yerli zeytinlerimiz için denesek mesela?

Yamalak Sarısı'nın yüksek olduğunu duyduğumu hatırlıyorum. Nova Vera geçen yıl böyle bir ürün çıkarmıştı ve özellikle polifenol değerine vurgu yapmıştı ama rakam hatırlamıyorum. Zeethoveen da bu zeytini kullanıyor ve 774 polifenol demiş sitesinde.

Pek detaylı araştırmadım ama üniversitelerin pek bu konuda çalışmaları/raporları yok galiba. Zeytinleri veya farklı hasat ve üretim tekniklerine göre oluşan sonuçları kıyaslayan...
    Çok sayıda çeşidi bir arada inceleyen bir araştırmaya rastlamadım. Kontrollü şartlarda iki çeşidi inceleyen çalışmalar hatırlıyorum. Bu da böyle bir sıralama yapmanın zorluğu veya yapılsa da ortaya çıkacak sonucun geçerliliği hakkında fikir verebilir. Bu konuda çalışma olup olmadığını arzu ederseniz sorabileceğiniz akademisyenler/araştırmacılar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: sansar64

Bu mesajı yazıp yazmamayı baya düşündüm çünkü bir üreticiye yönelik eleştirim olacak. Sazak'dan sipariş ettiğim yağ bugün elime ulaştı. İnternet satışı yapan çok fazla mut üreticisi bulamadığım ve mut zeytinyağını da denemek istediğim için Sazaktan 0.5 lt söyledim, fiyatları da uygun. Sitelerinde net bilgi olmadığı için birkaç hafta önce yağın sezonunu da sordum ve 2019 sezonu dediler. Ancak bugün yağ geldiğinde şişenin üzerinde Üretim Tarihi Aralık 2017, Tüketim Tarihi de Aralık 2019 diyor.

Tekrar whatsapptan bu durumu söylediğimde özür dileyerek paketleyenlerin hata yaptıklarını ve 2019 yağı olduğunu söylediler. Sazak daha önce burada da olumlu şekilde adı geçen bir markaydı ve whatsapptan da oldukça kibar bir şekilde iletişim kurdu yetkili kişi ancak yine de böyle basit bir hatayı nasıl yapabiliyorlar anlayamıyorum. Hangi ürün olursa olsun üretim/tüketim tarihinin doğru basılması en temel nokta. O bölgedeki üreticilerin daha amatör olduğunu biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. Zaten 500ml olduğu için yağı iade etmeyeceğim ancak bir daha da Sazak'dan sipariş vermem herhalde. Yağın tadına baktıktan sonra daha net karar veririm.
    Merhabalar Sazak'ın tadına baktınız mı acaba? Tavsiye eder misiniz?

• Merhaba, selatin evo nereden alabiliriz, Firma telefonlara cevap vermiyor. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • Herkese merhaba,
    Avdan domat cinsi soğuk sıkım sızma zeytinyağı siparişim geldi.
    Zeytinyağının kokusu, tadı, acılığı güzel.

İlk defa filtresiz zeytinyağı aldım, içinde tortu mevcut. Bu tortu normal midir? Kullanmadan önce şişeyi çalkaladım, bundan olabilir mi?

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Aşağıda ismi yazan arkadaşların zeytinyağı hakkındaki yorumları bugüne kadar bana çok yardımcı oldu. O yüzden şu resimdeki tortu için yorumlarınız çok önemli benim için.

eesph
    askaparta
    abdullah sancak
    CBS yazmayan adam
    gatila
    sansar64
    semih izmir
    pirireistanbul
    özgür üzden

Not: ismini hatırlamadığım ve yazamadığım arkadaşlar hakkını helal etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sahatay63 S kullanıcısına yanıt
    Henüz denemedim, deneyince yazacağım

@hanbars, filtresiz bir yağ denedim şimdiye kadar o da koyu renkli şişe içinde olduğu için nasıl göründüğünden tam emin değilim

• tusem T kullanıcısına yanıt
    Başka bir yerde satış yok sanırım. Ne yazık ki bir çok firma telefon ve e-postalara cevap vermiyor, anlamak mümkün değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hanbars kullanıcısına yanıt
    Çalkaladığınız için olmuştur. Dibe çöken partiküller yağın içinde askıda kalıyor kısa bir süre.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tusem T kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl internet sitelerindeki telefonu arayıp sipariş vermiştim. Mesai saatleri içerisinde arayınca ulaşabiliyordum. Bu yıl sipariş vermedim o nedenle ulaşılabilme konusuna bir şey diyemeyeceğim.

İstanbulda yaşıyorsanız eataly'de satılıyordu. Hatta başka seçeneklerde vardı italyan ve yerli olmak üzere

• Hanbars kullanıcısına yanıt
    Yeni sıkılmış filtresiz yağlarda yeşilimsi bulanık bir görüntü oluyor. Bu bulanıklık oldukça homojen dağılımlı oluyor. Görüntüsüde çok albenili ve doğal duruyor. Fakat bekleyince bulanıklık dibe doğru çökmeye başlıyor ve üst kısımlarda yağın doğal rengi görünmeye başlıyor. Bu fotoğrafta yağ 2-3 ay önce üretildiği için posanın dibe çöktüğü anlaşılıyor(bu sürede posanın dibe çökmesi normaldir ). Siz şişeyi hareket ettirdiginiz için posalar askıda kalmış olmalı ve tekrardan dibe çökecektir

• Arkadaşlar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Şimdi sırada Hilmi Yıldırım memecik cinsi zeytinyağını almak kaldı.

İşin en güzel tarafı da hayatımda kalan son kötü şey olan sigarayı da bırakmak ve yerine zeytinyağını sokmak oldu.
    Valla herkes yüzüne gözüne renk gelmiş diyor.
    İçen herkes en kısa zamanda bırakır inşallah.

• Hangi tarihte sıkım yapıldı bilmiyorum fakat, yağ sanki filtre işleminden geçmiş gibi kendi renginde, doğal bir görünüm kazanmış. Belli bir süre sonra tekrar dibe çökecektir, pek zararı olacağını sanmıyorum ama yine de yoğun ve iri parçacıklı tortu ile gelmesi biraz şaşırtıcı, neredeyse ocak ayının ortasındayız. Attila bey, Feza hanım, Özgür bey gibi teknik ayrıntı verebilecek uzman kişiler yanıtlarsa daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz açıkçası. Benim sipariş ettiğim filtresiz ürünlerde bu tarz büyüklükte partiküller yoktu. Daha çok yağın bulanık, daha yoğun kıvamlı ve çamur gibi dibe çökmesine etki eden çok küçük boyutlarda posa bulunuyordu sadece.

• Hocam zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.
    2019 erken hasatı imiş. Ortalama 2-3 aylık.
    Yağın tadı güzel, o yüzden böyle bardak bardak içerek bitireceğiz.

• Düzce'de "babek" diye bir organik zeytinyağı markası dükkan açmış, litre fiyatı 20 lira civarında. Bu markayı bilen var mı? Zeytinleri güzeldi.
  • Yeni tağşiş listesi

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Yeni tağşiş listesihttps://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1102/Kamuoyuna-Duyurulur
    Yine aynı firmalar!
    İzmir'de üretim Ayvalık markası!
    Bursa'da üretim, Assos markası!
    Çanakkale'de üretim, Ayvalık safir markası!
    Organik sızma diyor, tohum yağı var içinde...

Böyle firmalar ile aynı kefeye konmak çok zor, bunlarla rekabet ettirilmek zorunda kalıyoruz.

Umarım bu ürünlerden alan yoktur bu forumda.

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    60-70 TL'ye 5Lt. zeytinyağı var.Köyümde ben sıktırdım falan diye de satanlar oluyor.
    80-100 TL altı zeytinyağı hilelidir.Akrabam Tarım orman bakanlığında müfettiş.
    Z.Yağı ve Bal'da hatta ekmekte neler dönüyor bilseniz ağzınız açık kalır.
    Markette tanınmış markalar bu listede niye yok hiç düşündünüz mü?Onlar hile yapmıyor mu sanıyorsunuz?Nasıl bağlantıları var?Esnaf odaları başkanları nasıl etkili oluyor?;
    Herneyse çok konuşmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekkurtulus -- 14 Ocak 2020; 10:24:4 >
  • 
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.