Şimdi Ara

Sizce rubye gecmelimiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bn amator olarak pythonla ilgileniyorum. 
    Baska bir dile gecmek istiyorum. 
    Su siralar ruby aklimi kurcaliyor ben c ye gecmek ustiyodum fakat bazi atkadaslar beni soguttu 
    c++ ise hala aklimda ama ilerki planlarimda 
    java ise cok istedigim bir dil ama agir gelecegini dusunuyorum 
    sizce hangisine gecmeliyim ruby iyi bir kararmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım kesinlile Java ya geç.Java ile hem bilgisayarlara hem de Android Telefonlara uygulama geliştirebilirsin.Yanın da bi de PHP öğrenirsin hem webin hem de Java nın kralı olursun (Not: Bi de Photoshop öğren php için :D )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusufbey1001

Arkadaşım kesinlile Java ya geç.Java ile hem bilgisayarlara hem de Android Telefonlara uygulama geliştirebilirsin.Yanın da bi de PHP öğrenirsin hem webin hem de Java nın kralı olursun (Not: Bi de Photoshop öğren php için :D )

Merhaba atkadasim oncelikle cevabin icin tesekkurler ben masasustu programcilikla ugrasiyorum bende javayi sectim ama aklimda bir spru vor C ailesindeki dillerle yapabildigim herseyi javayla yapabilirmiyim
    simdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: bkozan_81

quote:

Arkadaşım kesinlile Java ya geç.Java ile hem bilgisayarlara hem de Android Telefonlara uygulama geliştirebilirsin.Yanın da bi de PHP öğrenirsin hem webin hem de Java nın kralı olursun (Not: Bi de Photoshop öğren php için :D )

Merhaba atkadasim oncelikle cevabin icin tesekkurler ben masasustu programcilikla ugrasiyorum bende javayi sectim ama aklimda bir spru vor C ailesindeki dillerle yapabildigim herseyi javayla yapabilirmiyim
    simdiden tesekkurler

Tüm programlama diller ile aynı programı yapabilirsin.Hem de hepsiyle fakat biriyle yapımı daha zor olur biriyle daha kolay biriyle daha kullanışlı biriyle daha hızlı biriyle daha yavaş ama sonuçta tüm programlama dilleri ile yapabilirsin

• quote:

quote:

quote:

simdiden tesekkurler

Tüm programlama diller ile aynı programı yapabilirsin.Hem de hepsiyle fakat biriyle yapımı daha zor olur biriyle daha kolay biriyle daha kullanışlı biriyle daha hızlı biriyle daha yavaş ama sonuçta tüm programlama dilleri ile yapabilirsin

Jav bu bakimdan iyimidir

• Hocam Java c++ ve c den yavaştır bunun nedeni java nın işletim sisteminde çalışmadan önce kendi sisteminde Java Virtual Machine de çalışacak olmasıdır.Ama yine de bu sizi javadan caydırmasın javaya bşlayın.Ben de C# öğreniyordum javaya başlamadığıma pişmanım geçen hafta javaya başladım c# ı bırakıp.
  • İlk olarak ne üzerine uzmanlaşmak istediğini bul web veya farklı bişey ona gore bi öneride bulunmak çok daha mantıklı olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu iMac alinir mi?
    7 ay önce açıldı
    kadrom cizildi ne yapmaliyim?
    10 yıl önce açıldı
    Sizce hangisi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her dilin her tür proje için çözümleri var. yani "x işlemi y dille yapabilirmiyim" sorusunun cevabı hep evet olur.
    burada asıl önemli soru hangi dille hangi tür programlar daha kolay yapılır ?

büyük ölçekli kurumsal yazılımlar, android uygulamaları, oracle eklentileri gibi şeylerde javanın çok kullanıldığını söyleyebiliriz.
    linux altyapısı, gömülü sistemler, küçük cihazlar ve elektronik devrelerde ise c ve c++'ın büyük üstünlüğü var.
    modern web site geliştirmede ise php kullanılmakta. fakat c ve c++ ile php'ye destek verebiliyorsun.
    son kullanıcıya uygulama geliştireceksen microsoft .net altyapısını öneririm. en pratiği c# şu an.
  • tamamen dogru degil aslinda. Java kullanici kolayligi konusunu daha one getirmis bir dildir. Ama bundan dolayi aslinda makine dilinden C turevlerine gore daha uzaktir. Bu ne demek, daha kolay ogrenir ve daha kisa zamanda isini gorecek kodlar yazabilirsin. Fakat C\C++ ile yapabildigin herseyi yapman mumkun olmayacaktir. Ornek, C\C++ pointer'lar sayesinde hafizaya erisim ve islemeleri yapmana genelde izin verir. Bircok isi yapman daha zor olsa da, Java ile ayni sekilde hafizaya ulasip islem yapmak neredeyse imkansizdir, olsa bile gobegin catlar. Bunun disinda garbage collection (Kullanimi bitmis hafiza bolgelerinin temizlenme metodu) Java tarafindan kullanilan bir metot oldugundan uzun sureli uygulamalarda hafizada trashing meydana gelir. (ufak kullanilamayacak bosluklar olusmasi) Halbuki C'de hafiza temizligi kullanicin isidir. Yani Ram kullanimi %90 bir C programi yazabilirsiniz. Javada %80 gorurseniz dua edin. Ayrica C\C++ her zaman bir Java uygulamasinda cok daha hizlidir. (Bunu bitis suresi 15+ gun olan bir test programi yazarsaniz coook iyi hissedersiniz). Yan ben C\C++ ve yaninda python veya ruby oneririm.

• Ne yapmak istediğin önemli
  • quote:

quote:

simdiden tesekkurler

Kral falan bu işler öyle sandığınız kadar kolay değil. Ki bunu bilmediğiniz php için photoshop öğren demenizden anlaşılıyor. Amacım polemik yaratmak değil ama php'yi bilen diyorum adam hobi dışında photshopla uğraşmaz çünkü onun yerine işi photoshop olan adamların tasarımı halledeceği bir yerde çalışıyordur.

• ruby bence çok güzel.Kendi sitesinde de adım adım ruby i öğretiyor.Yurt dışında da çok kullanılmaya başlandı.CNN miydi neydi orası MongoDB ile kullanıyodu.Bizim ülkede kullanılacağını pek sanmıyorum.Ukala dolu memleket ruby biliyom desen arkadan gülerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmzu

ruby bence çok güzel.Kendi sitesinde de adım adım ruby i öğretiyor.Yurt dışında da çok kullanılmaya başlandı.CNN miydi neydi orası MongoDB ile kullanıyodu.Bizim ülkede kullanılacağını pek sanmıyorum.Ukala dolu memleket ruby biliyom desen arkadan gülerler.

Cok haklisin tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.