Şimdi Ara

SİZCE HANGİ PROGRAMLAMA DİLİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
13.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gandalff

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Hey gidi konuyu açalı 4 sene olmuş.Ne programlama kaldı ne bişey

neler yaptın 4 senede hocam

Okulu bitirdim askere gittim geldim.Programlama yalan oldu Dersler yoğunlaşınca derslere verdim kendimi.Şuan çalışıyorum.

• teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

konuyu hortlatıyorum ama C# şu anda geleceği en parlak programlama dili. Microsoftun destek verdiği bir dil. Delphi artık miadını doldurdu...

madem konuyu hortlattınız ben de bu arkadaşa cevap yazayım.

C# geleceğin en parlak olmayan dili. bugüne kadar C# ile yazılmış adam akıllı bir uygulama göreniniz oldu mu? microsoft'un destek vermesinin önemi yok. C# microsoftun visual studio'yu satmak için geliştirdiği bir dil. hangi ihtiyacı karşılamak için geliştirilmiş? bugüne kadar stok takip programlarından başka adam akıllı ne yazılmış? Birisi C++ ile yazılmış uygulamaları yine C++ kullanarak .net kütüphanesine çevirmese C# ile hesap makinasından başka bişey yapılmaz. C/C++/Java bugünün ve yakın geleceğin en gözde dilleri olmaya devam edecek.

ayrıca delphi hiç bir zaman miadını doldurmayacak. dünya da en fazla bilinen programlama dillerinden biridir pascal (delphi).

mesela ben şimdi bilgisayarımdaki programlara baktım. listeliyorum önemli gördüklerimi ( görmediklerimde bişey yok. bir iki uygullama geliştirme için form araçları apache, mysql,php var.):

7Zip - C ile yazılmış.
    Komodo Edit - C ile yazılmış ( editör olarak scintilla kullanıyr, scintilla C ile yazılmıştır. arayüz olarak mozilla XUL kullanıyor, C++ ile yazılmış. )
    Adobe Photoshop, Reader vs ( C++ ve JS ile yazılmış. bakın dikkat edin. javascript diyorum. javascript bile kullanılıyor ama hiç bir yerde C# yok.)
    AIMP ( C ile yazılmış )
    Battlefield 3 ( asp ile yazılmış )
    FileZilla
    Google Chrome
    HeidiSQL (delphi ile yazılmış, open source)
    Mozilla Firefox
    Norton Internet Security
    Oracle virtualbox
    Tivibu
    VirtualCloneDrive
    VLC Player
    Winrar

bunlar bazıları. bunlardan C# ile yazılmış olanı belki bi tivibu'dur. önemsiz bir program. diğer saydıklarım kadar önemli değil. sadece C#'ın ne için kullanıldığını görün diye.
    birde VirtualCloneDrive ' ı ekledim. Windows Driver'lar' C'ile yazılıyor. C#'ı microsoft geliştirmiş ama driver yazamıyorsun.

C# öğrendin ne oldu? mobil uygulamalar son bi kaç yılda rağbet görmeye başladı. C# değilde C++ yada Java öğrenseydin bunlar için uygulama geliştirebilirdin.
    Mesela hiç C# ile yazılmış bir sunucu uygulaması gördünüz mü? web sunucusu ya da veritabanı?

C#'ı kötülemiyorum. Sadece nerede olduğunu söylüyorum. Eğer otel otomasyon, stok takibi, öğrenci kayıt formu gibi performansın, karmaşık problemlerin olmadı uygulamalar yapmak istiyorsanız C# öğrenin. C ile kafanızı yormayın.
    yukarıda yazdıklarıma bende olmayan ama dünyada çok fazla kullanılan uygulamaları koyalım: zip, tar, bzip, apache, nginx, mysql, php, windows :) . evet bunlarda C, C++ ile yazılmış. dediğim gibi bir dili aşağılamıyorum. sadece o dilin ne amaçla var olduğunu gösteriyorum.

arkadaşım ne bu nefret yahu. C# bilmesek inanacağız yani. İlk önce C# öğren, ne yapılır ne edilir bir bak öyle konuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

konuyu hortlatıyorum ama C# şu anda geleceği en parlak programlama dili. Microsoftun destek verdiği bir dil. Delphi artık miadını doldurdu...

madem konuyu hortlattınız ben de bu arkadaşa cevap yazayım.

C# geleceğin en parlak olmayan dili. bugüne kadar C# ile yazılmış adam akıllı bir uygulama göreniniz oldu mu? microsoft'un destek vermesinin önemi yok. C# microsoftun visual studio'yu satmak için geliştirdiği bir dil. hangi ihtiyacı karşılamak için geliştirilmiş? bugüne kadar stok takip programlarından başka adam akıllı ne yazılmış? Birisi C++ ile yazılmış uygulamaları yine C++ kullanarak .net kütüphanesine çevirmese C# ile hesap makinasından başka bişey yapılmaz. C/C++/Java bugünün ve yakın geleceğin en gözde dilleri olmaya devam edecek.

ayrıca delphi hiç bir zaman miadını doldurmayacak. dünya da en fazla bilinen programlama dillerinden biridir pascal (delphi).

mesela ben şimdi bilgisayarımdaki programlara baktım. listeliyorum önemli gördüklerimi ( görmediklerimde bişey yok. bir iki uygullama geliştirme için form araçları apache, mysql,php var.):

7Zip - C ile yazılmış.
    Komodo Edit - C ile yazılmış ( editör olarak scintilla kullanıyr, scintilla C ile yazılmıştır. arayüz olarak mozilla XUL kullanıyor, C++ ile yazılmış. )
    Adobe Photoshop, Reader vs ( C++ ve JS ile yazılmış. bakın dikkat edin. javascript diyorum. javascript bile kullanılıyor ama hiç bir yerde C# yok.)
    AIMP ( C ile yazılmış )
    Battlefield 3 ( asp ile yazılmış )
    FileZilla
    Google Chrome
    HeidiSQL (delphi ile yazılmış, open source)
    Mozilla Firefox
    Norton Internet Security
    Oracle virtualbox
    Tivibu
    VirtualCloneDrive
    VLC Player
    Winrar

bunlar bazıları. bunlardan C# ile yazılmış olanı belki bi tivibu'dur. önemsiz bir program. diğer saydıklarım kadar önemli değil. sadece C#'ın ne için kullanıldığını görün diye.
    birde VirtualCloneDrive ' ı ekledim. Windows Driver'lar' C'ile yazılıyor. C#'ı microsoft geliştirmiş ama driver yazamıyorsun.

C# öğrendin ne oldu? mobil uygulamalar son bi kaç yılda rağbet görmeye başladı. C# değilde C++ yada Java öğrenseydin bunlar için uygulama geliştirebilirdin.
    Mesela hiç C# ile yazılmış bir sunucu uygulaması gördünüz mü? web sunucusu ya da veritabanı?

C#'ı kötülemiyorum. Sadece nerede olduğunu söylüyorum. Eğer otel otomasyon, stok takibi, öğrenci kayıt formu gibi performansın, karmaşık problemlerin olmadı uygulamalar yapmak istiyorsanız C# öğrenin. C ile kafanızı yormayın.
    yukarıda yazdıklarıma bende olmayan ama dünyada çok fazla kullanılan uygulamaları koyalım: zip, tar, bzip, apache, nginx, mysql, php, windows :) . evet bunlarda C, C++ ile yazılmış. dediğim gibi bir dili aşağılamıyorum. sadece o dilin ne amaçla var olduğunu gösteriyorum.

Ee, şaka mı bu? Sırf VS 2010 ve ondan sonra gelen sürümler tezini çürütüyor. (Battlefield 3'ün ASP ile yazıldığı iddiana hiç girmiyorum dikkat edersen. Hangi oyun kütüphanesini kullanmışlar da ASP ile yazmışlar, açıklayıver bi zahmet.)

C#'la driver yazamaman normal. Driver über performans isteyen bir yazılım olduğu için Assembly ve C kodlarıyla yazılıyor genelde. Sen bir Windows 8'le birlikte gelen masaüstü uygulamalarının yazıldığı dile bak.

Bir de şu dikkatimi çekti, parser nedir, lexer ne iş yapar bilmeyen bir adam gelmiş PHP C++ ile yazıldı diyor. Ya arkadaşım, C# yapısı itibariyle böyle şeylere müsait değil bir kere. (ha bir matematik işlemini iki sn'de yapan bir script dili yazacaksan git C# veya Java kullan)

Hayır, neresinden tutsam elimde kalıyor yahu. Kardeşim Mono var, Android'e de iOS'a da uygulama geliştirebiliyorsun C# kullanarak.

• gokhanweb kullanıcısına yanıt
    BF3, ASP ile mi yazılmış?

Benim kadar C, C++'ı savunan birisi olmaz belki :) ama C#'a parlak degil demek komikliktir.. Ticari anlamdan butun ulkelerin kullandigi teknolojileri senin kalkip sönük bu diye nitelendirmen komedi.

Yazdigin cogu program performans isteyen programlar

Komodo Edit, Photoshop çöp toplama işleminin, bellek boyutlu işlemlerin yapıldığı programlar harcanan belleği minimum düzeye indirgemek isteyen profesyonel programcıların C dilini seçmesinde tuhaf bir yan yoktur ki..

Eğer gerçekten hız olaylarına tutunup kalıyorsan çoğu Linux dağıtımı ve unix dağıtımı sorunludur.. Python gibi yorumlanan dille yazılan paket yoneticileri, kritik programlar vs.

Google Chrome sadece C, C++ kullanilarak yazilmadi bu arada :)

Algı konusunda sorun var yanlış anlama sakın kötü anlamda demiyorum.

Ama kullanacağın dilin alanları vardır.. Ticari ölçekte programlar (stok vs.) bunlar için kalkıp java ya da c++ neden kullanasın ki? Java hayranları kızmasınlar ama Java çok yavaş. Scala daha hızlı Java'ya gore..

scalac dememize ragmen o da jvm'de calisiyor.

Verdigin ornekler ve alttaki verdigin diger ornekler performans isteyen ornekler. Zaten bunlari bu tip dillerle yazmanin imkani yok.. Bellek yonetimine imkan mi taniyorlar ki?

• aboooo neler dönmüş burada. dalgasına bf3 asp ile yazılmış yazmışım adamlar anlamamış. beni hiç tanımayan bir arkadaş parser nedir lexer nedir bilmiyor demiş. bir de ben nerede php c++ ile yazılmış demişim? php c ile yazılmıştır.
    yukarıdaki mesajıma kızan arkadaşlar mesajımı tam okurlarsa ne demek istediğimi anlarlar. C#'ı kötülemiyorum :) sadece ne işe yaradığını söylüyorum. C# yerine C++ öğrenin dememin en önemli nedeni bir firmaya bağımlı olmanız.
    aslında tam olarak sadece C++'ı da önermiyorum. birçok programcı henüz yeni programcı olduğu için dil öğrenmenin ne olduğunu tam bilmiyor olabilirler. bugün C/C++ öğrenip uzmanlaşırsan hayatın boyunca bu dille yaşayacaksın demektir.

şimdi C#'ı yere göğe sığdıramayan arkadaşlara soruyorum, hanginiz xml parser yapabilirsiniz? açık ve net. gerçi regex kütüphaneniz vardır, onunla yapabilirsiniz :)
  • gokhanweb kullanıcısına yanıt
    1990 yılında olsaydık sanırım Pascal dahi bilseniz is bulabilirdiniz ya da sadece C. Artik sadece tek dil bilmek de anlamsiz.

Zira o dili bilmeniz dahi anlamsiz. C++ 11. standart'ini yayinladi. 2013 yilinda hala yeni standartlar getiriyorlar.. Dillerden kopmamak gerekir.

Ben C# konusunda yanlis bir algiya dusmus olabilirim ancak kucumseyici bir tavir sezdim. Ben acikcasi C# hic kullanmadim. Sistem tarafli yazilimlarla, gomulu sistemlerle ugrasta oldugum icin bir platforma bagli islemler yapmadim.

Ancak her dilin kullanim alani vardir. Iyi oldugu alan vardir. Tabii o dil o alanda iyi diye, bir baska dilden iyi anlamina gelmez.

Fakat amaci ticari yazilimlar olan programcilarin RAD(Eskiden Borland simdi Embarcadero mu ne) studio kullanmadiklari surece C ya da C++ kullanmasini bekleyemezsiniz ki. Rad Studio Visual Studio gibi surukle birak teknolojisi ile kullanicilara kolaylik sagliyor. Diyebilirsiniz ki Qt var. Bakin ona sozum yok da Qt ogrenmeye yanasan kimse yok bu da isin garip bi yani.

Yine de tekrarliyorum onem arz eden programlari C ya da C++ ile yazmadiysan onu piyasa surmenin manasi yok.

Sirket'in gelir gider kayitlarini tutacak programlari pekâla C# ile yapabilirsiniz kurun bir de SQL Server'ı tamamdır o zaman. Haklı oldugunuz yanlar şunlar. Ozel programlar C ya da C++ ile yazılırlar. Ya da bellek yönetimine izin veren, inline assembler sağlayan farklı diller de kullanılabilir.

• C#'ı aşağılamadım. sadece ne olduğunu söylemeye çalıştım. bir de geleceğin dili olarak görülmesi yanlış dedim. çünkü arkadasında microsoft var denmiş. delphi miadını doldurdu denmiş. belli ki bilmeyen biri yorum yapmış. şimdi olsa cevap yazmazdım.

Şu ana kadar öğrendiğim ve öğrenmeye çalıştığım programlama dilleri yazayım:
    php, javascript, c, c++, delphi-pascal (hala yanımda 2 tane marco cantu'nun kitabı var), C#, java, ruby, pyhton (ve aklıma gelmeyenler)

çok açık ve net söylüyorum, iyi bir programcı olmak istiyorsanız ve yaşınız 20'nin altındaysa C öğrenin.
    C öğrenmek için ise şu 3 kitabı kesinlikle okumanızı öneririm:
    * kaan aslan - c programlama dili
    * deitel & deitel - c/c++
    * hakan erdun & murat durak - uzman c/c++ programlama
    (sanırım deitel dışındakiler zor bulunuyor)

tek dil öğrenmek zaten pek karşılaşılan bir durum değil. sadece tersten başlanmaması için C diyorum. C# öğrenir sonra, C öğrenmeye başlarsanız ilk kuracağınız cümle muhtemelen şu olur: "hass..ir neler kaçırmışım ben."

bu söylediklerim aslında genel yaklaşımım. bu konuda da bireysel farklılıklar vardır. neden programcı olmak istiyorsunuza verilecek cevap bile yazdıklarımın tersini gösterebilir.
    ben kendimden bahsedeyim: programlamadan önce elektronik hastasıydım. ortaokul çağlarımda yaşıtlarım top oynuyorken ben transistörlü fm verici yapardım, çöplerden elektronik parçaları toplar evde lehim ile tek tek her transistörü, direnci, kondansatörü, diyotu vs çıkarır, sonra onları kullanarak bişeyler yapmaya çalışırdım. o durumdayken bilgisayarla tanıştım ve düşündüğüm şey şu oldu: tüm insanlık toplanıp "bişey geliştirelim ki gökhan'nın ilgisini çeksin" demiş. ben böyle başladım programlamaya. ilk öğrendiğim dil asp oldu. hiçbir zaman para kazanmak için dil öğrenmedim. her zaman detaylar ilgimi çekti. 10 yıldır yukarıda yazdığım dillerle ilgili 10larca kitap okudum. e-kitapları saymadım hiç. yani bu işin tüm bokuna bulaştım. bugüne kadar "budur" dediğim 2 dil oldu: C ve Javascript.

• peki şuanda C ile bişey yazıyor muyum? hayır. bana doğrudan 1 tl bile para kazandırdı mı? hayır.
    ama C öğrendiğim için abstract class'ları, interface'leri, kalıtımı, en önemlisi de sınıfların kendisini daha iyi anladım. nesnel programlama ile uğraşan her programcının C'deki structları ve işaretçileri iyi öğrenmesi gerekiyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 3 Eylül 2013; 7:48:13 >
  • @X-1 gördünüz değil mi bir üstteki yorumu? yorum baştan aşağı eksik bilgiyle dolu. etrafta çok fazla yanlış yoldan giden programcı adayı var.

tekrar ediyorum, yaşınız küçükse c öğrenin, sonra c++. bundan sonrası sizin için teferruat olacaktır.

bu arada, daha babam çocuk iken geliştirilmiş C'yi öğrenmeye kalktığımda kimse b öğren lisp öğren demedi :)
  • C#, java gibi ıvır zıvır dillerle yapacağınız şey, o öve öve bitiremediğiniz ülkelerin c/c++ ile 30 sene önce yaptıklarını tekrar etmekten ibarettir. Adam 50 sene önce c ile veritabanı yazmıştır, sen c# ile hala bunu kullanırsın ve birşey yaptığını zannedersin. Bugün o gelişmiş ülkeler bütün yeni ve hayata geçmemiş teknolojileri yine c/c++ ile yazmaya devam ediyorlar ve sen ilerde yeni çıkan bir dil ile bunları kullanıp iş yaptığını zannetmeye devam edeceksin.

C/c++ demek teknoloji demektir, yenilik demektir, uçuk kaçık ve muazzam fikirleri hayata geçirmek demektir. Diğerleri ise çoktan icat edilmiş tekerleği çevirmekten başka birşey değildir, fasa fisodur, hikayedir.

Normalde bu kadar acımasız olmam ama öyle başa böyle tarak demişler.
  • Yuh arkadaşım böyle de yorum yapılmaz ki. Bakın, tabi ki herşeyin temeli C gibi düşük seviyeli dillerdir, fakat ilk önce şunu göz önünde bulunduralım ki bu konu programlama bilmeyen birisine hangi dili kullanacağına öneriler söylüyoruz. Çoğu kişi C ile başlarsa ağır gelir ve sıkılır ama C# gibi yüksek seviyeli diller ile sıkılmadan programcılığın mantığını anlar ve algoritma mantığını anlar. Diğer kısım ise o yerdiğiniz C# ile hem windows için hem de linux için programlar yazabilirsiniz. .NET in nimetleridir bunlar. Ayrıca C# bilen biri 5-10 dakikada web formları da hazırlayabilir. Ayrıca arkasındaki Microsoft desteğini saymıyorum bile. VS ile çok daha rahat programlama imkanı da var. Kısacası demem şu ki; başlayacaklar yüksek seviyeli dillerden başlamalı(tabi kendinize güveniyorsanız düşükten de başlayabilirsiniz ki ben öyle yaptım) daha sonra programlamanın temeline yani C gibi dillere yönelmeli

• Gülüm tartışmaya girişmeden önce biraz bişeyler öğren öyle gel. Mesela görsel programlamanın zıttının konsol olmadığını öğrenmekle başla. Ya da dillerin görsel-konsol diye ayrılmadığını. Yoksa senin neyinle tartışayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokoylebidunya

Aslinda ben tum bu c programcilarini ortacagdaki din adamkarina benzetiyorum.
    Bu benim benzetmem ayrica.

Hani ronesans a karsi cikmistilar bu rahipler de yalnizca incili onlar okuyor ve boylece sayginlik kazaniyorlardi, ayni o hesap.

Programciligi zor bi ulasilamaz 3 5 kitap okumadan yapilamayacak bisi olarak gosteriyorlar

Bu yuzden bu hizli ve yenilikci dilleri kiskaniyorlar

Korktuklari sey de bakkal haydarin bile ileride program yazmasi.

Birakin bu feodal kafayi artik,

Yenilige acik olun.

Ve kendi din kitabimizi kendi anlayacagimiz sekilde okumamiza izin verin( husnu talil)

C# ı ya da onun gibi yüksek seviyeli dilleri yüceltmek için C gibi dilleri küçümseyemezsiniz

Her programlama dilinin kendi avantajları ve kullanım alanları vardır. Son olarak bakkal amca yazsa yazsa hesap makinesi yazar, programcılık öyle basit bir iş değildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En İyisi ve en kolayı PHP tavsiye ederim
  • yokoylebidunya kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar C# ı küçümsemiş olabilir ama ben öyle yapmadım aksine savundum, üstteki mesajlarımda görebilirsiniz. Ama siz ise karşınızdakilerin yapmasını istemediğiniz yani başka bir dili küçümsemeyi kendiniz yapıyorsunuz. C dilini kullanan binlerce kişiye haksızlık değil mi bu?
    Diller ancan aynı işlevi gören ve daha fazla avantajı gören bir dil çıktığında ölür. Aksi takdirde sadece kullanan sayısı azalır ama asla ölmez. C dili ile yapılacakları C# gibi diller ile yapamazsınız. Kısacası bu diller ölmez
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Bazı arkadaşlar C# ı küçümsemiş olabilir ama ben öyle yapmadım aksine savundum, üstteki mesajlarımda görebilirsiniz. Ama siz ise karşınızdakilerin yapmasını istemediğiniz yani başka bir dili küçümsemeyi kendiniz yapıyorsunuz. C dilini kullanan binlerce kişiye haksızlık değil mi bu?
    Diller ancan aynı işlevi gören ve daha fazla avantajı gören bir dil çıktığında ölür. Aksi takdirde sadece kullanan sayısı azalır ama asla ölmez. C dili ile yapılacakları C# gibi diller ile yapamazsınız. Kısacası bu diller ölmez

Doğru söylüyorsun da ben zaten mesajda belirttim;
    " sonra c antika diyince kızıyolar" dedim yani siz bu şekilde bu dilleri aşağılayıp bize laf etmeyin ederseniz de c ye antika diyince kızmayın dedim arkadaşım. ayrıca bunun kendi düşüncem olduğunu belirttim. onlar ise bunu bir kural veya daytama olarak görüyorlar sorun bu.

ayrıca c# ile yapacaklarım c ile yapacaklarımdan daha güzel ve kullanışlı daha ilgi çekici ise c benim gözümde hiç bir işe yaramaz.

Ayrıca c kesinlikle ölecek bak buraya yazıyorum 5-10 yıl içinde ölecek.

:D

yapmayın lütfen C# ile C de yaptığınız her şeyi yapamazsınız. Driver olsun pointer olsun bunlar C nin nimetleridir.

• yokoylebidunya kullanıcısına yanıt
    Okudum ilk önce öyle yazmayacaktım ama 5-10 yıl içinde ölecek yazdığın için öyle yazdım. Çünkü C ye ihtiyaç olduğunu belirtmek için öyle yazdım. Her neyse neden tartışıyoruz ki? Neredeyse hiçbir dil ölmez, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Okudum ilk önce öyle yazmayacaktım ama 5-10 yıl içinde ölecek yazdığın için öyle yazdım. Çünkü C ye ihtiyaç olduğunu belirtmek için öyle yazdım. Her neyse neden tartışıyoruz ki? Neredeyse hiçbir dil ölmez, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi.

Hiç bir dil ölmez derken pascal neredeydi yahu :D

Üstteki mesajımda belirttiğim gibi bir dil ancak onun işlevinde ve ondan daha avantajlı bir dil oluştuğunda ölür. Pascal ise Delphi'ye dönüşmüştür bu yüzden pascal öldü.

• Bak gayet sakin yazıyorum arkadaşım, yazdıklarımı oku ve düşün.

Programlama da seviye denen bir olay vardır bunu her programcı bilir (en azından bilmesi gerekir). Bu seviye denen şey programı oluştururken kullanacağın parçacıkların boyutları gibidir. Düşük seviyeli bir dille yazarken bu parçacıkların boyutları küçüktür ve böylece ortaya çıkarabileceğin şekil daha kompleks olabilmektedir. Dezavantajı ise küçük parçalardan şekil oluşturmak biraz daha zor olabilmektedir (tecrübeli biri için geçerli değil).

Yüksek seviyeli dillerde ise daha büyük parçalar vardır. Bunlarla şekil oluşturmak daha kolay olsa bile ayrıntılı olamaz. Bir anlamda kodu filtre edip ayrıntıyı yok eder ve kabalaştırırlar.

Bu diller standart problemler için gayet uygundur ama standardın biraz dışına çıkacağın zaman c/c++ gibi daha düşük seviyeli diller zorunlu hale gelir. Nitekim yazılan bütün multimedya, grafik, sürücü, görüntü işleme vs. aklına ne gelirse c/c++ ile yazılmıştır çünkü başka alternatif yok. C/c++ ile yazılan kütüphane sayısı muhtemelen diğer bütün dillerin toplamından daha fazladır. Bilgisayarındaki c kodlarını çıkardığın zaman geriye sadece kabuğu kalır.

Ayrıca dünya x86 dan ibaret değil. Bizim bildiğimiz bilmediğimiz yüzlerce farklı sisteme kod yazmanın tek yolu c/c++. Arduino c# ile yazılabiliyor demişsin. Öyle birşey mümkün değil. Nedenini istersen anlatırım. Bu sebeplerle c nin ölmesi söz konusu bile olamaz. Yeni problemlere yeni çözümler gerekir ve bunun c/c++ tan başka alternatifi yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.