Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (331. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.268.464
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zetay ve köklü zeytinyağın dan sonra Aterna erken hasat dan siparişmi de verdim :) bayağa bir yağ olacak elimde. Hepsini deneyimledikten sonra forumda paylaşacağım.

Serden33 arkadaşın önerisinden sonra Selatin Zeytinyağını almak için 21:30 da mail gönderdim ve yarım saat içerisinde cevap verdiler :) Ödüllü ürünleri bitmiş şuan erken hasat ellerinde varmış. Erken hasat ile ödüllü ürünleri arasında bir fark varmı acaba? kullanan bir arkadaş vardır belki.

Ayrıca selatin mail ile şunu yazdı;

Merhaba,
    ödüllü seri için bekliyorsanız daha çok var.Bir yarışmaya girip
    girmeyeceğimiz henüz belli değil.Olurda katılırsak ve kazanırsak
    sonuçlar mayıs-haziran gibi belli oluyor.Hasat yeni bitti.
    Şubat için verilen bilgi satışa çıkacak diğer parti yağlar içindir.
    şu an tam hasat zamanı.Üretim zamanındayız.Bu sene için henüz bir
    yarışmaya katılmadık. )

4 şişe yada 2 kutu teneke alımına kargo bedava dediler. Ödüllü Seri Erken Hasat 750 gr Şişe: 30 TL - Erken Hasat 5 kg Teneke Filtresiz: 160 TL. Ben şişe olanından almayı düşünüyorum.

Şuan aldıklarım alttakiler. Siparişler 1-2 güne elimde olur.

Zetay Zeytinyağı
    Evo :Yüksek Polifenollü natürel sızma zeytinyağı
    Premium : Daha fazla Polifenollü natürel sızma zeytinyağı( Ödüllü seri )
    Organic : Tarım bakanlığı ve Avrupa birliği organik sertifikalarına sahip natürel sızma zeytinyağı

Aterna Zeytinyağı
    Erken Hasat Çiğ Yağ
    Erken Hasat Yağ

Köklü Zeytinyağı
    Yeni Mahsül Taş baskı Filtre edilmemiş Zeytinyağı

Nermin Hanım
    Filtresiz erken hasat soğuk sıkma zeytin yağı

Elediklerimden sonra sırası ile alınacak olanlar

https://www.orfion.com.tr/
    http://www.izorya.com/

• yyusa Y kullanıcısına yanıt
    Bu Silisya nın kendi satış sitesi
    www.zeytinlimani.com
    Zeytin Limanı - Silisya Zeytinyağı
    http://www.zeytinlimani.com/Zeytinyagi,LA_201-2.html#labels=208-2

Bu arada Selatin daha önceki meesajımda yazdığım gibi geçen senenin ürünününü satıyor bilginiz olsun. Yeni sezon Ocak ya da şubatta. Gerçi arayıp sorduğumda yağlar tanklarda bekledi eylülde dolum yapıldı dediler ama yinede yeni mahsul değil. Ben alım için yeni mahsulün çıkmasını bekleyeceğim sanırım. Ödüllü seri ve erken hasat çok benzer kalitede idiler ben ikisinide kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serden33 -- 25 Kasım 2016; 14:13:43 >

• Silisya dan bende belirttiğiniz ocak - şubat tarihte mutlaka alacağım, açıkçası merak ettim. Aslında ocak şubat a kalmasına da sevindim, çok fazla yağ oldu elimde ve sabırsızla bekliyorum.

Bu arada Zetay, Aterna ,Nermin hanım ve Köklü Zeytin firmaları ile dün ve bugün olmak üzere telefonda konuştum, Zeytin in sağlığından mı nedir anlamadım ama hepsi poitif, ilgili ve nazik :) (Zetay ın sitesindeki cep numarasını satış müdürü açıyor , Nermin hanımın kendisi sitede yazan telefonu açtı , Köklü ve Aterna satış personeli) usanmadan anlatıyor bilgi veriyorlar.
    Köklü firması ise tam bir kurumsal firma havasında, her aradığınızda farklı bir operatör ile görüşebiliyorsunuz, sanki Turkcell i yada digitürk vb firmaları aramışsınız gibi servis veriyorlar, App Store de uygulamaları bile mevcut. Silisya dan ise yeni mahsul yağ olmadığından alamadım ama onlarında akşam saat 21-22 sularında e mail i bile hızlı ve ilgili cevap vermeleri taktir edilecek bir durum. Alınacaklar içerisine ilk onları ekledim.
    Siparişlerimin son durumu ise altta gibi yaparak şimdilik yeni siparişlere ara verdim.

Zetay Zeytinyağı
    Evo :Yüksek Polifenollü natürel sızma zeytinyağı
    Premium : Daha fazla Polifenollü natürel sızma zeytinyağı( Ödüllü seri )
    Organic : Tarım bakanlığı ve Avrupa birliği organik sertifikalarına sahip natürel sızma zeytinyağı

Aterna Zeytinyağı
    Erken Hasat Çiğ Yağ
    Erken Hasat Yağ

Köklü Zeytinyağı
    Yemeklik Zeytinyağı
    YENİ MAHSÜL 2 LT TENEKE TAŞ BASKI SOĞUK SIKIM ERKEN HASAT N.SIZMA ZEYTİNYAĞI(FİLTRE EDİLMEMİŞ)
    ZEYTİN Z.YAĞI BAHARATI

Nermin Hanım ( bu site sayesinde %10 indirim kodu kazandım, kupon kodu KVYT2016 ayrıca nermin hanım sitesine üye olursanız ilk alışverişinizde kullanmak üzere 1 yıl geçerliliği 100 TL alışverişinizde kullanabileceğiniz 20 TL kupon tanımlanıyor.

Edremit Siyah Çevirme Zeytin
    Erken Hasat Naturel Soğuk Sızma Zeytinyağı - - filtreli olanını aldım çünkü sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kullanacağım, filtre edilmemiş numune de yollayacaklar sağolsunlar.
    Edremit Yeşil Kırma Zeytin - bunu özellikle önerdi Nermin hanım.

Elediklerimden sonra sırası ile alınacak olanlar

https://www.orfion.com.tr/
    http://www.izorya.com/

Yağlar, bugün, yarın en geç önümüzdeki hafta içerisinde elimde olur, ilerleyen Gün,Ay,Yıllar içerisinde mesajı okuyarak merak ettiklerini sormak isteyen Arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

• arkadaş o kadar zeytinyağı yorumu var şu kontinü sistem ve soğuk sıkım farklı mı aynı şeyler mi bi öğrenemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: goqmen

arkadaş o kadar zeytinyağı yorumu var şu kontinü sistem ve soğuk sıkım farklı mı aynı şeyler mi bi öğrenemedim

Kontinü sistem üretim metodu. Üretim sırasında kullanılan su 26 yahut 29 derecenin üzerinde değilse soğuk sıkım olur. Soğuk sıkımda üretim düştüğünden her yağ soğuk sıkılmıyor.
  • BKM express 30/20 kampanyası ile n11den avilo 3lt aldım bakalım. Umarım kampanya katılımı dolmamıştır
  • Köklünün şu rengine şu kıvamına bakar mısınız yağ budur
    Sızma Zeytinyağı Hakkında BilgilerSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zanaks kullanıcısına yanıt
    Zeytinyaginda rengin hicbir standartta kalite kriteri veya kosulu olmadigini biliyorsunuz degil mi?

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum

• Bu seneki durum şu;Ege ve Marmara da ZEYTİN SİNEĞİ zararlısı taneleri mahvetti.Türkiye de bu zararlı ile ilgili pek bir mücadele verilmiyor.Bu tanelerden sızma zeytinyağı yağı asla çıkmaz.Ege de büyük iş yapan tüccar arkadaşlar sızma yağın neredeyse hiç olmadığını söylüyor.Yağhanelerin durumu vahim.Sofralık tane olarakta kabul görmediği için mecbur olarak yağ çıkartılıyor.Malı getirsen bile 10 gün sonra çıkar diyorlar.O süre içinde de zeytin küflenmeye,okside olmaya başlıyor.Hem küf hem sinek.Her yer vıcık vıcık olmuş.Akıllara ziyan bir durum var.Bu sene fiyatlar düştü ama natürel birinci zeytinyağının fiyatı düştü.Gerçek bir sızma zeytinyağının fiyatı kesinlikle artar.Dolayısıyla soğuk sıkım vs vs olanlarda...

• quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

Köklünün şu rengine şu kıvamına bakar mısınız yağ budur
    Sızma Zeytinyağı Hakkında BilgilerSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Bence yapay bir rengi var şahsen beğenmedim. Bu kadar yeşil bir zeytinyağı görmedim hiç. Kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Ben de kararsız kaldım güvenasa tam damak tadıma uygun, bittiğinde başka yağ mı denesem yoksa devam etsem mi bilmiyorum. Haftasonu kahvaltılarında domatese pul biber ve zeytinyağı ekleyip tüketiyorum genelde. Bir tabağa yakın domates yiyorumdur o derece seviyorum.

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Filtresiz olduğundan rengi öyle, ben de sevmedim rengini, yapay görüntüsü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Filtresiz olduğundan rengi öyle, ben de sevmedim rengini, yapay görüntüsü var.

Hayır filtresiz olması lazım. Adam en son filtresiz aldı çünkü. Ama ben de deneyeceğim bir ara 1 ya da 2 litre alıp.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Ben de filtresiz yazmıştım, filtreli mi demek istedin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Ben de filtresiz yazmıştım, filtreli mi demek istedin.

Filtreli diye okumuşum pardon.
  • Filtresiz :) valla buram buram zeytin tadi var, ama agir, alacaklar filtreli alsin derim.

• Her satış sitesinde şirince akaryağ markası adıyle satılan ürün hakkında bilgisi olan veya alıp kullanan varmı 10 litrelik yağ 150 tl. civarı. 5 kg.Erken hasat 130 tl. Sızma 5kg. 70 tl yağ konusundaki uzman arkadaşlar görüşleriniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serden33

quote:

Orijinalden alıntı: goqmen

arkadaş o kadar zeytinyağı yorumu var şu kontinü sistem ve soğuk sıkım farklı mı aynı şeyler mi bi öğrenemedim

Kontinü sistem üretim metodu. Üretim sırasında kullanılan su 26 yahut 29 derecenin üzerinde değilse soğuk sıkım olur. Soğuk sıkımda üretim düştüğünden her yağ soğuk sıkılmıyor.

sağolun bilgi için
  • Renge takılmayın :)
    Bahsettiğim gibi, renk kalite kriteri değildir. Bu yüzden tadımcılar koyu lacivert bardaklarda tadarlar zeytin yağını. Renk aldatır algılarımızı :)
  • Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Merak edenler olursa diye fotoğraf koydum siteye ama umarım eklemeyi başarabildim.
    Zetay premium ve organic i dün salatada ben ekmek banarak kullandık. Evo serisinden ise son anda vaz geçmiştim, onun yerine 2 adet ödüllü seri dedikleri premium dan aldım, Evo dan ise numune rica ettim onuda yollamışlar ama onu de denemedik henüz. Öncelikle ben düz yiyicilerdenim bunu baştan belirteyim :) yani çokta iyi bir damak zevkim yoktur ama benim aksime eşim bu konuda iyidir ve yiyecek işinden para da kazanmakta. Yediği bir yemeğin içerisinde hangi baharat kullanılmış vb direk sayar.
    Premium u çoban salatasında çünkü ben çoban dan başka bir salata pek yemem, yağ ıda habersiz eve götürdüğüm için sürpriz oldu ve hemen çoban salatasını yaptırdım. Premium bize biraz sert geldi organic olana göre ve boğazda bende hafif eşimde ise biraz daha fazla yakma eylemini gerçekleştirdi. Zaten ben almadan önce Zetay ile konuştuğumda onlar şu hafif yakar bu şöyledir diye anlattılar ama aklımda ne nedir kalmadı. Organic olan seri ise daha hafif geldi, eşimde organic olan salatalarda daha iyi olur dedi. Kısacası henüz tam performansı görmedik ilerleyen günlerde biraz daha kullandıktan sonra daha iyi bir bilgi vermeye çalışırım.
    Ayrıca biraz önce Aterna marka yağlar da geldi, artık onları akşam deneyeceğiz :)

• 
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.