Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.268.866
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Didim'deyim. Birkaç gün sonra İstanbul'a döneceğim. Dönüş yolu üzerinde bildiğiniz yağ satan yerler var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifees1978

Fabrikada rafine edilip satılan ister soğuk sıkım ister etken hasat olsun zeytinyağı saf değildir .proflar oyuzden tv lerde paketlenmiş sanayileşmiş fabrikasyon mamulden uzak durun dogal organik mamul alın çocuklarınıza yedirin diyorlar.ben köylüyüm bizden aldigi yağları rafine edilerek satıyorlar anlayin artik

Bu dogal degilmi diyosunuz yani hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acı ama gerçekler bunlar fabrikaların tarlası olmaz bizden aldıklarını rafine edip işlemlerden geçirerek sizlere satıyorlar bu yüzden yararlı mineraller kayboluyor yağın özelliği kalmıyor .ayrıca

• Ben üretici olduğuna inanmıyorum ki gerçekten köylü üreticiysen ya çok cahilsin ya da birşey bilmiyorsun. Ben hem fabrika sahibiyim hem de köylüyüm. Ben gibi markalı ambalaj yapan firmalar dürüst çalışıyorlarsa hakiki sızma yağı sadece filtreden geçirirler. Posasını ayrıştırmak içim. Nasıl bir cehalet ki sızma yağı rafine ederler deyip bilmeden burda yazıyorsun

• quote:

Acı ama gerçekler bunlar fabrikaların tarlası olmaz bizden aldıklarını rafine edip işlemlerden geçirerek sizlere satıyorlar bu yüzden yararlı mineraller kayboluyor yağın özelliği kalmıyor .ayrıca

Valka hocam ben tam anlamiyorum nasil yapiyolar bilmiyorm artk arkadasma aldirdim daha once aldm dogal fln demisti. Litresi 20 tl 1 litreyi fln sisede veriyomus normalde ben 5lt istemistim bu tenekede vermis. E biz bunun dogalini nasil bulcaz markettekiler de islem gormus.

• Öveçli naturel Ö kullanıcısına yanıt
    Ovecli naturel bey yukaridaki yorumda yrni aldigim urun hakkinda bilgi almak istedim. Arkadas ona istinaden yorum yapti. Sizdendr rica etsem fotolari inceleyip urunun dogallik seviyesi hakkinda bilgi verirmisiniz. Tabi fotodan anlasildigi kadar.

• Ben insanların kaldırılmasına karşıyım .157 dekar zeytin incir bahçelerin var dedem dedemin dedesi babam vs yüz yıllardır ciftciyiz arkadaş bilmem anlatabildimi

• Kardeşim çiftçi olabilirsin ama cahilce konuşuyorsun. Rafine edilen yağlar yüksek asitli yağların yemeklik derecesine getirilmesi ki buna zaten ambalajlarda riviera deniyor. Senin dediğin doğal yağı da biz sızma olarak şişeliyoruz fakat ambalajın altında evinizdeki yağlar gibi tortu kalmaması için filtre ediyoruz bilmem anlatabildim mi 157 dekar tarlanın olması seni her konuda bilgili yapıyorsa 500 dekar sahibi olanında tarım bakanı olması gerekli

• Hso_keskin H kullanıcısına yanıt
    Biz butik üreticiler genelde birbirimizi tanırız ama bu markayı hiç duymadım tenekesi de standart satılan teneke bana bu ürünün dört koldan resmini ayarsanız detaylı bilgi vermeye çalışırım ama resimdeki gibi tabaktaki yağa bakarak bi yorum yapmam doğru olmaz

• quote:

Fabrikada rafine edilip satılan ister soğuk sıkım ister etken hasat olsun zeytinyağı saf değildir .proflar oyuzden tv lerde paketlenmiş sanayileşmiş fabrikasyon mamulden uzak durun dogal organik mamul alın çocuklarınıza yedirin diyorlar.ben köylüyüm bizden aldigi yağları rafine edilerek satıyorlar anlayin artik

biraz daha gerilere gidip okursanız bu başlıkta yazan tüketici arkadaşların bile bu konuda gerçekten bilgili olduklarını görürsünüz.
    emin olun kimse körü körüne gidip birsey almıyor, zaten bu başlıkta bu konuda fazlasıyla bilgilendirme mevcut.
  • Köylüyle butik arasinda bir yerlerde ideal üretici lazim aslinda!
    is butige dönünce kaliteden cok fiyat artiyor, marka olma telasi falan giriyor.
    köylüyse konuya yabanci güven vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 13 Temmuz 2016; 18:56:16 >
  • Naturel birinci zeytinyağ satan gördünüz mü hiç?
    Halbuki 0,8 asit üzerindeki yağların naturel 1. diye satılması lazım.
    Yanlış hatırlamıyorsam, 2 üzeri de naturel 2. oluyor.
    Markalı üreticiler arasında da naturel 1. ve 2. yağ satan pek göremiyorum. Hiç mi yüksek asitli ürününüz yok diye kafamda soru işareti oluşuyor.
    Benim de sürekli yağ aldığım butik bir üretici internet sitesinde naturel sızma özelliklerine asit oranı:1 yazmış. Dürüst davrandığı için kutlamak lazım ama bu sattığı ürün sızma değil, naturel 1. zeytinyağı oluyor haberi yok.

Hangi köylüye sorsam sızma yağ sattığını iddia ediyor. Asit oranı kaç diyorum bilmiyor. Kaç derece olduğunu bilmediğin yağı sızma diye nasıl satıyorsun o zaman? Tamam belki sattığın yağ naturel yağ ama sızma olduğundan nasıl emin oluyorsun? Ben bu köylüye nasıl güveneyim de yağını satın alayım?

BİM'den, A101 den aldığı rafine yağları pet şişeye doldurup organik yağ diye satan köylüler de ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 13 Temmuz 2016; 19:46:30 >

• bien kullanıcısına yanıt
    Sızma olsun çamurdan olsun kafası :)

Sızma zeytinyağı (bence) ismi yanlış koyulduğu için, bu kimyasal ve duyusal kriterlerden bihaber pek çok kimse. Sızıyor ya, işte mis gibi yağ diye sızma diyor satıyor=)

Biz şahsen bu sene Orfion markasıyla sadece Naturel Sızma sınıfında ürün sürdük piyasaya. Bizim bir iddiamız vardı, iyi üreticiyiz arkadaşım biz, bizi tağşiş yapan, hile hurda yapan adamlarla karıştırmayın diyerek yola çıktık. O yüzden elimizden geldiğince fazla ince eledik sık dokuduk, en düzgün ürünlerimizi markamız adı altında ürün sürdük. Diğer malları toptan çıkardık, isteyene de yok, kafam rahat:) Farklı farklı nedenleri var. Önümüzdeki sezonki pozisyonumuza göre sunabiliriz, belli olmaz.

Pek çok müşteri geliyor zeytinini sıktırmaya fabrikaya, ısıt suyu ısıt diyor, basıyor enzimi, çuvallarda zeytinin kaç gün beklediği belli değil. Sonra çıkan yağı sızma diye satar. Bir de üstüne biz o makinaları temizlemekle uğraşırız =)

Sonra gelir köyden arkadaşlar benim yağım böyle iyi, üreticinin yağı böyle kötü, benden alıyor satıyor diyerek üzer bizi. Gelin bizim ödül aldığımız koşullarda sıkın yağınızı işletmemde, ben sizin yağınızın reklamını yapayım, hatta beğenirsem kimseye satamayacağınız fiyattan alayım desem, kimse de yanaşmaz...

• Öveçli naturel Ö kullanıcısına yanıt
    Nasil yani hocam dort koldan derken. Mesela yarm litrelik pet siseye doldurup o sekilde foyo atsam olurmu?

• Ambalajın fotolarini köy diyor
    Kalite fotoyla anlaşılmaz.fabrika sahibi ne yaxarsa ona inanmak zorundasın işin gerçeği bu

• Hso_keskin H kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış yazdım aslında. Birçok firma olmayan bir marka uydurup bunu teneke baskı yaptırıyorlar sonra içine pamuk yağı doldurup o şekilde satıyorlar. Bu şekilde yapan baya firma var o yüzden resimleri istedim sizden

• Evet fotoları koy diyorum çünkü olmayan bir markayı tenekeye basıp içine de pamuk yağı koyup zeytinyağı diye satanlar var. Ben kendi sayfamda bu şekilde birkaç firmayı ifşa ettim o yüzden resimleri istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öveçli naturel

Evet fotoları koy diyorum çünkü olmayan bir markayı tenekeye basıp içine de pamuk yağı koyup zeytinyağı diye satanlar var. Ben kendi sayfamda bu şekilde birkaç firmayı ifşa ettim o yüzden resimleri istedim.

Eyvallah hocam cevablariniz icn teskkurler.
    Resimler bunlar;

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• Hocam tenekedeki bilgileri kontrol ettim birşey çıkmıyo yine adres bilgilerindeki telefonları aradım böyl numara yok birkaç yere sordum güvenilir bişey elde edemedim ama sana tavsiyem ya kimseye güvenme marketten bildiğin markaları al yada biz gibileri tercih et. Kendi markam da dahil sana önerebileceğim ürünlere bak. Öveçli naturel sızma, Büyükakça zeyincilik,Orfion zeytinyağı,özgün zeytinyağı,kovukdere ve yeşilce

• quote:

Orijinalden alıntı: Öveçli naturel

Hocam tenekedeki bilgileri kontrol ettim birşey çıkmıyo yine adres bilgilerindeki telefonları aradım böyl numara yok birkaç yere sordum güvenilir bişey elde edemedim ama sana tavsiyem ya kimseye güvenme marketten bildiğin markaları al yada biz gibileri tercih et. Kendi markam da dahil sana önerebileceğim ürünlere bak. Öveçli naturel sızma, Büyükakça zeyincilik,Orfion zeytinyağı,özgün zeytinyağı,kovukdere ve yeşilce

Hocam ilginiz ve yardmlariniz icin teşekkürler. Bunu aldık artik tuketicez. icinde nevar bilmiyorz ama tadi kokusu bi zeytin havasi veriyo gbi. Ama tabi ne kadar emin olabilirim şüpheli. Bu konuda pek bilgili degilim.
    Renk konusu nasil sizce peki dedginiz gbi pamk yagi fln olma ihtimali varmı. Bu bitince artik iyice araştırıp veya en yakin yol olan marketten devam edicez. Hayrlı forumlar herkese

• 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.