Şimdi Ara

Sixaxis PC Bluetooth Baglanti Rehberi (Turkce)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
5.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu rehber Sixaxis'ini bilgisayarinda kablosuz olarak kullanmak isteyenler icin yapilmistir.

Asil kaynak
    :http://forums.ps2dev.org/viewtopic.php?p=65745#65745

Turkcelestirme ve detaylandirma tarafimdan yapilmistir. Kullanilan araclarin son surumleri kullanilmistir. Bazi terimleri yanlis cevirmis olabilirim zira isletim sistemim ingilizce ve turkce karsiliklarini hatirlamiyorum.

Sahsen Windows 7 Home Premium 32-bit ile yaptim ve oldu.

Sistem Gereksinimleri

1) Bluetooth dongle (2.0 ve ustu) veya dahili Bluetooth

2) Windows XP, Vista, 7 (32-bit)

3) USB Sixaxis driver (Asagidaki toplu linkte)

4) GlovePIE (Asagidaki toplu linkte)

5) PPJOY (Asagidaki toplu linkte)

6) BtSix (Asagidaki toplu linkte)

Toplu Link: http://rapidshare.com/files/356685941/PS3_PC.rar

Rar Sifresi: darkside

Bolum I - Kurulumlar

1) libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2 USB surucusunu yukleyin. Yuklemenin sonunda Run Test kutucugunu isaretleyip Finish deyin. Cikan ekrani kapatin.

2) Bluetooth dongle'i bilgisayariniza baglayin veya notebookunuzdan bluetoothunuzu aktif hale getirin.

3) Bluetooth surucunuzu "BtSix.1.5c/Driver XP 32bit" klasoru altindaki surucuyle degistirin.
    Surucu degistirmeyi bilmiyorsaniz asagidaki adimlari takip edebilirsiniz:

3a) Bilgisayarim/Yonet bolumune giderek soldaki menuden Aygit Yoneticisi'ni tiklayin.
    3b) Listeden Bluetooth Aygitlari bolumu altindan aygitinizi sag tiklayi Surucu Guncelle'yi tiklayin.
    3c) Her seyi manual yapacakmis gibi giderek Listedeki Aygitlardan Birini Sececegim'i tiklayin.
    3d) Diskim Var butonunu tiklayarak indirdiginiz dosyalardan "BtSix.1.5c/Driver XP 32bit" klasoru altina gelin, secilecek dosya zaten orada karsiniza cikacak.
    3e) Surucu dosyasini secerek kurulumu gerceklestirin. Karsiniza cikan uyarilari kabul edin.

4) BtSix.exe'yi calistirin. Karsiniza cikan uyari kutucugunu kapatmayin. Sol ustteki kutucukta Bluetooth adresiniz belirecek. O adresi bir yere not alarak uyariyi kapatin.

5) "BtSix.1.5c" klasoru altindaki sixpair.PIE dosyasini notepad ile acarak "xx:xx:xx..." seklinde giden bolumdeki x'lerin yerine not aldiginiz bluetooth adresini yazin ve ctrl+s yaparak pencereyi kapatin.

6) PPJoySetup-0.8.4.5-early-release.exe sanal joystick programini kurun. Karsiniza cikan ekranda "Config Joysticks" butonunu tiklayarak "Virtual Joystick 1"i ekleyin.

7) Sanal joystickinizi PS3 butonlarina gore ayarlamak icin "Mapping" butonunu tiklayin ve gelen ekrandan "Set a custom mapping for this controller" secenegini tiklayarak "Ileri" butonunu tiklayin.

Tus ayarlamalarini asagidaki sekilde yapabilirsiniz. (Istege gore dijital tuslarin yerlerini duzenleyebilirsiniz):

4 axes, 13 buttons, 1 POV hat 

X Axis
    Y Axis
    Z AXis
    Z Rotation

---

Analog 0
    Analog 1
    Analog 2
    Analog 4

---

Digital 16
    Digital 1
    Digital 2
    Digital 3
    Digital 4
    Digital 5
    Digital 6
    Digital 7
    Digital 12
    Digital 13
    Digital 14
    Digital 15
    Digital 0

---

Digital 11
    Digital 10
    Digital 8
    Digital 9

8) Artik tuslarimizi da ayarladigimiza gore bu programi da kapatabiliriz.

Bolum II - Sixaxis Tanimlama

1) Sixaxis'inizi USB ile bilgisayara baglayin. (Surucu otomatik olarak kurulacaktir)

2) "GlovePIE030" klasoru altinda bulunan "GlovePIE.exe" programini calistirin. File->Open tiklayarak duzenlemis oldugunuz "sixpair.PIE" dosyasini secin.

3) Yukaridaki "Run" butonunu tiklayin ve PSHOME tusunuza basin. Gamepad islem sirasinda surekli olarak titreyecektir.

4) Sixaxis'inizi USB'den kopartabilirsiniz.

5) USB ile ilgili bir islem yapmayacagimiz icin mavi ekran hatalarina karsi "libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2" USB surucusunu, Program Ekle/Kaldir araciligi ile siliyoruz.

Bolum III - Sixaxis Kullanimi

1) Bluetooth dongle'i bilgisayariniza baglayin veya notebookunuzdan bluetoothunuzu aktif hale getirin.

2) "BtSix.exe" programini calistirin.

3) PSHOME butonunuza basin. Ustteki cubukta "Sixaxis is connected!" yazisini gorduyseniz artik her sey tamam demektir.

4) Sixaxis ile isiniz bittiginde BtSix'in sistem simgesini sag tiklayarak programdan ciktiginiz takdirde gamepad'iniz otomatik olarak kapanacaktir.

5) BtSix programi ile Sixaxis batarya durumunu da kontrol edebilirsiniz. Sarj etmek istediginiz zaman USB ile baglamaniz yeterli.

Not: BtSix programi kullamidayken bluetooth aygitinizi kesinlikle cikartmayin veya devre disi birakmayin.

Ek Bolum - Sixaxis Kalibrasyonu

Sixaxis'inizi bilgasayara bagladiniz ancak analog cubuklari stabil calismiyorsa asagidaki adimlari takip ederek kalibrasyon islemini gerceklestirebilirsiniz.

1) Denetim Masasi'ndan Oyun Kontrolorleri bolumune gelin.

2) PPJoy Virtual Joystick 1'i secerek Ozelliklerine tiklayin.

3) Ayarlar bolumunden Kalibre Et butonunu tiklayin ve ekrandaki yonergeleri takip edin.

4) Emin olana kadar kalibrasyon islemini tekrar ediniz.

Not: Sixaxis'i her kullanisinizda Bolum III'deki yonergeleri takip etmeniz gerekiyor.

Ekleme 1: Bolum III - Adim 4, 5
    Ekleme 2: Bolum II - Adim 5
    Bekleme 3: Bolum III - Not

thedarkside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 6 Mart 2010; 18:53:35 >

• Bu faydalı döküman için teşekkürler.
  • çok teşekkürler paylaşım için windows 7 'de uyumlumudur ?
  • Tesekkur ederim.

Windows 7 uyumludur. Sadece 32-bit isletim sistemlerinde ise yaramaktadir.
  • Windows 7 64 bit ile uyumlu değil mi ?
  • bluetooth driveri 32bitler icin yazildigi icin malesef uymaz.
  • çok saol varya çok makble geçti. ne zamandır sixasisi pcde kullanmayı merak ediyordum. büyük iyilik ettin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ipad bluetooth mouse baglamak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az once pes 2010 oynadim hicbir sorunla karsilasmadim. Ayrica oyun zevki olarak (pes 2010) ps3'dekini katlar diyorum :) Insan oynarken fitik olmuyor sacma durumlardan dolayi.
  • Herkeze slm bende şöyle bir sorun oldu libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2 yükledikten sonra Bilgisayar kitlendi masaüstüne geldi gelmesine ama fare olsun klavye olsun çalışmadı ses ikonuda çalışmadı ve zar zor bios pilini çıkardım falan sonra geri yükleme yaptım kurtardım bu sorunu nasıl hallede bilirim bende kurmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim (İşletim sistemi Windows 7)
  • EE ds3'e yokmu yada oluyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasap46

Herkeze slm bende şöyle bir sorun oldu libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2 yükledikten sonra Bilgisayar kitlendi masaüstüne geldi gelmesine ama fare olsun klavye olsun çalışmadı ses ikonuda çalışmadı ve zar zor bios pilini çıkardım falan sonra geri yükleme yaptım kurtardım bu sorunu nasıl hallede bilirim bende kurmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim (İşletim sistemi Windows 7)

ben de ilk kurdugumda tiki kaldirmistim usb devre disi kalmisti ses karti driveri da ucmustu. kurduktan sonra finish ekraninda test kutucugunun tikli olmasi gerekiyor. (benim os: win7 home premium 32-bit)

quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

EE ds3'e yokmu yada oluyormu?

ds3'e de oluyor.

• Rehber için teşekkürler.İşime yarayacak.
  • Arkadaslar bu islemden sonra windows kapanisinda mavi ekran hatalari almaya baslamistim. Calismalarimin sonucunda bu problemi USB surucusunun yaptigini cozdum. Surucuyu uninstall ettikten sonra hatalardan kurtuldum. Kablo ile, sarj disinda isimiz kalmadigi icin windows 7'ye tam uyumlu bir surumu cikana kadar driver'a da gerek yok simdilik. :)

Mavi ekran hatalarina karsi kurulumdan sonra "libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2" USB surucusunu, Program Ekle/Kaldir araciligi ile silmeyi ihmal etmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedarkside

Bu rehber Sixaxis'ini bilgisayarinda kablosuz olarak kullanmak isteyenler icin yapilmistir.

Asil kaynak
    :http://forums.ps2dev.org/viewtopic.php?p=65745#65745

Turkcelestirme ve detaylandirma tarafimdan yapilmistir. Kullanilan araclarin son surumleri kullanilmistir. Bazi terimleri yanlis cevirmis olabilirim zira isletim sistemim ingilizce ve turkce karsiliklarini hatirlamiyorum.

Sahsen Windows 7 Home Premium 32-bit ile yaptim ve oldu.

Sistem Gereksinimleri

1) Bluetooth dongle (2.0 ve ustu) veya dahili Bluetooth

2) Windows XP, Vista, 7 (32-bit)

3) USB Sixaxis driver (Asagidaki toplu linkte)

4) GlovePIE (Asagidaki toplu linkte)

5) PPJOY (Asagidaki toplu linkte)

6) BtSix (Asagidaki toplu linkte)

Toplu Link: http://rapidshare.com/files/356685941/PS3_PC.rar

Rar Sifresi: darkside

Bolum I - Kurulumlar

1) libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2 USB surucusunu yukleyin. Yuklemenin sonunda Run Test kutucugunu isaretleyip Finish deyin. Cikan ekrani kapatin.

2) Bluetooth dongle'i bilgisayariniza baglayin veya notebookunuzdan bluetoothunuzu aktif hale getirin.

3) Bluetooth surucunuzu "BtSix.1.5c/Driver XP 32bit" klasoru altindaki surucuyle degistirin.
    Surucu degistirmeyi bilmiyorsaniz asagidaki adimlari takip edebilirsiniz:

3a) Bilgisayarim/Yonet bolumune giderek soldaki menuden Aygit Yoneticisi'ni tiklayin.
    3b) Listeden Bluetooth Aygitlari bolumu altindan aygitinizi sag tiklayi Surucu Guncelle'yi tiklayin.
    3c) Her seyi manual yapacakmis gibi giderek Listedeki Aygitlardan Birini Sececegim'i tiklayin.
    3d) Diskim Var butonunu tiklayarak indirdiginiz dosyalardan "BtSix.1.5c/Driver XP 32bit" klasoru altina gelin, secilecek dosya zaten orada karsiniza cikacak.
    3e) Surucu dosyasini secerek kurulumu gerceklestirin. Karsiniza cikan uyarilari kabul edin.

4) BtSix.exe'yi calistirin. Karsiniza cikan uyari kutucugunu kapatmayin. Sol ustteki kutucukta Bluetooth adresiniz belirecek. O adresi bir yere not alarak uyariyi kapatin.

5) "BtSix.1.5c" klasoru altindaki sixpair.PIE dosyasini notepad ile acarak "xx:xx:xx..." seklinde giden bolumdeki x'lerin yerine not aldiginiz bluetooth adresini yazin ve ctrl+s yaparak pencereyi kapatin.

6) PPJoySetup-0.8.4.5-early-release.exe sanal joystick programini kurun. Karsiniza cikan ekranda "Config Joysticks" butonunu tiklayarak "Virtual Joystick 1"i ekleyin.

7) Sanal joystickinizi PS3 butonlarina gore ayarlamak icin "Mapping" butonunu tiklayin ve gelen ekrandan "Set a custom mapping for this controller" secenegini tiklayarak "Ileri" butonunu tiklayin.

Tus ayarlamalarini asagidaki sekilde yapabilirsiniz. (Istege gore dijital tuslarin yerlerini duzenleyebilirsiniz):

4 axes, 13 buttons, 1 POV hat 

X Axis
    Y Axis
    Z AXis
    Z Rotation

---

Analog 0
    Analog 1
    Analog 2
    Analog 4

---

Digital 16
    Digital 1
    Digital 2
    Digital 3
    Digital 4
    Digital 5
    Digital 6
    Digital 7
    Digital 12
    Digital 13
    Digital 14
    Digital 15
    Digital 0

---

Digital 11
    Digital 10
    Digital 8
    Digital 9

8) Artik tuslarimizi da ayarladigimiza gore bu programi da kapatabiliriz.

Bolum II - Sixaxis Tanimlama

1) Sixaxis'inizi USB ile bilgisayara baglayin. (Surucu otomatik olarak kurulacaktir)

2) "GlovePIE030" klasoru altinda bulunan "GlovePIE.exe" programini calistirin. File->Open tiklayarak duzenlemis oldugunuz "sixpair.PIE" dosyasini secin.

3) Yukaridaki "Run" butonunu tiklayin ve PSHOME tusunuza basin. Gamepad islem sirasinda surekli olarak titreyecektir.

4) Sixaxis'inizi USB'den kopartabilirsiniz.

5) USB ile ilgili bir islem yapmayacagimiz icin mavi ekran hatalarina karsi "libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2" USB surucusunu, Program Ekle/Kaldir araciligi ile siliyoruz.

Bolum III - Sixaxis Kullanimi

1) Bluetooth dongle'i bilgisayariniza baglayin veya notebookunuzdan bluetoothunuzu aktif hale getirin.

2) "BtSix.exe" programini calistirin.

3) PSHOME butonunuza basin. Ustteki cubukta "Sixaxis is connected!" yazisini gorduyseniz artik her sey tamam demektir.

4) Sixaxis ile isiniz bittiginde BtSix'in sistem simgesini sag tiklayarak programdan ciktiginiz takdirde gamepad'iniz otomatik olarak kapanacaktir.

5) BtSix programi ile Sixaxis batarya durumunu da kontrol edebilirsiniz. Sarj etmek istediginiz zaman USB ile baglamaniz yeterli.

Ek Bolum - Sixaxis Kalibrasyonu

Sixaxis'inizi bilgasayara bagladiniz ancak analog cubuklari stabil calismiyorsa asagidaki adimlari takip ederek kalibrasyon islemini gerceklestirebilirsiniz.

1) Denetim Masasi'ndan Oyun Kontrolorleri bolumune gelin.

2) PPJoy Virtual Joystick 1'i secerek Ozelliklerine tiklayin.

3) Ayarlar bolumunden Kalibre Et butonunu tiklayin ve ekrandaki yonergeleri takip edin.

4) Emin olana kadar kalibrasyon islemini tekrar ediniz.

Not: Sixaxis'i her kullanisinizda Bolum III'deki yonergeleri takip etmeniz gerekiyor.

Ekleme 1: Bolum III - Adim 4, 5
    Ekleme 2: Bolum II - Adim 5

thedarkside

Arkadaşlar daha finish diyemeden gitti bilgisayar ne yapmam gerekiyor bi yardım edin lütfen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: brknsmnc
    Arkadaşlar daha finish diyemeden gitti bilgisayar ne yapmam gerekiyor bi yardım edin lütfen ?

Hangi asamada, tam olarak ne yaparken veya ne yapinca gittigini belirtirseniz yardimci olabilirim.
  • 1) libusb-win32-filter-bin-0.1.12.2 USB surucusunu yukleyin. Yuklemenin sonunda Run Test kutucugunu isaretleyip Finish deyin. Cikan ekrani kapatin.

Yüklemeye başlıyorum ve yükleme tamamlandı ve RUN TEST kutucuğu içaretli geliyor ama ekran geldiği anda mouse , klavye gitmiş oluyor Finish seçemiyorum yani ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: brknsmnc

Yüklemeye başlıyorum ve yükleme tamamlandı ve RUN TEST kutucuğu içaretli geliyor ama ekran geldiği anda mouse , klavye gitmiş oluyor Finish seçemiyorum yani ???

Eger notebook kullaniyorsaniz touch pad deneyin.

Desktop ise eski tip girisli(yuvarlak, yesil girisli olanlardan) bir ps2 mouse veya klavye isinizi gorebilir. Run Test programi kurulumdan sonra da calistirilabiliyor.
  • cok tskler gayet güzel anlatmışsın
  • Ayrica BtSix programi kullamidayken bluetooth aygitinizi kesinlikle cikartmayin veya devre disi birakmayin.
  • son adıma kadar herşey doğru gidiyor fakat en son btsix te sixaxis connected yazıyor fakat kolun üstündeki 4 ışık birden yanıp sönüyor ver digital i de analogu da işaretlesem de koldaki düğmeleri hareket ettirdiğimde roll ve pitch de değişim gözükmüyor. batarya gözükmüyor. pes 2010 a girdim controllerde benim kol gözükmüyor, sorun nerde acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.