Şimdi Ara

Sizce Boşanmakla Doğru mu yapıyorum? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

hocam babasız büyümek çok zor bi şey. tipsizsindir 1-0, fakirsindir 2-0, sağlığın yerinde değildir 3-0 hayata yenik başlarsın ama babasız büyürsen hele bi de erkek çocuğuysa 6-0 , 7-0 yenik başlarsın hayata.

bu tarz şeyleri yazarken forumda "babasız" büyümüş , büyümekte olan insanları düşünün ona göre yazıcağınızı yazın.

29 yaşındayım babamı 1 kez gördüm oda bi kaç saat ama böyle yazılar artık bizi kırmıyor hocam o kadar çok kötü şey yaşadımki bu arkadaşın yazdıgı yazı neyki 29 yaşındayım evet belki eşek kadar oldum ama babasız büyümek o kadar zorki belki herşey daha farklı olabilirdi kendini yalnız,güçsüz hissetmek güveneceğin kimsenin olmaması çok üzücü bi durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

hocam babasız büyümek çok zor bi şey. tipsizsindir 1-0, fakirsindir 2-0, sağlığın yerinde değildir 3-0 hayata yenik başlarsın ama babasız büyürsen hele bi de erkek çocuğuysa 6-0 , 7-0 yenik başlarsın hayata.

bu tarz şeyleri yazarken forumda "babasız" büyümüş , büyümekte olan insanları düşünün ona göre yazıcağınızı yazın.

29 yaşındayım babamı 1 kez gördüm oda bi kaç saat ama böyle yazılar artık bizi kırmıyor hocam o kadar çok kötü şey yaşadımki bu arkadaşın yazdıgı yazı neyki 29 yaşındayım evet belki eşek kadar oldum ama babasız büyümek o kadar zorki belki herşey daha farklı olabilirdi kendini yalnız,güçsüz hissetmek güveneceğin kimsenin olmaması çok üzücü bi durum

siz büyümüşsünüz.
    büyümekte olan insanlar var.
    benim açımdanda sıkıntı yok.
    20yaşındayım 15senedir babam yok.
    Bana da koymaz böyle şeyler ama bu forumda 12-17 yaş arası kişilerde var.
    6-0 7-0 diyerek onların moralini dahada kötü hale getirmeye gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

siz büyümüşsünüz.

Haklısınız bi an 16 17 yaşındaki halimi düşündümde biri Baban nerde neden gelmiyor dediğinde boğazım düğümlenirdi çok şükür atlattım o durumları ama dediğiniz gibi dikkatli konuşmak lazım kırılabilen bi kitle var

• Sahsi gorusum aile saadetini yeniden dizayn etmeye calisin olamiyorsa da anlasarak ayrilin anlasarak derken anne baska sehre gitmemek ve evlenmemek kaydiyle cocugu alsin mesela bunlarda birini yaptigi takdirde velayeti siz alin, bosanmak tabi cocuk acisindan istenmeyen olmamasi gereken bir durum ama gelgelelim sevgisiz saygisiz bir ortamda eslerin cekisme icinde icinde oldugu bir yuvada yetismekte oglunuzun gelisiminde problemler teskil edecektir. Surc-i lisan ettimse affola, insallah ustesinden gelirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorunun cevabını burada bulamazsın daha profosyonel bir yardım al.
  • Ah be abicim gorucu usuluyle evlenip yapmissin bir hata. 7 yil evli kaldim diyorsun, bu surecte neyin ne oldugunu anlamadinizda mi cocuk yaptiniz ? Ne gunahi vardi onun , bu isin boyle gidecegi cocuktan sonra mi belli oldu yani...

Neyse artik olan olmus, size tavsiyem surmeyecek gibiyse ayrilin. Surekli kavga - gurultunuz arasinda kalmasi o cocugu daha cok etkiler. İcine kapanik veya kavgaci biri olabilir , kisilik bozuklugu yasamasi kuvvetle muhtemeldir. O yuzden hem kendinize hem cocugunuza yazik etmeyin. Allah kolaylik versin , durumunuza uzuldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani zoraki yürüyen evliliklerde evde daha büyük bir huzursuzluk olup çocuğa daha fazla zarar vermez mi? Ama çocuk iyice konuşmaya falan başlayınca hoşunuza gider yumuşarsınız işler yoluna girer belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum

22 Yaşında evlendim. 7 Yıl evli kaldım. Şuan 1.5 yaşında bir oğlum var.

Neden burada yazdım ?öncelikle çocukluğundan belli babasından ayrı olan belki vardır belki tanıyorsunuzdur.

Uzatmadan yazayım, evliliğim cehennem azabı gibi. Hayatım cehennem. Fakat oğlumun mağdur olmasını istemiyorum. Oğlum her şekilde anasında kalacak. Hatta muhtemelen anası başka bir şehre gidecek. Yani ayda bir oğlumu ya göreceğim ya göremeyeceğim.

Dediğim gibi eşimle hiç bir şekilde anlaşamıyorum, evde sürekli ama sürekli kavga var. Eve girmek istemiyorum. Hafta sonları bile sabah erken çıkıp akşam geç geliyorum. Stresli bir işim olduğu halde pazartesileri iple çekiyorum. Anlayacağınız tamamen cehennem azabı evlilik durumum. Sevgide yok saygı da kalmadı. Aslında fiili olarak bitti zaten. Şimdi çok zor olanı yapıp bu azabı durdurmak istiyorum.

Sadece düşündüğüm oğlum. Başka bir şey değil. Çocuğun durumu nolur? Eşim öğretmen bu arada.

ömrün boyunca acı çekeceğine 40 gün acı çekersin daha iyi.

40 günden kastım artık insannın bünyesi neye alışık değilse 40 gün sonra sen istemesende alışıryor.

• Benim ailem boşandığında çok küçüktüm.Hem annesiz hem babasız büyüdüm.Neler yaşadığımı ben bilirim.

İki insan anlaşamıyorlarsa ve boşanacaklarsa neden çocuk yapar ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 25 Kasım 2013; 9:07:09 >
  • bende sizin gibi görücü usulü 19 yaşımda evlendim oğlum 5 yaşında sorunlarımız kavgalarımız olmadı oldu tabi

ama belli bir zaman sonra çoğu şeylerde fedakarlık olmadan bu işin düzgün gitmeyeceğini anladım kendi kendime sorgulayarak kendimi tedavi etmeye çalıştım.

maddi manevi bütün olasılıkları değerlendirdim ben bu tür huzursuzlukların manevi olduğuna inanıyorum yani seni yaratan seni bu tür şeylerle kendine yakınlaştırmak istiyor olabilir kulum iyice zayıflasın ALLAH ım artık dayanacak gücüm kalmadı diyip açsın ellerini diye bekliyor olabilir

10dk kadın ol 10dk erkek bu empati güldürür seni elbet
  • Kavga gürültü çocukları cidden çok kötü etkiliyor yani kavga gürültü olmasındansa ayrılmak çözüm olabilir. Ama burada şu sorun çıkıyor çocuk arada kalıyor. O ona suç atıyor öbürü öbürüne çocuğu arada bırakıyorlar bu kötü birşey ve ayarlanması çok zor. Bence bir süre ayrı yaşayın sonra tekrar değerlendirin
  • 7 yıl evli kaldım demişsin? Boşandınmı ki evli kaldım yazmışsın

Ön yargılarınızı ikinizde yıkın gerekirse aile psikologuna gidin düzelir hayatınız. Oğlunun hatırı için alttan al sen her şeyi. Karın sana küfür etsede sen cevap verme oğlunnu düşün.
    Daha 1,5 yaşında ilerde ne duruma gelir onu düşün.
  • çok zor durum Allah yardımcınız olsun...
  • Burdan bana bir şey demek düşmez doğrusu. Ama bence çocuğunuz şiddet ve kavganın içinde büyüceğine sakin bir ortamda büyümesi daha iyi olur. Boşanmak iyi bir şey değil fakat çocuğunuzun ilerde psikolojik vb sorunları çıkabilir. Kolay gelsin.
  • Kusura bakmayın ama mutluluğu İslamı yaşamak çerçevesinde aramayıp başka şeylerde arayanları sonu bu oluyor. Yukarıda bir arkadaşta anlatmış ortak noktamız dindar olmamız diyor. Mesele dindar olmak değil dini yaşayabilmektir. Evlenirken ilerde sorunlar yaşarsan bu sorunları nasıl çözeceğiz diye konuştunuz mu ? Mesnedimiz ne olacak problemleri çözerken dediniz mi? Bana göre Kuran ve hadise göre yaşayan her evlilik mutlulukla devam eder.

Geçenlerde evlenmek için bir kızla görüştüm. ( Anlatcaklarım dedikodu değil sizlere örnek teşkil etmesi için anlatıyorum. ) Kızın başı örtülü . Bu yukarıda sorduğum soruları kıza da sordum. Kız cevap veremedi. Peki sen ne cevap vereceksin dedi. Bende gayet açık bir şekilde Kuran var, hadis var dedim. Eğer aramızda hangi konuda problem olursa olsun bunlara başvururuz dedim. Kız bana dediki senin söylediklerin çok ağır bir yük ben bu şekilde bir karar alamam dedi. Bende direkt ayağa kalktım ve bende senin gibi biriyle evlilik kararı alamam dedim ve odadan çıktım. Ben o şekilde bir eş istiyorum ve bu şekilde mutlu olabileceğime inanıyorum. Çünkü bu tür evlilikler gördüm ve mutluluklarına şahit oldum. Allah herkese o şekilde bir evlilik nasip etsin. Konu sahibi arkadaşımda kendine umarım bir hısse çıkarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercyas

Kusura bakmayın ama mutluluğu İslamı yaşamak çerçevesinde aramayıp başka şeylerde arayanları sonu bu oluyor. Yukarıda bir arkadaşta anlatmış ortak noktamız dindar olmamız diyor. Mesele dindar olmak değil dini yaşayabilmektir. Evlenirken ilerde sorunlar yaşarsan bu sorunları nasıl çözeceğiz diye konuştunuz mu ? Mesnedimiz ne olacak problemleri çözerken dediniz mi? Bana göre Kuran ve hadise göre yaşayan her evlilik mutlulukla devam eder.

Geçenlerde evlenmek için bir kızla görüştüm. ( Anlatcaklarım dedikodu değil sizlere örnek teşkil etmesi için anlatıyorum. ) Kızın başı örtülü . Bu yukarıda sorduğum soruları kıza da sordum. Kız cevap veremedi. Peki sen ne cevap vereceksin dedi. Bende gayet açık bir şekilde Kuran var, hadis var dedim. Eğer aramızda hangi konuda problem olursa olsun bunlara başvururuz dedim. Kız bana dediki senin söylediklerin çok ağır bir yük ben bu şekilde bir karar alamam dedi. Bende direkt ayağa kalktım ve bende senin gibi biriyle evlilik kararı alamam dedim ve odadan çıktım. Ben o şekilde bir eş istiyorum ve bu şekilde mutlu olabileceğime inanıyorum. Çünkü bu tür evlilikler gördüm ve mutluluklarına şahit oldum. Allah herkese o şekilde bir evlilik nasip etsin. Konu sahibi arkadaşımda kendine umarım bir hısse çıkarır.

Dindar(yada dini yaşamakla) olmakla ilişki yürütmek arasında doğrusal bir bağlantı yok sadece sözüm ona dindar ailede büyüyen kızların beynine kocaya itaat etmek sokulduğu ve zaten ev hanımı olduğu için çaresiz kalma durumu olduğundan dışardan bakınca ilişkiler daha sorunsuz muş gibi gözüküyor halbuki alakası yok...Kuran elbette önemli ve değerli bir kitap fakat herşeyin cevabı orda yazmaz öle olsa fıkıh olmazdı her konuda ordan bakar uygulardık ...Fıkıhta mezhep mehzep değişebiliyor yani tek bir doğru yok sonuç olarak kafayı bu kadar kısıtlama sevgi saygı sadakat oldukça her ilişki yürür .....

• quote:

quote:

düşünmeye gerek yok kardeş. kendimi örnek vererek yazdım zaten.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

siz büyümüşsünüz.

kardeşim 26 yaşındayım, 14 senedir babasız büyüdüm. burada 12-17 yaş arası babasız büyüyen çocuklar zaten durumun farkındalar. saf değil onlar. hayat acımasız. napayım yalan söyleyip insanları yanlış düşüncelere mi sürükleyeyim. babasız büyüyenlere bu laflarımın koyacağını sanmıyorum. çünkü onlarda benim gibi biliyorlar zaten durumlarını ve pes etmemeleri gerekir. yalnız bi taraftanda yıkılacak olan bi aile var. ayrılsalar o çocuk babasız büyüse daha mı iyi olur ?

• Hocam çok erken evlenmişsiniz gerçekten.. çocuk olayı daha zor tabi allah kolaylık versin. çocuk illa annesindemi kalacak?
  • Anlayamadigim nokta, neden 4.5 yilda taniyamayip, nasil cocuk yapmaya karar verdin. Cocuk olunca isler duzelir mi dedin?

Bu kadar mutsuzken evliligi devam ettirmenin bir anlami yok tabiki. Bence erteleme. Ya sorunlarinizi cozmek icin bir uzmana görünün ya da ayrilin. Mutsuz bir evlilik, o cocugu cok daha kotu etkileyecektir...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.