Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Sistemim Su Kaçırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sıvı soğtma sistemimde radyatör çıkışı ve oraya takılı ( dibine kadar sıkılı ) rakor arasından damlatıyor tane tane NE Yapmam Gerekir Silikon Sıksam olmaz Heralde Hortumları yeni taktım thermaltake bigwater radyatörü diğerlerinden ayırdım sadece o rakorda ufak bi damlatma oluyor. orayı Nasıl Hallederim Kelepçede Takılı uykum kaçtı ya offf
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hortum rekora büyük geliyor demekki ya rekoru kalınlaştırıcak bişey yapılmalı yada hortumu daraltacak birşey
  • Dostum suyu boşaltmaktan başka çaren yok.silikon vs işe bir süre yarar su sonuçta bu,bir defa sızdığı zaman kurtaramazsın.fittings deki oring in olup olmadığını kontrol et.kullandığın fittings vs bilmiorum ama çokta sıkmamak lazım bazı kompenenetleri.Sıktıkca su geçirmez zannediyor insan ama mağzemeye zarar verebiliyorsun.Bence foto yada videosunu çekip yollarsan daha sağlıklı olabilir.
  • arkadaşım rakorlardan kacırıyor ise conta al tak bide cok fazla sıkma rakorları bendede olmustu delı gıbı sıkıyodum sonra kacırıyolardı suan sorun yok
  • kardeşş üşenme radyotörü ve gisişinin resimlerini cekk
    sonra rekorları sökk bida resim cek
    hortumu cıkarr bi resimdaha cek sonra rekoru yerinden cıkar bi resimdaha cekk buraya koy görüsek sana daha yardımcı oluruzz fikirden fikir cıkartırız bize irili ufaklı resimler cek sana burdan care buluruz sorun yapama

benim işim havuz ve havuz kimyasalları :) 300 tonluk suyu tuta biliyosak 40 gr suyuda tutarız resim cektiginda bana pm at resimlerine bakayım sana faydalı olaya calısayımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayrettin

kardeşş üşenme radyotörü ve gisişinin resimlerini cekk
    sonra rekorları sökk bida resim cek
    hortumu cıkarr bi resimdaha cek sonra rekoru yerinden cıkar bi resimdaha cekk buraya koy görüsek sana daha yardımcı oluruzz fikirden fikir cıkartırız bize irili ufaklı resimler cek sana burdan care buluruz sorun yapama

benim işim havuz ve havuz kimyasalları :) 300 tonluk suyu tuta biliyosak 40 gr suyuda tutarız resim cektiginda bana pm at resimlerine bakayım sana faydalı olaya calısayımm

Hemen Atıyorum Hocam Teşekkürler :)
  • Resimlerde Kırmızı İçine Aldığım Kısım Hortum Kısmı Taş Gibi Orası Kaçırmıyor Sadece o Rakor Kaçırıyor
    Yeni Rakor Alsam Taksam Yine Aynısını Yaparmı ?

http://imageshack.us/photo/my-images/703/img20120112231536.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/267/img20120112231541.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/714/img20120112231545.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/252/img20120112231556.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/716/img20120112231608.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/848/img20120112232120.jpg/

Birde Anlayan Arkadaşlar İçin İşlemci Boşta 40 Yükte 60-70 Derece Radyatörü 120 lik yerine 240 lik yapıp Daha Sağlam Fanlar Taksam Çok Farkedermi ?

İLGİLENEN Herkese Teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Soğutma Tavsiyesi.
    15 yıl önce açıldı
    MSI sıvı soğutma pompa sesi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş resimler tamam sökmeden cekmişsin ama genede bahsettigin rekorun sonuna kadar girme olayını gördüm
    radyotör dirsegi pilastik içerdeki su sıcaklıgı 70 derece bi pilastik için sıcak bi derece genleşme yapıyor sana 3 sey söliçem kabiliyetini bilmiyorum yapa bilirmisin bilmem

1) betal bölümü cıkar diptarafı daga kalın olcak sekilde teflon bant dola bi nevi huni misali rekorun uc kısmından basla deli tıkamadan 3 tur ıraya dola sonra teflınu ip sekline aldır ve rekorun son kısmınıda şişirrr sıktıgında sisirdigin yer pilastik rondele vazifesi görecektir kacırmaz

2)rekorun sonuna piknik tüp contası tak ama conda deligi rekordan kücük olsunki somun misali sıksın sende rekoru sık radyötör borusuna dayansın sızdırmasın

3)bu cok daha kesin ama riskli farkettiysen rekorla dirsek aynı kalınlıkta 5 cm rekora takacagın kalın bi hortum bul rekoru yerinden sök hortumu rekorun pasolu yerine gecir kelepce ile sık
    diyer ucuda radyötör dirsegine sok üte gelecegi için kelepcele sıkkelepceyide dirsegin dibinden sıkki pilestik olan radyötör dirsegi kırılmasın becere bilirse 3 cm bi metal boruyuda o dirsek içine gircek sıkılıkta sokarsan ve üstüne gecirdigin kalın hottumu sıkmak için kulandıgın kelepce boruyu catlatmaz neden boru içine az zorlayarak soktugun metal üsten baskıyı emer kırmaz ve buda ölünceye kadar kecırmazzz

resimlere bakarken kısa anlatım sekli buldum iki ceşme hortumuna nasıl ekleriz araya ince bi ek sokarız tama olur biliyorsun yukarda anlatıgım senin kısaltılmısıda bu eki sen kalın boru ile üste takacaksın anladınnnn

burda yazdıklarımdan anlamadıgın varsa sorr sana tercüme edeyim
    ben düşündügümü anlatmaya calısıtım ama nasıl anladın bilmiyorum
    sogutma olayına gelince bu radyötörde hava alma valfi varmı içerede cok az bi hava kalırsa bu ısınan suyun
    genleşip devirdayim yapmasını alır
    genleşir dönmesi gereken su o hava boslugunu doldurur bulovur olsadahi soguma azalır
    hava kalmadıgından eminsen kesin olarakkkkkkkkkkkk
    ozman söyledigin gibi fanı büyüt olmadı hem arkasına hem önüne fan tak

resimde dirsegin içine sokman geren seyi anlatmak amaclı koydum bu sekilde kelepce kırmaz dirsegii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayrettin -- 13 Ocak 2012; 0:54:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Spike

Resimlerde Kırmızı İçine Aldığım Kısım Hortum Kısmı Taş Gibi Orası Kaçırmıyor Sadece o Rakor Kaçırıyor
    Yeni Rakor Alsam Taksam Yine Aynısını Yaparmı ?

http://imageshack.us/photo/my-images/703/img20120112231536.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/267/img20120112231541.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/714/img20120112231545.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/252/img20120112231556.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/716/img20120112231608.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/848/img20120112232120.jpg/

Birde Anlayan Arkadaşlar İçin İşlemci Boşta 40 Yükte 60-70 Derece Radyatörü 120 lik yerine 240 lik yapıp Daha Sağlam Fanlar Taksam Çok Farkedermi ?

İLGİLENEN Herkese Teşekkürler..

Fittings konusunda hayrettin in dediği şekilde sızıntıyı durdurabilirsin.sıcaklıklara gelirsek benim görebildiğim kadarıyla phenom kullanıosun ve sadece işlemci soğutuyorsun.Neden bukadar sorun yaşadığına gelicek olursak ihtimaller

1)Bu ihtimal değil aslında ama bunu ilk başta düzeltmen lazım.Hortumlar çok uzun tutulmuşsun.Görsel olarak güzel gibi görünebilir ama ciddi performans kaybu yaşatır sana.
    2)Sızıntı bu konuda bir etken eğer sızıntıdan öncede bunlar varsa onu eleyebilirsin.
    3)Kullandığın rad. marka modelini bilmiorum bekli kullandığın ram yüksek cfm değerlerinde adam gibi soğutucak şekilde üretilmiştir.Bunu araştır.
    4)Resimlerden fazla belli olmuyor ama sanırım rad a gereken soğuk hava gidemiyor.Eksoz fan ını içe göre ayarlarsan daha verimli olabilir.Biliyorsun ısınana hava yukarı çıkar.Mantık basit aslında,rad a nekadar temiz ve soğuk hava okdar verimli soğutmaBenim rad da üstte.2 şekildede test yaptım en sağlıklısı bu şekilde.

Buarada sistemi öle kullanma bence.farklı yerdede aynı sorun yaşanırsa sisteme zarar verebilirsin.PSU na düz kontak yaptır sadece pmpayı çalıştır ve kağıt havlularla 1 gün boyunca en yüksek motor devrinde test yap.(tabi sızıntıyı giderdikten sonra) çok fazla 90 dereceli rakorlardan uzaklaş.Bunları yaptığında zaten sorunun çözülücektir.Bendede PII 955 var boşda 30 yükte en fazla 42 görüyorum.
    NOT:İmzaya bakma bi güncelleyemedim gitti

• bende 2 adet 240lık radyator var fanları 300 devirde kullanıyorum laing d5 pompa var devir ayarlı ve en dusukte suan işlemcim i7 920 stok hızda kullanıyorum sıcaklık ise :D bosta 22 derece yukte 40 derecetabı fanları acıp pompayıda en yuksek hıza alırsam 15 derecelere duser sanırım :D
    bu arada arkadaşim bir adet elimde fazladan alpacool 240lık exreme radyator var satılık 88 tl ye satabılırım bu fıyatada bulamazsın bıyerde solıyım yanı :D
    dediğim gibi rakorları fazla sıkma conta var ise conta yamuluyo oradan bıyerden kacırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayrettin

kardeş resimler tamam sökmeden cekmişsin ama genede bahsettigin rekorun sonuna kadar girme olayını gördüm
    radyotör dirsegi pilastik içerdeki su sıcaklıgı 70 derece bi pilastik için sıcak bi derece genleşme yapıyor sana 3 sey söliçem kabiliyetini bilmiyorum yapa bilirmisin bilmem

1) betal bölümü cıkar diptarafı daga kalın olcak sekilde teflon bant dola bi nevi huni misali rekorun uc kısmından basla deli tıkamadan 3 tur ıraya dola sonra teflınu ip sekline aldır ve rekorun son kısmınıda şişirrr sıktıgında sisirdigin yer pilastik rondele vazifesi görecektir kacırmaz

2)rekorun sonuna piknik tüp contası tak ama conda deligi rekordan kücük olsunki somun misali sıksın sende rekoru sık radyötör borusuna dayansın sızdırmasın

3)bu cok daha kesin ama riskli farkettiysen rekorla dirsek aynı kalınlıkta 5 cm rekora takacagın kalın bi hortum bul rekoru yerinden sök hortumu rekorun pasolu yerine gecir kelepce ile sık
    diyer ucuda radyötör dirsegine sok üte gelecegi için kelepcele sıkkelepceyide dirsegin dibinden sıkki pilestik olan radyötör dirsegi kırılmasın becere bilirse 3 cm bi metal boruyuda o dirsek içine gircek sıkılıkta sokarsan ve üstüne gecirdigin kalın hottumu sıkmak için kulandıgın kelepce boruyu catlatmaz neden boru içine az zorlayarak soktugun metal üsten baskıyı emer kırmaz ve buda ölünceye kadar kecırmazzz

resimlere bakarken kısa anlatım sekli buldum iki ceşme hortumuna nasıl ekleriz araya ince bi ek sokarız tama olur biliyorsun yukarda anlatıgım senin kısaltılmısıda bu eki sen kalın boru ile üste takacaksın anladınnnn

burda yazdıklarımdan anlamadıgın varsa sorr sana tercüme edeyim
    ben düşündügümü anlatmaya calısıtım ama nasıl anladın bilmiyorum
    sogutma olayına gelince bu radyötörde hava alma valfi varmı içerede cok az bi hava kalırsa bu ısınan suyun
    genleşip devirdayim yapmasını alır
    genleşir dönmesi gereken su o hava boslugunu doldurur bulovur olsadahi soguma azalır
    hava kalmadıgından eminsen kesin olarakkkkkkkkkkkk
    ozman söyledigin gibi fanı büyüt olmadı hem arkasına hem önüne fan tak

resimde dirsegin içine sokman geren seyi anlatmak amaclı koydum bu sekilde kelepce kırmaz dirsegii

Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür EdERİM 1. Yöntemi Uyguladım Nalburdan Teflon Aldım ( Tava Gibi Bişey Bekliyorudum ) Sonra Radyatörü Kasadan Dışarı Alıp Soktum. Hortumu Çıkartıp İçine Doladım Sonra Tekrar Rakoru Taktım Ve Dışardanda İnce Bi Tabaka Doladım... Süper Olduu 2,5 SAAT Oldu Daha Kaçırmadı Altına Koyduğum Kabıda Çıkarttım Sıvıda Ekledim. Ama Korkuyorum. Tam Altında Yeni Aldığım Ekran Kartım Var Bu Beni Ne kadar idare Eder Karta Damlarsa Sıvı Kötü Olur Çünkü..

• kardeş ben ustayım sıkma işini ben yapmıs olsam sana kesin cevap vere bilirdim
    ama tahminimce sende güzel sıkmussundır bişey olcanı sanmıyorum söyledigim gibi dip tarafı iyi doldurup sıktıgında conta vazifesi görmesini saglamısan bişey olmaz sen genede 3.4 gün tedbiri elden bırakma

350 cc kücük su pet kes 3 yerinden kısa ip bagla oraya terazi misali tak ne sana zararı olur nede etkisi kasa içinbelki yanılırız 3 ay sonra 1 damla düşer sıkıntı olur orda asılı kalsın arada bakarsın olur biterr ;))))))
  • Resimlerden anladığım kadarıyla conta yok, ince O-ring conta işinizi görür.
  • Malesef bazı sıvı soğutma sistemlerinde bu tip sorunlar olabilmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 10 Temmuz 2017; 23:7:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.