Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kullanmakta olduğum Zalman CNPS10X Optima işlemci soğutucunun hem performansından hem de soğutma bloğunun çok yer kaplamasından şikayetçiyim. Bu sebeple sıvı soğutmaya geçmek ve kasamda daha ferah bir alan oluşturmak istiyorum. Daha önce SilverStone Tundra TD02 - E modelini almayı düşünüyordum fakat bütçemin biraz daha artması sebebiyle daha iyi bir soğutucu almaya karar verdim.

Kasa Bilgileri : http://www.corsair.com/en-us/carbide-series-200r-compact-atx-case

Bütçe : 450 TL civarı (En yüksek 500 TL)

NOT : Overclock işlerine bulaşmadığım için soğutucuda aradığım en önemli faktör sessizlik. İkinci planda ise soğutma performansı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb_mehmet -- 23 Şubat 2016; 18:31:46 >

• Önerebileceğiniz herhangi bir soğutucu var mı hocam?
  • Bence sivi soğutma gereksiz, overclock yapmayacaksan sadece sessizlik ve performans istiyorsan Corsair Hyper serisine bakmani öneririm.

Ama ille de sivi soğutma istiyorum almışken en ıyisi olsun diyorsan Corsair h100i

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Darth Vader kullanıcısına yanıt
    İlk mesajımda belirttiğim gibi sıvı soğutmaya geçmek istememin en büyük nedeni kasanın içerisinde ferah bir alan oluşturmak. Hava soğutmanın gayet yeterli olacağını biliyorum ama kasa biraz küçük olduğu için ve bulunduğu yer biraz dar olduğu için içerisindeki bileşenlerin çabucak ısınmasına neden oluyor. Bu yüzden sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum. Amazon üzerinden H100i v2 modelini getirtmeyi düşünüyordum bende.
  • fb_mehmet kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Su soğutma konusunda en önemli olan konu kullanılan radyatörün boyutudur. Soğutma alanı ne kadar büyük olursa fanları o kadar düşük seviyede çalıştırabilir ve dolayısıyla düşük gürültü seviyelerine sahip olabilirsiniz. Sahip olduğunuz kasa maalesef geniş yüzeyli radyatörleri alabilecek boyutlarda değil. Anakartın üzerindeki boşluk sadece fanların sığabileceği kadar bir boşluk oluşturuyor. Oraya maalesef radyatör ve fanı beraber koymak pek mümkün değil. Anakartın mofset soğutucularına değip montajı imkansız hale getirecektir.

Bunun haricinde yazılımla kontrol edilebilen bir su soğutma, yani i serisi her hangi bir model kullanarak kendi isteğinize bağlı olarak profillerinizi ayarlayabilir ve sessiz çalışma ortamı sağlayabilirsiniz. Sizin durumunuzda burada en iyi tercih H80i GT olacaktır. Corsair Link arayüzünde ister sessiz modda çalıştırın isterseniz istediğiniz sıcaklık değerlerinde istediğiniz fan/pompa ayarlarında soğutmayı sağlasın.

• 280 mm'lik radyatör takıldığı zaman fanları monte edecek yer kesinlikle kalmıyor. (Fanlar kasanın dışına takılırsa belki sığdırabiliriz.) 280 mm'lik radyatör yerine 240 mm'lik radyatör tercih etmiş olsak, sığar mı acaba?

Sıvı Soğutma Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb_mehmet -- 29 Şubat 2016; 14:57:52 >
    Mesele radyatörlerin genişliği değil, mesele radyatör ve fanların birleşiminde ortaya çıkan kalınlık. bildiğim kadarıyla anakartla üst panel arasına 25-30 mm lik bir boşluk var ki ya fan ya da radyatör tek başına o boşluğa sığar ama ikisi birlikte modele bağlı olmak üzere 51 ila 55 mm lik bir kalınlık oluşuyor ki bu 200R kasada sıkıntı oluşturabilir.

En ince radyatör 26mm ile H110i GTX'e ait, en kalını ise H100i GTX'in 30 mm kalınlığındaki radyatörü, hal böyleyken maalesef fanların kasanın içerisine konulabilme gibi bir şans yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı soğutma parçaları
    3 yıl önce açıldı
    KASA - Sıvı Soğutma Önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam, radyatör 280 mm olduğu zaman ya radyatör ya da fan sığıyor. Fakat 240 mm'lik radyatör takıldığı zaman 2 cm'lik yer kazanmış oluyoruz. Acaba kazandığımız bu yer ile hem radyatör hem de fanı sığdırabilir miyiz?

Sıvı Soğutma Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb_mehmet -- 29 Şubat 2016; 15:35:45 >
    mesele anakartın VRM soğutucularının radyatöre ya da fana değmesi, bu kadarcık farkla bu sorun çözülemez.
  • Corsair H80i v2 modelinden başka şansım yok o zaman. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam.
    H80i GT ya da H80i V2 ikisi de birebir aynı ürünler sadece adlandırmada değişikliğe gidildi.
  • Amazon.com üzerinden uygun bir fiyata getirtmeyi düşünüyorum hocam. Fakat garanti konusunun nasıl işlediği hakkında bilgim yok. Üründe herhangi bir sıkıntı olduğu zaman ne yapmam gerekiyor?
    Ürün ile ilgili olarak herhangi bir sıkıntı olması durumunda aşağıdaki linkten hesap oluşturmanız ve RMA kaydı oluşturmanız gerekiyor

https://corsair.secure.force.com/home/home.jsp

Corsair ürünleri için RMA kaydı oluşturma konusunda forumdan bazı arkadaşlar detaylı resimlerle prosedürü anlatmışlar. Bu linki referans olarak kullanıp işleminizi gerçekleştirebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_110833956/f_//tm.htm

• Garanti konusunu da böylece halletmiş olduk. Yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.