Şimdi Ara

Sizce bu sene taban puanlar ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar malum,5 gün sonra öss var.şmdiden adayları acaba puanlar artar mı azalır mı,nolur diye merak sardığından eminim çünkü beni de sardı
    malum bu sene düz liseler mezun vermiyo,ayrıca 4 yıllık devlet üniversiteleri kontenjanında da 57bin gibi bi artma olcakmış,soruların da geçen seneden zor olmayacağını söylemişti ösym başkanı ..
    tüm bunlar göz önüne alındığında puanlarda ne gibi bi oynama olur sizce?
    özellikle 330+ taban puanla alan sayısal bölümlerde ...

• 330+ pek bişe olmaz

bakarsan yenı acılan bolumlere genellı le fen edebıyat
  • up
  • taban puanları ya değişmez ya biraz düşer. kontenjan arttı ama sınava girecek kaliteli öğrenci sayısında azalma var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

taban puanları ya değişmez ya biraz düşer. kontenjan arttı ama sınava girecek kaliteli öğrenci sayısında azalma var

kaliteli öğrenci girmeyecekse puanlar da düşme olmaz mı üstelik zorluk aynı olacaksa? Bence bazı puanlarda düşme olabilir fakat boğaziçi ve odtüde pek olacağını sanmıyorum. Benim hedefim de boğaziçi işletme
  • quote:

taban puanları ya değişmez ya biraz düşer. kontenjan arttı ama sınava girecek kaliteli öğrenci sayısında azalma var

sınava girecek kaliteli öğrenci sayısında azalma var ise bu demektir ki yüksek puan alan öğrenci sayısı az olucaktır.yani geçen sene 330 üzeri yapan 30000 kişi varsa bu sayı bu sene daha az olucaktır,dolayısıyla sizi geçen öğrenci sayısı da az olucaktır,bu da sıralamada daha üstlere çıkmak demek,ayrıca kontenjan artışıyla birlikte geçen sene en son 20000. yi alan bölüm,bu sene atıyorum 25000. alıcak,bu da bi avantaj,bunlara bakarsak puanların en az 5 puan düşüceğini düşünüyorum ben

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tercih yapsak mı ki bu sene?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up yarın sınava giricek arkadaşlara da başarılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

quote:

sınava girecek kaliteli öğrenci sayısında azalma var ise bu demektir ki yüksek puan alan öğrenci sayısı az olucaktır.yani geçen sene 330 üzeri yapan 30000 kişi varsa bu sayı bu sene daha az olucaktır,dolayısıyla sizi geçen öğrenci sayısı da az olucaktır,bu da sıralamada daha üstlere çıkmak demek,ayrıca kontenjan artışıyla birlikte geçen sene en son 20000. yi alan bölüm,bu sene atıyorum 25000. alıcak,bu da bi avantaj,bunlara bakarsak puanların en az 5 puan düşüceğini düşünüyorum ben

sınav soruları o kadar kolay olucak ki emin ol 330 geçen kişi sayısı en az %25 artar. o yüzden kaliteli öğrencilerin zararına olucak bu bence.

• soruların geçen senekinden kolay olucağını sanmıyorum.geçen seneki ayarda olucağını söylüyordu ösym başkanı.
    aynı seviyede sorular gelirse(ki bence öyle olcak) , geçen seneye oranla 330 u geçen aday sayısı azalıcağı için ve kontenjanlar ortalama %25 artıcağı için puanların düşüceğini düşünüyorum ben.
    330-340 taban puanla alan bölümlerde 4-5 puan düşme olur bence (sayısal2 için konuşuyorum).
  • Geçen yılki sorulardan daha kolay soruların sorulması imkansız.Onlardan daha kolay soru mu var?

2-4 puan arası düşecek puanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 14 Haziran 2008; 15:32:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

Geçen yılki sorulardan daha kolay soruların sorulması imkansız.Onlardan daha kolay soru mu var?

2-4 puan arası düşecek puanlar.

330-340 arası 5
    340-350 arası 4
    daha yüksek puanla alan yerlerde de 2-3 puan düşer tahminimce..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.