Bildirim
sizce nanoteknolojinin insanlığa sunacakları neler olabilir.

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
bilimkurgu kaynaklı bir düşünce fakat nano robotların vücüda salınmasıyla hasarlı bölegelerin içten tedavisi yada mars gibi gezegegenlerde yuzeye salınıcak çok çok miktarda nano robotla yüzeyin çok ayrıntılı taranması gibi fikirler bir kaçı. -
nanoteknoloji halihazırda insanlığa birçok şeyler sunuyor zaten. -
Nano kelimesi fiziki herhangi bir büyüklüğün bir milyarda biridir.Nano yapılar on üzeri eksi dokuz metreye karşılık gelmektedir.
Nano ölçekli malzeme düzeyine inilince malzemelerdeki özel ve yararlı yeni yapılar belirlendi ve birer birer günyüzüne çıkarılmaya başladı.
Optik,elektronik,manyetik ve kimyasal davranışlar klasik değil kuvantum olarak ifade edildi.Elektronik ,kimya ,fizik ,malzeme bilimi ,uzay hatta sağlık bilimleri , nano ölçekte kuvantumdan artık yararlanıyorlar,üstelik alışverişleri de kolaylaştı.
Mesela ;aygıtların, boyutlarının çok küçülüp nanometre boyutlarına inmesi,kuvantum bilgi işleme yöntemlerini geliştirmeye başladı ve kuvantum bilgisayarların devreye girmesi söz konusu oldu.
Onaltı bitlik işlem kapasiteli bir kuvantum bilgisayar,normal bilgisayar ile hesaplanması 300 yıl sürecek bir karmaşık hesabı bir ayda tamamlayabilecektir. Kuvantum bilgisayarlar tüm dünyanın kripto sistemlerini birkaç saatte çözebilecektir.
Bilgi işlemleme hızlanacak,mühendislik problemleri de doğru ve ayrıntılı olarak çok hızlı çözülecektir.
Konu buraya gelmişken bu teknoloji için muazzam yatırımlar yapıldığını ve bu yüzyılı şekillendirecek önemde olduğunu belirtmek isterim.
Kuvantum bilgi işleme projeleri çeşitli ülkelerin arge’lerinde sürüyor. Ülkemizde de nanoteknoloji konusunda kıpırdanmalar başladı.
Nanoteknoloji ufuklarında inşallah bizim bilim ve teknoloji insanımız da öncüler olarak yer alır.
-
Tek tek, her bir atoma hükmedebilme gücü verecek. -
giyim sektörüne de girmişti sanırım. fuarın birinde nanoteknolojiyle yapılmış su geçrimeyen tişörtler vardı demekki hayatın her alanında karşımıza çıkabilir artık -
Nano teknolojinin dişçilik dünyasına sıçramasını çok isterim. Diş çektirirken veya dolgu yaptırırken daha rahat olurduk. Dişçiden çıktım, kafamın içi hala vızıldıyor, iğnenin yeri canımı yakıyor.
Uzak hedeflerden çok yakın hedefler daha çok ilgimi çekiyor.
Kan içerisindeki kanserli hücreleri yok eden bir nano-cihaz hayal etmeden önce dişçideki kerpetenden nasıl kurtuluruz onu düşünmeliyiz bence.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X