Şimdi Ara

Sisteminizde Nvidea Ekran Kartı Algılanamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar NP300E5A-S0TTR Model Notebook kullanıyorum.Son bir iki gündür oynadığım bir oyunda FPS aşırı bir şekilde düştüğü için driver güncellemek istedim. Driver güncellemek için Nvide denetim masasını açmak istediğimde bu hatayı aldım.İlk önce driver'ı kaldırmış olabileceğimi düşünerek.Driver indirdim ve kurmaya çalıştım ama tabiki uygun donanım algılanmadı hatası aldım.İnternet'de araştırdıktan sonra genelde Asus Notebook'ların bir serisinde bu problem ile çok karşılaşıldığını gördüm verilen yöntemleri denemeden önce sizlere danışmak istedim.Saygılarımla iyi forumlar.Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sisteminizde NVIDIA Ekran Kartı Algılanamadı

"Sisteminizde NVIDIA ekran kartı algılanmadı" hatası, bilgisayarınızın NVIDIA ekran kartını tanımadığı anlamına gelir. Bu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları uygulayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

• Bilgisayarı yeniden başlatın: Bu, geçici yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ekran kartı sürücülerini güncelleyin: Eski veya bozuk ekran kartı sürücüleri soruna neden olabilir. NVIDIA Kontrol Panelinden en son sürücüleri indirdiğinizden emin olun.
    • Ekran kartını yeniden yerleştirin: Ekran kartı düzgün bir şekilde takılmamışsa algılanmayabilir. Bilgisayarınızı kapatın ve ekran kartını çıkarıp yeniden takın.
    • Anakart BIOS'unu güncelleyin: BIOS sürgün eski veya bozuk olduğunda ekran kartının algılanmasını engelleyebilir. Anakart üreticinizin web sitesinden en son BIOS güncellemesini indirin.
    • Farklı bir PCIe yuvası kullanın: Ekran kartı şu anda kullanılan PCIe yuvasıyla uyumlu olmayabilir. Mümkünse, farklı bir yuva kullanmayı deneyin.
    • Farklı bir güç kablosu kullanın: Bozuk veya yetersiz güç kabloları ekran kartına güç sağlayamayabilir. Farklı bir güç kablosu kullanmayı deneyin.
    • Ekran kartını değiştirin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, ekran kartında fiziksel bir sorun olabilir. Bir yedek ekran kartı takarak bunu test edebilirsiniz.

Sorun devam ediyorsa, daha fazla destek için NVIDIA desteğiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar cevap yazacak olan olursa zahmete girmesin.Teşekkürler iyi forumlar.
  • Bende de Asus notebook var aynı sorun benim de başıma geldi. Hiçbir sorunum yok iken güncelleyim dedim ekran kartını nvidianın sitesinden.. Aynı hatayı verdi ve oyunlarda daha çok kasılma oldu. Hemen sistem geri yükleme yaptım düzeldi,dokunmadım sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorunu işlemcinin grafik chipsetini güncelledim sonrasında Nvidia'nın sitesinden ekran kartının güncel driverını indirip kurdum. Kurulum başarılı oldu ve sorun çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.