Şimdi Ara

Sizce en iyi geometri anlatan hoca?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Sizce en iyi geometri anlatan hoca?

(En Son Oy Tarihi: 7.12.2023)
Giriş

• Kenan kara ve neden kenan kara olduğu forumda yüzlerce kez açıklandı bence 3 günde bir zaten hangi geocu diye konu açılıyor bildiğim kadarıyla aktif bir kullanıcısınız bunları görmemiş olmanız imkansız zaten diğer alternatiflere de bir göz gezdirseniz kenan karanın ücretli adamlara bile taş çıkartacak (br ve nejdet kirpi) şekilde anlattığını fark edeceksiniz.
    Kenan Kara da çok iyi bir hoca, ama Metin Hocam'ın anlatımı daha iyi. İkisini de dinlemişligim var, o yüzden biliyorum.

Her konuda üşenmeden Metin Hocam yazıyorum. Çünkü adama borcum çok büyük. Beni nereden alıp nerelere getirdi kendisi.

Ayrıca şöyle bir şey var. Konu anlatımını Metin Hocam'dan dinleyip, Acil'in çözümlerini izlerken Kenan Kara'dan faydalanmak en mantıklısı. Böylece iki hocadan da faydalanmış olursun.
  • Ben metin hoca-birey b gidiyorum.Metin hoca formüllere karşı hep mantığını anlatıyor.Formüllerin çıkış noktasını gösteriyor.
  • Kenan Kara, çünkü kendi yazdığı yeni nesil soruları da anlatıyor. Metin hocam da olabilir o da çok iyi anlatıyor. Yani hangisi size daha uygunsa. Video uzunlukları da önemli tabii.
  • Kenan kara ve neden kenan kara olduğu forumda yüzlerce kez açıklandı bence 3 günde bir zaten hangi geocu diye konu açılıyor bildiğim kadarıyla aktif bir kullanıcısınız bunları görmemiş olmanız imkansız zaten diğer alternatiflere de bir göz gezdirseniz kenan karanın ücretli adamlara bile taş çıkartacak (br ve nejdet kirpi) şekilde anlattığını fark edeceksiniz.
  • Kenan Kara da çok iyi bir hoca, ama Metin Hocam'ın anlatımı daha iyi. İkisini de dinlemişligim var, o yüzden biliyorum.

Her konuda üşenmeden Metin Hocam yazıyorum. Çünkü adama borcum çok büyük. Beni nereden alıp nerelere getirdi kendisi.

Ayrıca şöyle bir şey var. Konu anlatımını Metin Hocam'dan dinleyip, Acil'in çözümlerini izlerken Kenan Kara'dan faydalanmak en mantıklısı. Böylece iki hocadan da faydalanmış olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş :D Bu forum Mustafa Yağcı gibi bir değeri nasıl bilmez hayret ediyorum arada. Açınız herhangi bir videosunu izleyiniz, kararınızı farkında bile olmadan şiir gibi geçen dakikaların ardından verirsiniz. Ama biraz daha nedenini ve detayını açıklayacak olursam; Geometride ve geometrinin doğurduğu matematikte tanım ve kanıtlar çok çok önemlidir, mustafa yağcı hocam bu durumun hakkını sonuna kadar vererek ağzından çıkan her bir kelimeyi temellendiriyor, ispatlarla ve neden-sonuç ilişkileriyle, sağlam soru çözümleriyle anlatım sunuyor; geometriyi tam anlamıyla iliklerinize kadar yaşayarak öğreniyorsunuz :D.Çok güzel bakış açıları kazanıyorsun ki benim için bakış açısı kazanmak çok önemlidir. Sana yağcı hocamın birkaç dersinden birkaç sözünü tamamen aynısı olmasa da aklımda kaldığı kadarıyla tırnak içinde aktarmak istiyorum çok hoşuma gider :D :

''(Maalesef ki sistemin ve yaşadığımız ortamın getirdiği klasik bir öğrenci hareketi olan tahtada anlatılanları kabul edip kafayla onaylayan öğrencilerine bakıp anlattığı şey hakkında şöyle der) -Peki Neden? Nedenini sormadan öğrendiğinizi mi zannediyorsunuz?'',''(formülün ezberinden çok mantığının önemini gösteren ve bu mantığı uygulayabilecek farklı bir soruyu tahtaya yazar)Bunu bulabiliyorsan aferini alırsın diğerini(direk formülle çözülen o soru) ise bir formül ezberler yaparsın sonra da bildiğini sanırsın'', ''Bunları bilmezsen geometri bilme işine değil görme işine döner''.

Ayrıca kendisinin her biri ayrı tuğla olan tanımlı, ispatlı gerçek matematiğin ve geometrinin anlatıldığı 7 tane kitabı bulunur. Keşke zaman sıkıntım olmasaydı da çözebilseydim diyorum.

• Behzar Rasuli yok listede. Hayret

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towns

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kibar bir iğneleme olmuş. Zaten aradım yayınevini sordum, dedim gelmiyor mu yeni geometri fasikülleri.. Pek ümit verici konuşmadılar. Yeni Türev yeni Integral kitabı vs. çıkacakmış. Dedim dört gözle bekliyoruz yeni Geometri kitaplarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

Kibar bir iğneleme olmuş. Zaten aradım yayınevini sordum, dedim gelmiyor mu yeni geometri fasikülleri.. Pek ümit verici konuşmadılar. Yeni Türev yeni Integral kitabı vs. çıkacakmış. Dedim dört gözle bekliyoruz yeni Geometri kitaplarını.

Geometrinin tamamlanmasi yaklasik 3 yili bulur. 5 kitap daha cikar buyuk ihtimalle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hubatuko H kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri Metin Hocam da yapıyor. Hatta kendisinden daha da iyi bir şekilde yapıyor. Kenan Kara da arada sırada yapıyor.

My de iyi bir hocadır tamam ama, YKS için pek yeterli değil.

Bahsettiğin laf ile ilgili defterime şöyle bir şey de yazmışım. Metin Hocam'nın söylediği şeyin biraz kaba hali. My'den daha basitçe ama aynı şey.

https://i.hizliresim.com/7av62L.jpg

Fosforcu değilim bu arada, orası biraz tesadüfen öyle olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 7 Ocak 2019; 15:12:24 >
  • tek kelimeyle kenan hocahttps://www.kenankara.com.tr/
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Dostum metin hoca da sağlam hocadır. Sadece forumda açılan bu tarz geometri konularında MY hocamı hiç göremedim ve belirtmek istedim ki insanlar faydalansınlar. Yalnız YKS için pek yeterli değil şeklinde bir yorumda bulunmana çok çok şaşırdım açıkçası ya MY'nin videolarını hiç izlemedin ya da bir kesitini falan anca izledin. Eğer ciddi ciddi izleyip de bu yorumu yapabiliyorsan açıklar mısın nesi yeterli değil ? Yeterli olmayı bırak fazlası bile bana kalırsa. Ayrıca defterinde ''Bunları bilmezseniz geometri bilme işine değil görme işine dönüşür'' gibi günümüzdeki geometriye klasik bakış açısına çok sansasyonel gelen bir cümle de var mı hocam ? :D. Dostum öğrencisine sırf tahtadaki anlattığı şeyleri sorgulamadıkları ve neden böyle hocam? diye sormadıkları için azarlayan bir hocadan bahsediyorum sana. ÖSYM'nin çok doğru ama bir o kadar bu ezberci kafayla eğitilen bizleri yakan bir gidişatı var o da neredeyse çoğunluğu işin mantığını, nedenini bilenlere ve bunu pratiğe dikkatlice dökenlere yönelik sorular hazırlamak. Sence böyle bir hoca mı YKS için yeterli değil?

Yeterli değil hocam, çünkü bir konu anlatılıyorsa on konu yok. Playlist'i de pek düzgün sayılmaz. Yoksa anlatımına bir şey demedim.

Defterimde geometride bilmek veya görmek diye bir şey yoktur, yöntem vardır (Aslında bunu yazmadım da hoca söylemişti. :D) gibi bir cümle var. O olur mu?

• neinname kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam analitik geometri, prizmalar ve bazı şeyler yok maalesef, ama onun dışındaki anlattığı konular yeterli diye düşünüyorum aslında. Yine de içi rahat etmeyenler metin hocamdan izleyebilir tabi ki ben de izlerim metin hocayı dediğim gibi sağlam hocadır. Metin hocanın bahsettiği yöntem kavramı aslında MY hocamın bilmek dediği şeye denk geliyor.Mesela MY dik üçgenin görüldüğü yerde akla ilk pisagor sonra muhteşem üçlü sonra bilmem ne gelmeli şeklinde sıralar. Ya da bir dörtgende kenar belli bir oranda kesiliyorsa orada tales teoremi veya kelebeğin akla gelmesi gerektiğini söyler. Bunların her biri birer yöntemdir illa bu şekilde çözeceksin diye bir şart da yok, zaten herhangi bir geometri sorusu 50 yolla çözülür ama hem hızlanabilirsin hem de fazla tıkanmazsın. Ayrıca dik üçgenlerin bulunduğu sorularda muhteşem üçlüyü oluşturmanın katkısı inanılmaz büyük olabiliyor hocam aklınızda bulunsun bilmiyorsanız. Hatta hocanın göreceğiniz dik üçgen sorularının yüzde 90'ınını çözer şeklinde iddiası da vardır :).

Aslında çok konuşmama gerek yok hocam ufak bir kesit sunayım, herkes şu videonun
    Pisagor Okuluyoutube
    Mustafa Yağcı - Geometri ( Paralelkenar 1 )
    https://www.youtube.com/watch?v=hRX28gOknzg
    31.42 ve 33.39'daki sorularına bir uğraşsın ve hocanın anlattıklarını, çözümünü dinlesin kafi :)

• Kenan kara nerde anlatıyor lınk yok mu ya bulamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet aynı şeye tekabül ediyormuş. Çünkü aynı şeyleri Metin Hocam da söylemişti. Dik üçgen meselesi, yamuğun yan kenarlarında oran varsa tek hamlede çözebiliyorsan kelebek, yapamıyorsan Thales yap olayı falan hep aynı.

İkisi aşağı yukarı aynı kulvarda (Efsane hocalar kulvarı) hocalar. Totalde Metin Hocam dememin tek sebebi, videolarının daha derli toplu ve daha çok olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 8 Ocak 2019; 7:21:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.