Şimdi Ara

Sizce masraf etmeye gerek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model dizel grande punto aracım var. Bi kaç gün önce baskı balatasını değiştirdik. Baskı balata değiştirirken aracın sağ rotilinin gevşek olduğu ve yerinden çıkması halinde kazaya yol açabileceği söylendi. Bende salıncağı ile birlikte değiştirdim. Bu işlemden sonra aracı rot ayarına soktum ve rot ayarında amortisörün birinin eğri olduğunu aracın bu yüzden (sağa veya sola hatırlamıyorum) çekme yapacağını söylendi. Başka bir servise daha aracı gösterdim onlarda benzer şeyleri söylediler.

Aslında aracın şu an yolda gidişinde bi anormallik yok. Ama amortisörü değiştirmezsem biraz eğri durduğunu söyledikleri tekerleğin ömrünün kısalacağını ve virajda sıkıntı yaşamak gibi bazı sorunlar yaşayabileceğimi söylediler. Ayrıca amortisör takozlarının direksiyondaki gıcırtıyada yol açabileceği söylendi.

Tek değişmesi denge sorununa yol açabileceği için, iki ön amortisör ve takozu için yaklaşık 500 tl para isteniliyor. Baskı balata ve diğer bakımlar içinde 700 lira civarı gittiğinden bu para gözümde büyümeye başladı.

Sizce amortisörleri değiştrmeye gerek var mı yoksa bu şekilde kullanılır mı ?

Saygılar.

• aracın kaza mı geçirdi? biraz daha bilgi verir misin?
  • Ben satın almadan önce sağ önden darbe almış. Çamurluğu değişmiş. Sanırım o zaman amortisörü eğrilmiş. Rot başı sallanmaya başlamış.
    Ben satın aldıktan sonra bi süre normal kullandım. Bi kaç gün önce baskı balatayı değiştirirken bu sorunlar ortaya çıktı. Şimdi yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kaldım.
  • rot başı aracınızın yol tutuşunu ve çizgisinde ilerlemesini bozabilir.. bence yaptırın... ön düzen parçaları sorunlu arabalar ciddi tehlikeler yaratabilir..
  • aracı uzun süre kullanacaksanız yani satmayacaksanız yaptırın..hatta genel olarak ön düzeni komple elden geçirttin.amortisör yamulduğuna göre kaza şiddetli olmuş. ön düzen çok önemli. lastik ömrünü kısaltmaktan çok yakmaya kadar bir çok sorun çıkarıyor. hatta bilya bozuyor öndüzensizlik.

ama satacaksanız idare edin masraf yapmayın bence... sattığınız kişiye de deyin sorunu böyle böyle diye...
  • Teşekkürler. Muhtemelen yaptırmayı tercih edeceğim. Umarım başka bi yerinde sorun çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.