Şimdi Ara

Sıvı soğutucu kablosu pump fan mı cpu fan kısmına mı takılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arctic lf2 280mm sıvı soğutucuya sahibim. İnternetten bazı araştırmalar yaptım ve insanlar fanlardan çıkan kabloyu cpu fan kısmında pompadan çıkan kabloyu ise pump fan kısmına takmamız gerektiğini söylüyor fakat şöyle bir mesele var ki elimdeki sıvı soğutucudan yalnızca bir kablo çıkıyor yani bir kablo cpu fana bir kablo da pump fan kısmına bağla olayı bende mümkün değil. Sistemi ilk kurduğumda cpu fan tarafına takmıştım ve ısı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyordum fakat internette pump fan kısmına takmam gerektiğini okuduğumda kasayı açıp soğutucu kablosunu pump fan kısmına taktım fakat şimdi fanlar epey gürültülü çalışıyor gerçekten rahatsız edici düzeyde.

Fan devirlerini mi ayarlamalıyım yoksa kabloyu cpu fan kısmına mı takmalıyım tavsiyeniz nedir?

Ayrıca bir başka soru da Ryzen 7 7700x işlemci kullanıyorum bu işlemcinin boştaki sıcaklığı ve AİDA 64 programı ile yapılan cpu stress testinde ulaşması gereken maksimum sıcaklık ne olmalı? Şu an boşta 50 -55 derece alıyorum yük altında 70 - 80 derece arası alıyorum bu değerler normal mi?

Yanıtlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizlerden özellikle yanıt bekliyorum hocalarım bir el atın ilk defa sistem topladığım için bazı kuruntularım var

• arctic'te pompa fanı çıkışı yok, o yüzden bağlantıyı "cpu_fan" kısmına yapacaksın. pompa otomatik kendi belirliyor devrini ya da cpu_fan'dan gelen voltaja göre bağlantı devresi falan vardır.

cpu_fan'a bağla, tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 28 Ocak 2023; 0:44:10 >
  • shruikan kullanıcısına yanıt

Cevabın için teşekkür ederim hocam şimdi cpu fana takıcam kabloyu bakalım sıcaklık değerleri nasıl olacak buraya stres testinden gelen değerleri yazarım

• shruikan kullanıcısına yanıt

Hocam CPU fan kısmına taktım kabloyu. Sistem boştayken artık gürültüsüz çalışıyor. AİDA 64'ten 10 dakikalık cpu, fpu, cache, memory stres testi yaptım sıcaklık aşağıdaki gibi sizce bu değer normal mi ?

Sıvı soğutucu kablosu pump fan mı cpu fan kısmına mı takılmalı?

• MegaWindows kullanıcısına yanıt

aio kullanmadım, yüksek/düşük bi şey diyemem.

• yukarı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.