Şimdi Ara

Sizi bir diziye bağlayan nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi bir dizide aradığınız ve olmasını istediğiniz şeyler nedir? sizi bir diziye ne çeker ve seyretmenizi sağlar?

demek istediğime örnek:

1- Ofiste geçen kapalı mekan dizilerinden hiç hoşlanmam,çünkü bol miktarda boş çene olur (örnek: newsroom)
    2- Devamlı plan değişen açık hava dizileri severim,yeni mekanlar görülür,ayrıca masraftan kaçılmayan uçak ile havadan çekimler beni diziye bağlar.
    3- Yeni birşeyler öğrenmemi sağlayan araya serpiştirilmiş teknik bilgiler ilgimi çeker.
    4- yada atıyorum: bol hatunlu plaj dizileri birilerinin ilgisini çeker.

ilgimi çekmeyen:
    1- bol tabanca,atış-vuruş-saçma sapan vurdu-kırdı-kılıç-kalkan ve bilumum jackie chan sahneleri,kanlı uçuk zombi-vampir muhabbeti vb.
    2- arka fona yeşil konarak sahte sahneler üretilmiş bölümlerin çoğalarak artması..bunu hissettiğimde o dizi benim için bitiyordur.(örnek: game of thrones ta bolca mevcut)
    3- hele klişe hikaye varsa o dizi maça 1-0 yenik başlar;ayrıca başka bir dizinin hikayesinin biraz değiştirilerek "yeni dizi" adı altında izleyice sunulması beni soğutan bir olaydır (taklit daima aslını yaşatır)

Peki,sizi bir diziye bağlayan nedir acep? yada tam tersini de sorayım: ne olursa o dizinin sizde işi biter?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 15 Kasım 2013; 20:47:36 >

• Benim için;

1- Kurgu ve senaryo çok sağlam olmalıdır.

2- Konu özgün, oyunculuk kaliteli olmalıdır.

3- Replikler akıllıca ve düşündürücü olmalıdır.

4- Zekayı geliştirmeli ve öğretici olabilmelidir.

5- Hayatın gerçekliğini tüm doğallığıyla yansıtabilmelidir.

6- Öyle bir bölümü olmalıdır ki izleyiciye hiçbir şey anlatmıyormuş gibi gözüküp, çok şey anlatabilmelidir.

7- En çok da o dizi olgun insanlara göre olmalıdır.

İşte popüler bir çok diziyi izleyen ben; Breaking Bad'de bu sebeplerden dolayı tutulup kalmış, hayatımda hiçbir diziyi izledikten sonra bu kadar çok boşluğa düşmemiştim.

İyi bir dizi bence kısacası Breaking Bad gibi olmalıdır ve beni böyle diziler kendine daha kolay bağlar. (Örn: Prison Break)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_1881 -- 12 Kasım 2013; 20:51:53 >
  • breaking bad ile ilgili düşüncene aynen katılıyorum kardeşim...cevabın için tşk.
  • Karakterleri
  • İzlerken izleyicinin aklında başka fikirler uyandıran kurguları seviyorum ben de. En sonunda anlıyorsunya ne olup bittiğini işte bu diyorum
  • Bayan karakterlerin güzelliği işte bu yüzden Arrow izliyorum. Felicity
  • preson break sonuna kada yukarıda sayılan ozellıklerı hak edıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @emre1881

Çok haklısın kardeş. Şu karizmatik karaktere hangi izleyen bağlanamaz?

• Kurgusu ve karakter secimi cok onemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakterleri.Dizi ne kadar iyi olursa olsun bir kaç karakteri kendime yakın hissetmezsem pek zevk alamam o diziden
  • Gizemidir.Kafa patlatmak lazım.Bu yüzden lost en sevdiğim dizi olmuştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. dediğine katılıyorum. Mesela Da Vinci's Demos'ta arkaplan tiyatro sahnesinin dekorları gibi gözüküyor ve ister istemez diziden soğutuyor.
  • beni şaşırtacak, ters köşe yaptıracak senaryosu olanları seviyorum; ha tabi bir de hayal gücümü sınırlarını zorluyorsa değmeyin keyfime
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

breaking bad ile ilgili düşüncene aynen katılıyorum kardeşim...cevabın için tşk.

Breaking bad'e başladık dizi akmıyor gibi geliyo, sezon1 bölüm6 izledim.
    Dizi açılıyormu ilerleyen bölümlerde yoksa aynen devammı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

quote:

breaking bad ile ilgili düşüncene aynen katılıyorum kardeşim...cevabın için tşk.

breaking bad sabretmeyi hakeden bir dizi...bu dizi ile ilgili sorularını forumdaki kendi konusunda sorman,hızlı cevap alman açısından daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 15 Kasım 2013; 20:27:09 >
  • quote:

quote:

quote:

breaking bad sabretmeyi hakeden bir dizi...bu dizi ile ilgili sorularını forumdaki kendi konusunda sorman,hızlı cevap alman açısından daha doğru olur.

eyvallah ustad, tesadufen bu konuyu gordum muabbeti gecince bi sorayim dedim.

• quote:

quote:

Breaking Bad dramla başlayan, bölümler ilerledikçe gerilime doğru giden ve izleyicileri kaliteyi hiçbir bölümde düşürmeden ekran başında nefessiz tutabilen bir dizidir. Bu da senin sabretmen ve bir dizide neler aradığını bilmen gerek demektir.

Bir de yanlış anlama, yaşını bilmiyorum. Ağırlıklı olarak Breaking Bad +21 yaş üzerinde insanların taptıkları bir dizidir. Heyecan direk olarak değil de; böyle yavaş yavaş - ince ince damardan girsin isteyenlerin dizisidir.

• 1.izleyiciyi salak yerine koymayan diziler
  • tesekkurler yasim 30.
    dizi guzel ama kanser konusunda biraz hassasiz izlefigimiz bolumlerde detayli detayli ustune gidiyo. bide aile toplantilari karisinin kaygilari vs biraz sıkıyo ilerleterek izliyoruz. beklentim biraz daha meth olaylari uzerine yogunlasmis olmasiydi. merak ettigim orlara dogru yogunlasicakmi ilerleyen bolumlerde yoksa bu sekilde devammi.

• quote:

tesekkurler yasim 30.
    dizi guzel ama kanser konusunda biraz hassasiz izlefigimiz bolumlerde detayli detayli ustune gidiyo. bide aile toplantilari karisinin kaygilari vs biraz sıkıyo ilerleterek izliyoruz. beklentim biraz daha meth olaylari uzerine yogunlasmis olmasiydi. merak ettigim orlara dogru yogunlasicakmi ilerleyen bolumlerde yoksa bu sekilde devammi.

Kanser falan hak getire kardeşim, ileride neler göreceksin neler... İzlediğin dizinin bir başyapıt olduğunu unutma, sadece birazcık sabret ve ısınmaya çalış derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.