Şimdi Ara

Sizce üniversitede kalıp akademik kariyer yapmak mı, yoksa özel sektörde iş hayatına atılmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Özelde çok daha iyi imkanlar olur gibime geliyor ama düşününce ünideki hocaların da çeşitli imkanları oluyor sanırım. Çeşitli projeler alarak ve bilirkişi olarak maddi yönden baya bi refaha ulaşırlar gibime geliyor.
    Ayrıca özel sektörde maaşı biraz yüksek gösterip, sigortayı asgariden yatırma falan oluyormuş, işin üç kağıdına kaçma gibi yani.

• Unide kal hojam beles

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üni guzel genclerin arasinda stes yok maasin tam zamaninda yatar. Guzel kizlar hep etrafta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuda haklısın. Çoğunun birşey yaptığı yok, oturduğu yerde para alıyorlar ve de öğrencilerine çektiriyorlar bişey öğretemeyip.
    Ben bu konuda çektiğim için öyle olmam diye düşünüyorum, yani aldığım para helal olmalı, o işi yapacaksam bütün öğrencilere sevdirmeliyim kendimi ilerde.
    Özelde imkanlar daha iyi olmaz mı ki? İlk başta tabi olmaz ama birkaç sene sonra, ne bileyim:/
  • oymakus kullanıcısına yanıt
    Hocam evlendikten sonra karıya kıza bakmak olmaz. Hem ünide hoca olacaksam kızlara bakmak kalleşlik olur, bana ters geliyor.
    Amaç araştırıp öğrenip, öğretmek olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Hocam evlendikten sonra karıya kıza bakmak olmaz. Hem ünide hoca olacaksam kızlara bakmak kalleşlik olur, bana ters geliyor.
    Amaç araştırıp öğrenip, öğretmek olmalı

Ogrencisiyle evlenen genc hocalar cok kalleslik yapmislar demek ki bilmiyorum onu. Ozel sektor zor onu bilirim ama.

Kişilik meselesi, yanlış bişey değildir belki.

Ama hoş bişey değil bence.

Devlet işi rahattır özele göre, haklısın o konuda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Kişilik meselesi, yanlış bişey değildir belki.

Ama hoş bişey değil bence.

Devlet işi rahattır özele göre, haklısın o konuda

Kal unide bilim yap reis bilim guzel bisey ya. Ozel cok zor ozelde mutlu olan hic gormedim cevremde. Basarilar..

• Bu soru "hangisi daha iyidir"den ziyade "hangisine daha uygunum" sorusudur. Araştırmayı seven, yeniliklerden hoşlanan, sınırlara gitmek isteyen biriysen ve tabii ki anlatım yönün de güçlüyse akademiye uygunsun demektir. Maaş olarak bakıyorsan olaya, özelde daha çok kazanırsın. Çünkü akademide sürekli üretmeden ve adını duyurmadan yükselmek zor. Bu derecede kendini bilime adayanlar da özelde asla ulaşılamayacak rakamlara ulaşıyor zaten.
  • Kız isen kal (%99 değilsin). O yüzden kalma. Zira bizim bölümde 25 asistan varsa 22'si rahat kız/kadın ...
    Bakalım hacı, hayırlısı olsun hakkımızda

Teşekkür ederim cevap için :)

• İş hayatına atıl zengin ol
  • Charm kullanıcısına yanıt
    Cevabın güzeldi, teşekkürler

Bu arada Ünide yüksek ve doktora yaparken hocalar tarafından ezilmek pek hoş olmaz bu da 6-7 sene sürüyor..

Özelde ilk yıllar sıkıntı tabi

• Viper13 kullanıcısına yanıt
    Okulda kalınıp da zengin olunmaz mı ki? Tübitak projeleri, şirketlere bilirkişi olarak rapor vermek, ünide derslere girmek falan?

• Öğrenmeyi seviyorsan akademisyenlik olabilir.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam

Öğretim görevlisi olunacaksa iyi bi okulda olmalı diye düşünüyorum, diğer okullarda öğrenme olmaz... Lisansta çok çektim zaten bu yüzden..

• Bölüm ne hocam

• soulflyyy kullanıcısına yanıt
    Mekatronik mühendisliği bitirdim malesef

Büyük isteklerle hayallerle gitmiştim, eğitimi görünce farklı bi kişiliğe büründürdü beni ve zorla bitirdik okulu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.