Şimdi Ara

Sivil Havacılık Yüksek Okulu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
10
Favori
71.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

kocaeli ve eskisehirden baska bir yerde var mi bu bolum?

http://havacilik.erciyes.edu.tr/

burdan mezun olup is bulma imkanim nedir ? ve de ortlma maas nasldir
  • quote:

quote:

quote:

kocaeli ve eskisehirden baska bir yerde var mi bu bolum?

http://havacilik.erciyes.edu.tr/

burdan mezun olup is bulma imkanim nedir ? ve de ortlma maas nasldir

bu okullara gideceginize gidin işkurun teknisyen yetiştirme programına basvurun 6 ayda işe baslarsınız thy de.. sonra modul sınavlarına girerek(soruları ordan burdan alıp hepsini rahat gecersiniz).. lisans için 5 yıllık tecrube istiyorlar.. shyo ee buraları okuyan adamdan da 2 yıl istiyorlar.. okul 5 yıl hazırlık ile ki oda uzatmassanız.. 2 yılda tecrube oldu sana 7yıl.. halbuki 6 aylık okula gidip moduller verilse.. 5yılda lisans alınır pasa pasa 5 yıl boyunca elde para olur arabaznı eviniz olur daha 23 yasında.. diger turlu en erken 7 yıl sonra tecrubesi olmayan bos beles bir mezun olursunuz kısaca işkurun teknisyen yetistirme kurslarına gitsin isteyenler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 14 Haziran 2011; 15:12:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

bu okullara gideceginize gidin işkurun teknisyen yetiştirme programına basvurun 6 ayda işe baslarsınız thy de.. sonra modul sınavlarına girerek(soruları ordan burdan alıp hepsini rahat gecersiniz).. lisans için 5 yıllık tecrube istiyorlar.. shyo ee buraları okuyan adamdan da 2 yıl istiyorlar.. okul 5 yıl hazırlık ile ki oda uzatmassanız.. 2 yılda tecrube oldu sana 7yıl.. halbuki 6 aylık okula gidip moduller verilse.. 5yılda lisans alınır pasa pasa 5 yıl boyunca elde para olur arabaznı eviniz olur daha 23 yasında.. diger turlu en erken 7 yıl sonra tecrubesi olmayan bos beles bir mezun olursunuz kısaca işkurun teknisyen yetistirme kurslarına gitsin isteyenler..

Hocam bende 2012'de lys gireceğim ama pek umutlu değilim işkurun kursuna lise mezunu olarak girebiliyormuyuz. Birde orada verilen sertifikanın uluslar arası geçerliliği var mı? Uçak bakım bölümlerine baktığımızda hemen hemen hepsi 4 yıllık bunlar 4 yıllık eğitimi 6 ayda veriyorlar. Derslerde bir kasma olur mu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

simdi onlar bi uni mezunu ile kurs alip gelmis birini ayni kefeye mi koyuyorlar?
  • okula giderken o kurslarada gideriz bulundugumuz sehirde varsa..mezun olunca 4 senelik tecrubemiz olur ilk senemizde kursa gidersek ve ogrenci olarak calisabilirsek.
  • quote:

simdi onlar bi uni mezunu ile kurs alip gelmis birini ayni kefeye mi koyuyorlar?

farklı kefeye koymaları için neden yok ki, zaten b1 veya b2 lisansı olan adam ister lise ister universite mezunu olsun aynı adamdır..

işkurla gelmiş daha 23 yasında ama 5 yıldır bu işi zaten yapıyor, 5.yılını doldurmadan grekli lisans sınavlarını gecmiş bir adamı almak varken neden shyo dan gelen daha eline adam gibi tornavida bile almamıs ama shyo dan gelmiş birini işe alsın ki?? tabikide işkurluyu alacak.. adam tecrubeli ve lisanslı.. shyodan gelen adamda ise ne tecrube var ne lisans..
  • quote:

farklı kefeye koymaları için neden yok ki, zaten b1 veya b2 lisansı olan adam ister lise ister universite mezunu olsun aynı adamdır..

işkurla gelmiş daha 23 yasında ama 5 yıldır bu işi zaten yapıyor, 5.yılını doldurmadan grekli lisans sınavlarını gecmiş bir adamı almak varken neden shyo dan gelen daha eline adam gibi tornavida bile almamıs ama shyo dan gelmiş birini işe alsın ki?? tabikide işkurluyu alacak.. adam tecrubeli ve lisanslı.. shyodan gelen adamda ise ne tecrube var ne lisans..

cok sagol hocam :)

peki maas hakkinda bilginiz var mi 3 asagi 5 yukari ?
  • quote:

cok sagol hocam :)

peki maas hakkinda bilginiz var mi 3 asagi 5 yukari ?

valla ilerisi için birsey soylemek zor, suanda thy shyo mezunlarını koltuk atolyesinde calıstırmaya calısıyormus, %60 maasla 2 yıllık sozlesme oneriyormus.. ki buda 1400tl filan demek.. tahminen işkurlada aynı civarda maasla adam alır..
    tabi kpds ile maas %30 gibi artıyor.. 1 maas ikramiyesi filanda var 3 ayda bir...
    gecen sene işe girenler 3bintl+ filan alıyor ortalama ayda(kpds+ikramiyeyi aylık olarak yayarsak)
    ama yeni acılan hangarlar filan işkurlar derken 3 sene sonra oto sanayiden farksız bir yer olabilir..
  • peki sivil havacilik ulastirma isletmeciligi hakkinda ne dusunuyosunuz ilerisi icn ?
  • quote:

peki sivil havacilik ulastirma isletmeciligi hakkinda ne dusunuyosunuz ilerisi icn ?

o bolumle ilgili pek bilgim yok vallahi, bu yuzden yanlıs yonlendirmek istemem..
  • Bir zamanlar Almanya'da şöyle bir laf varmış.. "Mercedes ve diğerleri"

Her ne kadar "bazı" şirketlerdeki "zeki" müdürler SHYO mezunu bir teknisyenin kalitesini önemsemeseler de şu anda işin gerçeği aynen budur..

"SHYO mezunları ve diğerleri"
  • quote:

Bir zamanlar Almanya'da şöyle bir laf varmış.. "Mercedes ve diğerleri"

Her ne kadar "bazı" şirketlerdeki "zeki" müdürler SHYO mezunu bir teknisyenin kalitesini önemsemeseler de şu anda işin gerçeği aynen budur..

"SHYO mezunları ve diğerleri"

erciyes dahi olsa gidin diyorsunuz yani :)
  • Hayırlı sabahlar herkese dostlar. Havacılık sektörü oldukça gelişti. Bu nedenle kısmetse bende SHMYO yazmayı düşünüyorum. Tabi iş imkanları biraz kısmet meselesi. İleride birikme olur mu? Bence olur, fakat bu iş sahasını olumsuz etkilemez arkadaşlar. Çünkü bu iş devlet memurluğuna benzemez. masa başında oturulmayacak. Torpille olacak işler değil. Adam sana kendi canını ve milyonlarca dolarlık malını emanet edecek. İşkurlarla Megep programlarıyla olacak iş değil. Açıkçası bende elektrik teknikeri oalrak piyasadadoğru dürüst elektrik teknikerinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. İşkurlar filan bizim piyasayı etkilemedi. Havacılığı hiç etkilemez.
  • bende pilotajı çok istiyordum ama matematik ve fizik işi bozdu hafıza falan kolay ama matematik fizik ah ah
  • http://ecas.anadolu.edu.tr/docs/2010_pilotaj_secme_genel_duyuru.pdf

Sivil Havacılık Yüksek Okulu

Sivil Havacılık Yüksek Okulu

• merhaba arkadaşlar bn ygs den 350 puan aldım.bu sene pilotaj bölümüne mülakata gelcem hayırlısı ile.mat ve fiz. iyidir. bn eskişehire gelirsem okulun yurdu var mı?
  • benim temmuz ayı içinde yurt dışına çıkma imkanım olabilirde başvuruyu bizzat kendimiz mi yapmamız gerekiyor yoksa bizim adımıza velim başvuru yapabilir mi? çok önemli bu benim için
  • Başvurular Ağustos'ta olur. Yurt konusunu bilmiyorum ancak üniversiteye ait Anadolu Otel var kampüs içinde. Ücreti karşılığında orada kalma imkanı verebilirler. Çok pahalı olduğunu sanmıyorum. Bir de misafirhane var.

http://www.anadolu.edu.tr/universitemiz/sosyal_tesisler.aspx
  • quote:

Başvurular Ağustos'ta olur. Yurt konusunu bilmiyorum ancak üniversiteye ait Anadolu Otel var kampüs içinde. Ücreti karşılığında orada kalma imkanı verebilirler. Çok pahalı olduğunu sanmıyorum. Bir de misafirhane var.

http://www.anadolu.edu.tr/universitemiz/sosyal_tesisler.aspx

sinavda agustosta degil mi ?

ben temmuzda basvuru agustosta sinav diye biliyordum.

peki bizzat benim mi gidip basvuru yapmam gerekiyor?

• Zaten başvuru (ön-kayıt) için 2 veya 3 gün veriyorlar. Onun hemen sonrasında sınavlar başlıyor. Eğer takvimde bir değişiklik olmadıysa Temmuz ayı içerisinde duyurusu çıkar ve Ağustos'ta ön-kayıt ve sınavlar yapılır.

Bu adreslerden takip edebilirsiniz..

http://ecas.anadolu.edu.tr/

http://www.anadolu.edu.tr/akademik/yo_svlhvc/

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.