Sizce sofra misafir gelmeden önce mi hazırlanır yoksa geldikten sonra mı? Anneme sorduğumda niye hazırlamadın daha diye annem ''Olur mu oğlum ayıp'' dedi :S ben ise misafir geldiğinde sofranın hazır olmasından yanayım. Sizce hangisi doğru? Elbet ikisinin de doğru olma ihtimali var ama bir de başka insanların görüşünü alayım dedim doyurucu cevaplar verirseniz sevinirim.
Belkide benim zamandan kazanç düşüncemden kaynaklanıyo olabilir bu düşünce bazen ince düşünebiliyorum, kimsenin düşünmediği şeyleri filan düşünoyurm :)
quote:
Orijinalden alıntı: F1SECO
Belkide benim zamandan kazanç düşüncemden kaynaklanıyo olabilir bu düşünce bazen ince düşünebiliyorum, kimsenin düşünmediği şeyleri filan düşünoyurm :)
Bence çok gereksizce düşünüyorsun misafir o yemeği yiyecek aman sen onu erkenden yapıp yersen onu yemeyecek birde böyle düşün yani sınırlama yapma düşünebildiğin kadar düşün
misafir umduğunu değil bulduğunu yer önce
Misalen;
Size telefon açtım ve akşama ziyaretinize geleceğimi haber verdim. Akşam 5-6 civarında bastım kapının ziline sen beni karşıladın odayı gösterdin odaya girdim oda ne ? yemek hazır herşey kurulu. Benim yapacağım şey yemeği yedikten sonra vakit kaybetmeden ayrılmak olur. Niye diye soracak olursan şöyle düşünürüm. Yemeği hemen hazırlamışki hemen gitmemi istiyor acele ediyor.Daha fazla rahatsızlık vermiyeyim.
Eğer geç gelmiş isem yani saat 8-9 gibi ve yine yemek hazır bekliyorsa bu sefer mahcup olur gidene kadar özür dilerim. Yani bana göre annen haklı
İkiside doğru takma kafana. Annenede "anne mutlak doğru yoktur" dersin
Ben misafir geldikten sonra sofra kurulmasını uygun buluyorum. Misafir geldiğinde sofra kurulmuşsa sanki hemen yemeğini ye sonra da git denmiş gibi olur diye düşünüyorum. Biliyorum belki biraz yersiz ancak dediğim gibi kendi içime sinmesi için misafir geldikten sonra sofra kurulmasını uygun buluyorum.
aslında bende yorumları okumadan önce her ikisi de olur diyor hatta ne farkı var derdim. Ama baktım ki misafir geldikten sonra yapmak daha hoş oluyor..
Özellikle yemek için çağırılmışsa misafir gelmeden sofranın hazır olması uygun olur diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: F1SECO
Çokta mütevazisin
Teşekkürler arakdaşlar yorumlarınız için :)
Bayanlar böyle şeylere daha doğru gözle bakar,bilirsiniz.. Eğer 'Yemeğe gel' deyip çağırdıysanız,sofranın hazırlanmış olması gerekiyor. 'Bir an önce ye git' mantığı da nerden çıktı..sofra muhabbetini uzun tutarsınız. Hem sonrasında çay var,tatlı var,meyve var, kuruyemiş var.. Özellikle yemeğe çağırılıyorsa tüm gece yemek ve sohbet ile geçer..
Bir aile dostlarımız (çift) eşim ve beni yemeğe çağırmıştı. Saat 21:00'da orda olduk,ortada sofra namına birşey yoktu,aç geldiğimiz için şok olmuştuk,birbirimize manalı manalı bakar olduk. Zatennettik ki aç gidicez.. Kadın bize kahve yaptı,çay yaptı,biz doyduk,1 saat sonra sofra kuruldu..çok ayıplamıştık onu. Siz siz olun bunu yapmayın!
never
Misafir özelllikle yemeğe davet edilmişse gelmelerinden evvel masa hazırlanmalı. "Bir an önce yiyin ve gidin" manasına gelmez bu. Gelen hemen masanın başına oturtulmaz zaten. Bir süre sohbet edilip sonra yemeğe geçilir.
Yemeğe davet edilenlerin gelmesinden sonra masa kurulması, hem gelenin hem de ev sahibinin sohbetine engel olur. Evin hanımı masa düzeniyle ilgilenirken misafirin yalnız bırakılması -ki özellikle gelenler arasında bayan da varsa- hoş olmaz. İhtimal öyle bir durumda gelen misafir de, evin hanımına yardım etmek gerekliliği gibi bir durum yaşayabilir.
Bunun dışında, yakınen görüşen , hemhal olan kişilerin birbirlerini yemeğe davet etmelerinde ise yemek masasının önceden hazırlanması, samimiyet kıvamını bulmamış zannı ile ters bir anlamaya sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşma ihtimalinde ise, sonradan hazırlanabilir.
Neyse ..fazla kurcalamayalım, hanımlar daha iyi bilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme