Şimdi Ara

Sivil Havacılık Yüksek Okulu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
10
Favori
71.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bolum icin tercih olayi diye birsey yok...eskisehire gerekli belgelerle gidip on kayit basvurusu yapiyorsun ve sinavlara giriyorsun eger butun mulakatlar sonucunda basarili olursan kayit hakkin oluyor..yani bir tercih yapma durumu yok ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkan_y

Bolum icin tercih olayi diye birsey yok...eskisehire gerekli belgelerle gidip on kayit basvurusu yapiyorsun ve sinavlara giriyorsun eger butun mulakatlar sonucunda basarili olursan kayit hakkin oluyor..yani bir tercih yapma durumu yok ortada

Anlamadım arkadaşım bir kere daha anlatırmısın daha detaylı biz şimdi bu bölümü tercih etmiyomuyuz.direk elimzdeki istenen belgelerle orayamı gidiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

quote:

Orijinalden alıntı: orkan_y

Bolum icin tercih olayi diye birsey yok...eskisehire gerekli belgelerle gidip on kayit basvurusu yapiyorsun ve sinavlara giriyorsun eger butun mulakatlar sonucunda basarili olursan kayit hakkin oluyor..yani bir tercih yapma durumu yok ortada

Anlamadım arkadaşım bir kere daha anlatırmısın daha detaylı biz şimdi bu bölümü tercih etmiyomuyuz.direk elimzdeki istenen belgelerle orayamı gidiyoruz

Evet agustosun ortasina dogru sinav tarihleri aciklaniyor eskisehire gidiyorsun bi form dolduruyorsun ayriyeten vesikalik,sinav harc dekontu,osym ciktisi fln belgeleri veriyorsun daha sonra belirlenen tarihte sinavlar basliyor enson kayit hakki kazanirsan kaydini yaptiriyorsun okula.. tercih etme olayi yok yani

• Pilotaj sınavının lys-ygs de yaptığın tercihlerle alakası yok tercih formunada yazmıyorsun zaten. Pilotajı kazanırsan pilotaja kayıt yaptırırsın kazanamassan lys-ygs de yaptığın tercihlerde kazandığın bölüme kayıt yaptırırsın ikisi birbirini etkilemiyor. Ygs de gerekli puanı yaparsan önkayıt için hak kazanırsın meslek liseli olman etkilemez.
  • Aramizda pilotajda okuyan var mi?
  • Okuyan da var mezun da..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben su an 12.sinifim ve bu yıl sınava giricem, bu Anadolu Üniversitesine ne zaman başvuru yapabilicem sitesindede duyuru yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Ben su an 12.sinifim ve bu yıl sınava giricem, bu Anadolu Üniversitesine ne zaman başvuru yapabilicem sitesindede duyuru yok

quote:

Orijinalden alıntı: emure

Başvurular ağustosun ortalarına doğru başlar takip etmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Okuyan da var mezun da..

Peki torpil konusu hakkinda ne diyorsunuz? Varmi yokmu? kimisi oldugunu kimiside giremeyenlerin iftira attigini soyluyor..ben gecen sene sinava girdim ortami ve tr sartlari torpil olabilecegini dusunmemi sagladi ancak net bisey soyleyemiyorum tabiki...samimi olarak soylecek varmi? Birde Sizler girerken ne tur hazirliklar yaptiniz?
  • Acaba bu fizik ve matematik sınavlarının konuları mat1 fizik1(ygs) mi yoksa 2.bölüm olan lys den mi çıkıyor acaba zorluk seviyesi nedir ?
  • Arkadaşlar bende bu bölümü seçmeyi düşünüyorum. Peki diyelim bu yıl kazanamadım ve başka bölüme girdim. Diğer yıl bu bölüme girersem benim için dez avantaj oluyor mu? (Nasıl lys'ye 2 kez girince puan düşüyor onun gibi bir şey.) MYO elektrik kazandım diğer yıl pilotajlık bölümünü kazandım bu iki bölümü bir arada götürebilirmiyim. Birde mülakatlara girmeden önce nelere çalışmalı nasıl bir yol izlemeli ben eskiden model uçak yapıyordum ama bırakalı uzun zaman oldu bana ne önerirsiniz kazanabilirmiyim. Nasıl tıp veya hukuk kazanmak isteyenler. Bir çalışma programı hazırlıyorlar bu bölümü kazanmak için nasıl bir çalışma programı izlenmeli hangi sorular çözülmeli nasıl çalışılmalı. Son olarakda mülakatlara girmek için ygs'den mi yoksa lys'den mi barajı geçmek lazım.

Ekleme: Hava trafik kontrol hakkında'da bilgi alabilirmiyim. Yani nasıl olunur değilde mülakatlarda falan ne soruyorlar. Mülakatlarda jüri üyeleri aynı mı? İki bölümünde yetenek sınavlarına aynı yıl başvuru yapabiliyormuyuz.

2. Ekleme: Torpil olayı varmıdır. Herkes torpil olayı var diyor. Televizyonda izlediği bir programda trafik kontrolörü bölümünü anlatıyormuş. Herkesin tanıdığı ya hava harp okulundan yada bu işle ilgisi olan kişilermiş. Trafik kontrolörü maaşları ne kadardır. Bilgi sahibi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Look At Me -- 1 Mart 2011; 0:40:31 >

• Türkiye'deki hafıza şampiyonu haberlere çıkmıştı. 20-30 tane nesneyi aklında tutabiliyordu. Bende onun eğitim CD'leri satılıyordu. Onlardan mı ne alsam. Acaba etkili olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Look At Me -- 1 Mart 2011; 13:04:59 >
  • @d.eray

Sınavlar ile ilgili güncel bilgiyi @emure verebilir.

Bu yıl kazanamayıp başka bölüme girmenin bir zararı yok aksine seneye bir daha geldiğinde "çocuk istekli" derler. İki bölümü bir arada götürmek diye bir şey yok. Pilotajı kazanırsan öncekini bırakacaksın.

Zaten pilotajda okumak yeterince zor. Paralı eğitim gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.eray

Arkadaşlar bende bu bölümü seçmeyi düşünüyorum. Peki diyelim bu yıl kazanamadım ve başka bölüme girdim. Diğer yıl bu bölüme girersem benim için dez avantaj oluyor mu? (Nasıl lys'ye 2 kez girince puan düşüyor onun gibi bir şey.) MYO elektrik kazandım diğer yıl pilotajlık bölümünü kazandım bu iki bölümü bir arada götürebilirmiyim. Birde mülakatlara girmeden önce nelere çalışmalı nasıl bir yol izlemeli ben eskiden model uçak yapıyordum ama bırakalı uzun zaman oldu bana ne önerirsiniz kazanabilirmiyim. Nasıl tıp veya hukuk kazanmak isteyenler. Bir çalışma programı hazırlıyorlar bu bölümü kazanmak için nasıl bir çalışma programı izlenmeli hangi sorular çözülmeli nasıl çalışılmalı. Son olarakda mülakatlara girmek için ygs'den mi yoksa lys'den mi barajı geçmek lazım.

Ekleme: Hava trafik kontrol hakkında'da bilgi alabilirmiyim. Yani nasıl olunur değilde mülakatlarda falan ne soruyorlar. Mülakatlarda jüri üyeleri aynı mı? İki bölümünde yetenek sınavlarına aynı yıl başvuru yapabiliyormuyuz.

2. Ekleme: Torpil olayı varmıdır. Herkes torpil olayı var diyor. Televizyonda izlediği bir programda trafik kontrolörü bölümünü anlatıyormuş. Herkesin tanıdığı ya hava harp okulundan yada bu işle ilgisi olan kişilermiş. Trafik kontrolörü maaşları ne kadardır. Bilgi sahibi olan var mı?

Hayır dezavantajı olmuyor bende o şekilde girdim. 2 bölümü bir arada yürütemessin birinden devam etmen lazım.Mülakatara girmeden önce THK nın kurslarından herhangi birilerine gidilmeli özellikle planöre. YGS den barajı değil okulun istediği puanı geçmen lazım. Torpil olayı pilotajda kesin yok. Çalışma programı ksıaca mat-fiz için bütün mat1-2 fiz 1-2- konularını bilmen lazım hafıza için o seti alıp çalışabilirsin mülakat için gittiğin kurslar önemli ve havacılık hakkındaki genel kültürün.

• Mulakatta kursa gidenler avantaj sagliyormu ? Planore secilme isi bile torpilli..uye olan ve yardimda bulunanlar aliniyor genelde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümünde Matematik sınavında Geometri soruluyormu
  • quote:

Arkadaşlar Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümünde Matematik sınavında Geometri soruluyormu

Evet Ama basit konulardan çokgen ve dörtgenlerden çıkıyor yada basit kordinat düzlemlerinden. Gerçi bu sene sin49 yada sin 59u soran bir soru vardı trigonometriden ama 2 senedir bunun dışında soru görmedim. O son parabol-hiperbol-uzay konularından çıkmadı geçen senelerde. Bu senelerde nolur bilmem. Basit konulardan geliyor dediğim gibi üçgen-dörtgen-çokgen-koordinat düzleminin basit kısımları.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümünde Matematik sınavında Geometri soruluyormu

Evet Ama basit konulardan çokgen ve dörtgenlerden çıkıyor yada basit kordinat düzlemlerinden. Gerçi bu sene sin49 yada sin 59u soran bir soru vardı trigonometriden ama 2 senedir bunun dışında soru görmedim. O son parabol-hiperbol-uzay konularından çıkmadı geçen senelerde. Bu senelerde nolur bilmem. Basit konulardan geliyor dediğim gibi üçgen-dörtgen-çokgen-koordinat düzleminin basit kısımları.

çok teşekkür ederim abi.bu arada özel mesaj atmaya çalıştım ama atamadım kabul etmiyor yazıyordu.oraya gidince konaklama işi nasıl oluyor bir imkan varmı acaba il dışından gelenler için.

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkür ederim abi.bu arada özel mesaj atmaya çalıştım ama atamadım kabul etmiyor yazıyordu.oraya gidince konaklama işi nasıl oluyor bir imkan varmı acaba il dışından gelenler için.

PM kutum dolmuş olabilir engellemedim pm leri. Buraya gelince önkayıt esnasında yurtta konaklaman için bir kağıt veriyorlar yurdun adını unuttum yurtta kalma prosedürlerinide tam bilmiyorum hiç kalmadım ama yurdun şartlar çok kötüymüş diye duydum.Ama o yurtta konaklayabiliyorsun sınav süresince. Onun dışında orta halli oteller ve öğretmenevi falan var oralardada kalabilirsin.

• a.ü. Shui mezunu var mı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.