selam arkadaaslar.. .sisx uzantili uygulamalr hakkinda bilgisi olanlari burda paylasmaya davet ediyorum...
ne gibi bir bilgi ariyorsun arkadasim, ona gore yardimci olalim.
ornegin, *.sisx yeni surum symbian yazilimlarin uzantisidir. (v9.1)
ukalalik olarak alma, ben o kdrini bende biliorum.. hangi pro sisx tir? avantaji ne? niye sis ten sisxe gecis olmus? hatta bi sorum war; s60 3rd edition programlarin hepsinin uzantisi sisx mi? cünkü s60lar la ortak kullanailan pro yok diye saniorum?
herkes bu konuyla ilgili bildigini yazarsa sadece ben deil; bende baska konu hakkinda bilmek isteyenlerde, sorularina cevap bulmus olur..
s60 6.1 symbian v0.9 kullaniyor. s60 7.0 symbian v1.0 kullaniyor. s60 8.0 ve 8.1a v2.0 kullaniyor. s60 9 serisi ise v3.0 kullaniyor.
eski surum symbianlar *.sis uzantisini kullanirken v9.1 3rd ed olanlar *.sisx uzantisini kullaniyor. bunu nedeni ise v3.0 digerlerine gore farkli bir platformu kullanmasi. yeni surum uygulamalar eskilerine uyum saglamiyorlar ve bir sekilde karisikligi kaldirmak icin *.sisx uzantisi kullanilmistir.
hatta nokia resmi sitesinde cep telefonu ozelliklerini yazdigi yerde:
-Yüklenebilir Symbian ve Java™ uygulamaları*
* Nokia xxxx cep telefonu S60 3 platform tabanlıdır. Bazı uygulamalar S60 2.x platform'dan yaratıldığı için bu telefonla uyumlu olarak çalışmaz.
olarak anti parantez acimistir.
tesekkürler, cok aciklayici degil ya da ebn tam anlayamadim,, yine de tesekkür ediyorum... daha bildigin seyleri yaz lütfen..