Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.374
Cevap
547
Favori
1.262.845
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.r 156

    aslen egeli olduğumdan ilk tercihim çocukluğum tadı kristal zeytinyağıdar ancak gerek istanbulda bulunmayışından gereksede fabrikasyon ürünlere karşı duyduğum güvensizlikten dolayı farklı arayışlara girmiş geçen sene yaptığım ziyarette ayvalık cömert zeytinyağı almıştım ve memnunda kaldığımı söyleyebilirim ancak evdeki stoklar tükenince sipariş vermeden tekrar araştırmaya karar verdim ve bir iki haftadır konuyu sessizce takip ediyorum alınan olumlu yorumlar sonucunda da TURPÇUBİLAL arkadaşımızdan sipariş vermeye karar verdim ve arayıp 20 lt sipariş verdim. şimdi sizlere faydalı olabilmek için yorum zamanı:)
    öncelikle siparişimin ertesi günü yağlar elime ulaştı Bilal bey gerçekten ilgili ve güvenilir bir arkadaş kendisine bir kez daha burdan teşekkür ediyorum.
    yağı yaklaşık 3 gündür deniyoruz ilk başta bazı yorumlardan dolayı şüpheliydim bir arkadaşımız su gibi demişti bende pek anlamadım ama bilal beyin teminatı ile siparişi verdim. arkadaşlar tek kelimeyle yağ mükemmel aradığım hem tadı hem kokuyu ziyadesiyle buldum ama bunların yanın o su gibi diyen arkladaşın yorumunu idrak etmeyide başardım öyleki yağ gerçekten su gibi yani sanki zeytinyağının lightını yapmış sanki yudum tarafından yiğenin uçtuğu rfeklam bu yağ için çekilmeliymiş o denli hafif insanı rahatsız etmeyen yedikçe yediren bir yağ gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    Afiyetler dilerim saygıdeğer forumdaşım, ayrıca rica ederim
    Daha önce de yazmıştım, görüşünüz üzerine bir kez daha belirtmek isterim ki amacım belirli sayıda arkadaşın & çevresinin zeytinyağı ihtiyacını uzun süreli tedarik etmek. Zira zeytinyağı kullanım alışkanlığı (kimine anlamsız gelse de) ayrı bir kültür. Umarım herkes tanışır.
    Saygılar...




  • 5 Lt Erken Hasat Naturel sızma % 25 İNDİRİMLİ 56,25 TL :::::::::::::::ÜRÜNE GİT::::::::::::::::
    5 Lt Naturel Sızma % 30 İNDİRİMLİ 44,90 TL :::::::::::::::::::ÜRÜNE GİT::::::::::::::::
    5 LT Riviera 39,00 TL :::::::::::::::::ÜRÜNE GİT::::::::::::::






  • Akbatı avm içindeki olivefarm mağazasında soğuk sıkım sızma zeytinyağı5 litre 35 tl, organik olanı 70tl idi. tadına bakıp alabiliyorsunuz.75 tl alışveriş yapınca avm deki araba çekilişinede katılabilirsiniz.
  • Zeytinyağı binlerce yıldır Akdeniz havzası ağacı olup,ne hikmetse bu bölge dışına çıktımı yetişmiyor,zamanında Amerika kıtasına(USA/California-Akdeniz iklimi benzer bölgelerine))götürdüler ama hikaye,Narenciye,Palmiye ve Asma(Üzüm) gibi tutmadı!!
    Olmadı benzer iklimde olan Güney Afrika Cumh.götürüldü ama oradada hikaye!!!
    Avustralya da denemeler oldu yine hikaye!!!!!!!!!!!!
    Başka yerde kalmadı dünyada gidecek yer olarak gari!!!
    --------
    Bizde genel olarak Zeytin iki şekilde ele alınır;
    -Yağlık
    -Yemeklik

    -Yağlık ta en iyi yöre(Bölge);Küçükkuyu-Kaz Dağları-Bergama havzasıdır;
    Küçükkuyu nun tepe köylerinden başlar,sahil ve yine tepe köyler ile Kaz
    Dağlarına çıkarız(belli rakımlara kadar)sonra aşağıya inerek Edremit Körfezi
    ile Havran ve köyleri ile yine aşağıda Burhaniye bölgesi,Ayvalık yörelerinden,
    Kozak yaylaları alt kesimleri(yukarı çıkma orada Çam Fıstıkçılığı yapılır!!)
    Bergama bölgesi(ama burada bu iş eskisi gibi değil artık sadece Zeytindağı bölgesi kaldı,birde Yengemin bahçesi kaldı Bergama içinde{sanırım tek bahçe bizde kaldı!!!bende Bergama lıyım bu arada ve senede 3-5 Kg ancak gelir bana!!!}

    Evet birinci bölge burasıdır ama buda kendi içinde 3 bölgeye ayrılır ve körfez derin havzası(Ayvalık-Edremit-Küçükkuyu bölgesi[Altınoluk dahil] en yoğun
    kesafet ve mahsül yönünden birinci sıradadır
    2. ve 3. bölgeler bunların alt-üst ve devamlarıdır

    Bu sıralama dediğim gibi yoğun ürün elde edilmededir,elbette "butik mahsül"
    tarzında farklı yörelerde ürün elde edilsede bu 1.bölge gibi değildir hiç bir yer.

    Bergama dan aşağı indikçe;diğer bölgeler devreye girer,rekolte,kalite v.s düşer,
    ve bu bölge Milas a kadar iner,ancak bu bölge yağları Körfez havzası yağ kalitesinde olamaz(yine butik tarzı ürünler hariç olmak üzere)

    Muğla havzasından sonra ise Akdeniz bölgesi başlar ve kalite iyice düşer,
    Hatay-G.Antep-Kilis-Nizip yöresi başlar ancak burada yağlar kalitesi düşer,verim düşük olur,asidite azdır(ama buna karşılık yemeklik zeytinleride iyi olamaz),aynı şekilde Suriye sahil bölgeleri ile bazı iç kesimler ve nihayet Lübnan da biter ama bunlar genelde ağır yağlardır,rekolteleri düşüktür.

    Çanakkale geçiş bölgesidir ama Körfezi kesinlikle tutmaz,sonra Bursa havzası gelir ve Türkiye Zeytinde biter.

    -Yemeklik ise Türkiyede sadece tek bir bölge vardır Gemlik-Tirilye-Mudanya havzası,içlere girince yine kalite düşer!
    Gemlik ve köyleri ile Mudanya havzası,Tirilye bu işin merkezidir.
    ------------
    Türkiye nin Zeytinyağı yetişen her yerinde iki türdende ürün elde edilir ama bu işte iki kriter vardır;
    Zeytinden ya adam gibi yağ elde edilir yada yemeklik ürün elde edilir!!
    ikisi bir arada asla olamaz!!!!!!!!
    Bu tabiatın bize bahşetmiş olduğu bir olaydır!
    Çünkü Zeytin yapısı gereği asit-yağ oranı v.s barındırır dolayısıyla insan oğluda bunu bilmiş ve ona göre ürün elde etmiştir!

    --Bazı zeytinler vıcık vıcık yağ ihtiva eder,bundan siz kalkıp yemeklik ürün elde ederseniz hiç bir lezzeti olmaz(elbette bu kişiye göre değişsede gurme ve teknik böyle demiyor,ayrıca zeytinede hak ettiği değeri vermiyorsun demektir bu olay,yani bunu sıkıp yağ elde edeceksin,ama bizde tam tersi yapılır genelde!!)

    Yemeklik salamura zeytini alırsınız suya koyarsınız tuzu ve kiri gitsin diye ve biraz bekletirsiniz,çok kısa bir süre sonra zeytin yağını kusmaya başlar!
    günlerce suda durur hala suyun üstünden yağ hiç eksilmez neden???
    çok basit bu bir yağlık zeytinden elde edilmiştir!!!yine kişiye göre lezzeti
    güzel bulunsada işin aslı öyle değildir.
    İyi işlem görmüş yemeklik bir zeytin suya konur ve çok kısa sonra azıcık yağını salar ve olay biter!!!

    --Yemeklik yağda asidite yüksek olur ama bunu biz anlayamayız,ayrıca bu lezzet verir
    --İyi yağlar ise düşük asiditede olur,ancak bazı özel yağlar ve durumlarda
    5 asit bile güzel olabilir ama tercih 1 ve altı olmalıdır.

    Bakın burası çok çok önemlidir(bizde bundan dolayı zeytinyağı kültürü yoktur-kısmen Ege bölgesi hariç)

    "Sızma" yağ denen zeytinyağı kesinlikle pişirilmemelidir,evet bunu asla pişirmeyiniz!!
    Pişerse ne olur???elbette olur ama yağın bütün nefasetini öldürür onu katledersiniz!!!!!!!!

    --Gerek zeytinyağlı yemekler gereksede sıcaklarda kimileri ;sızma yağ ile pişirdim der!!!!!!!!iyi halt ettin ya,mahvettin güzelim yağı be............

    Bakınız sıcak yada zeytinyağlı dediğimiz yemeklerde kesinlikle sızma yağ kullanmayınız ve yüksek asitli(en az 3 ama 5 tercih edilmelidir)Riviera-Extra/Extra tipli(Riviera bize en uygun olanıdır)yağları kullanmak gerekmektedir.

    Bir ikinci unsur ise;örneğin Taze Fasulye(sıcak)yada Barbunya(zeyitnyağlı-soğuk) yemek yapacaksınız;

    --ölçünüz şöyle olmalıdır;o yemek için koyacağınız toplam yağın(örneğin bir çay bardağı olsun bu miktar) yarısını Riviera koyacaksınız kalan yarısını ise yemek piştikten sonra(yaklaşık 15 dak/30dak sonra,Sızma olarak çiğden üstüne gezdireceksiniz!!!!

    Yani ölçü bir çay bardağı=yarım bardak Riviera(pişirme aşamasında)+yarım bardak Sızma üstüne gezdirilecektir.
    ---------------
    Burada sizin damak lezzetiniz elbette devreye girebilir;şöyleki bu verdiğim bir bardak ölçüsünü siz oranları değiştirerekte kullanabilirsiniz(ama pişirmede
    riviera oranı daima yüksek olacaktır)

    --Sızma türü yağlarda asit oranı çok düşük olduğu için yağın pişirme aşamasında kimyasal reaksiyonları farklı olur ve insana zararlı gelir.Dolayısıyla
    bunları asıl tüketme şekli "ÇİĞ" dir,sakın pişirmeyin bunları,hele hele kızartmada
    asla sızma türü kullanamayınız(lezzetini öldürmemek için+yağı katletmemek için+çiğden aldığınız damak lezzetini(Sızmada) pişirince alamazsınız......
    --------------
    Zeytinyağı aslında çiğ yenmesi gereken bir gıda maddesidir,ama insanlar zaman içinde damak lezzetleri değişmesi yada çeşitli sebeblerden yağları(özellikle
    Zeytinyağını)pişirip yakarlar,bu zeytinyağının yapısı için uygun değildir....
    ------------
    Çok şükür artık Türkiye de yeniden Zeytinyağına dönüldü ve özellikle Butik
    yağlar kavramı çok çok gelişti,Tariş bu konuda çok başarılı bir kurum olmuştur,tam bir butikçi olmuştur,tebrik ediyorum.

    Zeytinyağı bölgemiz için tam bir kültür ürünüdür ama bunun kıymetini neredeyse hiçmi hiç bilmiyoruz,zamanında özellikle medyanın yalan haberleri ile bu millet zeytinyağından adeta nefret ettirilmiş ve sürekli bir kısım insanların ürettikleri başka yağlara yönlendirilmiştir;
    Ayçiçek olayını yaşı genç olanlar bilmez(meşhur Salat markası olayını!!)
    Şimdilerde Türkiye de insanlar bitkisel yağ diye ne yediğini asla bilmemektedir??

    Mısır-Soya yağları tamamen "genetiği değiştirilmiş" tohum türleri ürünleridir,bunları kesinlikle kullanmayınız!!!!
    Bakınız bu ürünler yani Soya ve Mısır ın şayet genetiği değiştirilmiş ürünlerinden ise USA/Canada ya ithali yasaktır NEDEN!!!!!!!!!!!
    Avrupadada bunlar yasaktır,NEDEN!!kimileri şimdi(bu işi bilenler)yok efendim onlar kendi ürünleri için bunu diyorlar falan-filan(hayır böyle değildir ve genetiği
    değiştirilmiş mısır-soya grubu resmen kansorejen ürünlerdir)

    Bakınız fiyatları bedavadır neden!!!!!!!!!!!!!!!
    Birde bizde bunların içine bitkisel yağ diye ve maliyeti iyice düşürmek için
    Hurma-Pamuk-Haşhaş-Palm(Koko yağı hariç)-Susam v.s karıştırırlar,bunlar ithaldir bir kısmı ve maliyet iyice düşer;
    Bazı dandik/tanınmamış bitkisel yağların içinde zaten hangi oranda ne olduğu yazmadığı gibi karışım muhtevası bile yazmaz!!!kimisinde ise Hurma-Pamuk v.s. diye yazar....

    Bu konuda Türkiye tam bir keşmekeş ve kanunsuzluk ülkesidir maalesef!!!!!!!!!!
    --------------
    Sadece Zeytinyağı tüketiniz,yada en azından markası belirli ürünlerden bitkisel yağlar alınız,ucuz diye yada şu markada promosyon var deyip ne olduğunu bilmediğiniz yağları asla almayınız ve arada Tereyağınıda tüketiniz(bu nasılsa
    o bitkisel denen yağran bin kat daha faydalıdır!!)
    -------------
    Bir diğer en doğru sebze pişirme tarzıda şudur;
    Bütün sebzeleri yıkayıp,buharda pişirmek(şimdi bunlar için son derece gelişmiş tencere sistemleri vardır)
    Daha sonra çiğden bu defa tamamen sızma yağı üzerine gezdirerek afiyetle yemek!!!!!!!

    Bu ne demek oluyor
    1-Sebzedeki bütün mineral ve vitaminler ile diğer faydalı maddelerin++zeytinyağı ile birlikte vücudumuza girmesi,işte en faydalı olanı budur(bu buharda pişirmede çok az bir besin kaybı olur)

    --Sıcak o bildiğimiz tarzda pişirmede ise sebzenin içinde ne varsa öldürüyoruz,yani ne vitamin kalıyor(hele vitamin sıfıra yakın iniyor!!)nede mineraller kalıyor
    Yine katlettik olayı!!!!!!!!!

    --Bakınız kişi başı sebze meyve tüketimi bizde yine avrupadan çok düşüktür,ayrıca onlar genelde çiğ yerler bizler pişiririz ve ne vitamin kalır nede
    mineral!!!

    --Semizotunu kesinlikle pişirmeyiniz;sıfıra iner içinde ne varsa!!!!!!!!!!!!
    Bunu şöyle yapabilirsiniz;
    -önce yıkayın bir güzel,daha sonra kendiliğinden durulsun(sakın saplarını koparmayınız bütün esprisi oradadır)sonra buzdolabında soğusun,yiyeceğiniz zaman çıkarın ve yiyeceğiniz kadarını bir tabağa alın+üzerine yoğurt+dilerseniz
    sarmısak(iyi gider)+ceviz kıyın biraz+maydanoz-dereotu v.s gibi yine çğden sebzeler konabilir ve en son üzerine sızma yağı gezdiriyorsunuz,olay bitti işte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bakınız semizotu gibi süper bir sebzedeki her bir faydalı maddeleri alıyorsunuz hemde,Ceviz-yoğurt-sarmısak ve diğer çiğden attığınız türler ve zeytinyağı...
    ---------------
    İster karın doyur ister Rakı mezesi yap(çok iyi gider !!)keyfin bilir gari!!
    Aynı şekilde bunu Ispanak içinde uygularsınız,bakınız ıspanak kesinlikle pişirilmemesi gereken bir gıda maddesidir!!

    İnsanoğlu "otobur" yaratıktır anatomik olarak(bakınız et obur-otobur cinslerine)
    Mide ve bağırsak sistemi ve boşaltım sistemi v.s!!!!!!!!!!!

    Her bir şeyi pişirmek ise yanlıştır,ama damak zevki tantanasına her bir şeyi değiştirmişiz,dolayısıyla biz ülke olarak çok sebze yediğimiz sanıyoruz yada yiyoruz ama bunun faydasını bu pişirme olayından dolayı alamıyoruz!!
    ---------------
    Zeytinyağını hem bilinçli hemde çok doğru kullanmak lazım,ayrıca bu ürüne sürekli destek vermek lazımdır,yağını ve kendisini satın alarak,ne yediğinizi bilin artık lütfen!!!!!!!!!!!!
    Bitkisel yağ diye yanmayınız başka yağları tüketmekle!!

    alintidir.




  • Zeytinyağı binlerce yıldır Akdeniz havzası ağacı olup,ne hikmetse bu bölge dışına çıktımı yetişmiyor,zamanında Amerika kıtasına(USA/California-Akdeniz iklimi benzer bölgelerine))götürdüler ama hikaye,Narenciye,Palmiye ve Asma(Üzüm) gibi tutmadı!!
    Olmadı benzer iklimde olan Güney Afrika Cumh.götürüldü ama oradada hikaye!!!
    Avustralya da denemeler oldu yine hikaye!!!!!!!!!!!!
    Başka yerde kalmadı dünyada gidecek yer olarak gari!!!
    --------
    Bizde genel olarak Zeytin iki şekilde ele alınır;
    -Yağlık
    -Yemeklik

    -Yağlık ta en iyi yöre(Bölge);Küçükkuyu-Kaz Dağları-Bergama havzasıdır;
    Küçükkuyu nun tepe köylerinden başlar,sahil ve yine tepe köyler ile Kaz
    Dağlarına çıkarız(belli rakımlara kadar)sonra aşağıya inerek Edremit Körfezi
    ile Havran ve köyleri ile yine aşağıda Burhaniye bölgesi,Ayvalık yörelerinden,
    Kozak yaylaları alt kesimleri(yukarı çıkma orada Çam Fıstıkçılığı yapılır!!)
    Bergama bölgesi(ama burada bu iş eskisi gibi değil artık sadece Zeytindağı bölgesi kaldı,birde Yengemin bahçesi kaldı Bergama içinde{sanırım tek bahçe bizde kaldı!!!bende Bergama lıyım bu arada ve senede 3-5 Kg ancak gelir bana!!!}

    Evet birinci bölge burasıdır ama buda kendi içinde 3 bölgeye ayrılır ve körfez derin havzası(Ayvalık-Edremit-Küçükkuyu bölgesi[Altınoluk dahil] en yoğun
    kesafet ve mahsül yönünden birinci sıradadır
    2. ve 3. bölgeler bunların alt-üst ve devamlarıdır

    Bu sıralama dediğim gibi yoğun ürün elde edilmededir,elbette "butik mahsül"
    tarzında farklı yörelerde ürün elde edilsede bu 1.bölge gibi değildir hiç bir yer.

    Bergama dan aşağı indikçe;diğer bölgeler devreye girer,rekolte,kalite v.s düşer,
    ve bu bölge Milas a kadar iner,ancak bu bölge yağları Körfez havzası yağ kalitesinde olamaz(yine butik tarzı ürünler hariç olmak üzere)

    Muğla havzasından sonra ise Akdeniz bölgesi başlar ve kalite iyice düşer,
    Hatay-G.Antep-Kilis-Nizip yöresi başlar ancak burada yağlar kalitesi düşer,verim düşük olur,asidite azdır(ama buna karşılık yemeklik zeytinleride iyi olamaz),aynı şekilde Suriye sahil bölgeleri ile bazı iç kesimler ve nihayet Lübnan da biter ama bunlar genelde ağır yağlardır,rekolteleri düşüktür.

    Çanakkale geçiş bölgesidir ama Körfezi kesinlikle tutmaz,sonra Bursa havzası gelir ve Türkiye Zeytinde biter.

    -Yemeklik ise Türkiyede sadece tek bir bölge vardır Gemlik-Tirilye-Mudanya havzası,içlere girince yine kalite düşer!
    Gemlik ve köyleri ile Mudanya havzası,Tirilye bu işin merkezidir.
    ------------
    Türkiye nin Zeytinyağı yetişen her yerinde iki türdende ürün elde edilir ama bu işte iki kriter vardır;
    Zeytinden ya adam gibi yağ elde edilir yada yemeklik ürün elde edilir!!
    ikisi bir arada asla olamaz!!!!!!!!
    Bu tabiatın bize bahşetmiş olduğu bir olaydır!
    Çünkü Zeytin yapısı gereği asit-yağ oranı v.s barındırır dolayısıyla insan oğluda bunu bilmiş ve ona göre ürün elde etmiştir!

    --Bazı zeytinler vıcık vıcık yağ ihtiva eder,bundan siz kalkıp yemeklik ürün elde ederseniz hiç bir lezzeti olmaz(elbette bu kişiye göre değişsede gurme ve teknik böyle demiyor,ayrıca zeytinede hak ettiği değeri vermiyorsun demektir bu olay,yani bunu sıkıp yağ elde edeceksin,ama bizde tam tersi yapılır genelde!!)

    Yemeklik salamura zeytini alırsınız suya koyarsınız tuzu ve kiri gitsin diye ve biraz bekletirsiniz,çok kısa bir süre sonra zeytin yağını kusmaya başlar!
    günlerce suda durur hala suyun üstünden yağ hiç eksilmez neden???
    çok basit bu bir yağlık zeytinden elde edilmiştir!!!yine kişiye göre lezzeti
    güzel bulunsada işin aslı öyle değildir.
    İyi işlem görmüş yemeklik bir zeytin suya konur ve çok kısa sonra azıcık yağını salar ve olay biter!!!

    --Yemeklik yağda asidite yüksek olur ama bunu biz anlayamayız,ayrıca bu lezzet verir
    --İyi yağlar ise düşük asiditede olur,ancak bazı özel yağlar ve durumlarda
    5 asit bile güzel olabilir ama tercih 1 ve altı olmalıdır.

    Bakın burası çok çok önemlidir(bizde bundan dolayı zeytinyağı kültürü yoktur-kısmen Ege bölgesi hariç)

    "Sızma" yağ denen zeytinyağı kesinlikle pişirilmemelidir,evet bunu asla pişirmeyiniz!!
    Pişerse ne olur???elbette olur ama yağın bütün nefasetini öldürür onu katledersiniz!!!!!!!!

    --Gerek zeytinyağlı yemekler gereksede sıcaklarda kimileri ;sızma yağ ile pişirdim der!!!!!!!!iyi halt ettin ya,mahvettin güzelim yağı be............

    Bakınız sıcak yada zeytinyağlı dediğimiz yemeklerde kesinlikle sızma yağ kullanmayınız ve yüksek asitli(en az 3 ama 5 tercih edilmelidir)Riviera-Extra/Extra tipli(Riviera bize en uygun olanıdır)yağları kullanmak gerekmektedir.

    Bir ikinci unsur ise;örneğin Taze Fasulye(sıcak)yada Barbunya(zeyitnyağlı-soğuk) yemek yapacaksınız;

    --ölçünüz şöyle olmalıdır;o yemek için koyacağınız toplam yağın(örneğin bir çay bardağı olsun bu miktar) yarısını Riviera koyacaksınız kalan yarısını ise yemek piştikten sonra(yaklaşık 15 dak/30dak sonra,Sızma olarak çiğden üstüne gezdireceksiniz!!!!

    Yani ölçü bir çay bardağı=yarım bardak Riviera(pişirme aşamasında)+yarım bardak Sızma üstüne gezdirilecektir.
    ---------------
    Burada sizin damak lezzetiniz elbette devreye girebilir;şöyleki bu verdiğim bir bardak ölçüsünü siz oranları değiştirerekte kullanabilirsiniz(ama pişirmede
    riviera oranı daima yüksek olacaktır)

    --Sızma türü yağlarda asit oranı çok düşük olduğu için yağın pişirme aşamasında kimyasal reaksiyonları farklı olur ve insana zararlı gelir.Dolayısıyla
    bunları asıl tüketme şekli "ÇİĞ" dir,sakın pişirmeyin bunları,hele hele kızartmada
    asla sızma türü kullanamayınız(lezzetini öldürmemek için+yağı katletmemek için+çiğden aldığınız damak lezzetini(Sızmada) pişirince alamazsınız......
    --------------
    Zeytinyağı aslında çiğ yenmesi gereken bir gıda maddesidir,ama insanlar zaman içinde damak lezzetleri değişmesi yada çeşitli sebeblerden yağları(özellikle
    Zeytinyağını)pişirip yakarlar,bu zeytinyağının yapısı için uygun değildir....
    ------------
    Çok şükür artık Türkiye de yeniden Zeytinyağına dönüldü ve özellikle Butik
    yağlar kavramı çok çok gelişti,Tariş bu konuda çok başarılı bir kurum olmuştur,tam bir butikçi olmuştur,tebrik ediyorum.

    Zeytinyağı bölgemiz için tam bir kültür ürünüdür ama bunun kıymetini neredeyse hiçmi hiç bilmiyoruz,zamanında özellikle medyanın yalan haberleri ile bu millet zeytinyağından adeta nefret ettirilmiş ve sürekli bir kısım insanların ürettikleri başka yağlara yönlendirilmiştir;
    Ayçiçek olayını yaşı genç olanlar bilmez(meşhur Salat markası olayını!!)
    Şimdilerde Türkiye de insanlar bitkisel yağ diye ne yediğini asla bilmemektedir??

    Mısır-Soya yağları tamamen "genetiği değiştirilmiş" tohum türleri ürünleridir,bunları kesinlikle kullanmayınız!!!!
    Bakınız bu ürünler yani Soya ve Mısır ın şayet genetiği değiştirilmiş ürünlerinden ise USA/Canada ya ithali yasaktır NEDEN!!!!!!!!!!!
    Avrupadada bunlar yasaktır,NEDEN!!kimileri şimdi(bu işi bilenler)yok efendim onlar kendi ürünleri için bunu diyorlar falan-filan(hayır böyle değildir ve genetiği
    değiştirilmiş mısır-soya grubu resmen kansorejen ürünlerdir)

    Bakınız fiyatları bedavadır neden!!!!!!!!!!!!!!!
    Birde bizde bunların içine bitkisel yağ diye ve maliyeti iyice düşürmek için
    Hurma-Pamuk-Haşhaş-Palm(Koko yağı hariç)-Susam v.s karıştırırlar,bunlar ithaldir bir kısmı ve maliyet iyice düşer;
    Bazı dandik/tanınmamış bitkisel yağların içinde zaten hangi oranda ne olduğu yazmadığı gibi karışım muhtevası bile yazmaz!!!kimisinde ise Hurma-Pamuk v.s. diye yazar....

    Bu konuda Türkiye tam bir keşmekeş ve kanunsuzluk ülkesidir maalesef!!!!!!!!!!
    --------------
    Sadece Zeytinyağı tüketiniz,yada en azından markası belirli ürünlerden bitkisel yağlar alınız,ucuz diye yada şu markada promosyon var deyip ne olduğunu bilmediğiniz yağları asla almayınız ve arada Tereyağınıda tüketiniz(bu nasılsa
    o bitkisel denen yağran bin kat daha faydalıdır!!)
    -------------
    Bir diğer en doğru sebze pişirme tarzıda şudur;
    Bütün sebzeleri yıkayıp,buharda pişirmek(şimdi bunlar için son derece gelişmiş tencere sistemleri vardır)
    Daha sonra çiğden bu defa tamamen sızma yağı üzerine gezdirerek afiyetle yemek!!!!!!!

    Bu ne demek oluyor
    1-Sebzedeki bütün mineral ve vitaminler ile diğer faydalı maddelerin++zeytinyağı ile birlikte vücudumuza girmesi,işte en faydalı olanı budur(bu buharda pişirmede çok az bir besin kaybı olur)

    --Sıcak o bildiğimiz tarzda pişirmede ise sebzenin içinde ne varsa öldürüyoruz,yani ne vitamin kalıyor(hele vitamin sıfıra yakın iniyor!!)nede mineraller kalıyor
    Yine katlettik olayı!!!!!!!!!

    --Bakınız kişi başı sebze meyve tüketimi bizde yine avrupadan çok düşüktür,ayrıca onlar genelde çiğ yerler bizler pişiririz ve ne vitamin kalır nede
    mineral!!!

    --Semizotunu kesinlikle pişirmeyiniz;sıfıra iner içinde ne varsa!!!!!!!!!!!!
    Bunu şöyle yapabilirsiniz;
    -önce yıkayın bir güzel,daha sonra kendiliğinden durulsun(sakın saplarını koparmayınız bütün esprisi oradadır)sonra buzdolabında soğusun,yiyeceğiniz zaman çıkarın ve yiyeceğiniz kadarını bir tabağa alın+üzerine yoğurt+dilerseniz
    sarmısak(iyi gider)+ceviz kıyın biraz+maydanoz-dereotu v.s gibi yine çğden sebzeler konabilir ve en son üzerine sızma yağı gezdiriyorsunuz,olay bitti işte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bakınız semizotu gibi süper bir sebzedeki her bir faydalı maddeleri alıyorsunuz hemde,Ceviz-yoğurt-sarmısak ve diğer çiğden attığınız türler ve zeytinyağı...
    ---------------
    İster karın doyur ister Rakı mezesi yap(çok iyi gider !!)keyfin bilir gari!!
    Aynı şekilde bunu Ispanak içinde uygularsınız,bakınız ıspanak kesinlikle pişirilmemesi gereken bir gıda maddesidir!!

    İnsanoğlu "otobur" yaratıktır anatomik olarak(bakınız et obur-otobur cinslerine)
    Mide ve bağırsak sistemi ve boşaltım sistemi v.s!!!!!!!!!!!

    Her bir şeyi pişirmek ise yanlıştır,ama damak zevki tantanasına her bir şeyi değiştirmişiz,dolayısıyla biz ülke olarak çok sebze yediğimiz sanıyoruz yada yiyoruz ama bunun faydasını bu pişirme olayından dolayı alamıyoruz!!
    ---------------
    Zeytinyağını hem bilinçli hemde çok doğru kullanmak lazım,ayrıca bu ürüne sürekli destek vermek lazımdır,yağını ve kendisini satın alarak,ne yediğinizi bilin artık lütfen!!!!!!!!!!!!
    Bitkisel yağ diye yanmayınız başka yağları tüketmekle!!

    alintidir.




  • Manisa Salihli bölgesinde tek bahce urunu olarak yetişen icea sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen tr-ot-009-i-es426-1214 sayılı ORGANİK sertifikalı 0,4 ASİT, SOGUK sıkım tadı hafif zeytinyagina alıskın olmayanların bile rahatca kullanabilecegi kokusu son derece güzel yagimiz begeninize sunulmuştur.

    Daha once formdan numune gonderdigim bir arkadasin yag ile ilgili yorumu:yağ gerçekten çok hafif ve ağızda çok hoş bir tat bırakıyor. hani lipton yellow tea ile early grey tea arasında nasıl bi tat ve koku varsa bu yağda o şekil bir tat var.
    ben yağı gerçekten beğendim yanında gönderdiği zeytinler ise siyah buruşuk lezzetli çok büyük değil tadını beğendim.

    Urun Fiyatları
    5 litre teneke ambalaj zeytinyagi:50 TL
    4 x 5 litre teneke ambalaj zeytinyagi(kargo dahil):200 TL

    Numune isteyen(daha once numune almamıs) ilk 3 arkadasa numune gonderebilirim.(lutfen konuya yazın pm gondermeyin)
    -Kargo alıcıya aittir
    -Numuneler yarım litredir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: «hidalgo»

    Bugün Tansaş ta gördüm BÜTÇEM markalı sızma zeytinyağı 26.95 TL fiyatı vardı ve üretim yeride verde yağ sanayi yazıyordu ilgilenen arkadaşların belki işine yarayabilir..

    Değerli zeytindostları;

    Uzun zamandir mail gruplarımızı işgal eden KOLON SIZMASI konusunda bir çok
    arkadaşımız fikir beyan ederek kimi Yöneticilerde Ülkemizde KOLON SIZMASI
    satılıyor diyerek tartışmalara katılmışlardır.Bazı sektör bileşenleride biz
    biliyoruz demekle kalmış ve açıklama cesareti gösterememişlerdir.

    Derneğimizin İstanbul'da yaptığı tağşişe karşı yaptığı açıklamalarda Dernek ve
    Aydın AYTB laboratuvarı işbirliği ile Market raflarından örneklerin alınacağı
    belirtilmiş ve destek veren odalar borsalar birlikler açıklanmıştı.O toplantıya
    katıldığımı ancak haber beklediğimden dolayı açıklama yapamadığımı
    belirttim.Elimde o toplantıdan çok önce alınmış sızma zeytinyağı numuneleri
    bulunmaktaydı,o numuneleri kendim kontrol ederek kolon sızmasından şüphelendiğim
    yağlardan akredite laboratuvarlara örnekler gönderdim ve yanılmadığım bir kez
    daha ortaya çıktı.Tadım eğitimlerinin ne kadar faydalı olabileceğini daha iyi
    anladım.Herkese tadım eğitimi vermek olanaksız ancak doğru bilgi
    basın,seminer,toplantı yolu ile de verilebilir.

    Şimdi herkesin merakla beklediği KOLON SIZMASI 'nı açıklayacağım;

    15.09.2010 tarihinde saat: 16.20 de 0288 fiş numarasıyla BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR
    AŞ Ahiler-Aydınlıkevler şubesinden 1 asıl ve 1 şahit numune olarak aldığım ARI
    RAFİNE VE YAĞ SAN AŞ (İzmir yolu 4.km Balıkesir) tarafından BİM AŞ'ye dolumu
    yapılan ÜT: 24.08.2010 SKT:24.08.2012 olan ,fiyatı ise 1 lt plastik ambalajda
    6,70 tl olan SIRIM marka Naturel Sızma Zeytinyağının malesef saflık kriterlerine
    uymadığı anlaşılmıştır.

    Yapılan Laboratuvar analizinde Yağ asitleri,Metil esterleri ve Yağ asitleri etil
    esterleri toplamı
    FAME+FAEE 101 - COI tarafından kabul edilen değer 75 ve altı dır.

    FAEE/FAME oranı ise 1,6 <_ 1,5 olarak çıkmıştır.

    Tarafımca yapılan duyu testinde ise ağır bir yanık kokusu ve kızartmadan sonra
    kullanılmış yağ tadı bulunmuştur.


    Bu firma yöneticileri ile görüşerek yağın raflardan kaldırılmasını talep
    ettim,ayrıca Tarım Bakanlığına suç duyurusunda bulunarak gerekli cezai
    yaptırımların uygulanmasını istedim.Bu yazımın zeytinyağına gönül veren ,ayrıca
    asli görevi Zeytinyağının saflık kriterlerinin korunması,tüketiciyi korumak olan
    kurumlarca (Zeytindostu Derneği,UZZK,Tariş,Tarım Bakanlığı,Belediyeler,Ticaret
    ve Sanayi Odaları,Ziraat Odaları,Borsalar) suç duyurusu kabul edilip gerekli
    işlemlerin başlatılmasını diliyorum.

    Saygılarımla


    Serdar Öçten ÜNSAL
    Zeytindost/Türkiye
    0 537 660 42 26



    bu arada Verde ismli sirket 2012 Kolon yagi sattigi icin dis pazara batmistir vede 4 uncu kez iflas ertelimistir izmirde 1928 kuruluslu bir sirkettir suan nerdeyse butun calisanlari ayrilmistir grsmk uzre.




  • 1994 yılından beri düzenlenen fuar, 12-13-14 Mayıs 2010 WOW Convention Center’da gerçekleşecek. Vatan Gazetesi’nden Ercan İnan yazısında zeytinyağı sahteciliğinin türlü yöntemlerinden bahsediyor

    Zeytinyağında sahteciliğin türlü yöntemleri var. Örneğin kanola yağını renklendirip zeytinyağı diye satabiliyorlar. Laboratuar ortamında inceleme şansınız yoksa anlamıyorsunuz bile. Zeytinyağına fiyatı çok daha ucuz olan pamuk, ayçiçek ya da fındık yağı da karıştırıyorlar. Sektör bu sahteciliğe 'tağşiş' diyor ve uzun zamandır da mücadele ediyor. 

Hatırlayın geçmişte halka da açık olan bir şirketin fındık yağı sahteciliği yüzünden Türk zeytinyağı bir hayli ağır yara almıştı.

Bir de son dönemde kolon sızması adı verilen yöntem artmış vaziyette. Sızma zeytinyağına ilginin çoğalması ve pazarın büyümesiyle birlikte çok sayıda firmanın, raf fiyatlarında yaşanan rekabet yüzünden bu yönteme başvurmaya başladı.

Yemeklik olarak değerlendirilemeyen asidi yüksek, kötü koku ve görüntüye sahip rafinelik yağlar, ısıl işlemden geçirilerek sızma yağ standartlarına getiriliyor ve sızma etiketiyle satılıyor. Böylece 3 hatta 5'in üzerinde asiditeye sahip yağlar 1 ve 1'in altında asit derecesine kadar indirilebiliyor. Bu yöntemin adı kolon sızması. 

Bu şekilde elde edilen yağlar kilogramı 5-6 TL'den satılabiliyor. Zira bu yağların üreticiden alınma maliyeti zaten 3 TL civarında. 

Tariş'e zeytinyağı konusunda adeta çağ atlatan ve geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana da Zeytin İskelesi markası ile sektörde bir hayli iddialı olan Fatih Cenikli, gerçek sızma zeytinyağını şu anki rayiçlere göre 7 TL'den daha aza üreticiden almanın mümkün olmadığını, bu sezon en ucuz zamanında bile kilogram fiyatının 5.5 TL'den daha düşük olmadığına dikkat çekti. 

Üreticiden alınan yağın şişelenip markete gelene kadar da maliyetinin arttığına dikkat çeken Cenikli, "Sızma tüketimi Türkiye'de 3 kat arttı. Artınca da sızma diye aslında sızma olmayan yağlar satılmaya başlandı. Bugün gerçek sızma zeytinyağını marketlerde 9-10 TL'den daha aşağıya satın alamazsınız. Bu fiyatın altında satılan her ürüne şüpheyle bakmak gerekir. Geçenlerde bir balıkçı restaurantının sahibi arkadaşım 6 kilogram sızma zeytinyağını 30 TL'ye aldığını söyledi. Mümkün değil. Mutlaka bir hilesi vardır dedim. Baktık kanola yağı çıktı" diye konuştu.

Isıl işlem gören ürünlerin belirlenmesi için yapılan analizlerde hangi değerlerin standart olarak kullanılması gerektiği henüz belirlenemediği için sahtecilik yapan şirketler, analiz değerleri üzerinden suçlanamıyor. Bu tip firmalarla yasal mücadele başlatılabilmesi için Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'nin analiz kriterlerini belirlemesi ve bunun Türk Gıda Kodeksi'nde kabul edilerek uygulanması gerekiyor. 

Pet şişedeki yağa dikkat

Yolunuz Kuzey Ege'ye düşmüşse mutlaka yol kenarlarında pet şişelerde satılan zeytinyağlarını da görmüşsünüzdür. Fatih Cenikli, bu yağlar konusunda da uyarıyor ve şüphe ile bakmak gerektiğini söylüyor. Satışın genellikle pet şişelerle yapıldığına dikkat çeken Cenikli, "Ürün gerçekten zeytinyağı bile olsa bir numaralı düşmanı ısıya ve güneşe karşı o kadar savunmasız ki zaten bozulma ihtimali çok yükseliyor. Kalitesi düşüyor" diyor. 

Zeytinyağının belli düşmanları var. Bunlar ısı, nem ve ışık. O yüzden zeytinyağı mutlaka koyu renk şişede muhafaza edilmeli. Evlerde de açıldıktan sonra yine mutfakta serin ancak kuru ve ışık almayan bir yerde korunmalı ve açılan şişe de kısa sürede tüketilmeli.

Zeytin İskelesi Genel Müdürü Fatih Cenikli, "Biz Zeytin İskelesi olarak piyasaya koyu renk şişe ile çıktık ve önce yadırgandık. Ancak bilinçli tüketici ne yapmak istediğimizi anladı. Bizim şişelerimiz İtalya'dan geliyor. Ayrıca zeytinyağı ile kapak arasına da azot basıyoruz. Böylece hava ile teması sıfıra indiriyoruz. Kapak açıldığı anda azot uçup gidiyor" diye konuştu. 

Zeytinyağının düşmanlarını ısı, nem ve sıcak olarak sıralayan Fatih Cenikli, Zeytin İskelesi olarak piyasaya koyu renk şişeyle çıktıklarını söyledi. 

Ege'de kalp ilaçlarını sadece yazlıkçılar alır 

Türkiye zeytin ülkesi. 2 bin yaşında zeytin ağaçları var. Ancak Türkiye ne yazık ki zeytinyağında bir türlü marka çıkaramıyor. Bırakın onu zeytinyağ tüketimini de belli bir seviyeye getiremiyor. Hâlâ ortalama tüketim 1.5 kilogram seviyelerinde. Oysa Avrupa'da tüketim ortalaması 15 ile 25 kilogram arasında değişiyor. Türkiye'de bu ortalamalara en yakın bölge tabii ki Ege. 

Ege bölgesinde zeytinyağı tüketimi kişi başına 15 kilogramlara kadar çıkıyor. Bu sayede de kalp rahatsızlıkları Ege bölgesinde çok ama çok düşük. 

Ayvalıklı bir eczacı, "Kışın biz çok fazla kalp ilacı satmayız. Yaz olur, Türkiye'nin diğer bölgelerinden yazlıkçılar gelir. Kalp ilaçlarını onlar talep eder" diyerek belki de Ege insanının zeytinyağı ile beslenerek nasıl kalbini koruduğunu en net şekilde ortaya koyuyor.

Yağ çeşitlerini iyi bilmek gerekiyor 

Zeytin ağacı meyvesinden, doğal özelliklerini değiştirmeyecek bir sıcaklıkta sadece mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen yağlar "naturel zeytinyağı" olarak tanımlanıyor. Bu grup içinde en kaliteli grup olan sızma zeytinyağının koku ve tadında sorun olmaması ve serbest asitlik derecesinin en çok yüzde 1 olması gerekiyor. 

Bu grupta koku ve tattaki kusurları ve asit oranlarına göre naturel birinci ve naturel ikinci sınıflamaları bulunuyor. 

Zeytinyağında asit oranı yüzde 3.3'ün üzerinde olan veya asit oranı düşük olsa bile koku ve tadı kötü olan yağlar yemeklik olarak tüketilemiyor. Bu nedenle ısıl işlemlerin de yer aldığı rafine işlemine tabi tutulması gerekiyor. Rafine işlemi görmüş yağların ya rafine ya da sızma yağlarla karıştırılarak "riviera yağ" etiketiyle tanımlanması gerekiyor.




  • Deneyen, satın alan forumdaşların yorumları ile Nisan ayı sonuna kadar devam eden kampanya için;

    http://forum.donanimhaber.com/m_70131265/f_//tm.htm#70131265
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogal ve organik

    Manisa Salihli bölgesinde tek bahce urunu olarak yetişen icea sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen tr-ot-009-i-es426-1214 sayılı ORGANİK sertifikalı 0,4 ASİT, SOGUK sıkım tadı hafif zeytinyagina alıskın olmayanların bile rahatca kullanabilecegi kokusu son derece güzel yagimiz begeninize sunulmuştur.

    Daha once formdan numune gonderdigim bir arkadasin yag ile ilgili yorumu:yağ gerçekten çok hafif ve ağızda çok hoş bir tat bırakıyor. hani lipton yellow tea ile early grey tea arasında nasıl bi tat ve koku varsa bu yağda o şekil bir tat var.
    ben yağı gerçekten beğendim yanında gönderdiği zeytinler ise siyah buruşuk lezzetli çok büyük değil tadını beğendim.

    Urun Fiyatları
    5 litre teneke ambalaj zeytinyagi:50 TL
    4 x 5 litre teneke ambalaj zeytinyagi(kargo dahil):200 TL

    Numune isteyen(daha once numune almamıs) ilk 3 arkadasa numune gonderebilirim.(lutfen konuya yazın pm gondermeyin)
    -Kargo alıcıya aittir
    -Numuneler yarım litredir


    Ben numune isterim. Fiyat oldukça iyiymiş. Bayaaa iyi aslında söylediğiniz ürüne göre. Forumdan gödence yağ alıyorum ve memnunum ama denemekten ziyan gelemz. Kimsenin ilgilenmemesi çok garip olmuş. Numune veriyorsunuz ama kimse ilgilenmiyor. Kargo ücretinden herhalde. ama oda normal.

    Bilgilerimi özelden göndereceğim.

    Yorumlarımı da yaparım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esey

    Akbatı avm içindeki olivefarm mağazasında soğuk sıkım sızma zeytinyağı5 litre 35 tl, organik olanı 70tl idi. tadına bakıp alabiliyorsunuz.75 tl alışveriş yapınca avm deki araba çekilişinede katılabilirsiniz.

    arkadasım akbatıda satılan bu yağdan alıp denediniz mi.tadı kokusu nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabuncuu

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogal ve organik

    Manisa Salihli bölgesinde tek bahce urunu olarak yetişen icea sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen tr-ot-009-i-es426-1214 sayılı ORGANİK sertifikalı 0,4 ASİT, SOGUK sıkım tadı hafif zeytinyagina alıskın olmayanların bile rahatca kullanabilecegi kokusu son derece güzel yagimiz begeninize sunulmuştur.

    Daha once formdan numune gonderdigim bir arkadasin yag ile ilgili yorumu:yağ gerçekten çok hafif ve ağızda çok hoş bir tat bırakıyor. hani lipton yellow tea ile early grey tea arasında nasıl bi tat ve koku varsa bu yağda o şekil bir tat var.
    ben yağı gerçekten beğendim yanında gönderdiği zeytinler ise siyah buruşuk lezzetli çok büyük değil tadını beğendim.

    Urun Fiyatları
    5 litre teneke ambalaj zeytinyagi:50 TL
    4 x 5 litre teneke ambalaj zeytinyagi(kargo dahil):200 TL

    Numune isteyen(daha once numune almamıs) ilk 3 arkadasa numune gonderebilirim.(lutfen konuya yazın pm gondermeyin)
    -Kargo alıcıya aittir
    -Numuneler yarım litredir


    Ben numune isterim. Fiyat oldukça iyiymiş. Bayaaa iyi aslında söylediğiniz ürüne göre. Forumdan gödence yağ alıyorum ve memnunum ama denemekten ziyan gelemz. Kimsenin ilgilenmemesi çok garip olmuş. Numune veriyorsunuz ama kimse ilgilenmiyor. Kargo ücretinden herhalde. ama oda normal.

    Bilgilerimi özelden göndereceğim.

    Yorumlarımı da yaparım.

    İlginize tesekkur ederim numune listesine ekliyorum sizi




  • arkadaslar geçende carrefour da efendi oğulları diye zeytinyağı gördüm birde verde marka gördüm bu yağlar nasıldır bilen kullanan varsa bilgi almak isterim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: victorybicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: esey

    Akbatı avm içindeki olivefarm mağazasında soğuk sıkım sızma zeytinyağı5 litre 35 tl, organik olanı 70tl idi. tadına bakıp alabiliyorsunuz.75 tl alışveriş yapınca avm deki araba çekilişinede katılabilirsiniz.

    arkadasım akbatıda satılan bu yağdan alıp denediniz mi.tadı kokusu nasıl

    internet sitelerinde fiyatları baya pahalı neden acaba..

    www.olivefarm.com.tr




  • Dogal ve organik arkadaşın organik sertifikalı yağındın numunesi geldi. gerçekten çok beğendik. ÖZellikle eşim. bne biraz daha yoğun yağları seviyorum ancak çoğu kişide hafif yağ arıyor. Bu yağ çok iyi o yönden. Asidi 0,4 müş. TAvsiye ederim herkese. Hafif yağ arayan gözünün kırpmadan alabilri.

    Sipariş vereceğim mutlaka. Zeytinlerde iyi ancak ben roninin zeytinini daha çok beğendim. Bana daha uygun en azından. Evde benden başka zeytin yiyen yok zaten.
  • Bursa'da UĞUR marketlerde Tariş'in Edremit bölgesi sızma zeytinyağı 38 TL.Normal fiyatı 60 TL falandır.
    Bursa'da olup değerlendrimek isteyen bakabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: «hidalgo»

    quote:

    Orijinalden alıntı: victorybicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: esey

    Akbatı avm içindeki olivefarm mağazasında soğuk sıkım sızma zeytinyağı5 litre 35 tl, organik olanı 70tl idi. tadına bakıp alabiliyorsunuz.75 tl alışveriş yapınca avm deki araba çekilişinede katılabilirsiniz.

    arkadasım akbatıda satılan bu yağdan alıp denediniz mi.tadı kokusu nasıl

    internet sitelerinde fiyatları baya pahalı neden acaba..

    www.olivefarm.com.tr

    Organik sertifikalısı olunca böyle oluyo. Mağazalar dikkat çekmek için idndirim yapıyorlarr. Forumda yağ satan sürüyle arkadaş var. Organik sertifikalı satanımızda oldu. Fiyatı yukrdaki verilen fiyatların çok altında. sızma olmayan 1 asit satanımızda. Bunun fiyatta çok iyi.




  • Sertifika veren pek çok kurum var, malum bu organik furyasında o sihirli kelimeyi yazdınız mı ürün sorgulanamaz mertebeye erişiyor, "Or-Ga-Nik" cem yılmazın "Orrr-General" vurgusunu hatırlayalım bu aşamada:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^Teacher^

    Bursa'da UĞUR marketlerde Tariş'in Edremit bölgesi sızma zeytinyağı 38 TL.Normal fiyatı 60 TL falandır.
    Bursa'da olup değerlendrimek isteyen bakabilir.


    güzel fiyatmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don

    Sertifika veren pek çok kurum var, malum bu organik furyasında o sihirli kelimeyi yazdınız mı ürün sorgulanamaz mertebeye erişiyor, "Or-Ga-Nik" cem yılmazın "Orrr-General" vurgusunu hatırlayalım bu aşamada:D



    Sizde numune almışsınız sanırım arkadaştan. Numuneye hakkazananlarda isminiz vardı. Aldınız mı acaba. Bu arkadaşın yağı sertifikalı logoluymuş. Geçiş süreci değil yani. 0,4 asit. Bence fiyatıda çok uygun. Forumda bu fiyata normal yağ satan var.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.