Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.350
Cevap
547
Favori
1.261.285
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ege sizma yudum ile bordo komiliyi karsilastirdim.

Viskozite ve renkler ayni. Isin garip yanı bu sefer ikiside tat olarak ayni geldi. Koku yogunlugu da ayni.

Sanirim ben ayirt edemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

Arkadaşlar sanalpazardan zeytinyağı aldım fakat küf rutubet gibi bir tat alıyorum yerken bu neden olur

Hocam bende erdem ipek kardesimizden aldim. Hamdolsun cok guzel bir yağ. Bu zamana kadar kullandigim yaglarin hepsinden daha cok hosuma gitti (kullandigim yaglar:komili, kirlangic, taris, yudum, sirma, ulker altin hasat, taylieli) ama Allah icin taylieli de cok guzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 12 Ocak 2015; 16:51:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Arkadaşlar sanalpazardan zeytinyağı aldım fakat küf rutubet gibi bir tat alıyorum yerken bu neden olur

Gerçek zeytinyağı tadıdır o...Siz market yağı yiye yiye gerçek yağın tadını unutmuşsunuz...

Şaka bir yana...Kimdem aldınız? Aldığınız kişiye durumu ilettiniz mi? Genel olarak zeytinyağı stokta çok bekleyen bir ürün değil bildiğim kadarıyla...

Osman haşim den aldim bende, saticiya sordum banada ayni cevabi verdi yagin dinlenmesi gerekiyor tortunun dibine çökmesi lazimmis

hocam zaten insanlar, aldıkları yağı bir sonraki sene kullanıyorlar, dinlenmeye bırakıyorlar.

• İşin üretici ayağında olan arkadaşlar elimizdeki yağları daha lezzetli nasıl yaparız konusunda biraz ip ucu verseler :)

Özellikle yoğunluk katmak için püf noktası var mı acaba ?

Tenekeye biraz zeytin atsak
  • endülüs_faruki kullanıcısına yanıt
    erdem ipekten aldığınız ve hoşunuza giden filtre edilmiş olan mı filtre edilmemiş olan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

erdem ipekten aldığınız ve hoşunuza giden filtre edilmiş olan mı filtre edilmemiş olan mı?

Kim bu erdem ipek yahu ?

sanalpazarda arattım çıkmadı..

google da arattım.. Bişi çıktı ama pek zeytinci gibi gelmedi gözüme

FanPix.Net
    Ipek Erdem | Ipek Erdem Picture #10549984 - 454 x 715 - FanPix.Net
    http://fanpix.famousfix.com/picture-gallery/ipek-erdem-picture-10549984.htm

• link vermek yasak galiba.pm den gönderirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

dün metrodan 50 liraya aldık 5 litre KOMİLİ

Sızma ?

Edit: şuanda metrodayım, komili 3lt sızma 50tl :) 5 lik 71Tl

Ayrıca, tariş riveria ve tariş rafine olarak 2 yağ var.. Rafine yaZanda riveria ya da sızma ibaresi yok . Bu ne ola ki acaba ?

valla bilmiyorum sızmamı 5 litrelik tenekeden 4 tane aldı kuzenim 200 TL alanya metroda :S
  • quote:

quote:

quote:

dün metrodan 50 liraya aldık 5 litre KOMİLİ

Sızma ?

Edit: şuanda metrodayım, komili 3lt sızma 50tl :) 5 lik 71Tl

Ayrıca, tariş riveria ve tariş rafine olarak 2 yağ var.. Rafine yaZanda riveria ya da sızma ibaresi yok . Bu ne ola ki acaba ?

valla bilmiyorum sızmamı 5 litrelik tenekeden 4 tane aldı kuzenim 200 TL alanya metroda :S

riveria dır o

• şokk markette 2.5 litre komili ege sızması 32.90 TL.
  • quote:

İşin üretici ayağında olan arkadaşlar elimizdeki yağları daha lezzetli nasıl yaparız konusunda biraz ip ucu verseler :)

Özellikle yoğunluk katmak için püf noktası var mı acaba ?

Tenekeye biraz zeytin atsak

Bir üretici ve hastalık derecesinde zeytinyağı seven, araştırmaya meraklı birisi olarak bikaç soruya cevap yazayım.
    Elinizdeki yağı daha lezzetli hale getirmek için bişey yapamazsınız. Zaten yapabilseniz de yapmamanız gerekir. Yalnız bazı tedbirler alırsanız daha iyi olur. Örneğin, yağı ışık almayan bir yerde ve mümkünse cam kapta muhafaza edin. Koyu yeşil kaplar bu iş için idealdir. İçine başka hiçbir madde karıştırmayın (tuz, kimyasal vs). Elinizdeki yağ ne kadar kaliteli olursa olsun, damak tadınıza uymuyorsa başka marka/üretici deneyin. Zeytinyağının tadı sadece asitlik oranına göre belirlenmez. Aynı asitlikteki iki yağ arasında büyük tat farkları olabilir. Son çıkan genelgeyle yağlarda duyusal analiz de yapılması gerekiyor fakat henüz uygulayan yok sanırım.

Merak edilen bir diğer konu tortu olayı. Aldığınız yağda tortu olması kalitesini veya kalitesizliğini, sızma-riveria olduğunu göstermez. Filtre edilmiş yağlarda dahi bir miktar tortu oluşabilir. Normal şartlarda üreticiler yağı dinlendirerek tortunun çokmesini sağlar ve tortusuz yağ satarlar. Benim görüşüme göre, çok uzun süre beklemeyecekse bu tortuların bir zararı olmadığı gibi zeytin partikülleri olduğu için aromaya olumlu etki ediyorlar. Yalnız küf kokması veya acılık yapmaması gerekiyor.

Lafı acılığa getirmişken, zeytinyağının karakteristik olarak hafif acı olması, boğazı yakması gerekir. Sonuçta zeytin, tatlandırılmazsa yenemeyecek kadar acıdır. Hiçbir ekstra işlem görmeden elde edilen zeytinyağında da acılık olması gerekiyor çünkü diğer yağların aksine zeytinyağı meyveden elde edilir (ekşi limonu sadece sıkarak tatlı limon suyu elde etmek mümkün değil sonuçta). Yalnız bu acılık, ağzı-dili yakan biber acılığı şeklinde olmamalı, genizde hafif yanma yapmalı. Midenizde yanma yapıyorsa da normal değildir.
    Son olarak; yağın önümüzdeki 2 yıl daha bu fiyatlarda (litresi 12-13 tl) olacağını tahmin ediyorum. Düşmesi zor bir ihtimal.
    Herkese sağlıklı forumlar.

• İzmire yolu düşeniniz yokmu ben gitiğimde aldım hem ucuz hem tadına bakarak aldım çok memnunum. ayrıca tadı bahçeden bahçeye fark eder bekletirseniz rengi açılır..
    benim aldığım tavsiyeler üzerine memnun kaldığım yöntem
    plastik olmayan bir kap içinde serin bir yerde ağzı açık beklemeli bez koyup lastikle sabitleyin.
  • Zeytin üreticisi arkadaşlar, zeytinin içinde kurt olur mu? Asıl sormak istediğim, marketten aldığımız kahvaltılık zeytinin içinde kurt olma ihtimali nedir?
  • Arkadaslar zeytin yagi sezonu bir ay once bitti buuk ihtimal yaglar gecen seneden kalma ve bu sene zeytin yagi cok az oldugu icin cok pahali fiyati ucuz die aldanmayin. Not: bizim kendi zeytinligimiz var kendimiz sıktırıyoruz orda biliyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hic gormedim kardes her sene toplariz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinde kurt olabilir. Düşündüğünüz gibi büyük,gözle görülebilir değildir ama tabiki var.İlaçlamasını zamanında yapmazsan kurda kaptırırsın.Tabi dürüst tüccarlar ve kooperatifler zeytini alırken kontrol eder.Kurtlu olanları geri çevirir,almaz.
  • İstanbul gökkuşağı hipermarketler de Yudum Natürel Ege Sızma 50 Tl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanal pazar dan aldığınız satıcının linkini pm olarak atarmısınız lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: endülüs_faruki

quote:

Orijinalden alıntı: drtsubasa

quote:

Orijinalden alıntı: LANVİN1

5-6 yıldır sadece sızma zeytinyağı tüketiyorum baya bir zeytinyağı denedim tabiki hepsi marketlerden aldıklarım kaliteli markalar ancak birazda direk köylü üreticilerden alıp denemek istiyorum tavsiye edeceğiniz çok kaliteli yağ satan üretici varmıdır genelde hep kuzey ege güney ege yağlarını kullandım forumda baya adından söz edilen sanalpazardaki organikzeytinyağcı erdem nasıldır ilanı göz gezdirdim ancak antalya bölgesi zeytinyağı hiç tüketmedim alanlar varmı tavsiye edermisiniz filtreli veya filtresiz seçenekleri varmış buram buram zeytin kokulu saf sızma zeytinyağı arıyorum asidi düşük

Ben Erdem'den 2 sefer aldım. Hem filtre edilmemiş hem de sızma da kullandım. Gerçekten zeytin kokusu alıyorsunuz. Bundan önce özgünün erken hasatını almıştım. Çok da memnun kalmadım. Filtre edilmemiş partikül içerdiği için salata veya içimlik olarak iyi gidiyor yemeklerde ise sızma güzel oluyor ben tavsiye ederim

Allah icin bende erdemipek ten aldigim yagdan memnunum bitince ins nasip olursa yine alacagim

sanalpazar taksitle verseydi 10 kg alıcaktım bende

• erdem ipekten sanalpazar üzerinden aldım.8 kg filtreli 30 kg filtresiz.anlık günlük indirimlerle bayağı uyguna geldi..yağdan ailecek memnun kaldık.kendisinin ilgi alakasından da.
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.