iyi akşamlar arkadaşlar.Digitürk hd kullanıcısıyım ve cihaz dt 9102 hd.Birkaç haftadır bazı(2-3 kanal) kanalların üzerinde resimlerde olduğu çizgiler çıkıyor.Sizin kanallarda da durum aynı mı?Herkeste böyle birşey yoksa cihazı servise götürmeyi düşünüyorum. Televizyondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum D-smartta kullanıyorum,onda böyle durum söz konusu değil.Yardım edermisiniz? resim1:
Tv baglantilarini degistir hd kablosunu degistir bi dene
quote:
Orijinalden alıntı: muzaffer07
iyi akşamlar arkadaşlar.Digitürk hd kullanıcısıyım ve cihaz dt 9102 hd.Birkaç haftadır bazı(2-3 kanal) kanalların üzerinde resimlerde olduğu çizgiler çıkıyor.Sizin kanallarda da durum aynı mı?Herkeste böyle birşey yoksa cihazı servise götürmeyi düşünüyorum. Televizyondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum D-smartta kullanıyorum,onda böyle durum söz konusu değil.Yardım edermisiniz? resim1:
resim 2:
aynı sorum bende vardı digi kutuyla alkalı ilk başta lcd sorun var sandım ama degilmiş
quote:
resim 2:
aynı durum bende de var ben ekranı geniş ekran yaptığım için böyle oldu..aslında bu görüntü en iyi görüntüdür tv nin..ama sen rahatsız oluyorum diyorsan tv ayarlarından yada receiver ayarlarından görüntü şeklini değiştir..örneğin geniş ekransa tam ekran yap..o da olmadı diğer görüntü formatlarını tek tek dene..ama dediğim gibi en iyi görüntü geniş ekrandır..değiştirme kalsın..zaten 1-2 yayında yapar en fazla..diğer kanallarda sorun olmaz zaten:))
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetal2
quote:
resim 2:
aynı durum bende de var ben ekranı geniş ekran yaptığım için böyle oldu..aslında bu görüntü en iyi görüntüdür tv nin..ama sen rahatsız oluyorum diyorsan tv ayarlarından yada receiver ayarlarından görüntü şeklini değiştir..örneğin geniş ekransa tam ekran yap..o da olmadı diğer görüntü formatlarını tek tek dene..ama dediğim gibi en iyi görüntü geniş ekrandır..değiştirme kalsın..zaten 1-2 yayında yapar en fazla..diğer kanallarda sorun olmaz zaten:))
dediğin gibi 1-2 kanalda var.bırakalım öyle kalsın.birde ben digitürkün verdiği altın uçlu hdmı kablosunu kullanıyorum.Daha kaliteli kablo alsak görüntü kalitesi değişir mi acaba?D-smartta kaliteli altın uçlu scart kullanıyorum görüntü kalitesi bariz bir şekilde artıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetal2
quote:
resim 2:
dediğin gibi 1-2 kanalda var.bırakalım öyle kalsın.birde ben digitürkün verdiği altın uçlu hdmı kablosunu kullanıyorum.Daha kaliteli kablo alsak görüntü kalitesi değişir mi acaba?D-smartta kaliteli altın uçlu scart kullanıyorum görüntü kalitesi bariz bir şekilde artıyor.
arkadaşım kesinlikle o kabloyu kullanma..piyasada 40 tl ye önerbileceğim philips kablo var..ondan kullanıyorum..tek kelimeyle yayınlar sd olsun hd olsun inanılmaz değişti:) daha da pahalısına gerek yok zaten..
ben de de aynı sorun var. Genellikle Türkmax ve İz TV de çıkıyor. Kutu HD kutu bendeki Humax Monitor kullanıyorum Samsung 22inch görüntü için. Kabloda bildiğin 10 liralık hdmi to Dvi kablo
Dediğim gibi bu 2 kanalda oluyor bende zaten sende de oluyormuş. Ama sorun ne bilmiyorum :)
aynısı bendede oluyor. samsung led tv var. digitürkün verdiği hdmi kabloyu kullanıyorum. ara sıra bu görüntü oluyor. her zaman değil. sadece turkmaxta gördüm. acaba kablodan olabilirmi? kablo tavsiyesi olan varmı?
görüntü baya netmiş hangi marka model tv niz var birde herhangi bir ayar yaptınız mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: srcnx
görüntü baya netmiş hangi marka model tv niz var birde herhangi bir ayar yaptınız mı ?
Herhangi bir ayar yapmadım.Televizyonu 2009 ağustosta almıştım 2000 TL'ye.Vestel pixellence super slim 42850 modelidir.Aldığım zamanda aynı özellikte philips,sony,samsung 3000 TL civarıydı.Sonunda vestel almaya karar verdim.3 yıldır sorunsuz kullanıyorum,memnunum açıkcası...
arkadaşlar ben digitürk hdyi bugün bağlattım bazı kanallarda (mesela kanal d ) ekranın alt ve üstünde 2 cm kadar siyahlık var. Kurulum yapan arkadaş yayından dedi sizde de bu şekilde mi? Birde humax kutunun daha kaliteli olduğu belirtiliyor ne dersiniz. Hdmı kabloyuda kaliteli bir kabloyla değiştirmeyi düşünüyorum sizce gerek varmı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme