Şimdi Ara

siyah nokta görmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
45.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar çoğu kişiye sordum abim dediki senin yaşında bendede oluyordu ama şimdi geçti bir yerde yazıyordu "bilgisayar ekranından oluyor bendede vardı ama kafaya takmadım şimdi geçti" bende bissürü var hele sabah kalkınca çok oluyor doktora gittim hiçbirşey olmaz sana dedi gözümü ultrasona filen koydu bu lekeler çok rahatsız ediyor insanı 7 gün 24 saat ayrılmıyor gözümden ne yapacağımı bilemedim başka bir doktora gideceğim bakalım o ne diyecek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saolonur

    bende de wardı aynı sorun 20 yasımdayım ve daha 2 ay önce katarakt ameliyatı oldm. korkulacak bişey sizin acınızdan benım aılevı bı sorunum katarakt. zaten baslarda amelıyata almıyolar görmenız %40 ın altına duserse amelıyat muhtemelen katarakt :SS

    13 yaşındayım katarakt riski olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manisale-AFG

    quote:

    Orijinalden alıntı: saolonur

    bende de wardı aynı sorun 20 yasımdayım ve daha 2 ay önce katarakt ameliyatı oldm. korkulacak bişey sizin acınızdan benım aılevı bı sorunum katarakt. zaten baslarda amelıyata almıyolar görmenız %40 ın altına duserse amelıyat muhtemelen katarakt :SS

    13 yaşındayım katarakt riski olur mu?

    bebeklerde bile çıkabiliyor yaşla pek alakası yok
  • yaş 35. bende de var, 2 hafta önce çıktı. neden biranda çıktı. bişeylerden dokunuyor, illa ki tedavisi var ama öyle damla gibi bişey olsa damlatsk göze sıkısı kıvama gelse. ama sanırım hastalık göz sıvısındaki liflerin kalınlaşmasından ileri geliyormuş. öyleyse lifler nasıl kıvama getirlir. belki damla işe yarar ama ne yazık ki öyle bir ilaç yok. ok lif içeren yemekler mi yemmeiz gerekiyor acaba, brokoli tahıllı ürünler sebze meyve falan. acaba basur, müdürde meme kabızlık sorunu olmayanlarda da çıkıyor mu!!!

    bak ben dahi bo kadar yorum getirdim, neden ilacı yok. hemen ilaç uzmanı olasım geldi.

    bununla yaşamaya alışacağız artık, tedavisi çıkana kadar. bu arada doktora gttim 3 ay sonra tekrar gel dedi ama şimşik çakması gözde bulanıklık falan olursa gel hemen dedi. sanırım ileri safhaları olabiliyor. ama genelde öyle kalıyormuş. sinek görmeye devam. sinekler artarsa sa sıkıntı. o nedenle sürekli muayane 2 sene de bir check-up, organik yiyecekler yemek ve fabrikasyon yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor. başımıza ne geliyorsa ekseri bunlardan geliyor kanımca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trako -- 11 Temmuz 2015; 11:52:55 >




  • Arkadaşlar bu durumda doktora gidin ancak gözlerinize ilaç kullanmayın kesinlikle,

    Ancak her şeyin bir nedeni vardır, tıp her konuda olduğu gibi bir çok konuya "bilinmeyen", "psikolojik" der çıkar işin içinden :)
  • ya bende de var iki gun once oldu ya uyumadigimdan ya da uyumayip butun gun ps4 oynadigimdan oldu yanilmiyorsam kafayi yicem cozum getirebilen oldu mu arkadaslar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urjiko kullanıcısına yanıt
    mutlaka bir doktora gidin. Bunlar basit zararsız olabildiği gibi bazı ciddi hastalıkların da belirtisi olabiliyormuş. Buna ancak doktor gözünüzü muayene ettikten sonra karar veriyor. zaten hep orada duruyorlar ancak arada bir görme alanınıza geldiği için zaman zaman farkediyoruz. geçmiş olsun
  • thelostempire kullanıcısına yanıt
    Bende de var siyah leke senin noldu gectimi kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz.

    merhaba

    yaşım 21 ve bu sorun bende de var. Gerçekten sinir bozucu bir durum doktora gittim herhangi bir tedavisin olmadığını söyledi. Şimdi bu nokta gözünüzü sağdan sola veya soldan sağa doğru götürünce arkadan biraz gecikmeli olarak mı geliyor? Eğer öyle ise bu leke gözümüzün dışındaki jel kıvamındaki sıvıda oluşmuştur. Benimkisi böyle. Görmeyi engelleyecek duruma geldiğinde bu jel tabaka değiştiriliyormuş.
    Merhabalar hocam, aynı problem bende de ortaya çıktı üç gün önce. Sağ gözümle baktığımda odaklandığım noktanın biraz sağında ölü piksel gibi bir siyahlık görüyorum küçükcük. Tabii tam odak noktasında olmadığı için, o siyahlığı görmek için gözümü kaydırdığımda o da kayıyor ve dediğiniz gibi hafif gecikmeli olarak yaşanıyor bu kayma. Koyu renkli zeminlerde belli olmuyor ama açık renkli bir yere bakarken illaki fark ediyorum. Kendiliğinden geçer belki diye gitmiyorum doktora, yoğunum da bu sıralar. Bu siyahlık büyür mü yoksa geçer mi, sebebi nedir bilen var mı acaba? (Arada bir gözün önünde uçuşan cisimciklerden bahsetmiyorum, sürekli olarak, gözde sabit bir konumu olan ölü piksel söz konusu.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamkat -- 9 Kasım 2018; 14:0:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Vay be aradan 12 yıl geçmiş... Sağlam ehtiyarlamışım.

    Göz durumu aynı hocam beraber yaşıyoruz. Büyüklüğünde yada formunda bir değişme yok. Alıştım bu arada.
  • merhabalar hocam aynı problem bende de var. sağ gözümde. gözümü açıp kapayınca beliren sonra kaybolan küçük bir siyah nokta var. sabit hep aynı yerde. evdeki beyaz ışıklarda çok belirgin oluyor. sabah kalkınca çok belirgin oluyor. gün ışığında hiç belli olmuyor. yakın bir duvara bakınca küçük ve koyu oluyor, 5-6 metre uzaktan bakınca fındık kadar oluyor ama sanki saydamlaşıyor. sarı nokta hastalığı diye ödüm kopuyor. amsler grid kartlarında deniyorum karelerde herhangi bir yamulma olmuyor. ama gözümü açıp kapayınca karelerin birinin içinde küçük bir siyah leke beliriyor. mesela şimdi bilgisayar ekranında deniyorum sağ gözümü açıp kapıyorum bir nokta belirip kayboluyor. 1 haftadır kafayı yedirtti bana.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu çaresi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up up geçti mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    bendede aynı sorun var fotoğraf makinesiyle profil resmi cekerken birkaç kere kuvvetli flaş tam gözümün önünde patladı aniden, ondan sonra sol gözümde siyah leke görmeye başladım, özellikle sağdan sola doğru gözümü hareket ettirince cok daha belirgin oluyor, bu fotoğraf makinelerinin flaşına bakmayım valla çok kötü, ben doktora gitmedim ama kısa sürede gidicem, tedavisi falan varmıdır bunun, ahh foto makinasıın flasına bakmasaydım yaw mahvetti beni

    Hocam seneler önceki bir yorumunuzu hortlatıyorum ama kusura bakmayın. Bundan 6 ay evvel telefonun ön kamerasıyla yakın mesafede selfie çekeyim derken flaşı açık unutmuşum, birden flaş patladı ve akabinde sol gözümde siyah leke oluştu. İki kez doktora gittim, gözün yapısıyla ilgili dediler ama telefonun flaşından sonra olması kafamı karıştırıyordu, meseleyi araştırırken yorumunuza denk geldim ve benzer bir duruma maruz kaldığımızı gördüm. Aradan uzun bir zaman geçmiş, gözünüz düzeldi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FreeRun kullanıcısına yanıt

    VALLAHİ valla Değil kardeşim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.