Şimdi Ara

Sivilce Sorunu Tecrübeliler Yardımcı Olsun Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doğal yollarla çözebiliyorsan zaten ilaç kullanmana gerek yok.Benim de denemediğim şey kalmadı 3 seneyi geçik süre sivilce belasıyla uğraştım.Ama 19 yaşına gelmişsen ve hala sivilce problemini çözememişsen 25-26 yaşlarına kadar yolu var.Belki de daha fazla.Ben de roaccutane kullanıp işi kökten çözmeyi tercih ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Bende çıkardı ama çıktımı da devasa boyutlarda karşıdakini iğrendirecek şekilde çıkardı.Burnumun etrafında,çenemde,kulakların yanlarında ve içinde,kafamda ve sırtımda (sırtım aşırı kötüydü belki 50-60 tane vardır) bu sivilcelerden dolayı çok çektim.Lisede az dalga geçmediler 31i bırak bilmem ne gibi.Berbere saç kestirmeye giderim adamın makinası sivilcelere takılır ilerlemezdi büyüklüğü sen düşün.Bir sıktığım zaman yarım saat akardı.Lisedeyken çok doktor gezdim hep krem felan verdiler saçma sapan haplar (tetradox,biteral) yazdılar,bir faydaları olmadı.En sonunda dedim lan doktora felan gitmiyorum kendi kendine geçsinler ama geçmediler.Lisedeyken 16-17 yaşlarında çıkan sivilceler yaş oldu 21-22-23 geçmedi.Dedim ki ergenlikten değil demek.Annemin ısrarlarıyla gene doktora gittim adama olayı anlattım hemen roaccutane dedi.Daha önceden de bu ilacı biliyordum pek kullanmak istemiyordum ama ucunda ölüm yok dedik başladık.9 nisan 2015 de tedaviye başladım günde 20 mg içeceksin dedi.(eczacıda roauccatane bitmiş agnegen verdi aynı ilaçmış).3 ay hep günde 20 mg olmak üzere 3 kutu içtim.Sonra 1 ay ara verdim o sırada sırtımda ufak ufak çıkmaya başladı.İlacı kullandığım sürelerde dudak kuruluğu ve deri soyulması hariç bir yan etki olmadı.28 ağustos 2015 de gene gittim bu sefer ilk 1 ay günde 30 mg sabah 20 akşam 10 iç dedi sonraki 2 ay günde 20 mg yani toplamda 3900 mg olacak.Zaten ortalama 4000 mg civarında tedavi bitiyormuş.Şu an içiyorum sivilce denen bişey yok ancak dudaklar kuruyor deri soyuluyor ve psikolojim biraz garip bende anlamıyorum çok fazla düşünüyorum çok kafayı yoruyorum heralde ilaçlardan aslında normalde de psikolojim buna yatkın Eğer tedavi sonunda hiç çıkmayacaksa çektiğim bu dudak acısı hiçbirşey değil.

Hocam geçe yatarken dudaklarına bepanthol merhem sür.Kremi değil ama özellikle merhem diye istemen lazım yoksa kremini verirler.Bolca kullan,derinin kısa sürede ememeyeceği kadar sür.Sabaha kadar anca emer.Gün içinde dudakların kurumaz bu şekilde.Ben bu şekilde dudak kuruluğuyla da uğraşmadım ilaç kullanırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

quote:

Bende çıkardı ama çıktımı da devasa boyutlarda karşıdakini iğrendirecek şekilde çıkardı.Burnumun etrafında,çenemde,kulakların yanlarında ve içinde,kafamda ve sırtımda (sırtım aşırı kötüydü belki 50-60 tane vardır) bu sivilcelerden dolayı çok çektim.Lisede az dalga geçmediler 31i bırak bilmem ne gibi.Berbere saç kestirmeye giderim adamın makinası sivilcelere takılır ilerlemezdi büyüklüğü sen düşün.Bir sıktığım zaman yarım saat akardı.Lisedeyken çok doktor gezdim hep krem felan verdiler saçma sapan haplar (tetradox,biteral) yazdılar,bir faydaları olmadı.En sonunda dedim lan doktora felan gitmiyorum kendi kendine geçsinler ama geçmediler.Lisedeyken 16-17 yaşlarında çıkan sivilceler yaş oldu 21-22-23 geçmedi.Dedim ki ergenlikten değil demek.Annemin ısrarlarıyla gene doktora gittim adama olayı anlattım hemen roaccutane dedi.Daha önceden de bu ilacı biliyordum pek kullanmak istemiyordum ama ucunda ölüm yok dedik başladık.9 nisan 2015 de tedaviye başladım günde 20 mg içeceksin dedi.(eczacıda roauccatane bitmiş agnegen verdi aynı ilaçmış).3 ay hep günde 20 mg olmak üzere 3 kutu içtim.Sonra 1 ay ara verdim o sırada sırtımda ufak ufak çıkmaya başladı.İlacı kullandığım sürelerde dudak kuruluğu ve deri soyulması hariç bir yan etki olmadı.28 ağustos 2015 de gene gittim bu sefer ilk 1 ay günde 30 mg sabah 20 akşam 10 iç dedi sonraki 2 ay günde 20 mg yani toplamda 3900 mg olacak.Zaten ortalama 4000 mg civarında tedavi bitiyormuş.Şu an içiyorum sivilce denen bişey yok ancak dudaklar kuruyor deri soyuluyor ve psikolojim biraz garip bende anlamıyorum çok fazla düşünüyorum çok kafayı yoruyorum heralde ilaçlardan aslında normalde de psikolojim buna yatkın Eğer tedavi sonunda hiç çıkmayacaksa çektiğim bu dudak acısı hiçbirşey değil.

Hocam geçe yatarken dudaklarına bepanthol merhem sür.Kremi değil ama özellikle merhem diye istemen lazım yoksa kremini verirler.Bolca kullan,derinin kısa sürede ememeyeceği kadar sür.Sabaha kadar anca emer.Gün içinde dudakların kurumaz bu şekilde.Ben bu şekilde dudak kuruluğuyla da uğraşmadım ilaç kullanırken.

Senin tedavi kaç ay sürdü hocam kaç kutu hap içtin toplam valla benim tedavi kasım gibi bitecek de tekrar çıkarsalar diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

quote:

Nivea'nın renksiz ruju var bende normal sürüyorum gece yatarken sabah kalktığımda bile dudaklarım kurumamış oluyor ki ben uyurken habire sağa sola dönerim her sabah yerden yorgan topluyorum.
    Şuanlık en büyük sıkıntım deri soyulması gözlük kullanıyorum her saat başı silmek zorunda kalıyorum acayip dökülüyor elimi alnıma sürüyorum hep parça parça deri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 19 Eylül 2015; 1:49:27 >

• 8 ay boyunca düzenli hap kullandım.beni herhangi bir depresif hale sokmadı.ama göz kuruluğu ve eklem ağrısı yaşadım.bence vakit kaybetmeden hap kullanmaya başla.bide bu hapı kullanırken her ay kan tahlili istiyorlar.duruma göre iki ayda bir de oluyo.eğer durumlar ters giderse ya belli bir miktar kesiyo veya bıraktırıyolar ilacı.yani korkmana gerek yok.bide mastürbasyonun sivliceyle alakası olmadığını birkez daha söylemek istiyorum.bilimsel bi açıklama bu.kimse biyerinden sallamasın.
    Bide şöyle bi durum var.eğer sivilcen hap kullanmayı gerektirmiyo derse doktor clyndoxyl almanı şiddetle öneririm.
    Herhangi bir sorun olursa sorabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tassa kullanıcısına yanıt
    6 ay sürdü tedavi.20-30-30-40-40-30 mg şeklinde kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam.Hocam bu nasıl bir ilaçsa bir daha sivilce çıkmıyor hiç düşünme onu.Ben bir dönem sokağa bile çıkmak istemiyordum sivilceler yüzünden,ilaç bittikten sonra hiçbir problem yaşamadım,3 sene kadar oldu ilaçlar biteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turnix

Limon sür sık suyunu sivilcelere falan ölümüne yanacak kaşınacaktır ama elleme dayan 15dk snra yıka yüzünü bunu her akşam yapsan 1 haftada yok olur o sivilceler

Bende işe yaramadı maalesef denedim birçok kez.

• Onlarla sakın oynama sakın patlatma sana en büyük tavsiyem bu. İkincisi kükürt sabunu al ve devamlı onunla yıka yüzünü. Yağlanmayı önleyeceksin ve sabredeceksin.

• Herkeste belli dönemlerde çıkıyor, zirve yapıyor, belli bir zaman sonra kendiliğinden geçiyor. Benim alnım mayın tarlasına dönmüştü. Bakılamayacak haldeydi. Kendiliğinden geçti. Şimdi nadiren çıkıyor, hemen geçiyor.
  • Benzamycin ve Nadixa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abur cubur,yağlı gıdaları kes.Yumurta,süt tüketme.diğer süt ürünlerini de az ye.salam sosis den uzak dur.

• sivilcenin çaresi sakal traşı mümkünse feather marka japon jiletini tercih et 10'lu paketi 15 lira olması lazım evet biraz pahalı ama dünyanın en keskin jiletleridir. yani diğer jiletlerle traş olamya korkarsın sivilce varsa, o yüzde ne olursa olsun dümdüz eder suratı hem de çok az bi mikter kan akar. zaten sonrasında da herkesin bildiği gibi '' sakal çıkan yüzde sivilce olmaz . bu arada yaş belirtmemişsin ama şimdiden söyliyim jilet vurmak tabiri ile yapılan eylem kesinlikle sakalların sıklaşması veya daha çok çıkamsıyla uzaktan yakından ilgili değildir
  • Öleyim o zaman acliktan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AnarşistKeko

quote:

Orijinalden alıntı: Circassian-

1.5 yıl Jeldir kremdr sivilce güneş kremidir vs kullanıp sadece koca bir hic aldım ve roaccutane başladım 1 ayı devirmek uzereyim fiziksel açıdan beni mahvetti ama buna değecek.. Sana tavsiyem jel krem falan ugrasacaksan max 3-5 ay daha sonra bırak bu işleri ve özele gitme özelde sadece somuruyorlar. Örneğin tedavi İstanbuldan ankaraya gitmekse o doktor seni istanbul-samsun-trabzon-erzurum-diyarbakir-antalya tur attirıp oyle ankaraya getiriyor anlatabildim mi

hocam ın sivilceye etkisi var mıymış yapmadan gün geçmiyor

Hocam 1-2 yıl önce bu konuda bir araştırma yapmıştım doğrudan bir etkisi yok herhalde hatta stres attiğiniz için sivilceleri azaltabilirmis bile ama yine de emin olamıyorum doktoroda mast. Sivilce yapar mi diye de soramam
    ama yediklerini gerçekten etki ediyor. Yağlı şeyler çikolata çekirdek kola vs. 3 gün arka arkaya mecburen hamburger yedigimde 3 günde 21 sivilce çıkmıştı (evet saydım)

• clyndoxil gibi bir krem vardı çok krem kullandım ama bu en etkilisi idi
    bir kez sürüyon 1-2 günde sivilceyi kurutuyordu
    en azından bir denemende fayda var
  • Fotopraflarını özelden atabilirsen daha çok yardımcı olurum. Hem lekelerim hem de sivilcelerin için. Roac. Kesinlikle kullanma. Daha zararsız yöntemler var. Isotrexin nadixa expigment ve bepanthol ile sivilcelerine sonsuza kadar veda edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnarşistKeko

quote:

Orijinalden alıntı: Circassian-

1.5 yıl Jeldir kremdr sivilce güneş kremidir vs kullanıp sadece koca bir hic aldım ve roaccutane başladım 1 ayı devirmek uzereyim fiziksel açıdan beni mahvetti ama buna değecek.. Sana tavsiyem jel krem falan ugrasacaksan max 3-5 ay daha sonra bırak bu işleri ve özele gitme özelde sadece somuruyorlar. Örneğin tedavi İstanbuldan ankaraya gitmekse o doktor seni istanbul-samsun-trabzon-erzurum-diyarbakir-antalya tur attirıp oyle ankaraya getiriyor anlatabildim mi

hocam ın sivilceye etkisi var mıymış yapmadan gün geçmiyor

Kardes biz lise 1 de sinifca abazanlar olarak biyoloji hoc. Sorduk,oyle bise yokmus,yani alakasi yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.