Şimdi Ara

SiZCE navigasyon cihazında neler olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir navigasyon cihazından beklentileriniz nelerdir?
    Size göre navigasyon cihazlarında hangi özellikler olmalı?


    Donanımsal ya da yazılımsal tüm beklentileriniz...

    Bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Belki üretici firmalara ışık tutar... Hani buraları takip eden veya dikkate alan firmalar varsa onların tüketiciyi daha iyi anlamalarını sağlar.
    Lütfen her türlü beklentinizi paylaşın arkadaşlar.

     SiZCE navigasyon cihazında neler olmalı?


    Şu ana kadar ki beklentilerin özeti:

    - Yüksek ekran parlaklığı: Güneş ışığı altında bile görülebilecek kadar parlak olmalı, mümkünse ekran ışık gücü (nit, lux, lumen artık her neyse) ürün tanıtımlarında mutlaka belirtilmeli

    - Kullanıcı dostu (kolay) arayüz ve insanı çileden çıkartmayacak otomatik yazı tamamlama çözümü

    - Otomatik açılıp kapanma (Portatif cihazlar için): Aracın kontağı açıldığında cihazın otomatik açılıp kontak kapandığında otomatik kapanması

    - Dokunmatik hassasiyeti: Ekran dokunmatik yüzeyinin fazla bastırmaya gerek kalmadan rahatça algılaması ve haritada serbest gezinirken (sürükleme) kesik kesik

    - İşlemci hızı: Navigasyon yazılımı çalışırken ekranı akıcı şekilde göstermeye yetecek kadar hızlı bir işlemci

    - GPS uydularına ilk bağlantı hızı: Mümkün olduğu kadar kısa sürede uydulara bağlanıp sürücüyü yönlendirmeye başlayabilmeli.

    - Yazılımda kullanılan renkler ve görsel tasarım sürücünün kolay anlayabileceği şekilde dizayn edilmeli.

    - "Harita" ve "önemli yerler" (POI) içeriği zengin ve doğru olmalı.

    - Ekran klavyesi seçenekleri zengin olmalı. Daktilo severler için Türkçe F, bilgisayarda yazmayı öğrenenler için Türkçe Q ve hiç birini bilmeyip yeni başlayanlar için ABC klavye seçenekleri olmalı.

    - Pil kapasitesi: Batarya dayanım süresi uzun olmalı. Yarım saatte bitmemeli.

    - Teknik destek ve garanti takibi yönüyle müşteriye sıkıntı yaşatmamamalı. Hızlı çözüm üretilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 17 Nisan 2013; 17:19:29 >







  • Ben navigasyon cihazlarını çok seviyorum. Hayatımı acayip derecede kolaylaştırıyor. İlk navigasyon cihazımı 2,5 yıl kadar önce aldım. O günden bugüne elimden 13-15 cihaz geçmiştir. Bunlardan 4-5 tanesini kendime aldım, diğerlerini çevremdeki arkadaş ve akrabalarıma... Hepsi de portatif tip navigasyon cihazıydı. 1 tanesi GARMIN marka, geri kalanların tamamı da Win CE tabanlı cihazlar, değişik markalara ait (Sunny, Next, Telefunken, Navitech) ve Çin malı bir çok cihaz kullandım. En çok IGO yazılımlarından zevk aldım. Route66, Mireo gibi yazılımları da denedim.


    Maalesef aradığım özellikleri bir arada barındıran bir cihaz üretilmedi. Aslında beklentilerim orta kalite bir navigasyon cihazında olması gerekenler...
    Şu saydıklarımın hepsini bir arada yapabilseler (değişik markalarda bu özellikler dağınık olarak var, ancak tek üründe tüm özellikler yok) tadından yenmez bir cihaz ortaya çıkacak:

    1- Yazılımı bir kez kesinlikle IGO tabanlı olmalı. Ancak; IGO8 gibi hız kamerası ekleme kolay olmalı (Primo'da daha zor), elle POI ekleme fonksiyonu olmalı (PRIMO'da yok).

    2- Yazılım cihazın ekran ışığını gündüz-gece için ayrı ayrı ayarlayabilmeli (Primo'da var, IGO8'de yok veya verimli çalışmıyor). Gündüz cihaz tam ışık gücünde çalışırken gece kullanmaya kalktığınızda o parlak ışıkla gözünüzü almamalı. Bu yüzden gece ışığı kendi düşürmeli. Bazı "Navitech" ürünlerinde donanımsal ışık sensörü var, onlar bu ihtiyacı işi sensörle çözmeye çalışmışlar.

    3- Ekran parlaklığı o kadar üyksek olmalı ki en güneşli havada bile direk ışık vurduğunda ekran görülebilmeli. Bu konuda bizim eski emektar 3,5" Garmin Nüvi 205 geçekten de harikaydı.

    4- Cihazın aç-kapa butonunun yanında ya menü butonu da olmalı, ya da Sunny 4,3" navigasyon cihazındaki gibi menü tuşuna kısaca basıp çekince navigasyon yazılımı kapanmadan küçülüp "MINIMIZE" olmalı. Böylece navigasyon yazılımı arka planda çalışırken ana menüde istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilirsiniz. MP3 çalma, dosyalara bakma, FM transmitter açma vb. gibi... Sonra ekrandan "navigasyon" butonuna dokunduğunuzda yazılım anında tam ekran oluyor. Bu özellik gerçekten de çok işlevsel. Bugüne kadar satın aldığım Çin malı 2 cihazda bu özellik vardı. Sanırım cihaz menüsünün özelliği...

    5- Cihaza güç (akım) geldiğinde "otomatik açılma" özelliği olmalı. Aynı şekilde akım kesildiğinde otomatik olarak uykuya dalmalı. Bu bize neyi sağlayacak? Aracıma binip çalıştırdığım anda çakmak gözüne akım gelince navigasyon cihazı otomatik olarak açılacak. Aracın motorunu durdurduğumda da akım kesileceği için navigasyon cihazı otomatik kapanacak. Böylece aç-kapa yapmak zorunda kalmayacağım.
    Hatta şöylesi daha iyi, 4,3" SUNNY SN4NAV006 navigayon cihazında şöyle bir özellik vardı: Navigasyon cihazı akım kesildiğinde otomatik olarak uykuya dalar ve akım gelince kendi uyanırdı. Ancak; siz cihazı elle "POWER" butonundan kapatmışsanız yani uykuya alma değil de tamamen kapatma işlemi yaptıysanız cihaz akım gelse de açılmazdı. Sadece "power" butonuyla açılırdı. Bu daha iyi, çünkü bazı arkadaşlar navigasyon cihazına gelen akımı çakmak adaptöründen almak yerine konsoldan kablo çektirerek sökülemeyecek şekilde yaptırıyor. Bu durumdaki kullanıcılar için sadece uykuya dalan cihazın akımla birlikte açılması ve butondan elle kapatılan cihazın sadece butonla açılması daha iyi.

    6- İşlemci hızı yazılıma kesinlikle yetmeli. Yazılımın tüm görsel özellikleri açık iken ekran görüntüsü akıcı olmalı. Örneğin; günümüz şartlarında IGO PRIMI 2.xx yazılımına 500-600 mhz işlemciler bile yetmiyor. Son aldığım cihazdaki 664+ mhz (sanırım maksimum 800mhz) işlemci bile ancak ucu ucuna yetiyor...

    7- Ekran klavyesi seçenekleri zengin olmalı. Türkçe Q, Türkçe F ve hiç klavye bilgisi olmayanların da cihazı kullanabilmesi için ABC klavye olmalı.


    Şimdilik aklıma gelen bunlar... Zamanla aklıma daha başka ihtiyaçlar gelirse paylaşırım.




  • İlk ve en öncelikle kolay bir arayüz, insanı çileden çıkarmayacak bir otomatik yazı tamamlama çözümü (girilen adrese göre çıkarılan seçenekler).
    Benim gibi tek amacı sadece navigasyon ve adres girip-rota hazırlayıp yola çıkmak olan kullanıcılar için aklıma ilk gelen bu ikisi. Şimdi şunu da diyenler olabilir, o zaman git akıllı telefonundan yada tabletinden google maps'e rota hazırlat onu kullan. Öyle değil ama, anlık hızımı, nokta olarak yerimi ve alternatif rotalarıda görmek isterim. Bu arada konu güzel olmuş @Ulaş-ım
  • Geçen haftalarda SUNNY 4,3" navigasyon cihazını kullanmaya çalışırken (gerçekten zor) yaşadığım "20-25 metre sapma" olayı aklıma geldi...
    Keşke dokunmatik ekranı kalibre ettiğimiz gibi GPS navigasyon cihazının gösterdiği "bulunduğumuz noktayı" da ayarlayabilsek?

    Navigasyon cihazlarının ana menüsüne ya da IGO yazılımının içerisine "konum kaydırma" gibi bir özellik eklense bu hatayı rahatlıkla düzeltiriz. Bugüne kadar 3 navigasyon cihazında bu hata başıma geldi. Değişik yönlere 20-30 metrelik sapmalar gördüm. Son kullandığım SUNNY 4,3" cihaz bulunduğum noktayı 20 metre kadar daha kuzeyde gösteriyordu. Bu hata birbirine paralel yakın sokaklarda büyük sıkıntı yaşatıyor, cihaz sanki bir üst ya da bir alt sokaktaymışsınız gibi gösteriyor. Bu gibi durumlarda ürünü değiştirmek/iade etmek yerine ufak bir kalibrasyon işlemiyle sıkıntı aşılır. Yoksa "kusurlu ürün" deyip ürünü garantili ürünü rahatlıkla gider değiştiririz, ama bunu yaparken de genelde yetkili servislerle ve üretici firmalarla sinir harbi yaşanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 19 Ekim 2012; 11:24:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım


    Geçen haftalarda SUNNY 4,3" navigasyon cihazını kullanmaya çalışırken (gerçekten zor) yaşadığım "20-25 metre sapma" olayı aklıma geldi...
    Keşke dokunmatik ekranı kalibre ettiğimiz gibi GPS navigasyon cihazının gösterdiği "bulunduğumuz noktayı" da ayarlayabilsek?

    Navigasyon cihazlarının ana menüsüne ya da IGO yazılımının içerisine "konum kaydırma" gibi bir özellik eklense bu hatayı rahatlıkla düzeltiriz. Bugüne kadar 3 navigasyon cihazında bu hata başıma geldi. Değişik yönlere 20-30 metrelik sapmalar gördüm. Son kullandığım SUNNY 4,3" cihaz bulunduğum noktayı 20 metre kadar daha kuzeyde gösteriyordu. Bu hata birbirine paralel yakın sokaklarda büyük sıkıntı yaşatıyor, cihaz sanki bir üst ya da bir alt sokaktaymışsınız gibi gösteriyor. Bu gibi durumlarda ürünü değiştirmek/iade etmek yerine ufak bir kalibrasyon işlemiyle sıkıntı aşılır. Yoksa "kusurlu ürün" deyip ürünü garantili ürünü rahatlıkla gider değiştiririz, ama bunu yaparken de genelde yetkili servislerle ve üretici firmalarla sinir harbi yaşanıyor.


    Güzel bir düşünce ama nereye neye göre kalibre edeceksiniz. Dediğiniz gibi bir olay olsa off-road navi yapardık, yola göre konumla gibi bir olay olmazdı. En güzeli iyi bir chipsete ve anten alıcısına sahip bir cihaz seçmek, ticari kullanımlarda zaten güvenlik nedeniyle bu sapmalı veriliyor. Ayrıca kullandığımız harita ne kadar kalibre edilmiş onuda bilmek lazım, mesela igoda üçgen ok neredeyse 15-20 metrelik kenarlara sahip kocaman bir yolu kapladığına göre :)

    Ayrıca şuda var, bu cihazı dağın başında açsanız sabahtan akşama kadar bekletseniz aynı yerde bir çok değişik gps koordinat konumu alırsınız dolanır durur yani, bu durumda yukarda dediğim gibi neye nereye göre kalibre edilecek?

    Bir ekleme daha, İgo larda mesela siz rotadan saptınız , sizin saptığınız yola paralel gididiyorsunuz ve diğer esas yolla 10 metre mesafeniz var, İGO sizi mantıksal olarak hala daha o ROTA daki yolda gidiyorsunuz sanıyor, gerçek konumunuzu bilse bile, taaaki farkı anlayıncaya kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 19 Ekim 2012; 11:58:50 >




  • GPS sistemleri öncelikle askeri amaçlarla kurulmuştur. Sivil kullanıma açılırken, askeri alanda 10-15 cm yanılma payı ile yapılan hesaplar, özellikle güvenlik nedeni ile sapmalı olarak gönderilir. bu nedenle sivil gps alıcılar ancak 3metre-30metre gibi bir hata payı ile konum hesaplayabilirler. Navigasyon cihazlarındaki yol konumunu koru seçeneği de zaten bu nedenle kullanıma sunulmuştur. Tesadüfi konum dalgalanmaları mevcut bulunulan yol ile çakıştırılarak hata en aza indirilir. Eğer yol konumnu koru seçeneğini iptal edip konum izlerseniz sabit dururken bile en az 50 metre çapında bir daire içerisinde track kaydı görebilirsiniz. Bu hata payı sivil kullanımda ABD için 1-1o metre hata payı içerir. Askeri gps cihazı ise (tabii abd askerleri için) cm bazında hata payı ile çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogoksel

    GPS sistemleri öncelikle askeri amaçlarla kurulmuştur. Sivil kullanıma açılırken, askeri alanda 10-15 cm yanılma payı ile yapılan hesaplar, özellikle güvenlik nedeni ile sapmalı olarak gönderilir. bu nedenle sivil gps alıcılar ancak 3metre-30metre gibi bir hata payı ile konum hesaplayabilirler. Navigasyon cihazlarındaki yol konumunu koru seçeneği de zaten bu nedenle kullanıma sunulmuştur. Tesadüfi konum dalgalanmaları mevcut bulunulan yol ile çakıştırılarak hata en aza indirilir. Eğer yol konumnu koru seçeneğini iptal edip konum izlerseniz sabit dururken bile en az 50 metre çapında bir daire içerisinde track kaydı görebilirsiniz. Bu hata payı sivil kullanımda ABD için 1-1o metre hata payı içerir. Askeri gps cihazı ise (tabii abd askerleri için) cm bazında hata payı ile çalışır.
    Dediklerinizi anlıyorum. Ancak benim bahsettiğim olay belli markalara veya GPS işlemcisi (ünitesi) kalitesiz olan cihazlara has bir sapma. Daha doğrusu belirli bir yöne doğru sürekli sapma...
    Next + IGO ile noktasal konumum bir kaç metrelik dairede görüntüleniyor. Garmin ile de sapma yok.

    Ancak hiç sevmediğim MTK işlemciye sahip ve GPS işlemcisinin zayıf olduğunu düşündüğüm SUNNY 4,3" navigasyon cihazı sürekli olarak kuzey yönüne doğru en az 20-25 metre sapmaya sahip. IGO yazılımlarında "Yol konumunu koru" seçeneğini kaldırınca görüntülenen "Noktasal konumum" bulunduğum yerin sürekli olarak uzağında.

    Nokta derken o "ÜÇGEN" imleçten bahsetmiyorum. Üçgen imlecin yakınlarında çok küçük bir nokta var, dikkatlice bakan görür. O noktanın çıktığı yer sürekli olarak bulunduğum yerin 20-25 metre kuzeyindeydi. O nokta stabil olarak aynı yerde çıkmaz biliyorum. Ancak noktanın görüntülendiği alan belli. Belirli bir daire içerisinde toplanıyor ve o daire bulunduğum gerçek yere oldukça uzak. Geçen yıllarda satın aldığım bir Çin malı cihaz da konumumu 30 metre kadar saptırıyordu.

    Bu durum İzmir'in varoşlarında, Karşıyaka sahillerindeki birbirine yakın sokaklarda, Eskişehir'de ve Ankara'da sokak aralarının dar olduğu değişik yerlerde beni çok zor durumlara düşürmüştü. Gittiğim yöne göre cihaz beni bir önceki ya da sontaki sokağa sokuyordu. Kuyruğunu kovalayan kedi gibi dolanıp durursunuz. Hele bir de cihaz sizi yanlış yere "TEK YÖN" sokağa soktu mu yandınız. Dönün dolaşın durun artık...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir başlık olmuş, takip etmeye başladım konuşmaları Emeğinize sağlık sayın @Ulaş-ım

    Yıllardır üzerine basarak dikkate aldırmaya gayret ettiğim 2 nokta var, yine bunlara değineceğim.

    1- Araç içerisinden aldığı elektrik akımıyla kendi kendine açılan ve kapanan cihazlar konusu. Yıllar içerisinde kullandığım Garmin ve TomTom cihazları bu özellikleri nedeniyle çok beğenmiştim.

    2- Ekran parlaklığı yeterliliği; özellikle yaz aylarında Güneş ve kışın da kar yansıması cihazların görünürlüğünü olumsuz yönde etkilemekte. ve yine yukarıda bahsettiğim iki marka cihaz bu olumsuzluğu yaşatmadı bana.
    Piranha, Navitech ve Navigo cihazlar yetersiz segmentte olduğunu gözlemleyip; belirttiğim şartlarda hiç kullanamadım. Next seri cihazlarımı bunlardan bir segment yukarı tabi tutuyorum, çünkü Navitech cihaz ile arasında yaptığım ışık ölçümlerinde Next'lerin navitech cihazlardan 1 f/stop daha parlak olduğunu ölçüp tespit ettim. Bir üst segmentte TomTom ve onun da üzerinde Garmin cihazların olduğunu ölçümlerimle belirledim.

    Bu iki nokta benim için olmazsa olmaz kriterlerdir; hangi üretici firma olursa olsun bu konuyu dikkate alan firmanın malını kullacağımı düşünüyorum.

    İyi forumlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    Dediklerinizi anlıyorum. Ancak benim bahsettiğim olay belli markalara veya GPS işlemcisi (ünitesi) kalitesiz olan cihazlara has bir sapma. Daha doğrusu belirli bir yöne doğru sürekli sapma...
    Next + IGO ile noktasal konumum bir kaç metrelik dairede görüntüleniyor. Garmin ile de sapma yok.

    Ancak hiç sevmediğim MTK işlemciye sahip ve GPS işlemcisinin zayıf olduğunu düşündüğüm SUNNY 4,3" navigasyon cihazı sürekli olarak kuzey yönüne doğru en az 20-25 metre sapmaya sahip. IGO yazılımlarında "Yol konumunu koru" seçeneğini kaldırınca görüntülenen "Noktasal konumum" bulunduğum yerin sürekli olarak uzağında.

    Nokta derken o "ÜÇGEN" imleçten bahsetmiyorum. Üçgen imlecin yakınlarında çok küçük bir nokta var, dikkatlice bakan görür. O noktanın çıktığı yer sürekli olarak bulunduğum yerin 20-25 metre kuzeyindeydi. O nokta stabil olarak aynı yerde çıkmaz biliyorum. Ancak noktanın görüntülendiği alan belli. Belirli bir daire içerisinde toplanıyor ve o daire bulunduğum gerçek yere oldukça uzak. Geçen yıllarda satın aldığım bir Çin malı cihaz da konumumu 30 metre kadar saptırıyordu.

    Bu durum İzmir'in varoşlarında, Karşıyaka sahillerindeki birbirine yakın sokaklarda, Eskişehir'de ve Ankara'da sokak aralarının dar olduğu değişik yerlerde beni çok zor durumlara düşürmüştü. Gittiğim yöne göre cihaz beni bir önceki ya da sontaki sokağa sokuyordu. Kuyruğunu kovalayan kedi gibi dolanıp durursunuz. Hele bir de cihaz sizi yanlış yere "TEK YÖN" sokağa soktu mu yandınız. Dönün dolaşın durun artık...


    Donanımsal bir yetersizliği yazılım ile gidermeye çalışmak demek istediğiniz. Ama işte ne kadar giderebileceksiniz, hangi zamanda hangi uydular ile hangi hava şartlarında hangi dış ve iç etkenler ile bunu kalibre edebileceksiniz?

    Küçük nokta aynı yerde olsa bile belkide 3-5 metre fark ile bile İGO kendini yakındaki bir başka sokağa konumlayabiliyor, mesela benim ev tam Y şeklinde ayrılan yolun ortasında bi bakmışım yan yola konumlamış bir bakmışım diğer yola Y nin çatalları arasında konumlanıp duruyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    2- Ekran parlaklığı yeterliliği; özellikle yaz aylarında Güneş ve kışın da kar yansıması cihazların görünürlüğünü olumsuz yönde etkilemekte. ve yine yukarıda bahsettiğim iki marka cihaz bu olumsuzluğu yaşatmadı bana.
    Piranha, Navitech ve Navigo cihazlar yetersiz segmentte olduğunu gözlemleyip; belirttiğim şartlarda hiç kullanamadım. Next seri cihazlarımı bunlardan bir segment yukarı tabi tutuyorum, çünkü Navitech cihaz ile arasında yaptığım ışık ölçümlerinde Next'lerin navitech cihazlardan 1 f/stop daha parlak olduğunu ölçüp tespit ettim. Bir üst segmentte TomTom ve onun da üzerinde Garmin cihazların olduğunu ölçümlerimle belirledim.


    Bir ara konunun birisnde bahsetmiştim, keşke firmalar Hızı yazılımı anteni çipini yazdıkları gibi, herhangi bir arızada 70-100 TL arasında değiştirdikleri ekranlarının LUX değerlerinide yazsalar. En azından alırken bir değerlendirme yapma imkanımız olur.




  • ekran parlaklığı benim için de olmazsa olmaz kriter. o yüzden, yıllardır garmin cihazlardan vazgeçemiyorum.
  • Ekran Parlaklığı : Gece ve gündüz ekranın net seçilebilmesi.
    İşlemci Hızı : Bir işlem yaparken çihazın baygınlık geçirmemesi.Aslında bu esnada baygınlık geçiren biz oluyoruz.
    Batarya : Bataryalar çok çabuk tükeniyor.Bu konuda bir iyileştirme beklerdim.
    Harita : Güncel bir harita (Türkiye şartlarında birgün olurmu bilmiyorum)
    Teknik Destek : Sorunlarıma çözüm getiren ve ulaşılabilir Teknik Destek ekibi.
    Bağlantı Hızı : Makul bir bağlantı Hızı
    Yazılım : Cihazda ki Navigasyon yazılım özellikleri ve görselliği iyi olmalıdır.
    TBS : Trafik Bilgi Sistemi


    Şimdilik bu kadar;
  • Birkez gideceğimiz yer proğramlandıktan sonra Kontağı açınca açılmalı, kontak kapanınca otomatik kapanmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcetinkaya65

    Birkez gideceğimiz yer proğramlandıktan sonra Kontağı açınca açılmalı, kontak kapanınca otomatik kapanmalı.


    Portatif navigasyon cihazlarında bile (bence) kesinlikle olması gereken bir özellik... Özellikle benim gibi cihazı aracın camına taktıktan sonra aylarca indirmeyenler için... Ancak aracınızı park ettiğiniz yer güvenli değil ise hırsızları direk kendine çekiyor ona da dikkat etmek lazım. Arkadaşımın Ankara/ETLİK'teki ana caddedeki evinin önünde sabah 3-6 arasında aracımın yan camını patlatıp içerideki 80-90 TL'lik Çin malı navigasyon cihazını çaldılar. Cihaza değil de kırılan yan cama ve cam parçalarıyla kirlenen araca acıdım.
  • Merhaba Navigasyon yerine dahili GPS'li Android işletim sistemli olanTablet PC önerirmisiniz.Androidli gps'li 7 inç bir navigasyon cihazı almaya kalksak 500 TL civarında fiyatları var.

    Tabletler ise 250-500 aralığında seyrediyor.Şöyle 7 inç bir ekranda navigasyon oldukça güzel bir keyif vereceğinden 1.ghz üstünde olan hızları olan GPS destekli Tabletlerin navigasyon cihazlarından farkı varmıdır? (Örneğin sinyal bulma,Poiler gibi navigasyondaki rahatlığı ve verimi bulabilirmiyim?)Tabletin gps'i navigasyon cihazı kadar başarılı olabilirmi?

    Çok amaçlı olarak kullanılabilecek tabletler sizce ilerde navigasyon cihazı yerine geçecekmidir.Navigasyon için tablet almak mantıklımıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.