Şimdi Ara

SIZCE? OKUL DONDURMA, SINAVA HAZIRLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

SIZCE? OKUL DONDURMA, SINAVA HAZIRLIK

(En Son Oy Tarihi: 28.2.2020)
Giriş
  • 1.sınıf öğrencisiyim, bu sene yeni başladım ve bölümde zorluk çekiyorum. Okulun ilk gününden beri aklımda bırakmak düşüncesi var. Öncelikle istediğim yerde olmadığımı biliyorum, istediğim şeyin kesinlikle bu olmadığından da eminim. Konuştuğum kişiler başlarda öyle olur, dayan tarzı şeyler diyor fakat nedense bir yılım bu şekilde geçecekmiş gibi hissediyorum, mutlu olmadığım bir yerde olduğum için dayanma gücünü kendimde bulamıyorum. Okuldan dersler, ödevler falan oluyor, onları yapmayı bırak okula gitmeyi de istemiyorum. Üniversite olarak burada kalmayı da istemiyorum o yüzden ikinci sene merkezi yatay geçiş yaparım düşüncesindeydim. Sürekli düşündüğüm için sanırım son noktaya kadar geldim ve artık bırakma düşüncesi ağır basıyor. Su an en mantıklı gelen bu okulu dondurup sınava kırık ile tekrar hazırlanmak, o sekilde olmazsa merkezi yatay gecis hakkımı kullanmak. Kırık puan olacağı için çok tereddütte kaldım ama denemeye değer düşüncesindeyim.
    Bilgisi olan arkadaşlar sorularımı cevaplayabilirse sevinirim. Okul dondurmak ve devamsızlıktan kalmak arasında ne fark var? Hangisi daha iyi olur? Her ikisinde de merkezi yatay geçiş hakkımı kullanabilir miyim? Su an kyk yurdundayim, burs başvurusu dahaca başlamadıği için yapmadım, eğer bırakırsam yapmayacağım da. Fakat su an kyk yurdunda kalıyorum ve yurttan çıkış almam gerek, seneye kardeşim ile aynı anda başvuru yapacağız, çıkmama ihtimali yüksek mi?
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarPea -- 10 Ekim 2019; 10:15:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +

• Hangi üni/bölümdesin..geçen sene ben de senin gibiydim..dondurup tekrar hazırlandım fakat kırıkla hiçbişey olmadı...gerçi bu sene bir daha giricem..tabi sen yatay geçiş de yaparım diyosun..benim geçebilceğim daha iyi bir yer yok..yatay yaparsan bi kaybın olmaz..ama sayısalsan hiç deneme bence kırıkla..

Yıldırım Beyazıt, Tercümanlık okuyorum. Okul zaten şehrin dışında sayılır. Dil bölümünde olduğum için biraz daha avantajlı sayılırım. Matematik netlerimi yükseltmem lazim, sıfırdan başlamak gibi olucak. Istediğim duzeye gelebilirim diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: BarPea

Yıldırım Beyazıt, Tercümanlık okuyorum. Okul zaten şehrin dışında sayılır. Dil bölümünde olduğum için biraz daha avantajlı sayılırım. Matematik netlerimi yükseltmem lazim, sıfırdan başlamak gibi olucak. Istediğim duzeye gelebilirim diye düşünüyorum.
    Dili pek bilmiyorum fakat tyt yüzünden kaybediyo dilciler...tyt çalışman lazım baya..

Evet, tyt'nin etkisi çok yüksek. Matematik önemli benim için de, 10 civarı bir şey yapmıştım, artırabilirim diye düşünüyorum. Kırılan puanımı bu şekilde telafi etmem gerekiyor.
    Şu kalma/dondurma olayını araştır bi...öğrenci işleri yardımcı olur..eğer bölüm çok zor değilse de bi kaç dersi geçersin devam edersen..tabi devam zorunluluğu vardır sizde..o zaman sıkıntı olur..kırık olmasa hiç gitme bile derdim de kırık intihar olabiliyor...iyi düşünüp öyle karar ver..

Devam zorunluluğu var. Kırık olayından dolayı çok zor ama su şekilde düşünüyorum, simdi devam etsem bile seneye geçiş yapacağım, en azından şimdi bırakırsam sınavda şansımı denerim, o olmazsa geçiş yaparım düşüncesindeyim. Ama dediginiz gibi araştırmam gerekiyor. Internetten bakıyorum fakat forumda da daha önce benzer şeyleri yaşamış olanlar varsa direkt onlardan bilgi almak daha iyi olur diye düşündüm.

Devam zorunluluğu var. Kırık olayından dolayı çok zor ama su şekilde düşünüyorum, simdi devam etsem bile seneye geçiş yapacağım, en azından şimdi bırakırsam sınavda şansımı denerim, o olmazsa geçiş yaparım düşüncesindeyim. Ama dediginiz gibi araştırmam gerekiyor. Internetten bakıyorum fakat forumda da daha önce benzer şeyleri yaşamış olanlar varsa direkt onlardan bilgi almak daha iyi olur diye düşündüm.
    aynı bölüme geçeceksen bu seneyi de saydırıp direk 2den başlayabilirsin belki..tabi bunun için de bölüme devam etmen lazım..sanırım cc ve üstünü saydırabiliyosun diye biliyorum..tabi farklı bölüm düşünüyosan okula gitmenin bi anlamı yok..bu zamanda da sınava çalışabilirsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkla çok zor hocam. Beni bayaa geriye atmıstı bu sene. Çok iyi düsünüp bunun kararını sadece siz vermelisiniz. Eğer gerçekten mutlu hissetmiyor bölümü okulu sevmiyorsanız evet gerek yok. 2 defa okul bıraktım hiç pisman değilim kendimi mutsuzluğa hapsetmedim. Disiplinli sıkı çalısacağınıza inanıyorsanız bırakın daha 1.sınıftasınız. Ama sadece okul içinse problem bırakmanızı önermem sınav sisteminin de hali ortada.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    Farklı bir bölüm düşünüyorum. Aynen dediğiniz gibi okula gitmek yerine en azından sınavda da şansımı denemek istiyorum.

Bu sınav sisteminden dolayı mezuna kalmak istememiştim, şimdi birde puanım kırık olduğu için daha da kararsız kaldım hocam. Ama mutlu değilim, kendimi mutlu hissetmiyorum. Sınavda olmasa bile merkeziyle geçerim düşüncesi beni rahatlatıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.