arkadaşlar 18 yaşındayım daha önce hiç sivilce problemim yoktu boy uzaması durdu ses deseniz o da oturdu çocuk gibi sesim yok Bacaklar ve diğer bölgedeki kıllanmalar maşallah.. Sorum şu , kollarımda göğüs bölgemde ve sakallarda yayılmalar var kıl artışları belirgin bir şekilde kendini gösteriyor.. Bu kıl artışlarıyla beraber alın kısmında sivilceler var.. hormonlardan kaynaklandığını düşünüyorum.. kozmetik ürünler kullanmak istemiyorum elbette aramızda bu süreci geçiren abilerimiz vardır.. Ne zaman geçiyor bu sivilceler acaba ? Faza yok tek tük ama yanma oluyor , bi de kistik yapıda kırmızı kırmızı.. Patlatılacak şekilde değil.. ünv sınavı var onun stresinden de olabilir diye düşünüyorum Abimin benden fazlaydı şu an 22 yaşında izleri bile yok o patlatırdı hep.. Zamanla geçiyor mu bunlar ? geç ergenlik olduğunu sanmıyorum bundan 6 sene kadar evvel rüyalanma olmuştu o şeylere başlamıştım
güncel.. biri cevap yazsın yahu hastaneye gitmek istemiyorum 1 saatlik yol gitsem de yine belli başlı jelleri vercek
Önerilerde bulunacağım ancak tavsiyede yazacağım ister git doktora ister kullan ama doktora gitmenden yanayım.
Benzamycin al + Azitro(3 adet hap olacak içerisinde) + Nadixa Krem
Benzamycin'i karıştırtmayı unutma eczacıya.
Uyurken çok olmayacak şekilde benzamycin kremi sivilceli bölgelere sür ancak ince şekilde sür çok değil yedir o bölgeye, fazlası zarar. Sabah uyandığında yüzünü durula havlu ile kurula ardından yine o bölgelere nadixa kremi sür çok değil o da yedirilecek ince şekilde çünkü yağlı bir kremdir. Akşam üzeri suratını durula, kurula sonrasında tekrar Nadixa kremi aynı bölgelere sür, yatana kadar dursun yüzünde. Yatacağın zaman suratını tekrar durula benzamycin'i aynı şekilde sür. Azitroyuda ilk 3 gün akşamları yemek yedikten 1 saat sonra iç.
Bu işlemi 2-3 ay tekrarla, yaz ayına kadar aktif sivilcen kalmaz.
12 yaşımdan bu yana sivilcelerim var şuan 18 yaşındayım ve son 4 aydır sivilcilerim ağrı yapıyor, yanağım ağrıyor ve ciddi derecede yanıyor, yangı yapıyor. Yüzüm savaş alanı gibi mayın palamış gibi oldu artık.
sivilcelrimle hiç oynamam, yüzüm delikde değil ama cildim herşeye çok hassas ve beyaz tenliyim, ne sabunlar, kremler kullandm olmadı. kullandığım kreme karşı alerjim varmış 1 ay kadar önce doktora gittim ondan anlatıyorum. türkçe yazıyorum "benzamisin" bu ilacı kullandım buna alerjim varmış mal doktor alerji testi yaptırmıyor birşey olmaz diye, sabah kalktım ki yüzüm 40 derece davul gibi şişmiş, 2 gün evden çıkamadım, daha sonra doktora gittim sert konuştum biraz bir krem verdi o da 7-8 günde geçirdi, dahası fena, şuan cildim çok yağlanıyor ve eskisine gröe daha çok sivilcem var. Allah nasip ederse bu c.tesi özel ve çok iyi prof.doktora gidicem, giden abilerim var memnunlar ve web sitesi var ünlü bir doktor. Ümraniye de ümran tıp merkezinde...
Tavsiye verecekler varsa da kaçınmayın arkadaşlar sağlık bu.
quote:
Orijinalden alıntı: Kal Chi
Önerilerde bulunacağım ancak tavsiyede yazacağım ister git doktora ister kullan ama doktora gitmenden yanayım.
Uyurken çok olmayacak şekilde benzamycin kremi sivilceli bölgelere sür ancak ince şekilde sür çok değil yedir o bölgeye, fazlası zarar. Sabah uyandığında yüzünü durula havlu ile kurula ardından yine o bölgelere nadixa kremi sür çok değil o da yedirilecek ince şekilde çünkü yağlı bir kremdir. Akşam üzeri suratını durula, kurula sonrasında tekrar Nadixa kremi aynı bölgelere sür, yatana kadar dursun yüzünde. Yatacağın zaman suratını tekrar durula benzamycin'i aynı şekilde sür. Azitroyuda ilk 3 gün akşamları yemek yedikten 1 saat sonra iç.
aynı hap ve kremi bana verdi işte, sıkıntıya üst mesajda yazdım ben bana ters tepki yaptı
quote:
hocam nasıl diyim öyle çok çok sivilce sorunum yok çenede bir iki tane çıkıyor alın kısmında kırmızı kırmızı sıkılmayacak türden çıkıyor.. Benek benek sanki.. Gün ışığında sorun olmuyor da spot ışığın altında çok göze batıyor.. kimyasallar kullanmak istemiyorum.. zamanla geçer mi bunlar ? abimi düşünüyorum çocuk hiçbir şey yapmadı her çıkan sivilcesini patlatırdı 22 yaşına geldi izleri dahi yok.. cilt kendini yeniledikçe geçer mi bu sivilcelerin bıraktığı izler ?
quote:
Orijinalden alıntı: Fatal05
12 yaşımdan bu yana sivilcelerim var şuan 18 yaşındayım ve son 4 aydır sivilcilerim ağrı yapıyor, yanağım ağrıyor ve ciddi derecede yanıyor, yangı yapıyor. Yüzüm savaş alanı gibi mayın palamış gibi oldu artık.
sivilcelrimle hiç oynamam, yüzüm delikde değil ama cildim herşeye çok hassas ve beyaz tenliyim, ne sabunlar, kremler kullandm olmadı. kullandığım kreme karşı alerjim varmış 1 ay kadar önce doktora gittim ondan anlatıyorum. türkçe yazıyorum "benzamisin" bu ilacı kullandım buna alerjim varmış mal doktor alerji testi yaptırmıyor birşey olmaz diye, sabah kalktım ki yüzüm 40 derece davul gibi şişmiş, 2 gün evden çıkamadım, daha sonra doktora gittim sert konuştum biraz bir krem verdi o da 7-8 günde geçirdi, dahası fena, şuan cildim çok yağlanıyor ve eskisine gröe daha çok sivilcem var. Allah nasip ederse bu c.tesi özel ve çok iyi prof.doktora gidicem, giden abilerim var memnunlar ve web sitesi var ünlü bir doktor. Ümraniye de ümran tıp merkezinde...
Tavsiye verecekler varsa da kaçınmayın arkadaşlar sağlık bu.
hocam aynen ben de beyaz tenliyim.. yanma bende de oluyor.. aynı yaştayız sanırım hormonlardan kaynaklanıyor.. bende belirgin bir kıl artışı var göğüs karın bölgelerinde sen de öyle mi hocam ? Ben ona bağlıyorum.. hormonlar yüzünden çıkıyormuş alındakiler çünkü..
Bendede sendeki gibi oluyor sivilceler tek tük ama aşırı acılı yüzümü zor yıkarım ayrıca ucu patlak vermediği içinde patlamıyor soda ve elma sirkesi iyi geliyor ayrıca nemlendiricilerde işe yarıyor(acısını azaltıyor)
quote:
Orijinalden alıntı: AnarşistKeko
quote:
hocam nasıl diyim öyle çok çok sivilce sorunum yok çenede bir iki tane çıkıyor alın kısmında kırmızı kırmızı sıkılmayacak türden çıkıyor.. Benek benek sanki.. Gün ışığında sorun olmuyor da spot ışığın altında çok göze batıyor.. kimyasallar kullanmak istemiyorum.. zamanla geçer mi bunlar ? abimi düşünüyorum çocuk hiçbir şey yapmadı her çıkan sivilcesini patlatırdı 22 yaşına geldi izleri dahi yok.. cilt kendini yeniledikçe geçer mi bu sivilcelerin bıraktığı izler ?
Geçer geçer her iz bir gün geçer cilt bu sonuçta sen birşeyler kullandığında cilt tepki verir yeniler ancak baktın yavaş geçiyor 1-2 yıl sonra lazer tedavisi uygularsın takma fazla kafaya.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: AnarşistKeko
quote:
Geçer geçer her iz bir gün geçer cilt bu sonuçta sen birşeyler kullandığında cilt tepki verir yeniler ancak baktın yavaş geçiyor 1-2 yıl sonra lazer tedavisi uygularsın takma fazla kafaya.
hocam kafaya pek takmıyorum da sebebini merak ediyorum sakallar çenede var favorilerde de var yavaş yavaş yanaklara dağılmaya başladı karın ve göğüs bölgesinde her tarafım kıllarla dolmuş daha önce sarıydı şimdi siyah siyah uzunlar Yahu bunların ergenlikte olması gerekmiyor muydu ? geç ergenlik olduğunu hiç sanmıyorum.. Boy uzaması bile durdu s... gibi kaldım
quote:
Orijinalden alıntı: pr0gedys
Bendede sendeki gibi oluyor sivilceler tek tük ama aşırı acılı yüzümü zor yıkarım ayrıca ucu patlak vermediği içinde patlamıyor soda ve elma sirkesi iyi geliyor ayrıca nemlendiricilerde işe yarıyor(acısını azaltıyor)
ben günde 4-5 defa yıkamak zorunda kalıyorum yanma yapıyor çünkü dediğin gibi sıkılmıyor.. 18 yaşına geldik hala ergenlik derdi çekiyoruz ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme