Merhaba ; Ben Arma 3 , Gta V Oynarken Alt Tab Yapıp Oyunu Alta Aldığımda Ya Alta Aldığım Gibi Yada Geri Ekrana Aldığımda Oyun Siyah Ekran Oluyor Ve Pc Donuyor Ne Kadar Beklesende Düzelmiyor Bilgisayarın Kapatıp Açman Gerekiyor Bu Olay Bilgisayara Format Attıktan Sonra Başladı Yardımcı Olursanız Sevinirim.
Hocam şimdi format attıktan sonra olmaya başladı demişsin yani daha önce olmuyordu bir çok seçenek olabilir.. 1. ekran kartın güncel mi neden diye sorarsan ekran kartın güncel olmazsa tam verimi alamazsın ve bu yüzden oyunu geç ve yavaş yansıtır donma ve kasmalar olur 2. directx güncelmi buda aynı şekilde yardımcı programdır ben sana en basit inden bir ilaç önereyim.
Driver boster diye driver güncelleştirmeni ve onlardan haberdar olmanı sağlayan program her pc de olmalı aslında neyse programı indir kur tara ve güncelle herşeyi yeniden başlat ve yeniden dene bu arada bilgisayarının özelliklerini de yazabilirsen ona göre bişiler de diyebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: GetTheF*ckOut
Driver boster diye driver güncelleştirmeni ve onlardan haberdar olmanı sağlayan program her pc de olmalı aslında neyse programı indir kur tara ve güncelle herşeyi yeniden başlat ve yeniden dene bu arada bilgisayarının özelliklerini de yazabilirsen ona göre bişiler de diyebilirim
Merhaba Yanıtın İçin Teşekkürler Drive Booster Zaten Bilgisayarımda kurulu ve herşey güncel daha dün baktım ama hala aynı sorunu yaşıyorum
Bilgisayarımın Özellikleri
Aynı sorunu ben de Windows 10'a geçtikten sonra birden fazla oyunda yaşıyordum Google'dan bulduğum yöntemle sorunu çözdüm, buraya da yazıyorum bilgilendirmek amacıyla.
ÇÖZÜM: Windows ayarları>Sistem>Ekran>Gelişmiş Görüntü ayarları>Görüntü bağdaştırıcısı özellikleri>Monitör - burada mesela benim monitörüm 60 Hz ama 59 Hertz olarak seçili durumda bunu tekrar 60 yaptım. Siz de kendi monitörünüzün yenileme hızına göre ayarlayın orayı. Böylece en azından bende oyunlardayken alt-tab ve ALT-F4 (veya normal çıkış) ile gelen siyah ekran sorunu çözüldü gibi görünüyor.