Şimdi Ara

Sizce 22 Yaşına Gelip Mühendisliğe Tamamlamak Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DGS'ye 4.5 gün kaldı son kez kendimi yıpratıyorum ama korkuyorum bir yandan yapamayacağım berbat olacak her şey diye, 1 sene daha artık evde kalma sınava çalışma gibi bir durum olmayacak muhtemelen babam beni askere postalayacak.

Benim merak ettiğim 22 yaşında mühendisliğe tamamlanabilir mi? Yani çok mu geç? Ben evlilik düşünmüyorum. Şu an 21 yaşındayım.

Zaten mezun olalı 1 sene oldu ama ne veren var nede iş görüşmelerine dönen var. Yeni mezun lafını duyan herkes kaçıyor. Olumlu geçsede geri dönüş yapılmıyor.

1 sene daha askerliğim tecil altında ancak muhtemelen evde barınamayacağım kazanmazsam.

Aklıma intihar etmekte geliyor bir daha mühendisliğe tamamlayabilme şansı geçmeyebilir ve bütün planlarım suya düşüp geleceğimin sifona çekilişini izlemeyi istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 7 Temmuz 2021; 1:30:2 >

• geç değil, zaten dgs ile gelenlerin çoğunun yas senden bıle buyuktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum hocam bakalım ne olacak. Tekrardan sınava hazırlanmak için şansımda olmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Bilmiyorum hocam bakalım ne olacak. Tekrardan sınava hazırlanmak için şansımda olmayabilir.

22 yaşında tammalanabılır mı derken ,1 senede muhendıslıgı bıtırebılır mıyım dıye mı soruyorsun dgs ile?

• DGS'den geçersem 2 senede bitiyor mühendislik çok nadirde olsa 4 sene sıfırdan başlatma ihtimalleride var o tamamen fakülteye ve üniversitenin yönetimine göre bir şey ancak ben yinede çift anadal, yandal vs yapmak istiyorum.

24 yaşında mezun oluyorum. Yaşıtlarım ise benden çok daha erken bir şekilde işe başlamış ve mezun olacak belki evlenmeye bile başlamış olacaklardır ama ben her şeye sıfırdan başlamış olacağım.

Bu biraz beni geriyor. Evlilik vs düşünmüyorum ama etrafımda ki herkesin bir işe başlamış olması bile sinir bozucu bulamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 7 Temmuz 2021; 1:38:31 >
  • İyi bir okulda tamamlayacaksan olur yoksa boşa 2-3 yıl daha kürek çekersin

• En kötü cerrah paşa gelsin veya dokuz eylül bilgisayar bilimleri gelsin istiyorum.

Zaten uzaktan eğitim olacağı için rahat 2 sene biter bu pandemi kolay kolay bitecek gibi değil.

• Bildiğim kadarıyla dgs ile gelenlere çap imkanı verilmiyor yani bizim ünide öyleydi yönetmelikte yazıyordu. Onlara bir bak istersen. Birde kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak. Bu şekilde sadece kendini yıpratırsın. Filanca şu yaşta evlenmiş filanca bu yaşta işe girmiş filancanın babası ona iş kurmuş falan boş muhabbet bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 7 Temmuz 2021; 1:49:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı senin gibiyim, sadece sen 1 yaş büyüksün, seneye gireceğim. Mühendislik okuyanların çoğu zaten 23-24 gibi mezun oluyor, okulu uzatıyorlar. Hiçbir sıkıntı yok merak etme.

• Kendini hayata hazır hissetmiyorsan ve mühendisliği tamamlamak sana bir şey kaybettirmiyorsa bence oku. Okumaktan zarar gelmez ya, zaten DGS ile çok iyi yerlere gidilebiliyor. 21 yaş çok büyük bir yaş değil, ilerde aklında kalır okumazsan kendi kendine pişman olursun.

• Ya ne için kimin için geç siz kafayı yemişsiniz sürekli başkaları da başkaları. Lan kendiniz için yaşayın istersen 30da bitir. İsterse tüm arkadaşların evlensin istersen 4. Sınıftan tekrar okulu birak başka bölüme geç. Kime ne ya kime ne..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen millete niye kendini biciyorsun
    Ben makine Myo bitirdim baktım sarmadı İSG Myo bitirdim.O da sarmadı 4 yıllık AÖF uluslararası ilişkiler bitti bu hiç sarmadı.
    Bu sene DGS hazırlanıp 2022 DGS girip makine mühendisi okuyacam
    Muhtemelen kazansam bile 3 sene sürer 1 senede kalsam 4,32 yaşımda mezun olurum.
    Askerliğimi 1 sene yedek astsubay yaptım
    Yaşım 28.
    Kız arkadaşım yok,ailem neden evlenmiyon diyor,sanane diyip geçiyorum.
    Araba alacak param var,yakın anlastigim devrelerim niye araba almiyon diyon,İstanbul'dayım her yer metro,İETT dolu.
    Aylık 50 liraya tüm İstanbul benim.
    insanın biraz içinde gamsizlik olmalı.
    Benim gibi başlarda azdi zamanla experience yapa yapa saldım artik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aradığım işte bu gercekten

• Kendini karşılaştırma falan diyenler neyin boşunu yapıyor. Sen karşılaştırmasan bile işveren karşılaştıracak, kıza yazacaksın o karşılaştıracak. Sana gelirsek yaşın geç değil senin eğer uyum sağlayabilir ve zamanında bitirebilirsen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.