Şimdi Ara

Sizce otomobiller neye göre vergilendirilmeli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence sen o gözlükleri çıkarıpta baksan daha iyi olacak benim hayal aleminde yaşamaya niyetim yok bu arada kendi gözlüklerinin resmini koymuşsunda gerçekten çirkinmiş ya daha havalı bişeyler daha iyi giderdi sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

yüksek hacimli motor kullanan daha çok yakıt alıp daha çok vergi ödeyeceğinden,

daha az vergi ödemeli.

Böyle olursa yüksek hacimli araçtan alacağın zevk yanına kalır. Devlet böyle birşeyi bırakmaz.
  • Vergi.. prensip olarak.. kişilerin elde ettiği kazançtan alınmalıdır..
    Piyasada satılan bir malın/ürünün üzerinde.. ayrıca vergi olmamalıdır..

Olursa da buna.. vergi değil.. haraç denir..
  • @plantamax
    Uçmuşsun

Vergilendirmede Emisyon olsun diyen arkadaşlarım.
    O vergilendirme gelirse piyasada araç kalmaz. Kalmayan araçtan da vergi toplanmaz.
    En güzel vergilendirme motor gücüne göre olan vergilendirme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowrock

Vergi.. prensip olarak.. kişilerin elde ettiği kazançtan alınmalıdır..

İmzamı atarım..
  • 0-100 'üne göre vergilendirilmeli. Ne kadar çabuk o kadar çok..
  • 100-0'a göre vergilendirilmeli. ne kadar uzun o kadar çabuk öbür tarafa gideceğinden alınacak vergi bir an önce alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

quote:

İmzamı atarım..

Şurda tek doğru mesaj.. Bu da olmazsa aracın değeri üzerinden vergi alınır, araç eskidikçe vergi düşer. Ama bu eskime belirli yıllar arası belirlenmemeli.. Örneğin "0" 50 milyara alınan arabanın vergisi değerine gere ödendikten sonra, her sene aracın piyasa değerinden vergi verilsin.
  • Mtv aracın kasko değeri üzerinden alınmalıdır.Mtv emlak vergisi gibi vergiler gelir vergisi deil servet vergisidir.Devlet Nişantaşındaki ev ile Halkalıdaki evden aynı emlak vergisinimi tahsil ediyor?Tabiki hayır.Onun için 2009 Dacia Logan 1.5 dcı a binen ile Opel İnsignia 1,6 ya binen doğal olarak aynı vergi diliminden ödememesi gerekiyor.Ancak bizim ülkemizde Ötv de olduğu gibi zenginde alamadığı verğiyi (vergi sisteminin yanlışlığından kaynaklanıyor) toplumun geneline yayarak vergi gelirlerini arttırmaya çalışyor.Senelerdir malesef soğan ekmek yiyenle pirzola ekmek yiyen aynı tartıda tartılıp değerlendiriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FauFau

Mtv aracın kasko değeri üzerinden alınmalıdır.Mtv emlak vergisi gibi vergiler gelir vergisi deil servet vergisidir.Devlet Nişantaşındaki ev ile Halkalıdaki evden aynı emlak vergisinimi tahsil ediyor?Tabiki hayır.Onun için 2009 Dacia Logan 1.5 dcı a binen ile Opel İnsignia 1,6 ya binen doğal olarak aynı vergi diliminden ödememesi gerekiyor.Ancak bizim ülkemizde Ötv de olduğu gibi zenginde alamadığı verğiyi (vergi sisteminin yanlışlığından kaynaklanıyor) toplumun geneline yayarak vergi gelirlerini arttırmaya çalışyor.Senelerdir malesef soğan ekmek yiyenle pirzola ekmek yiyen aynı tartıda tartılıp değerlendiriliyor.

MTV yi normalmiş gibi görmek de hatadır bence.. MTV diye bir vergi hiç olmamalıdır..

Otomobil işimizi gören bir eşyadır.. Tıpkı evimizdeki buzdolabı, çamaşır makinası. televizyon gibi.. Kullandıkça eskir,değerinden düşer ve sonunda da hurdaya çıkar..
    Otomobile ev, arsa, daire, tarla gibi "gayrimenkul" muamelesi yapılması ve.. her sene emlak vergisi gibi vergi alınması anormal bir durumdur..

Çağdaşlık mağdaşlık hikaye.. Sana bir arabayı çok görüyor bu devlet kardeşim,lüks ihtiyaç malzemesi muamelesi yapıyor,seni yolunacak kaz yerine koyuyor,sen de buna inanıyorsun..Bu kadar basit işte..

• valla neye göre alınırsa alınsın her harikarda devletimiz onu çarpar böler gene vatandaşın cebini rahatsız edecek tabloya ulaştırır ne yazıkki
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

quote:

İmzamı atarım..

Şurda tek doğru mesaj.. Bu da olmazsa aracın değeri üzerinden vergi alınır, araç eskidikçe vergi düşer. Ama bu eskime belirli yıllar arası belirlenmemeli.. Örneğin "0" 50 milyara alınan arabanın vergisi değerine gere ödendikten sonra, her sene aracın piyasa değerinden vergi verilsin.

Ben sıfır araçlar üzerindeki vergiyi kastetmiştim..
    ÖTV ve KDV.. Bunlar deli dumrul vergisidir,yani haraçtır..
    Avrupada ötv yok, kdv de, tüketicinin ödemesi gereken bir vergi değil, iade yoluyla geri alınan bir vergidir..

Bu vergiler olmasa..birçok şey kendiliğinden düzelir..
    Düşünün.. accent era nın sıfırı 10-12 milyar,megan 18-20, golf astra 22-25 milyar olsa.. İkinci elin fiyatları ne olur ?
    Piyasada 10 yaştan büyük arabaya binen insan kalır mı ? Eski teknolojili ve karbon fabrikası araçlar kendiliğinden ortadan kalkar..
    Hem insanların can güvenliği artar,hem de doğaya daha az zarar veren teknoloji yaygınlaşır..

Ama nerdeeeee ?
    Biz zihniyet olarak otomobil konusunda mısır,sudan vs ülkeler gibi afrika düzeyinde yaşıyoruz..

• Bu vergiler olmasa..birçok şey kendiliğinden düzelir..
    Düşünün.. accent era nın sıfırı 10-12 milyar,megan 18-20, golf astra 22-25 milyar olsa..

Bence böyle olmaz. Otomobil firmaları hemen zam yapar. Devletin almadığı vergiyi onlar fiyatları yükselterek alırlar. Bakınız ÖTV indirimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: samet

@plantamax
    bence sen o gözlükleri çıkarıpta baksan daha iyi olacak benim hayal aleminde yaşamaya niyetim yok bu arada kendi gözlüklerinin resmini koymuşsunda gerçekten çirkinmiş ya daha havalı bişeyler daha iyi giderdi sana

1) onlar benim gözüklerim değil. benim oldukları fikrini nasıl çıkarttın hayret!!!

2) sen zaten hayal aleminde yaşıyorsun zaten hükümet şöyle diyordu; ´´SAMET MEMNUN DEĞİL; BAKANLAR KURULUNU TOPLAYIP YENİ BİR VERGİ YASA TASARISI OLUŞTURALIM. SAMET VERGİDEN YANA SIKINTI ÇEKMESİN.´´ şuan bakanlar kurulu senin mesajlarını takip ediyor samet, fikirlerin çok çoooook önemli() PAZARTESİ SEN NE DERSEN O OLACAK SAMEEETTT()

buradaki fikirlerimizi zaten bakanlar kurulu dikkate alsın diye yazmıyoruz sen o yüzden yazıyorsan kimin hayal aleminde olduğu bellidir...şu anki halindende memnunsan onada diyecek birşeyim yok hakkında hayırlısı olsun

• az önce başlatığım bir başlığı kilitlediler. Şimdi de bunu kilitleyecekler. Arkadaşlar lütfen medeni olalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

vergi şart mı????

2 tane kural koysunlar yeter.

1) 15 yaşından büyük hiç bir araç trafiğe çıkamaz.

2) hiç bir araç özel sigorta yaptırmadan trafiğe çıkamaz.

bu ikisi olsun varsın benzinden alınan vergiler %300 daha artsın. hiç önemli değil. millet istediği arabaya biner bari. trafik hurdalardan geçilmiyor.

hacim politikası yanlış aslında, 3.0 dan aşağı araba sokmayıp, benzine zam yapsa olay bitmiştir. fiyatlandırmaları ise iş amaçlı ve hususi amaçlı diye pompada basit bir kart sisitemi ile ayırabilirler. bunun denetiminide yapmak bu zamanın teknolojisi ile çok basit.

devlet arabadan değil, yakıttan vergi alsın hiç önemli değil. ama X fiyatta yan ülkede satılan araç burda 2X e satılırsa bu iş olmaz. nitekimde olmuyor zaten. devlet verginin kralını kayıp ediyor haberi yok... bu gün şehir içinde 10 litre yakan 1.6 yerine 35 litre yakan 5.5 motorlar piyasada gezse ve benzin vergiside %300 artsa(hususi için) sürekli sıcak para gelir devlete

keşke ekonomi bir bütün olarak bu arkadaşımızın belirtiği kadar basit ve yalın olsa idi.
    bir üke düşünün kü sürekli cari işlemler açığı versin.
    ve bu açıktaki en büyük gediklerden birisi enerji alımları olsun.
    sonra aynı ülkeyi bir daha düşünün ki o ülkede toplanan vergiler içerisindeki en büyük payda dolaylı vergiler olsun (özelikle petrol ürünlerinin ötv ve kdv si)
    sonra bir ülke düşün ki hem her yıl carı açık versin hemde dünyanın en borçlu ülkelerinden birisi olsun ve siz bu ülkede hem araç ithalini hemde fazla yakan araç ithalini özendirin bunu özendirirkende mantığınız şu olsun " ben yüksek motorlu araçları özendirip onları yurda sokup az yakan araçları ortadan temizlersem ne olur herkes fazla yakıt yakar ve bende oradan aldığım vergiyi %300 de artırırsam acaip ötv ve kdv toplar ülkeyi refah içerisinde yönetirim."
    tabi bu aradada 15 yaşından büyük araçların trafiğe çıkışını yasakladım ya zaten dar ve orta gelirliler %300 artan benzin fiyatlarından etkilenmeyeceklerdir zaten bu ülke nufusunun çok az bir kısmı dar ve orta gelirlidir onun için problem yoktur. ayrıca müthiş makro bakış acım nedeniyle ticari araçlarada kart çıkaratacağım ya bu işide çözdüm.
    peki dar ve orta gelirliler acaba araç kullanmayı bıraktıklarında %300 artmış benzin fiyatları ile araçlarına binen insanların ödeyeceği vergiler (ötv kdv) şu ankinden dahamı fazla olacaktır.
    yani vergiyi 3 kat artırdığınızda araç kullanamayı bıracak insanlar 3 kattan dahamı az olacaktır.

aman neyse ya daha yazacaktım ama sonra baktım ben kime ne anlatmaya çalışıyorum.
    kendime güldüm geçtim yazıklarımıda silmeye gönlüm el vermedi kim artık ne anlarsa

• @otomobilci_x
    boşver dostum anlayana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FauFau

Mtv aracın kasko değeri üzerinden alınmalıdır.Mtv emlak vergisi gibi vergiler gelir vergisi deil servet vergisidir.Devlet Nişantaşındaki ev ile Halkalıdaki evden aynı emlak vergisinimi tahsil ediyor?Tabiki hayır.Onun için 2009 Dacia Logan 1.5 dcı a binen ile Opel İnsignia 1,6 ya binen doğal olarak aynı vergi diliminden ödememesi gerekiyor.Ancak bizim ülkemizde Ötv de olduğu gibi zenginde alamadığı verğiyi (vergi sisteminin yanlışlığından kaynaklanıyor) toplumun geneline yayarak vergi gelirlerini arttırmaya çalışyor.Senelerdir malesef soğan ekmek yiyenle pirzola ekmek yiyen aynı tartıda tartılıp değerlendiriliyor.

MTV yi normalmiş gibi görmek de hatadır bence.. MTV diye bir vergi hiç olmamalıdır..

Otomobil işimizi gören bir eşyadır.. Tıpkı evimizdeki buzdolabı, çamaşır makinası. televizyon gibi.. Kullandıkça eskir,değerinden düşer ve sonunda da hurdaya çıkar..
    Otomobile ev, arsa, daire, tarla gibi "gayrimenkul" muamelesi yapılması ve.. her sene emlak vergisi gibi vergi alınması anormal bir durumdur..

Çağdaşlık mağdaşlık hikaye.. Sana bir arabayı çok görüyor bu devlet kardeşim,lüks ihtiyaç malzemesi muamelesi yapıyor,seni yolunacak kaz yerine koyuyor,sen de buna inanıyorsun..Bu kadar basit işte..

Motorlu taşıtlar eşyadır ancak kanunlarda birçok hükme tabi tutulan bir eşyadır.Hiç kimse evindeki televizyonuna özel siğorta yaptırmıyor.Yaptırsa yaptırsa ev siğortası yaptırır o kadar.Çoğumuz ise araçlarımıza trafik siğortası ve kasko siğortaları yaptırmaktayız.Sonuç olarak motorlu taşıtlar servettir ve bunun vergiside araçın kasko değeri üzerinden alınmalıdır.

• taşıtlardan alınan mtv olması gerektiği fiyattan değil tamamen devletin bütçe açığını kapamak için yüksek tutulan vergidir. 15-20 bin liralık arabadan senede 650 tl vergi hiçte normal değil. hele silindir hacmi 200 cc daha fazlaysa ikiye katlıyor, bir 200 cc daha fazlaysa üçe katlanıyor... çok mantıksız. zaten mantığını kimse kabul etmiyor. 100bin-200 bin tl değerinde koskoca bir ev için 50-100 liralık emlak vergisi yanında hiçte adil durmuyor.
    ister emisyon değerlerine göre ister ağırlığına ister motoruna göre alınsın yine yüzde oranlara ayar çekerler bundan daha ucuza vergiyi asla veremeyiz.,devlet arabaya fena yapışmış gelirini düşürmez. o yüzden ya satıp kurtulacaksın illede bineceğim dersen paşa paşa yüksek vergileri ödemeye devam edeceksin

• mtv aracın kasko değeri + karbondioksit emisyonu şeklinde bir formüle göre belirlenmeli!!!!
    böylece evdeki gibi herkes bütçesine göre vergi vermiş olur.
    ayrıca çevre dostu arabalar da ödüllendirilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.