Şimdi Ara

Sizce sayısal zeka mı, Sözel zeka mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
2
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JanBaV

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Şu sayısal zekaya sahip çoğu kişinin kendini sırf iki matematik sorusu çözebildiği için üstün görmesine tav oluyorum ya dünyamız matematikten oluşuyor zaten, her şey maddesel, düşüncenin önemi yok Adam gelmiş sözel zekaya ezber zekası demiş. Al işte ben sana diyor muyum niye bu kadar dar düşünüyorsun, sözel-sayısal ayrımı sadece lise dersleryle olmaz diye, sen sayısal zekalı olduğun için dar düşünüyorsun diyor muyum ? Nedir bu kendini üstün görme hastalığı ?

Her zeka türünün kendine özgü artıları ve eksileri var ki birden fazla zeka türü var değil mi ? Şimdi gel o sayısal zekanla bi sanat eseri çıkar bakayım ortaya diyecem, ben de ergenlerin zeka kavgası yarışına girmiş olucam.

İlk kurduğun cümlede haklısın ama diğerlerinde malesef.matematik sorusu çözbilen her adam sayısal zekaya sahip değildir.Her şey maddesel düşüncenin önemi yok demişsin ve bu cümle aşırı mantıksız.Bence yol yakınken düzelt :).Düşüncenin önemi o kadar fazladır ki matematikte.Matematiği somut sanman Çok büyük bir hata.
    Matematik aksine sadece düşüncedir.Sayısal zeka düşüncedir.Lise dersleriyle olmaz evet haklısın dersle hiç alakası yok 2.cümle.Sözel zeka ezber zekası değildir tabikide.Sözelciler ezber yaptığı için yanlış bilinen bir olgu.Ve malesef ve malesef Dünya matematikten oluşmuyor Bak İşte senin cümlelerini Birleştiroyrum.Biraz düşün Biraz sayısal Ol.Dünya matematikten oluşsaydı.Matematik Somut olurdu Ve dediğin gibi oluşmuyor.Çünkü Matematik Dünyada değil Soyut her yerde
    Sabah kalktığında Akşam yatana kadar Yaptığın Olan Biten çevrende Her şey Matematik.Kapıyı açarken bile bir kuvvet uygulaman gerekiyor.
    Kuvvet çok az olursa kapı Açılmaz.Tabiki Matematik çok az gibi görünüyor.Bu yüzden görünmüyor ama Aslında her şey matematik.
    1+1=2+0 daki görünmeyen Sıfır gibidir Matematik Her yerdedir.Ama gizlenir

Ben matematigi kucumsemedim, zaten konumuz da o degil. Biz burada zeka turlerinden bahsediyoruz, sen dogadaki matematige getirdin olayi, ne alaka zekayla
    Demek istedigim her hangi bir turu digerinden ustun gormek sacma. Konuyu acanda dahil olmak uzere buradaki cogu kisi sayisal-sozel zekayi lise dersleriyle iliskilendiriyorlar ve ortaya sozel zeka ezberdir gibi cocukca cumleler cikiyor buna sitem ettim ben.
    Gerekli oldugu icin birden fazla tur vardir. Birini yuceltip digerini kucultmek ergence. Ayrica sadece iki zeka turu yok bildigim kadariyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam da bu konuya çalışıyordum final için. Aslında zeka sayısal ve sözel diye ayrılmıyor. Çoklu zeka kuramına göre zeka türleri 9a ayrılır
  • sağ beyni zayıf olanların mizacı sert ve uyduruk olur benim gibi insanlar tarafından çekilmez bulunur, ama dinlenir anlaşılır tiplerdir,eğlence aramaksızın. Sol beyin de önemlidir ama fazlası kafa ütüler, egodur sol beyin,konuşmasını ve analiz yapmasını bilir, onlarsız yine benim gibiler fazla tutunamaz bu dünyada, orası da bi gerçek.özetle sen neysen havalı olan benzerindir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da soldur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 31 Mayıs 2014; 4:07:10 >
  • ha bir gerçek daha; sağ sol dengesi olanlar gerçek birer lider adayıdır.

• Öyle bir ayrım yok, bunlar insanları kalıplara sokmak için uydurulan şeyler, beynin o tarafını kullanıyor bu tarafını kullanıyor yalanlarına inanacak kadar saf olmayın. Çocukken derste matematikte soruları saniyesinde çözerdim ve herkes onun sayısal zekası çok gelişmiş ondan deyip kendini rahatlatırdı, sbsde Türkçe Sosyal fulleyince sözel zekâsı var deyip açıkladılar kendilerince, sayısal bölümüne geçtim ve yine derste soruları ilk çözen olunca yine sayısal zekâsı var vs dndi, dil bölümüne geçip 1-2 aylık çalışmamla 72 soru yapınca da dile yeteneği var dendi.

İnsan hangi konuyu severse o konuda iyi olur bu kadar basit, her şey motivasyonla alâkalı, birilerinin size yapamayacağınızı söylediği şeylere inanmayın, size sayısal zekaya sahip diyerek sizin sözel yeteneklerinizi kısıtlıyorlar, çnkü siz buna inandığınızda mental olarak kendinizi o konudan uzaklaştırmış oluyorsunuz, ben hep her konuda kendimi en iyi kabul ettim ve öyle oldum, ne zaman çok pes oynasam peste yenilmedim, ne zaman çok futbol oynasam takımı seçen oyuncu oldum, satrança sardım Türkiye 2.siyle berabere kaldım, satranç okullarının falan gereksizliğini gösterdim, size yapamayacağıızı söyledikleri şeylere tahamül göstermeyin, bu dünyada herkes aynı beyne sahip, sadece bazıları potansiyellerini tamamını kullanmayacak kadar üşengeç ve buna bir bahane bulup tembelliğe devam etmek için buldukları ilk bahanelere inanıyorlar.

• Sayisal zekâ diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

Sozel zeka nedir biri bana aciklar mi

Google de arasana.

Dostum ne olduunu biliyorum sozelin zekasi olmaz ezberi olur

Sözel

Bu alan kelimelerle konuşma veya yazma becerisiyle ilgilidir. Yüksek sözel/dilsel zekâya sahip insanlar için kelimeleri ve dilleri öğrenmek kolay gelir. Okuma, yazma, hikayeler anlatma ve kelimeleri tarihleriyle birlikte hatırlamada iyidirler. Okumaya, not tutmaya, dersleri dinlemeye ve öğrendiklerini tartışmaya eğilimlidirler. Sözel/dilsel zekâya sahip kişiler yabancı dilleri çok kolay öğrenebilmektedir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87oklu_zek%C3%A2_kuram%C4%B1

hmm demek bü yüzdenmiş benim kolay dil öğrenme telefuz etme olayım.
    sözlük okuyarak dil öğreniyorum bende diyorum bu nerden geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Solağım ama 1 gram sayısal zeka yok.

solaklar ağır sağ beyinlidir çünkü belki ondandır?

• Öyle birşeyin olması imkansızdır dostum. Ben lisede 4 sene sayısal okuyup en sonunda sözelden özel üniversite de tam burslu Radyo, Sinema Televizyon bölümünü seçtim. O kişilerin ilgi ve alakası kendi yetenekleriyle doğru orantılıdır. Hiç bir zaman kimya benim için ilgi çekici olmadı mesela. Tarihe, felsefeye, sosyolojiye daha çok ilgi duydum. Velhasıl kelam 4 yıl sabrettim lise dönemimde. Bazı aileler var, evet, kabul ediliyor ki oğlu/kızı mühendis veya doktor olunca daha zeki olacaklarına inanır. Bu çok yanlıştır. Gel gelelim bundan 15 yıl önce bugün para kazanan mesleklerin adı bile geçmiyordu. Tabi olaya meslek olarak bakacaksak.

Daha havalı diye bir kavram da olamaz. Mesela geçtiğimiz hafta Cannes'da ödül kazanan Nuri Bilge Ceylan Boğaziçi Üniversitesinden elektrik-elektronik müh. mezunu. Daha sonrasında Mimar Sinan da sinema eğitimi almış. Biri sözel biri sayısal. Bu durumda o adam ya gerizekalı ya da zeki. Kişinin yetenekleri ve ilgi alanıyla alakalı diyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Pomocus2

Öyle bir ayrım yok, bunlar insanları kalıplara sokmak için uydurulan şeyler, beynin o tarafını kullanıyor bu tarafını kullanıyor yalanlarına inanacak kadar saf olmayın. Çocukken derste matematikte soruları saniyesinde çözerdim ve herkes onun sayısal zekası çok gelişmiş ondan deyip kendini rahatlatırdı, sbsde Türkçe Sosyal fulleyince sözel zekâsı var deyip açıkladılar kendilerince, sayısal bölümüne geçtim ve yine derste soruları ilk çözen olunca yine sayısal zekâsı var vs dndi, dil bölümüne geçip 1-2 aylık çalışmamla 72 soru yapınca da dile yeteneği var dendi.

İnsan hangi konuyu severse o konuda iyi olur bu kadar basit, her şey motivasyonla alâkalı, birilerinin size yapamayacağınızı söylediği şeylere inanmayın, size sayısal zekaya sahip diyerek sizin sözel yeteneklerinizi kısıtlıyorlar, çnkü siz buna inandığınızda mental olarak kendinizi o konudan uzaklaştırmış oluyorsunuz, ben hep her konuda kendimi en iyi kabul ettim ve öyle oldum, ne zaman çok pes oynasam peste yenilmedim, ne zaman çok futbol oynasam takımı seçen oyuncu oldum, satrança sardım Türkiye 2.siyle berabere kaldım, satranç okullarının falan gereksizliğini gösterdim, size yapamayacağıızı söyledikleri şeylere tahamül göstermeyin, bu dünyada herkes aynı beyne sahip, sadece bazıları potansiyellerini tamamını kullanmayacak kadar üşengeç ve buna bir bahane bulup tembelliğe devam etmek için buldukları ilk bahanelere inanıyorlar.

dr. Beyin kitabını oku da neden bahsettiğini genel.olarak kavra. Sen azimliysen ve zekiysen bir bilimin konusuna böyle yüzeysel atlayıp turnayı gözünden vuracak değilsin, bir de orta beyin denen şey vardır haberin olsu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 31 Mayıs 2014; 4:34:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sufferingismagic

quote:

Öyle bir ayrım yok, bunlar insanları kalıplara sokmak için uydurulan şeyler, beynin o tarafını kullanıyor bu tarafını kullanıyor yalanlarına inanacak kadar saf olmayın. Çocukken derste matematikte soruları saniyesinde çözerdim ve herkes onun sayısal zekası çok gelişmiş ondan deyip kendini rahatlatırdı, sbsde Türkçe Sosyal fulleyince sözel zekâsı var deyip açıkladılar kendilerince, sayısal bölümüne geçtim ve yine derste soruları ilk çözen olunca yine sayısal zekâsı var vs dndi, dil bölümüne geçip 1-2 aylık çalışmamla 72 soru yapınca da dile yeteneği var dendi.

dr. Beyin kitabını oku da neden bahsettiğini genel.olarak kavra. Sen azimliysen ve zekiysen bir bilimin konusuna böyle yüzeysel atlayıp turnayı gözünden vuracak değilsin, bir de orta beyin denen şey vardır haberin olsu

Yüzeysel? Dostum ben sana insan beynin herhangi bir organdan farksız olduğunu söylüyorum, 2 insanın kalbi, ciğerleri, bağırsakları aynıyken beynin yapısının farklı olabileceğini nerden çıkartıyorsunuz? Kadın beyni, erkek beyni, sayısalcı beyni, sözelci beyni hepsinin yapısı aynıdır, sadece beynin kullanımı farklıdır, bu da çocuklukda oluşan karekter ile oluşan temel üzerine yükselmekte olan belli özellikleri beraberinde getirir, yoksa hepimizin elinde aynı alet var, hepimizin potansiyeli belli, ama bazılarımız kullanmakta aciz, lisede duyduğum; "Ya ben logaritma yapamıyorum sayısal zekam yok işte..." diyenler uğraşsalar yapıyorlardı, ama illâ tembellik yapmak için böyle saçma sapan ticari sahtekârlıklara inanmak saflıktır.

• Sozel bence

• anladım sen sokak ağzı muhabbetindeki duruma açıklık getirmişsin beyin en karmaşık organdır bilimin hala çözmeye yetemediğini siz burada böyle anlatınca bi sinir bastı kusura bakma iyi sabahlar

• quote:

anladım sen sokak ağzı muhabbetindeki duruma açıklık getirmişsin beyin en karmaşık organdır bilimin hala çözmeye yetemediğini siz burada böyle anlatınca bi sinir bastı kusura bakma iyi sabahlar

Olur, konuşmalarımdan ego aktığı söylenir, size acayip itici geldiğinden tepki göstermenizi anlıyorum, ama gerçekçi olmak gerekirse size karşı; "Bence çok haklısınız, gerçekten güzel düşünüyorsunuz, çok zekice tespit" tarzı cümleleri araya serpiştirerek "Bence bu ticari bir sahtekârlık gibi.." deseydim daha sakin bir cevap verir benim haklı olabileceğim üzerine en azından 5-10 saniye düşünürdünüz mesela. Tartışırken karşınızdakinin kişiliğiyle değil bilgisiyle tartışın, sokak ağzı bilgi olduğunu konuşma tarzımdan çıkartıyorsunuz ama sizin ise tek bildiğiniz birilerinin alıntıları...
    Bilim çözmeye yetememiş bak sen, abi gidin araştırın bir şeyler öğrenin, sahtekârlardan alıntılarla gelmeyin bana.

http://serendip.brynmawr.edu/bb/kinser/Structure1.html

http://self-liberation.net/brain-answers.jpg

Buyrun bu kaynakları okuyun, araştırın, beynin sağ kısmı sayısalmış solu sözelmiş, yok bazıları sadece sağı kullanırmış vs... bu tür şeylere inancak yaşı geçtiniz, her insan aynı beyne sahiptir, bazıları sayısalda iyiyse bu daha çok ilgilerini çekmesinden dolayıdır, tek açıklama motivasyondur, bana bilimle gelin, hikâyelerle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lepelien

quote:

quote:

quote:

Yüzeysel? Dostum ben sana insan beynin herhangi bir organdan farksız olduğunu söylüyorum, 2 insanın kalbi, ciğerleri, bağırsakları aynıyken beynin yapısının farklı olabileceğini nerden çıkartıyorsunuz? Kadın beyni, erkek beyni, sayısalcı beyni, sözelci beyni hepsinin yapısı aynıdır, sadece beynin kullanımı farklıdır, bu da çocuklukda oluşan karekter ile oluşan temel üzerine yükselmekte olan belli özellikleri beraberinde getirir, yoksa hepimizin elinde aynı alet var, hepimizin potansiyeli belli, ama bazılarımız kullanmakta aciz, lisede duyduğum; "Ya ben logaritma yapamıyorum sayısal zekam yok işte..." diyenler uğraşsalar yapıyorlardı, ama illâ tembellik yapmak için böyle saçma sapan ticari sahtekârlıklara inanmak saflıktır.

Beyninin şundan birkaç saniye önceki yapısıyla şu anki yapısı bile aynı değilken iki insanın beyninin aynı olmasını nasıl beklersin? Anlattıkların yalnızca sana ait "inanış"lar ama ortada bilimsel gerçeklikler var.

Dostum burada aynı derken işlevden bahsettiğimi farkındasınız dimi? Anlarsınız diye açıklama gereği duymuyorum ama zekâ sıkıntısı yaşıyorsak bundan sonra parantezler ile ipuçları vererek devam edeyim. Her beyin aynıdır, beyin de diğer organlarımız gibi bir organdır, yapısal olarak farklılıklar yoktur, senin ve beynimde aynı odacıklar mevcut, aynı kısımlar mevcut, senin reflexlerini kontrol eden beyin odacığın daha büyük ya da daha küçük değil tamamen farksız, tıpkı senin kalbin 2 odalıyken benimkinin de 2 odalı olup aynı hızda kan pompalıyor olması gibi.

Sırf hayatı ilginçleştircem diye saçmasapan şeylere inanıp kendinizi mutlu etmeyin, hiçbiriniz sayısal zekâya, sözel zekâya sahip değilsiniz, bazılarınız sayısalı daha eğlenceli, ilginç buluyor, bazılarınız sözeli, bütün olay bundan ibaret, bu ilginç bulma olayı ise çocuklukta şekillenen karekterinizden geliyor, benim babam sayısalcıydı, sayısalı zekâ katsayısı gibi görürdü, ben de sürekli matematik problemleri çözerek bunu kanıtlama çabasına giren bir çocuk oldum, bunu kanıtladığımı görünce bana sözelde iyi değil o sayısal zekâsı var vs... denince sözel çalıştım, 70-80 sayfalık kitapları tabir-i caizse ezberledim, bu sefer sözel zekâ dendi, dil öğrenmekte çok iyi olunca dile yatkın dendi, herkes kendini kandırıp durdu, zekâ bir tane vardır, bazıları zekidir, bazıları değildir, zeki olmayan sayısal uğraş gerektirdiği için gidip sözele takılır, sonra benim sayısal zekam yok diyip kandırır, zeki olan ise iki tarafta da iyidir, yine zeki olmayan bir kesim ise sabah akşam sayısal çalışarak sayısalda iyi olup kendini zeki olduğuna inandırır her şey bundan ibaret.
    Kesin olduğuna inandığınız bilgilerin yanlış olduğunu görmek size siinr bozucu geliyor, burda hemen bana muhalefet olma sebebiniz de tamamen bu, yoksa hiçbiriniz verdiğim linkleri okuyup gelmediniz, azıcık araştırın öyle gelin, sonra sokak ağzıyla bilim tartışmayalım.

@sufferingismagic

Dostum araştır öğren, ekle falan ne demek, herkese öğretmenlik yapacak zamanım yok üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 31 Mayıs 2014; 5:28:41 >

• egonu napim ben kendini tanrı ilan etsen üslubum etkilenmez, şuan zaten kafam.iyi haklı olduğun yanlar oşabilir, ama kaçırdıkların çoğunlukta, sırf birilerinin alıntısıyla gelmiş olsam çoktan gitmiş olurdum, sırf kendim sallasam da yalan olurdum. Başka zaman konuşuruz senle egon hiç sorun değil, sadece biraz boşa konuşmama sebep olacak ama az seni anlamış olursam bnm için yeterlidir. Ekle mobilim sonra kbl ederim.

• bu arada saf ezber sol beynin işleviir, sağla iletişim içinde kalarak basit bağlantılar yaratır ve kaydedilmesini sağlar. Sözel dersler sağ beyni yorduğu gibi solu da uğraştırır, tarihi saf ezberlerle kavrayamazsın mesela,olaylar silsilesi parça parça sol tarafın bu açıdaki beceriksizliği ile boşlukta sallanır. Sonrasında bağlantı kurma çabaları; Legodan yapılmış devasa bir yapıyı dağıtmadan toparlamaya benzer.bi uyku çekeyim artık, sabah da bakayım konunun derinliğini azıcık olsun bay egoya ve diğer güzel insanlara izah edebilecek bir şeyler çıkarabilmiş miyim.

• Pomocus2 ile mi tartisiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swswsw -- 31 Mayıs 2014; 6:13:07 >
  • senin gibi sol beyni ağır basmış ve feleğini şaşırmıştan hocalık bekleyecek kadar gerizekalı değilim. Resmin genel hatlarını,perspektifini yorumlada yetisi olmayan sol taraf çekirge gibi konunun(resmin) orasından burasına manyak gibi sıçrar durur. dili kullanmayı bildiğinden düz ama basit analizleriyle bir şeylerin üstünde pek elzemmişcesine dolaşır durur. Evrendeki yerini algılamaktan yoksun sol taraf,bazı insanlarda ağır basınca senin gibi egoist,karşısındakini dinlemekten aciz tipler çıkıyor, ekleme kardeşim bu vakitten sonra. Egosunu törpülemeyen beyinler, güçlü analiz yetisini ziyan eder, sana tavsiyem az o beynin hakkını vermen ve bilgiye doyduğun sanrısından bir an önce kurtulmandır. Böylece gerçek analizler yapmaya başladığında ancak birilerini o konuda aydınlatabileceksin,besleyebileceksin. Öbür türlüsü komik oluyor, o egoyla zayıf analizlerini bana zor yutturursun, başkalarına denemeye devam et gerçi sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 31 Mayıs 2014; 6:24:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyninin şundan birkaç saniye önceki yapısıyla şu anki yapısı bile aynı değilken iki insanın beyninin aynı olmasını nasıl beklersin? Anlattıkların yalnızca sana ait "inanış"lar ama ortada bilimsel gerçeklikler var.

Dostum burada aynı derken işlevden bahsettiğimi farkındasınız dimi? Anlarsınız diye açıklama gereği duymuyorum ama zekâ sıkıntısı yaşıyorsak bundan sonra parantezler ile ipuçları vererek devam edeyim. Her beyin aynıdır, beyin de diğer organlarımız gibi bir organdır, yapısal olarak farklılıklar yoktur, senin ve beynimde aynı odacıklar mevcut, aynı kısımlar mevcut, senin reflexlerini kontrol eden beyin odacığın daha büyük ya da daha küçük değil tamamen farksız, tıpkı senin kalbin 2 odalıyken benimkinin de 2 odalı olup aynı hızda kan pompalıyor olması gibi.

Sırf hayatı ilginçleştircem diye saçmasapan şeylere inanıp kendinizi mutlu etmeyin, hiçbiriniz sayısal zekâya, sözel zekâya sahip değilsiniz, bazılarınız sayısalı daha eğlenceli, ilginç buluyor, bazılarınız sözeli, bütün olay bundan ibaret, bu ilginç bulma olayı ise çocuklukta şekillenen karekterinizden geliyor, benim babam sayısalcıydı, sayısalı zekâ katsayısı gibi görürdü, ben de sürekli matematik problemleri çözerek bunu kanıtlama çabasına giren bir çocuk oldum, bunu kanıtladığımı görünce bana sözelde iyi değil o sayısal zekâsı var vs... denince sözel çalıştım, 70-80 sayfalık kitapları tabir-i caizse ezberledim, bu sefer sözel zekâ dendi, dil öğrenmekte çok iyi olunca dile yatkın dendi, herkes kendini kandırıp durdu, zekâ bir tane vardır, bazıları zekidir, bazıları değildir, zeki olmayan sayısal uğraş gerektirdiği için gidip sözele takılır, sonra benim sayısal zekam yok diyip kandırır, zeki olan ise iki tarafta da iyidir, yine zeki olmayan bir kesim ise sabah akşam sayısal çalışarak sayısalda iyi olup kendini zeki olduğuna inandırır her şey bundan ibaret.
    Kesin olduğuna inandığınız bilgilerin yanlış olduğunu görmek size siinr bozucu geliyor, burda hemen bana muhalefet olma sebebiniz de tamamen bu, yoksa hiçbiriniz verdiğim linkleri okuyup gelmediniz, azıcık araştırın öyle gelin, sonra sokak ağzıyla bilim tartışmayalım.

@sufferingismagic

Dostum araştır öğren, ekle falan ne demek, herkese öğretmenlik yapacak zamanım yok üzgünüm.

Ne kadar kafaya takıyorsun basit bir yorumu. Bu kadar agresiflik bende sadece korkmuşluk izlenimi bıraktı. Benden bu kadar korkmana gerek yok, sana zarar verme niyetinde değilim. Basit psikolojik oyunlara, çocukça sataşmalara gelmeyecek kadar tecrübeli olduğumu kolayca görebilirsin.
    Zekisin, en azından ortalamanın üstünde bir zekaya sahipsin. Basit insanları kontrol etme konusunda yöntemlerin bile oluşmuş ama dışarıda gerçek bir dünya var. Anlattığın seviyenin çeyreğinde bir insan bile değilsin. Anlattığın diyorum dikkat edersen, sandığın demiyorum. Çünkü içten içe ne olduğunun da ne olmaya çalıştığının da farkındasın bu yüzden bu kadar korkuyorsun.
    Geriye birkaç adım kaldı küçük dostum. Korkularını ve komplekslerini de yendiğinde olmak istediğin kişi olacaksın.

Konuya dönersek bilimsel bir konudan konuşurken "ben aslında şunu kastetmiştim, nasıl anlamazsınız ne demek istediğimi" pek de geçerli bir yaklaşım sayılmaz. Ne dediysen onu demişsindir. Yine de bu seferlik, az önce sana çok yüklenmemin hatrına kastettiğin şeyi söylemişsin gibi kabul edip ona göre cevap vericem.
    Her insanda her konuda belli bir yetenek ve zeka vardır. Doğuştan olan ya da sonradan kazanılan, seninse yalnızca sonradan kazanıldığına 'inandığın' "eğilim"ler sonucu insan bir konuda diğer insanlardan başarılı olabilir. Ama bunun bir sınırı vardır ki buna da o konuyla alakalı zeka denir. Sahip olduğun zekayla çok iyi bir gitarist olabilirsin ama ömrün boyunca bile uğraşsan asla -atıyorum- Dan Patlansky'nin tırnağı olamayacaksın.
    Bazı konularda bilim deney yapabildiği için şanslıdır. Şu an ise sen şanslısın. Sosyal zeka konusunda kendini sınaman için güzel bir deney fırsatına sahipsin. Bakalım duygularına hakim olup bir şeyler öğrenebilecek kadar zeki misin?

İlk cümleni okuyunca bunlamı tartıştım ben dedim, sora bir şans vereyim derken 2. cümlende gülmeden tutamadım kendimi kusra bakma, korkmak falan hehe

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.