Şimdi Ara

Sizce En İyi Rus Yazar Kim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Okuduğunuz Rus Yazarlar Var Mı ? Varsa Sizce En İyi Yazan Kim ?

Bence Tabi ki De : Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

• Bulgakov
    Tolstoy
    Dostoyevski
    Çehov
    Gogol
    Puşkin
    Okuduğum yada okumaya çalıştığım yazarlar İçlerinden biri diğerine göre çok daha iyiydi diyemem ama illa bir isim söylemek durumda kalırsam Tolstoy derim her halde
  • Dostoyevski'nin suç ve cezası alayından iyi sanki ?
  • Tolstoy.
  • Peki şöyle bi soru daha sorayım tolstoy'un hangi yönü hoşunuza gidiyor.Mesela ben Dostoyevski'yi insan psikolojisini çok iyi yansıttığı için iyi buluyorum
  • Fazla rus yazar okumadim. Dostoyevski ve gogol sadece, fakat ikiside mukemmel yazarlar ve rus edebiyatina hayran olmaya yeter. Dostoyevski insan tahlilini cok iyi gerceklestiriyor, gogol ise realizmin doruklanda. Olu canlarda kendde bahsediyor tam olarak hatirlamiyorum cumleleri okuyan arkadaslar ne dedigimi anlayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü Canları bende okudum hocam evet gayet güzeldi.Dostoyevskiyi konuşmaya gerek bile yok bana göre bir psikiyatrist kendisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorulup sorulabilecek en kazik soru okudugum rus yazarlardan hicbirini digerine tercih edemem.hepsi benim icin bir numara.
    dostoyevski
    tolstoy
    cehov
    goncarov
    gogol
    turgenyev
    solohov
    cernisevski
    soljenitsin
    pasternak
    puskin

dunya edebiyati icinde favorim rus edebiyatidir her daim.

• biravucgokyuzu kullanıcısına yanıt
    açıkcası ben realist oldukları için çok beğeniyorum.Bide insan psikolojisini iyi yansıtıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: lugat47

açıkcası ben realist oldukları için çok beğeniyorum.Bide insan psikolojisini iyi yansıtıyorlar

kesinlikle insan okurken gercekten yasiyor, o bohem havaya giriyor.kisileri sanki yillardir taniyor gibisiniz, sadece bas karakter degil herkesle ozdeslesiyorsunuz resmen hatta oyle bir ozdeslesiyorsunuz ki o ruh haline de giriyorsunuz ben oblomovun yillar oldu hala etkisinden cikamadim her tembelliginde kendimi oblomov gibi hissediyorum favorimdir kendisi:) edebiyat yapmamis adamlar gercekten bizleri yazmislar icimizi disimizi tum her seyiyle serip serpmisler ortaya :)

• Dostoyevski tabii ki. Insani onun kadar iyi anlatan yazar yok. Rus carini ağlatan bir yazan. Freudun etkilendiğini yazar. Daha ne olsun. Ama Tolstoy da çok iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bende Dostoyevski'nin Raskolnikov'unu beğenirim
  • O adamı niye çok sevdim bilmiyorum. Ancak yazarın başarısı gerçekten karakteri okuyucuya sevdirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

sorulup sorulabilecek en kazik soru okudugum rus yazarlardan hicbirini digerine tercih edemem.hepsi benim icin bir numara.
    dostoyevski
    tolstoy
    cehov
    goncarov
    gogol
    turgenyev
    solohov
    cernisevski
    soljenitsin
    pasternak
    puskin

Aleksandr Soljenitsin ne zaman konuşulacak acaba diye meraklanıyordum,yazmışsınız hocam:)Hangi kitaplarını okudunuz?İvan Denisoviç'in Bir Günü?
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Rus yazarların çoğu karakterleri okuyucuya beğendiriyor zaten . Tolstoy'u bende beğenirim
  • Kesinlikle Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

sorulup sorulabilecek en kazik soru okudugum rus yazarlardan hicbirini digerine tercih edemem.hepsi benim icin bir numara.
    dostoyevski
    tolstoy
    cehov
    goncarov
    gogol
    turgenyev
    solohov
    cernisevski
    soljenitsin
    pasternak
    puskin

Aleksandr Soljenitsin ne zaman konuşulacak acaba diye meraklanıyordum,yazmışsınız hocam:)Hangi kitaplarını okudunuz?İvan Denisoviç'in Bir Günü?

hocam soljenistinin ilk cemberini okudum
    dediginiz kitabi okumadim ama kanser kogusunu okumayi planliyorum sira gelirse :) bir de gulag takimadalarini okumak istiyorum lakin fiyati baya cok ogrenci butcesi ile zor almam simdilik aldigimda kismetse onu da okuyacagim.

ama her seyden ite soljenitsini ilk edebiyat ansiklopedisi karistiriken kesfetmistim hayati cok ilginc gelmisti o gun takibe almistim sonucta sscb de muhalif bir yazar olmasi bu yuzden basina gelenler cok ilgimi cekmisti gulag takimadalari da bu yuzden ilgi alanim icinde almam gerekenlerin basinda bu kitabi okuduysaniz yorum isterim sizden yazarin bu kitabindan beklentilerim tecrubesi ve yasanmisligindan dolayi cok acikcasi:) kanser kogusu da dedigim gibi okunacaklar arasinda bu kitaplarini okumadan kendimi aslinda soljenitsini okumus gormeyecegim:)

• Ruslar candır
    Ben İvan Denisoviç'in Bir Günü'nü okudum sadece Cem Yayınevi'nden çıkanı.İçinde 2 tane daha hikaye var kitabın.Kanser Koğuşu,Gulag,Ağustos 1914 ve İlk Çember kitaplarını bulabildim,okunmayı bekliyorlar şu anda.

GULAG'ı hasbelkader Beyazıt'ta bir kitapçıda ,25 liraya buldum :))Nadir'de baya kazık fiyata satılıyor.
  • Arkadaşlar Fuarları takip etmenizi öneririm bu yıl 2 tane büyük kitap fuarı var biri martın ilk haftası CnrExpo'da diğerine daha var kasımda Tüyap'a ait kitaplar neredeyse yarı yarıya satılıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.