Bildiğimiz gibi piyasada roaccatune ve türevi ilaçlar satılıyor bu ilacın etken maddesi A vitamini benim öğrendiğim kadarıyla.A vitaminin önemli bir diğer etkisi cildi adam ediyor ve akneyi engelliyor.Fakat roaccatunede çok fazla alınıyormuş o yüzden rahat ortadan kaldırıyor.
Neyse velhasıl kelam ben vücut geliştirme yapan biriyim ve yediğim şeyler günlük sabittir sadece şu son 2-3 haftadır diyete sabah ve akşam 1 orta boy domates ve yanına 1 havuç ve biraz maydanoz ekledim.
Son zamanlarda sivilcelerin azaldığını gözlemledim ve bunu bu yediğim şeylerin içindeki A vitamini ve türevi olan beta karoten vs ona bağlıyorum.
Eğer sivilceli olup benim gibi test etmek isteyen varsa şunlari istiyicem onlardan Sabah ve akşam 1 domates 1 tutam maydanoz ve 1 havuç eklesinler bunu 2-3 hafta yapsınlar ve imex diye bir sivilce sabunuyla sabah akşam yıkasınlar bende tesadüf olduğunu sanmıyorum belki bir işe yarar böyle açıklama getirdim kendimce.
Ramazan dolasıyla çavuşa asılmıyorsun ondan sivilceler azalmıştır
Takip. Mantıklı geldi hocam bana.
Benim bildiğime göre domates sivilceye sebep oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Executor06
Hocam ben herşeyi net test ediyorum mesela yağlı yiyecekler çok az yerim fakat sivilcelerin çok azdığı dönemlerde oldu cips falan ağzıma sürmedim 1 yıldır.Yiyeceklerle alakası yok deniyor sivilcenin ama sivilce karaciğer kaynaklı ve A vitaminide karaciğerde depolanıyor net bir bağlantı kuramadım ama domatesi A vitamini içerdiği için söyledim havuçtaki ise A vitamini değil beta bilmem ne bağırsaklarda evrim geçirip A vitamini oluyor oda.
quote:
Orijinalden alıntı: Bay çene
quote:
Orijinalden alıntı: Executor06
Hocam ben herşeyi net test ediyorum mesela yağlı yiyecekler çok az yerim fakat sivilcelerin çok azdığı dönemlerde oldu cips falan ağzıma sürmedim 1 yıldır.Yiyeceklerle alakası yok deniyor sivilcenin ama sivilce karaciğer kaynaklı ve A vitaminide karaciğerde depolanıyor net bir bağlantı kuramadım ama domatesi A vitamini içerdiği için söyledim havuçtaki ise A vitamini değil beta bilmem ne bağırsaklarda evrim geçirip A vitamini oluyor oda.
Yok yiyecekle ne yazık ki alakası var bazı maddeler böyle reaksiyonlar gösterebiliyor kişiden kişiye değişiyor bazen cildiyeye gittiğimde öğrendim ve test ettim 1 ay önce 'beybifeys'dim staja başladım buranın yemekhanesinin yemekleri çok yağlı ve ergenlik günlerime dönmeye başladım