Şimdi Ara

Sizce hemşirelik okunur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
10.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İntörnler de takiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gayette okunur.İs seçenekleri cok fazla.Universite,ozel hastane,asmler hatta sertifika alıp diyaliz hemşireligi bile yapilabilir.Ben 2015 bolu saglik meslek çıkışlıyim su anda bir aile sagligi merkezinde sozlesmeli olarak hemsirelik yapıyorum.Turkiye de sağlık olmez meslek.

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    3k iyi para ankara hukuk mezunu tanidigim 2.5k ya calisiyor.

• enes1516 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayıptır sorması maaş ne kadar

• Hemşirelik çok zor bir meslek seviyosan oku. Yoksa 40 ından sonra bizim akraba gibi dert yanmaya başlarsın

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Bu hastaneden hastaneye değişiyor bizim hastanede sondaları doktorlar takıyor

• Hocam Maaş ne kadar alıyorsunuz siz

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    4000+

• Memnun musunuz maaşınızdan, çalışma koşullarından?

Dün çok sevdiğim hemşire bir kişiyle konuştum erkek hemşirelere çok ihtiyaç duyuluyor elde tutmak için çok uğraşıyorlar, kadın olsan tavsiye etmezdim ama erkek olduğun için tavsiye ederim dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Ben çalışma koşullarını beğeniyorum sabah işe gitmiyorsun . Bir işin olduğunda nöbetin başka güne ertelenebiliyor mesela . Çoğu günün boş oluyor . Ayrıca işte her dakika koşturmuyorsun belli saatler var o saatleri hastane belirliyor bir tek o saatlerde ayağa kalkıyorsun gerisi yukardaki arkadaşın dediği gibi paso yatış 😂 ben mesela nöbete 16 da başlıyorum akşam 20 ye kadar bir şey yok 20-24 arası hiç oturamıyorum ama olsun . 24 ten 08 e kadar yine bir şey yok sabah ufak çaplı tedavi var o da 1 saatini alıyor sonra eve geliyorsun .

• Up

Hocam okumak ayrı sahaya çıkmak ayrı bunu diyeyim en başta.

Yine diyorum yazmadan hastaneyi gezmenizde fayda var.

Katılmıyorum hocam diğer meslekler de beyin konumundasiniz en azından.

Maaşı Türkiye şartları için iyi.

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam hastaneden bol gördüğüm yer yoktur herhalde yorumunuz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 23 Haziran 2019; 11:34:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam5845

Gençlere buradan örnek vermiş olayim. Cidden hukuk muhendislik vs gideceginize hemsirelik okuyun derim neden mi soyleyecegim ablam suan devlet hastanesinde calisan bir hemsire oradan verecegim reel örnekleri

1. Oyle yada boyle devlete atanma sansiniz yuksek. Devlet > ozel sektor
    2. Akademik kariyer yapmak cook kolay. ablam zayif bie ogrenciydi yani son anda girdi dusunun hemsirelige ama suan akademik kariyer kasip arastirma ,ogretim gorevlisi olma yolunda maaşlar ve rahatligini bilen bilir.
    3. Gelecekte ve suan en cok aranan mesleklerden. Yapay zekanin yok edemeyecegi bir meslek.
    4. Yurtdisinda en fazla aranan mesleklerden. Almanca ogrenip almanyaya gitmek olsun avustralya abd kanada her yerde açık var.
    5. Erkek hemsir gayet olunabilir. Cogaliyor erkeklerin sayisi. Mesleki cinsiyet algisi kalkiyor.
    6. Ablam size ciddi soyluyorum acil hemsiresi şuan 1. Yili bile dolmadi ama sadece ayin 8 gunu ise gidiyor. 24 saat nobeti icin. Tutuyor ve yatışşş . Evet bildiginiz yatışş. Aldigi maas dönerler şuan kesilmesine ragmen 4k civarinda.
    7. Yatma konusunda ögretmenlikle yarisir hatta gecebilir. Ablamdan şahidim ayda sadece 8 gun işte. Kalan gunler evde sporunda gezmesinde. Cok mutlu.
    8. Doktorlarin ezme mevzusu. 2 3 catlak her yerde var ama . Lisans mezuni hemsireler kendini ezdirmiyor. O olaylar azaldi azalacak.
    9. Muhendislik okuyan biriyim ve cidden diyorum hemsirelik puanimin cok alti olmasina ragmen dusunmedim degil cunku fitratimda rahat işe gitmek var. Belki bende dusunebilirim merkezi gecisle :)
    10. Internette nereyi aratsam yokk cokk zor cok zor diyorlar alakasi yok ablamdan her seyi biliyorum
    11. Ekstra olarak ögretmenlige gecis hakki da vardir.
    12. Özel sektörü ama can alır.

Diyeceklerim bunlar seç beğen al. Unutmayın burasi Turkiye. Serengeti ormani gibidir burasi. 2 gün sonra aileniz akrabaniz yuzunuze bakmaz gulmez. Acikta kalmamaya calisin. Hayaller onemlidir ama gercekler acıdır. Ulke ve dunya gelecegine göre karar verin derim.
    Hocam puan aralığı yok gibi puanlar eskiye göre biraz yükseldi 80-90 la yerleşenler arttı ama 68 le kapatıyor hala

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• noreact2 N kullanıcısına yanıt
    Hocam dün baktım 66 en düşük, 85 en yüksek ortalama 67-71 puan

• Kpss den +90 alırım diyorsanız mühendislik okuyun.inşaat hariç.

• yüksek lisans yaparsan uzman hemşire diye geçiyor üniversite hastanlerinde rastladım uzman hemşire kavramına devlette pek yok üstünün uzmanlık alanına göre ilgili birimde görevlendirip görevlendirmeme lüksüne kalmış Bunun dışında doktora yapmaya devam edebilir yada akademisyen olabilirsin Sağlık Bakanlığına atandığında şu an 4+2 sistemi var 4 yılda kadroya geçiyorsan +2 yılda atandığın yerden ayrılamıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noreact2 -- 23 Haziran 2019; 12:11:54 >
    Hocam ortaöğretim mezunuyum memurluk forumlarında dolaşıyorum ordan biliyorum 85-90 puan aralığı olanları atanamam kaygısıyla fazla çalışıyorlar galiba veya istediği yeri garantilemek için

• noreact2 N kullanıcısına yanıt
    x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 6 Ağustos 2021; 23:57:53 >
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam uluslarası alanda baktığımızda özlük hakları tam olarak verilmiş değil meslek uygulamaları tam olarak sahaya uygulanamıyor ama ağır nöbet şartları vs yıpranma gibi durumları var mesleğin ama ben sahadayken bağ oluştu meslekle ben seviyorum içine girilince sevilebilevek meslek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.