Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.792
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne için kesilecekmiş, yasalaşmasını gerektirecek ne olmuş, batmış mı acaba birilerine?


    Düzeltme: Şu an için zeytinliklerin kurtarıldığı söylendi haberlerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 31 Mayıs 2017; 20:46:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi haber.. Aklın yolu bir değil mi sonuçta..

    İnşallah bir daha gündeme gelmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu henüz netleşmedi, komisyonda görüşülüyor. Zeytindostu derneği de ilk komisyon toplantısına katıldı ve diğer görüşlerini dile getirdi. Bu yüzden bir kampanya var, sizlerden de bu kampanyaya katılmanızı rica ederim.
    https://www.change.org/p/zeytin-a%C4%9Fac%C4%B1ma-dokunma

    Kampanya metninde önemli detaylar var. Bazılarını buraya da kopyalıyorum:
    quote:

    Ülkemiz 171 milyon zeytin ağacı varlığı ile dünyada 2. sırada yer almaktadır. Dünyanın önemli üreticileri arasında bulunan Türkiye’nin önemli bir yasası olan 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 9. Maddesinde dekar başına 10’dan az ve 15’ten fazla ağaç olmayan yerlerdeki deliceleri aşılayarak ıslah edeceklere destek verileceği belirtilmiş. Bir diğer deyişle geleneksel olarak zeytin bahçelerinin dekar başına 15 ağaçtan fazla ağaç içermeyeceğini ifade etmiştir. Getirilmek istenen torba yasada ise dekar başına en az 15 ağaç bulunmayan yerler “zeytinlik” olarak kabul edilmeyecek denmektedir. Ayrıca 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 20. Maddesinde “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Bu alanlarda yapılacak zeytinyağı fabrikaları ile küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri yapımı ve işletilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının iznine bağlıdır.” ifadesi yer almaktadır.

    Getirilmek istenen torba yasa ile zeytinliklerin, oluşturulacak kurul kararıyla yatırıma açılabileceği; bu sahaların yatırıma açılması için kurulacak Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulu’nun uygun görüşü ve Tarım Bakanlığı’nın izninin gerekeceği; kurulda; Çevre, Tarım, Maliye, Orman bakanlıkları temsilcileri ile ilgili sivil toplum kuruluşları olacağı belirtilmektedir. Yapılacak imar planlarında zeytinlik alanlarının korunması konusunda Zeytindostu Derneği olarak, 3573 nolu kanunun aynen uygulanması konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz.

    “Zeytin ağacını izinsiz kesenler, ağaç başına 2 bin TL para cezası ödeyecek”. Eski çağlarda kesimi idamla cezalandırılan kutsal bir ağaçtır zeytin ağacı. Bu yönde bir kanun değişikliği; barışı, hayatı, güzelliği simgeleyen zeytin ağaçlarımızın katledilmesine yol açacak ve çocuklarımıza, gelecek kuşaklara yapılacak en acı zulümlerden biri olacaktır.
    “Zeytinlik sahalarda hayvan otlatanlar için 5 bin TL’lik para cezası öngörülürken, mevcut düzenlemedeki 3 aylık hapis cezası kaldırılmıştır.” Bu düzenleme de 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 14. Maddesine aykırıdır. Zira hayvanların zeytin ağaçlarına verdikleri zarar 5 bin TL ödenerek tazmin edilemeyecek kadar büyük olmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 31 Mayıs 2017; 22:37:53 >




  • Konuyla ilgili forumda da bir başlık oluşturdum.



    Olay ciddi ve tehlikeli. Tüm hassas forumdaşlari desteğe davet ediyorum.



    Bu yasa ile turkiyedeki zeytincilik sektörü çok ciddi zarar görebilir.



    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=126644155

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Özgür bey yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

    İktidar partisinde z.yağı üreticisi bir vekil Hilmi Yıldırım vardı galiba, ona ulaşılsa bi faydası olmaz mı

    Görüşme tutanaklarına bakılırsa vekillerin asılları pek önemsemediği görülüyor

    Tek kelimeyle fecaat, yani o konuşmalar gerçekten insanı kahredecek seviyede 😨



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 2 Haziran 2017; 23:23:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuyu dernekteki arkadaşlar ile paylaşayım, tanımıyorum maalesef.

    Yalnız durum vahim, termik santral, kömürcüler ve petrokimyacılar çok sıkı markaja almışlar vekilleri.

    Topyekün mücadele şart... Desteğinizi esirgemeyin lütfen.
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Özgür bey ben ülke için üzülüyorum.. Bu sinmişliğe ya da vurdumduymazlığa, vekillerimizin o buyurgan tavrına üzülüyorum.. Yani gerçekten yazık oluyor.. Ülkenin sahip olduğu belki stratejik denebilecek böyle değerler birilerinin daha fazla para kazanması uğruna feda edilmemeli diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz şehirlerde yaşayanlar, hayvancılık ölüyor, çiftçilerimiz zor durumda, tarım arazileri yok oluyor falan diye üzülüyoruz ancak, oy dağılımlarına baktığımda çiftçi vatandaşlarımızın memnuniyetlerinin artarak devam ettiğini görüyorum. Demek ki işleri tıkırında...

    Bu durumda ülkeyi yönetenlerin kendilerini baskı altında hissetmemelerine şaşırmamak gerekir.
  • fazla zeytinyağı tüketen biri değilim. ama bu resmen rezalet. bula bula zeytin ağaçlarının olduğu yerleri mi buluyorlar? zaten ülkemizde zeytinyağı için alanlar ve iklim gibi etkenler çok müsaitken ve buna rağmen az ürün çıkıyorken ya da zeytinyağı fiyatlarının ülkemiz koşullarına göre aşırı pahalı olduğu ortadayken, bu yapılanlarla daha mı berbat hale getirmek istiyorlar?


    ülkemizde maalesef böyle rezaletler var. bugün bir haberde gördüm. çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan emektarların, hayvanlarını otlattığı meralara müze inşaatı mı ne yapacaklarmış deniliyordu haberde.

    emektarlarımız da eylem yapmışlar, sonucunu bilmiyorum ama ilgili kişi bunu iptal ettiğine dair bir şeyler söylemiş sanırım. inşallah da iptal edilir.

    yahu kardeşim böyle emektarlarımıza daha çok sahip çıkmak gerekiyor. onlar bu ülkenin ana unsurlarından. ama sen tam aksine daha çok engelliyorsun..

    ayrıca bu insanların zararıda yok. aksine daha çok faydalılar. e sen niye bunu yapıyorsun hocam?


    daha çok şey denir ama dinleyen var mı onu da bilmiyorum. inşallah bu gibi yanlışlar olmaz aksine emektarlara daha çok imkan tanınır inşallah.


    ayrıca kampanyayı da imzaladım. Selametle




  • Perşembe akşamı sipariş verdiğim Orfion zeytinyağları az önce geldi. Hem normal sızma hem de erken hayattan 5lt + 500ml sipariş vermiştim. Erken hasattan kısa bir tadım yaptım, gerçekten hafif, çok hoş bir aroması var, ben çok beğendim. Tavsiye ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz

    Perşembe akşamı sipariş verdiğim Orfion zeytinyağları az önce geldi. Hem normal sızma hem de erken hayattan 5lt + 500ml sipariş vermiştim. Erken hasattan kısa bir tadım yaptım, gerçekten hafif, çok hoş bir aroması var, ben çok beğendim. Tavsiye ederim

    Inşallah bu kalite , talep arttıkça bozulmaz.Bende bitince tekrar sipariş vereceğim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101 de yudum ege sızma 17,50.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abidig


    quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz

    Perşembe akşamı sipariş verdiğim Orfion zeytinyağları az önce geldi. Hem normal sızma hem de erken hayattan 5lt + 500ml sipariş vermiştim. Erken hasattan kısa bir tadım yaptım, gerçekten hafif, çok hoş bir aroması var, ben çok beğendim. Tavsiye ederim

    Inşallah bu kalite , talep arttıkça bozulmaz.Bende bitince tekrar sipariş vereceğim .

    Çok teşekkürler bizi cesaretlendiren yorumlarınız için.

    Her sezon elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, umarım mahcup olmayız. Böyle güzel yorumları insana şevk veriyor inanın. Şimdiden önümüzdeki sezon için hazırlık yapmaya başladık.

    Bu arada, zeytin ağaçlarına dair kampanyayı da unutmayın =) Bayağı ses getirdi, pek çok köşe yazarı, televizyoncu vs. de konuyu gündemlerine aldı fakat soğumadan yoğun bir şekilde gündemde tutmakta fayda var.

    Bu yasa tasarısı sektör temsilcilerinin görüşü alınmadan çat diye önümüze kondu bu şekli ile. Bizim istediğimiz bu gün bunu torba yasadan çıkarmaları ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek getireceğimiz çözüm önerileri ile tekrar şekillendirilmesi.

    Milletin vekili, milletin aslını dinlesin istiyoruz esasen şu anda.




  • Ben de toplamda 5lt erken hasat soğuk sıkım, 1 lt normal natural olmak uzere 6lt Orfion aldim, tadi gercekten cok guzel, bundan sonra baska marka aramam zannediyorum. Bu sekilde devam etmeniz temennisiyle.



    Tesekkurler Özgür Bey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman market zeytinyağlarını kullanan biri olarak Orfion zeytinyağı almaya karar verdim.

    Ürünü sipariş verdim ama Sürat Kargo koca tenekeyi duvarlara vurmuş gibi getirdi,Özgür Bey'le iletişime geçip yenisini gönderdi.

    Ürünü çok beğendik,daha önce kullandığımız yağların makine yağından yapıldığını düşünmeye başladım :)

    Bu saatten sonra Orfion'dan başka Z.yağı almamayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayseri204

    Her zaman market zeytinyağlarını kullanan biri olarak Orfion zeytinyağı almaya karar verdim.

    Ürünü sipariş verdim ama Sürat Kargo koca tenekeyi duvarlara vurmuş gibi getirdi,Özgür Bey'le iletişime geçip yenisini gönderdi.

    Ürünü çok beğendik,daha önce kullandığımız yağların makine yağından yapıldığını düşünmeye başladım :)

    Bu saatten sonra Orfion'dan başka Z.yağı almamayı düşünüyorum.

    Katılıyorum hocam, yıllardır makina yağı tüketmişiz gibi hissettim ben de.

    Bana gelen pakette, tenekelerin dışı baloncuklu poşet, şişelerde baloncuklu poşete ilave olarak tam ne denilir bilmiyorum ama, hava yastığı benzeri bir kaplama vardı.

    Ama maalesef kargo firmalarının genel yaklaşımı malumunuz.

    @Ozgur Bey, acaba kutuların üzerine "kırılabilir" vs gibi bir etiket yapıştırmak fayda sağlar mı dersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • tekenede yamukluk göçüklük için değişmeye gerek yok önemli olan sızıntı akıntı olmamış olsun yıllardır zeytinyağı alırım daha tenekenin yamuk gelmediği bir yağ görmedim mutlaka bir yerinde göçük ezik oluyor zaten şişeye koyup tüketiyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz


    quote:

    Orijinalden alıntı: kayseri204

    Her zaman market zeytinyağlarını kullanan biri olarak Orfion zeytinyağı almaya karar verdim.

    Ürünü sipariş verdim ama Sürat Kargo koca tenekeyi duvarlara vurmuş gibi getirdi,Özgür Bey'le iletişime geçip yenisini gönderdi.

    Ürünü çok beğendik,daha önce kullandığımız yağların makine yağından yapıldığını düşünmeye başladım :)

    Bu saatten sonra Orfion'dan başka Z.yağı almamayı düşünüyorum.

    Katılıyorum hocam, yıllardır makina yağı tüketmişiz gibi hissettim ben de.

    Bana gelen pakette, tenekelerin dışı baloncuklu poşet, şişelerde baloncuklu poşete ilave olarak tam ne denilir bilmiyorum ama, hava yastığı benzeri bir kaplama vardı.

    Ama maalesef kargo firmalarının genel yaklaşımı malumunuz.

    @Ozgur Bey, acaba kutuların üzerine "kırılabilir" vs gibi bir etiket yapıştırmak fayda sağlar mı dersiniz?

    Hava bariyeri olmasına rağmen fırlatınca pek etkisi kalmıyor teneke delinmiş ondan dolayı.

    2.Gönderide kırılabilir ibaresine rağmen yine darbe aldığını gördüm ama bu sefer delinme falan yoktu kıl payı sağlam gelmiş .

    Tenekenin etrafı kalın hava bariyerleri ile sarılabilir birde kargo firması değiştirelerek sorun çözülür.




  • kayseri204 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Öncelikle afiyet olsun.

    Teneke büyüdükçe kargo ambalajı konusunda yapabileceklerimiz biraz sınırlanıyor. İlk zamanlarımızda biraz acemiliğimiz vardı, nasıl kargoya vereceğimizi pek bilemiyorduk, ağzımız dilimiz yana yana el yordamı ile pek çok problemi çözdük tabi bu sırada kargoda çok şişe kırdık =)

    Geçen sene takribi 11.11 kampanyasından bu yana ambalajlama konusunda sürekli bir şeyler yapıyoruz. İlk gönderdiğimiz tenekeler, kargocuların dikkat etmesi için kutusuz gönderiliyordu. Böylece zeytinyağı tenekesi olduğunu gören kargocu fırlatamıyordu fakat bu alıcı tarafından çok hoş karşılanmıyor. Hal böyle olunca koli ile göndermeye başladık. Piyasadaki standart üretim koliler kağıt gibi kaldı, gittik sağlamlaştırılmış ve standart dışı boyutlarda koli ürettik. Gönderi başına 1 desi fazla ödüyoruz standart kolilere göre fakat tenekeleri sararken ekstra havalı ambalaj sarabiliyoruz bu şekilde.

    Kolilerin üzerinde kırılır ve taşınması gereken yön ibaresini standat olarak koydurttuk. Kocaman Orfion Zeytinyağı yazıyor kolide, yani taşıyan adam onun ne olduğunu görüyor. Normalde kırmızı kırılır etiketi de yapıştırıyorduk şubede fakat ellerinde kalmamış, bizim elimizde de kalmayınca atlamış bulunduk etiketi. Fakat kırılır etiketi de çok bir şey farkettirmiyor büyük ambalajlarda.

    Kargo firması konusuna gelince, al birini vur ötekine... Türkiyede işini düzgün yapan yerli kargo firması maalesef yok. Yabancı firmaların ise hem gönderi ücretleri daha yüksek, hem de zeytinyağı taşımayı kabul etmeyebiliyorlar.

    Velhasıl kelam, sanırım 1 senedir ilk defa ürün patlattık kayseriye gönderirken :) Tenekenin halini görünce bu kadar vicdansız kuryelerin elinde işimizin zor olduğunu düşündüm. Nazar boncuğu olsun diyelim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 5 Haziran 2017; 17:28:54 >




  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar yaptığım alışverişlerde en deforme olmamış kutular köpükten olan kutulardi. Köpük kutu direk kırılacak algısı oluşturuyor herhalde. Ama köpük kutu zeytinyağı için ne kadar uygun bilmiyorum genelde soğuk zinciri bozulacak ürünlerde tercih ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.