Şimdi Ara

Sivrisinekler neden insan yüzünü ısırmıyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi bilmiyorum ama benim yüzüm hariç her yerimi ısırıyorlar. Bütün yüz bölgesi ve boyun bitimine kadar olan bölgeyi es geçiyorlar. Nedenini bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivrisinekler Neden Yüzünü Isırmaz?

Sivrisinekler, yüzünü ısırarak kanını emmek için insanoğlunun derisine iner. Ancak yüzün belirli bölgeleri sivrisinek ısırmalarına diğer bölgelere göre daha az yatkındır.

Sivrisinekler, kan damarlarına yakın, ince derili bölgeleri hedef alma eğilimindedir. Yüzde ise bu tür bölgeler genellikle yoktur. Yüz derisi ayrıca yağ bezleri açısından zengindir ve bu yağlar sivrisinekleri iter.

Ek olarak, yüzün sürekli hareket halinde olması da sivrisineklerin ısırmasını zorlaştırır. Göz kırpmak, konuşmak ve yemek yemek gibi hareketler sivrisineklerin konmasını ve ısırmasını önler.

Tabii ki, sivrisinekler yüzünü ısıramaz diye bir kural yoktur. Nadir durumlarda, özellikle de yüzün diğer bölgelerine göre daha az korunan göz çevresi gibi bölgelere ısırabilirler. Ancak genel olarak, sivrisineklerin yüzü ısırması diğer vücut bölgelerine kıyasla daha az olasıdır.

Bu nedenle, sivrisinek ısırmalarından korunmak için yüzünü örtmek, böcek kovucu kullanmak veya sivrisinek savar giysiler giymek gibi önlemler almak, diğer vücut bölgelerini korumaktan daha az etkili olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla benim yüzümü hiç acımadan ısırıyorlardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

valla benim yüzümü hiç acımadan ısırıyorlardı...
    Sinekler beni çok sever. Yatarken boynuma kadar örtünürüm. Hatta sineğin sesini kulağımın dibinde duyarım ama yüzümü gene ısırmazlar. Ne zaman uyurda sağa sola hareket ederken üstümü açarım o zaman şişlerler beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Valla benim onlarca kez ısırdılar, burnumu kulağımı, göz kapağımın üstünü bile ısırmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Valla benim onlarca kez ısırdılar, burnumu kulağımı, göz kapağımın üstünü bile ısırmışlardı.

Alıntıları Göster
    Yanaklarım kırmızıdır çok fazla olmasa da biraz kırmızılık var ve ufakken sivrisineklerden çok çekmiştir.Resmen suratımın kremsiz olduğu zaman yok diyebilirim yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pRo.

Yanaklarım kırmızıdır çok fazla olmasa da biraz kırmızılık var ve ufakken sivrisineklerden çok çekmiştir.Resmen suratımın kremsiz olduğu zaman yok diyebilirim yani...

Alıntıları Göster
    Allah'ım yeminle bir haftadır buna kafa yoruyordum.Başım sivrisineklerle belada en son sprey ilaç aldım.Ellerimi çıkartamıyordum ama yüzümü de ısırmıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Allah'ım yeminle bir haftadır buna kafa yoruyordum.Başım sivrisineklerle belada en son sprey ilaç aldım.Ellerimi çıkartamıyordum ama yüzümü de ısırmıyorlardı.

Alıntıları Göster
    Açıkça söylemek gerekirse yüzüne yaklaşmaya ... yemiyodur yüzüne doğru bişey olunca elini sallarsın ya ölüceğim diye korkuyodur herhalde hayvan ama bacağına gelir konar ısırır ısırır pekte anlamazsın açıkçası
    ama gece uyurken yanından sinek geçse vızıltısına uyanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Can !

Açıkça söylemek gerekirse yüzüne yaklaşmaya ... yemiyodur yüzüne doğru bişey olunca elini sallarsın ya ölüceğim diye korkuyodur herhalde hayvan ama bacağına gelir konar ısırır ısırır pekte anlamazsın açıkçası
    ama gece uyurken yanından sinek geçse vızıltısına uyanırsın

Alıntıları Göster
    Peki, sinekler damaları nasıl tespit edebiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Alıntıları Göster
    Şahsen benim de yüzümü acımadan ısırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TossA CoinTo Your Witcher

Şahsen benim de yüzümü acımadan ısırıyorlar.

Alıntıları Göster
    Ben genel bir durum olarak düşünmüştüm meğer bana özel bir durummuş :)
  • quote:

Ben genel bir durum olarak düşünmüştüm meğer bana özel bir durummuş :)

Alıntıları Göster
    Yüzü ısırmadığını kim söyledi?? Özellikle bebeklerin yüzlerini ısırırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akın48

Alıntıları Göster
    Kulağımın arkasını bile ısırdılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İLKERİN GÜNLÜĞÜ

Kulağımın arkasını bile ısırdılar...

Alıntıları Göster
    Kol ve bacaklarda damar sayısı fazla oldugu için sivrisinekleri daha çok çekiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bi kez gözümün biraz altını ısırmış, akşama kadar şiş durdu.
    bi kezde başparmagımın eklem yerinin tam ortasını ısırmış, 2 gün acıdı.
    manyakmıdır nedir.

şerefsiz hayvan. :)
  • quote:

o da Allahın bi hikmeti işte
  • quote:

Bebeklerin yüzünü ısırdıklarını biliyorum. Ben 32 yaşındayım :) Yağlı bir cilt yapısına sahibim acaba o yüzden mi yüzümü ısırmıyorlar?
  • quote:

quote:

Bebeklerin yüzünü ısırdıklarını biliyorum. Ben 32 yaşındayım :) Yağlı bir cilt yapısına sahibim acaba o yüzden mi yüzümü ısırmıyorlar?

Alıntıları Göster
    Öyle bir ısırıyorlar ki hem de yüzü...

• Yüzdekii deri tabakası daha kalın oldugundan olabilr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn

Yüzdekii deri tabakası daha kalın oldugundan olabilr
    Kokuya geliyorlar. Aklımda tam kalmadı ama ter kokusumuydu testesteron hormonumuydu öyle bir kokuya geliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esg222

Kokuya geliyorlar. Aklımda tam kalmadı ama ter kokusumuydu testesteron hormonumuydu öyle bir kokuya geliyorlar.

Alıntıları Göster
    Damarları ısı farkı sayesinde tespit ediyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.