Şimdi Ara

SİZCE JULES VERNE NASIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA YAW BİZİM HOCA ÖDEV VERDİ VE AYDA 2 KİTAP OKUCAKSINIZ DEDİ EEE BENDE FAZLA KİTAP OKUMAYI SEVMİYORUM ACABA BEN BİR KERE JULSE VERNE NİN 80 GÜNDE DEVRİ ALEM KİTABINI OKUŞUMTUM VE BAYA SÜRÜKLEYİCİ BİR KİTAP ACABA BU YAZARIN BAŞKA SEVDİĞİNİZ VEYA TAVSİYE ETTİĞİNİZ KİTAPLARI VAR MIDIR?
    BU ARADA LİSE 1 E GİDİYORUM ACABA OKUNABİLİR Mİ?

• Denizler Altında 20.000 fersah
  • SAOLUN ŞUAN ESRARLI ADAYI OKUYORUM AMA 15 GÜNDE BİR KİTAP NASIL BİTİRCEM BİLEMİYORUM KİTAP OKUSAK NEYSE KİTAP HAKKINDA DÜŞÜNCELERİN TAMAM BUNLARIN HEPSİ YAPILIR AMA KİTABIN ÖZETİNİ NASIL YAPCAM BİLMİYORUM ACABA OKUYAN VARSA BANA YARDIM EDEBİLİR Mİ?
  • baştan sona kadar oku ve kapattığında bir arkadaşına bu kitabı anlatmak istesen ve bu ne olursa işte bu kitabın özetidir. ben çok eskiden
    okumuştum ama sana yararlı olmaz sanırım.bu arada bir kitap nasıl 15 gün gibi uzun bir sürede okunur bilemiyorum
  • JULES VERNE çok iyi yazarlardan biridir. Özellikle hayalgücü öylesine gelişmiştir ki eserlerınde yazdığı aletler ve teknolojiler daha sonra insan hayatına girmiştir. Okuyabileceğinizi eserleri ise
    1- Denizler altında 20000 fersah
    2- 80 günde devri alem
    3- Dünyanın merkesine seyahat
    4- Balonla beş hafta
    5- Kaptan Grantın çocukları

Bunlar ilk aklıma gelenler daha bir sürü güzel eseri vardır. Size iyi okumalar.
  • bunları yazmadan önce o devirdeki bilimsel gelişmelerle ve beklenen keşiflerle
    ilgili olarak bilim adamları ile konuşup onlardanda bilgi topluyormuş.
  • sizden okuduğnuz kitapların özetinimi istedi!eğer öyleyse bizdende isterlerdi :D belki kötü bir örnek olucak ama ben kitapcıdan kitap özetlerini olduğu bi kitap almıştım o beni bütün sene götürmüştü tavsiye ederim!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuna Tavus Nasıl sizce?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jules Verne benim kahramanlarımdan biridir. Sen 15 günde okumaktan bahsediyorsun ben 9 yaşında kitaplarını okumaya başladım ve haftada bir bazen 3 günde bir kitabını bitirirdim.

Sana özellikle 15 yaşında bir kaptan, dünyanın merkezine seyahat, balonla beş hafta kitaplarını tercih ederim. Okurken asla sıkılmayacağın kitaplar.
  • eet arkadaşlar ben de jules verne yi çok beğeniyorum o yüzden bütün senen onun kitaplarını okucaktım ama hocamıza sordum bu 100 temel eserin içinde yk ama okuyabilir miyiz diye okuyun dedi ama bu ilkokul a kaçar elinizde varsa okuyun sonra diğer kitaplara geçin dedi ahh ahh sinir oldum yaaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

eet arkadaşlar ben de jules verne yi çok beğeniyorum o yüzden bütün senen onun kitaplarını okucaktım ama hocamıza sordum bu 100 temel eserin içinde yk ama okuyabilir miyiz diye okuyun dedi ama bu ilkokul a kaçar elinizde varsa okuyun sonra diğer kitaplara geçin dedi ahh ahh sinir oldum yaaaa

İlk okula mı kaçar?

Acaba o ilkokul çocukları kimyadan fizikten anlayacaklar mı ki jüles verne hazmedebilsinler. Teknik konular da var için de hem anlatımı da ilkokul çocuğu için çok da iyi değil. Ama sen üni.deysen ve hala jules verne yi aşamadıysan o başka. fakat sanırım lisedesin.

Bu 100 temel eser uygulamasına sinir oluyorum hala Çalıkuşu okutuyorlar. Çalıkuşu değil madenin esrarını okusam ne olur?

• quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

eet arkadaşlar ben de jules verne yi çok beğeniyorum o yüzden bütün senen onun kitaplarını okucaktım ama hocamıza sordum bu 100 temel eserin içinde yk ama okuyabilir miyiz diye okuyun dedi ama bu ilkokul a kaçar elinizde varsa okuyun sonra diğer kitaplara geçin dedi ahh ahh sinir oldum yaaaa

Hayalgücünü geliştirmek isteyen insanların mutlaka okuması gereken eserlerdir, JULES VERNE nin eserleri, bu bakımdan seviye olayını uygun bulmuyorum. Anlamadığım bir başka noktada bu eserleri nasıl olurda ilk orta lise diye ayırırlar. JULES VERNE herhalde eserlerini yazarken sadece ilkokul çocukları okusun diye yazmadı sanırım.
  • Denizler Altında 20.000 fersahı okudum güzeLDi
  • Ben de Denizler Altında 20000 Fersah'ı tavsiye ederim. Yazarın eserleri sürükleyicidir, pek sıkmaz adamı.
  • iki yıl okul tatili kitabının ebuuk u lazım bana da
  • Denizler Altında 20000 Fersah'ı okuyanlar Esrarlı Ada'yı da okusun, tamamlayıcısı. Adama şapka çıkaracaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler
    Jules Verne benim kahramanlarımdan biridir. Sen 15 günde okumaktan bahsediyorsun ben 9 yaşında kitaplarını okumaya başladım ve haftada bir bazen 3 günde bir kitabını bitirirdim.

Biliyorum net ortamında insanın biraz abartası geliyor ama bu kadar atmasan diyorum. Çocuklar için kısaltılmış ve sadeleştirilişmiş masal versiyonu olmadıkça bir hafta veya 3 günde kitap bitirmen imkansız. Geçen gün de arkadaşın biri 10 yaşından beri bilimsel makaleleri takip ettiğini iddia ediyordu.

@akıllı
    Hocanız belirli bir konu veya yazar belirtmediyse kolay okunacak macera, aksiyon vs tarzda kitaplara yönel bence. Hoşuna giden bir tarz bul. Verne' nin belli başlı sayılan kitapları eminim hoşuna gidecektir ama kendini kısıtlama.
    Edebi eseler ile kasma kendini. Hoşuna giden şeylerle başlasan bakarsın farkında olmadan düzenli kitap okuma alışkanlığı edinmişsin.

• ben de okumayı sevmezdim.lise bitene kadarda sevmedim.sonra birgün "gece yarısını 2 geçe" yi okudum.şimdi bir kitabı bitirmem 2 gün sürüyor(günde 300 sayfa ortalamasıyla söylüyorum) yüzüklerin efendisini bitirmem 3 gün sürdü."olmaz olamaz" diyecek arkadaşlara en son kitabımı gecenin 5 te bitirdiğimi söyliyim.kitap 300-400 sayfaysa genelde ertesi sabaha kalmıyo
  • kitaplarını babam okumuş , ben okudum evlenseydim çocuklarımda okumuş olurdu ve dahasıda okuyacaktır. aslında nasıl değil de jules verne gibisi varmı diye sormak lazım. adam uzun yıllar öncesinden kendi kendine geleceğin teknolojisini görmüş bence. şöyle bir aya seyahat kitabının tarihine bakın ve aya gidiliş tarihine yada denizler altında 20000 fersah ile deniz altının kullanılmaya başladığı yılları karşılaştırın. buna arzın merkezine seyahat dahil değil şimdilik belki bir gün o da gerçek olur.
  • dili ağır geliyordu eskiden
  • jules verne benım hayatımı etkıleyen yazardır.ılkokul-ortaokul donemınde bıze de aynı odevı vermıslerdı.ben bır gunde bı jules verne kıtabı bıtırdıgımı bılıyorum.(serhat yayınlarının 90 sayfalık kıtaplarından tabıı)o yasta onunla ılgılı yaptıgım arastırma o komık elyazılarım hala bı kosede durur.dogum olum tarıhlerını bıle hatırlıyorum.1848-1905.hatta dogum ya da olum tarıhlerınden bırısı 8 subat yanı bugun....o zamanlar turkıye de 40 a yakın kıtabı basılmıstı sadece.ama sımdı turkıyede butun kıtapları basıldı sanırım.eger cocuklugumda onun
    esrarengız ada
    kaptan grant ın cocukları
    kıp kardesler
    15 yasında bır kaptan
    vs. vs. kıtaplarını okumasaydım sımdı gemı kaptanı olmazdım herhalde...(su anda sakallarım bıle onun gıbı)
    dunyanın her bolgesıne daır kıtabı vardır.
    turkıye de - o zaman osmanlı- gecen kıtabı ıse ınatcı kahraman aga dır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.