Şimdi Ara

SİZCE CAM BALKON MU PVC Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
98.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nomadic

Uygulama alanı 3 metrekare olan batı cepheli küçük balkonumu kapattırmak istiyorum. Manzarası yok. Kullanımı sınırlı... 2 kişi zor kahvaltı yapar. Bu durumda balkonu depo gibi kullanmak istiyorum. Balkonun bulunduğu oda çocuk odası.
    Forumda okuduğum kadarıyla cam balkon revaçta ama PVC ye göre maliyetli, Ayrıca PVC çok estetik bir malzeme değil.
    Küçük ölçekli balkonlar için cam balkon gerekli mi yoksa PVC ye mi yönelmeliyim sizce?
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

Markalaşmış ürünlerde pvc bedeli 400 - 600 TL arası değişecektir 3m2 alanınız
    Accordion Cam Balkon yaptırmanız durumunda fiyat ortalama 450 - 500 TL civarı olacaktır ..
    Yer kazanımı kullanım kolaylığı temizliği ve sağlıklı olması açısından Accordion Cam Balkon sistemlerini
    tercih etmenizi öneririm ..

• 2 gün önce 2 balkonumu(biri küçük) 1.500TL + 3 taksit(Senetli) Fıratpen ile kapattım.
  • ankarada cam balkon tavsiyesi bekliyorum..
  • 3 metreye 2.30 yukseklikte balkonuma cam balkon dusunuyorum ama ses cikardigini ve sogugu, yagmuru gecirdigi soyleniyor.

bu isin uzmanlari ne diyor bu konularda ya da kullananlar?

ayrica ortalama ne kadara mal olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teko99

3 metreye 2.30 yukseklikte balkonuma cam balkon dusunuyorum ama ses cikardigini ve sogugu, yagmuru gecirdigi soyleniyor.

selam ne yaptın buldunmu bende balkon kapatmayı düşünüyorum pvc marka tavsiye ve maliyet metrekare vs bildiklerini aktarırmısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkozcu009

quote:

Orijinalden alıntı: teko99

3 metreye 2.30 yukseklikte balkonuma cam balkon dusunuyorum ama ses cikardigini ve sogugu, yagmuru gecirdigi soyleniyor.

selam ne yaptın buldunmu bende balkon kapatmayı düşünüyorum pvc marka tavsiye ve maliyet metrekare vs bildiklerini aktarırmısın...

ben pvc'ye karar verdim. cift cam isi cam 900 tl ye oldu. taksitli falan.
    balkon kuzeye baktigi icin cok esiyor onun icin pvc oldu.
  • güle güle otur. benim balkonunu kapatmayı düşündüğüm ev ipotekli çıktı ve alamadım dolayısıyla gerekte kalmadı.. pvc olarak hangi marka seçtiniz yarın yine lazım olcak belkide eşe dosta.. pimapen vs...
  • Beyler merhaba ;

ANKARA için cam balkon firma tavsiyesi verin lütfen.

Yükseklik 2,00 metre
    balkon uzunluğu 2,80 metre
    Köşe kısım 55 cm
    Balkon L şeklindedir..

yapıalcak alan 6,7 m2
  • Merhaba cam balkonun camların kenarına takılan plastik yada aliminyum kenarlığın adı nedir ve nette nerde bulabilirim ?
     SİZCE CAM BALKON MU PVC Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maiterya

Merhaba cam balkonun camların kenarına takılan plastik yada aliminyum kenarlığın adı nedir ve nette nerde bulabilirim ?

H fitil diye gecer buyuk küçük olarakta açılısı felan mevcut cam balkon satan yerlerde vardir yada toptancisi izmirde illa vardir temin edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cevap için teşekkürler
  • Rica ederim

• Cam balkon iyidir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: esman

quote:

Orijinalden alıntı: loko

Balkona ve Binaya vereceginiz Ek yüküde hesap edin.Mümkün mertebe hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz.

Böyle bir uyarıyı ilk defa görüyorum ve tam olarak da kafamda canlandıramadım.

1. Kat üstüne kat çıkılıyor olsa anlayacağım ama bir balkon kapatması yapılırken balkona getireceği yüke dikkat edilmesi gerekiyorsa balkona çıkacak kişilerin toplam ağırlığının da balkona getireceği yüke de dikkat edilmesi gerekir ve bu bir tehlike oluştursaydı balkon kapısına, asansörlerde olduğu gibi sözgelişi, "Balkon 4 kişiliktir " gibi bir uyarının koyulması adet olurdu.

NOT:Bir kişi 75 Kg olsa dört kişi balkona çıkacaksa toplam 300 Kg bir yük balkona binecek demektir. Bir kapatma metreye 20 Kg bindirse 5 metrelik bir kapatmada toplam 100 Kg bir yük binecektir. Bir yük tehlikesi varsa ilki daha tehlikeli gözüküyor.

2. Binaya getireceği yüke de dikkat edilmesi isteniliyor. Bu durumda aynı mantıkla binaya yüklenecek toplam eşya ağırlığının ve yaşayacak insan sayısının (misafirler dahil) belirtilip, bina kapısına bir ikaz konulması gerekir ki sanırım kimse böyle birşey görmemiştir.

Mühendis değilim ama herhalde bina taşıma kapasiteleri bu ikazları gerektirmeyecek derecede fazla ki kimse ikaz etme ihtiyacı hissetmemiş

Dedim ya yukarıda arkadaşımızın yaptığı bu ikazı ben anlamadım. Sağlıkla kalın.

Balkona vereceğiniz ek yük kesinlikle iyi hesaplanmalı. Balkon dediğin zaten zor duran bir şey. Fazla ağırlık olursa özellikle dışa çıkmalı balkonlar uçuverir. Her şey bir uyarı olarak yazılsaydı tabeladan geçilmezdi yoldan belden. Balkon kapatan pvc ustaları tecrübeliyse çok dikkat eder balkona binecek ek yüke.

• quote:

Orijinalden alıntı: pampilo

quote:

Orijinalden alıntı: esman

quote:

Orijinalden alıntı: loko

Balkona ve Binaya vereceginiz Ek yüküde hesap edin.Mümkün mertebe hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz.

Böyle bir uyarıyı ilk defa görüyorum ve tam olarak da kafamda canlandıramadım.

1. Kat üstüne kat çıkılıyor olsa anlayacağım ama bir balkon kapatması yapılırken balkona getireceği yüke dikkat edilmesi gerekiyorsa balkona çıkacak kişilerin toplam ağırlığının da balkona getireceği yüke de dikkat edilmesi gerekir ve bu bir tehlike oluştursaydı balkon kapısına, asansörlerde olduğu gibi sözgelişi, "Balkon 4 kişiliktir " gibi bir uyarının koyulması adet olurdu.

NOT:Bir kişi 75 Kg olsa dört kişi balkona çıkacaksa toplam 300 Kg bir yük balkona binecek demektir. Bir kapatma metreye 20 Kg bindirse 5 metrelik bir kapatmada toplam 100 Kg bir yük binecektir. Bir yük tehlikesi varsa ilki daha tehlikeli gözüküyor.

2. Binaya getireceği yüke de dikkat edilmesi isteniliyor. Bu durumda aynı mantıkla binaya yüklenecek toplam eşya ağırlığının ve yaşayacak insan sayısının (misafirler dahil) belirtilip, bina kapısına bir ikaz konulması gerekir ki sanırım kimse böyle birşey görmemiştir.

Mühendis değilim ama herhalde bina taşıma kapasiteleri bu ikazları gerektirmeyecek derecede fazla ki kimse ikaz etme ihtiyacı hissetmemiş

Dedim ya yukarıda arkadaşımızın yaptığı bu ikazı ben anlamadım. Sağlıkla kalın.

Balkona vereceğiniz ek yük kesinlikle iyi hesaplanmalı. Balkon dediğin zaten zor duran bir şey. Fazla ağırlık olursa özellikle dışa çıkmalı balkonlar uçuverir. Her şey bir uyarı olarak yazılsaydı tabeladan geçilmezdi yoldan belden. Balkon kapatan pvc ustaları tecrübeliyse çok dikkat eder balkona binecek ek yüke.

Iyide hocam binalarda 1 kattaki çıkıntı 5 6 kat taşıyor da bir balkonmu cambalkonu taşımayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: maiterya

Merhaba cam balkonun camların kenarına takılan plastik yada aliminyum kenarlığın adı nedir ve nette nerde bulabilirim ?

Bu ne işe yarıyor ?
  • Biz de cam balkon yaptırmaya karar verdik.Balkonu cam balkon yaptırınca balkon kapısını da açacağız.Yani balkon ve oda birleşik olacak.İçeri çok soğuk girer mi ? Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

Bende Pvcmi Cam balkonmu diye çok düşündüm. En sonunda Cam Balkon yaptırdım. (Albert Genau marka) İyiki Pvc Yaptırmamışım.

Ne kadara yaptırdınız.Fiyatını söylerseniz çok sevinirim.Herkes o markayı çok övdü.
  • ylmzcnoztk Y kullanıcısına yanıt
    Camlar arası boşluğu kapatıyor

• arkadaşlar mutfak balkonunu cam balkon yaptırıcam. bu konuda bilgim yok nelere dikkat etmeliyim?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.