Şimdi Ara

Sizce hukuk ilerde ölür mü?(yapay zeka)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Robot avukatların yapıldığına dair birkaç haber okudum. İlerde düşündüğüm alanlardan biri ama bu tür haberler canımı sıktı. Sizce bu tür meslekler yerine daha yazılıma yönelik mesleklere yönelmek daha mı iyi olur?

• İnsan gibi duygu,düşünce,kanaatlerini kullanabilirlerse ölür. Önümüzdeki 25-30 yılda öyle bişeyin olacağını düşünmüyorum. Aksilik insan gibi düşüncelere sahip olan bir yapay zeka hukuku değil diğer iş kollarınıda öldürür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YÖK
  • yapay zeka ne ulan işçinin emekçinin yerini asla alamaz!

şuan böyle hissediyorum

Sizce hukuk ilerde ölür mü?(yapay zeka)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

yapay zeka ne ulan işçinin emekçinin yerini asla alamaz!

şuan böyle hissediyorum

Hukukçu musun hocam? :D
  • Yukarı.

• Sesi yazıya çeviren teknoloji geliştiği halde devlet hâlâ zabıt katibi("yaz kızım" denen kişi) alımı yapıyor. Bu bütün dünyada da böyle. Hukuk gibi bir konuda adam kayırmayacak adil bir robotu ülkede istemezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Sesi yazıya çeviren teknoloji geliştiği halde devlet hâlâ zabıt katibi("yaz kızım" denen kişi) alımı yapıyor. Bu bütün dünyada da böyle. Hukuk gibi bir konuda adam kayırmayacak adil bir robotu ülkede istemezler.
    İlginç.

• Yapay zeka yazılımcısı olarak, zannetmiyorum ve güvenmiyorum.

Ne yapacağı belli olmayan bir kara kutudur, şuan ki teknolojiler. ( yapay sinir ağları, ga, sa vs)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmez hocam.

Ölecek olsa bile ona sıra gelene çok uzun zaman geçer.

Önce tıp ölür hukuk'a baya vakit var.

• Hukukun formülü yok, dolayısıyla hukukta hiçbir zaman 2+2=4 diyemezsin sonuca ulaşabilmek için yorum yapabilmen, belli değerlendirmelerde bulunabilmen gerekir. Ben yorum yapabilen, belli değerlendirmelerde bulunabilen, duyguları olan yapay zeka teknolojisinin en azından şimdilik mümkün olmadığı kanaatindeyim bu sebepten hukuk en azından robotlardan ötürü ölmez.

• Tam aksine ölmek yerine sosyal bilimlerin değeri artacaktır.
  • if kodlamasıyla çalışan bir algoritma asla empati kuramaz. Biz nasıl hayvan olamıyorsak yapay olan (hormonlarından tutun, bilinç içi ve bilinç dışına kadar) bir yapay olarak kalır.

Taklitler aslını yüceltir. Ben ilk önce insanlığın (bizi insan yapan insanlıktan bahsediyorum) bir dibe çöküş içine gireceğini daha sonra aslına dönüş gerçekleştireceğini düşünüyorum.

İnsanlık tarihini bir insan gibi ele alırsam, hiç bir şey bilmeyen muhtaç bir bebek idi. Büyüdü her şeyi merak eden çocuk oldu.
    Az vaktede aklı kemale ermiş bir olgun bir genç olacaktır diye umut ediyorum.

Sonrasında deneyimleyecek bir dünyası kalmayınca kendini sorgulayan ve düşünen bir yetişkin olma yolunda ilerleyebilir.

Olumlu düşünelim, olumlu olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.