Arctic lf2 280mm sıvı soğutucuya sahibim. İnternetten bazı araştırmalar yaptım ve insanlar fanlardan çıkan kabloyu cpu fan kısmında pompadan çıkan kabloyu ise pump fan kısmına takmamız gerektiğini söylüyor fakat şöyle bir mesele var ki elimdeki sıvı soğutucudan yalnızca bir kablo çıkıyor yani bir kablo cpu fana bir kablo da pump fan kısmına bağla olayı bende mümkün değil. Sistemi ilk kurduğumda cpu fan tarafına takmıştım ve ısı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyordum fakat internette pump fan kısmına takmam gerektiğini okuduğumda kasayı açıp soğutucu kablosunu pump fan kısmına taktım fakat şimdi fanlar epey gürültülü çalışıyor gerçekten rahatsız edici düzeyde. Fan devirlerini mi ayarlamalıyım yoksa kabloyu cpu fan kısmına mı takmalıyım tavsiyeniz nedir? Ayrıca bir başka soru da Ryzen 7 7700x işlemci kullanıyorum bu işlemcinin boştaki sıcaklığı ve AİDA 64 programı ile yapılan cpu stress testinde ulaşması gereken maksimum sıcaklık ne olmalı? Şu an boşta 50 -55 derece alıyorum yük altında 70 - 80 derece arası alıyorum bu değerler normal mi? Yanıtlarınız için teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim