Şimdi Ara

Sistemine HD5770 darboğaz yapar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

Arkadaş 5770 alınmaz diyorsunuz ancak ben suanki tüm oyunları 1920x1080 de ve full detayda hiç kasma olmuyor (gta4-bfbc2-assasin cread2-mafia2-batman)

İşlemcinizin kaç ghz ve ne marka model olduğunu söyleyebilir misiniz?

Amd phenom 1055t
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaş 5770 alınmaz diyorsunuz ancak ben suanki tüm oyunları 1920x1080 de ve full detayda hiç kasma olmuyor (gta4-bfbc2-assasin cread2-mafia2-batman)

İşlemcinizin kaç ghz ve ne marka model olduğunu söyleyebilir misiniz?

Amd phenom 1055t

Sen 6 cekirdekli islemci kullaniyorsun ve 3,2ghz'e Turbo yapabiliyorsun...
    Konuyu acan arkadasta gorunuse gore 3 nesil onceki islemci var ve islemcisi darbogaz yapacak.. 2,2ghz islemcisi var ve 2 cekirdekli..

ekran karti darbogaz yapmayacak, ama islemci yapacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 3 Eylül 2010; 20:48:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

yusek cozunurlukte problem olmaz.. ama dusuk cozunurlukte islemci biraz darbogaz yapar..yani dusuk cozunurlukte ekran karti daha fazla kare oynatmak isteyecek ama bu karelerin olusturulmasi icin islemci gucsuz kalacak.. butun oyunlarda degil de bazi yeni oyunlarda ozellikle islemci biraz gucsuz kalir... 5770 iyi bir ekran karti..

Misal verecek olursak.

Hemen hemen tüm simülasyon oyunları. Popüler olanlardan ise GTA4 ü örnek verebiliriz.

--------------------------------------------------------------

Şu an NVidia atağı beklenebilir.

5770 alındığında darboğaz olacaktır. Ancak eğer ileride işlemci değiştirilecek ise olabilir. Zira işlemci değiştirilince ekran kartı tam performans çalışmaya başlayacak ve performans artacak.

Ya da daha en baştan ekran kartı ucuz bir şey alınabilir. İkinci el GTS250-5750 olabilir. Hatta 5770 ikinci el alınır ise çok daha mantıklı olabilir.

----------------------------------

Başka bir arkadaş ta 5850 ye param yetmedi. 5770 kötü bir kart mı? demiş.

Hayır gayet iyi bir karttır. Hele 280 küsüre vatan dan HİS alanlar baya da iyi bir fiyata aldılar. İnsanımız bir şeyi taşlamaya bayırlır. Örümcek adam filminde kötü adam şöyle diyordu. İnsanların en çok görmek isteyecekleri süper kahramanın ölümüdür diye. O hesap.

5770 in şu an rakibi yok. 5770 ten iyi 5850 den ucuz bir kart arıyorsanız da GTX460 a bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Eylül 2010; 10:00:50 >

• Teşekkür ederim o zaman alamıyorum.Ucuz kart almayacağım çünkü mevcut kartım 512mb 128bit bununla idare etmeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrHw

x2 4200 4850 ve üzeri tüm kartlara dar boğaz yapar 5770 de 4850den yüksek performansta olduğunu söylersek doğal olarak olacaktır..programlara inanmayın bazılar karşılaştırma yaparken eski p4leri baz alıyor yani 2.1 işlemcin 4.2lik p4 gibi performans veriyor oyunlarda ama bu çok anlamlı bişey değil eğer gerçekten işlemcinin performansı öğrenmek istiyorsanız 3dmark cpu puanına bakınız. anakartınızın x4 desteği varsa athlon x4 635 geçerseniz darboğaz falan kalmaz yada değişmeyecekseniz oc. yapın

3Dmark06 programından test yaptırdım puanlardan anlamıyorum bakıp ne olduğunu bana söylermisiniz?

Sistemine HD5770 darboğaz yapar mı?

• Towarsche demiş sonunda işlemci darboğazı yapan diye. Hd5770 alacaksan al, darboğaz yapacak olan o değil ki. İşlemcini değiştirmezsen sıkıntı yaşarsın ses takılır vs, ama ekran kartıyla alakası olduğundan değil. Çözünürlük yükseltme de işe yaramayabilir, en düşük çözünürlükte bile oyunu açamayan bir işlemci üst çözünürlükte hiç açılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Towarsche demiş sonunda işlemci darboğazı yapan diye. Hd5770 alacaksan al, darboğaz yapacak olan o değil ki. İşlemcini değiştirmezsen sıkıntı yaşarsın ses takılır vs, ama ekran kartıyla alakası olduğundan değil. Çözünürlük yükseltme de işe yaramayabilir, en düşük çözünürlükte bile oyunu açamayan bir işlemci üst çözünürlükte hiç açılmaz.

Biliyorum darboğaz yapacak olan işlemci ama alacağım yine eski kart seviyelerinde performansı olacak hiçbir getirisi olmayacak işlemci yüzünden. Bunun için vazgeçtim
  • Öyle bişey yok, işlemciyle ekran kartını hala aynı kefede değerlendiriyorsun. İşlemcini değiştirebilirsin ama değiştirmeden de hd5770 işini yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Öyle bişey yok, işlemciyle ekran kartını hala aynı kefede değerlendiriyorsun. İşlemcini değiştirebilirsin ama değiştirmeden de hd5770 işini yapar.

Eksileri neler olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLVeR_FoX

diyelimki oyunun belli bir yerinde ekran kartının 50 fps verebilecek gücü var.sen o işlemciyle o anda aşağı yukarı 30 fps alırsın.
    eğer 3ghz seviyelerine oc edersen işlemcini 33-34 fpslere çıkabilir bu değer.yani kısacası o ekran kartından yaklaşık %65-70 arasında bir verim alırsın.
    fakat işlemciyi seven oyunlarda mesela gta 4 tarzı oyunlarda ciddi fps düşüşleri yaşarsın.

Peki bu karttan vazgeçtim diyelim gts250 almaya kalksam o da mı darboğaz yapacak?

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-ztc_gts250_eco-gts-250-eco-gddr3-1gb-256bit-nvidia-dx10-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44545

• gts250 (düz), 4850, 5770 zaten aşağı yukarı aynı ayarda kartlar.

• şuan kullandığın kart nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

şuan kullandığın kart nedir?

Ati Radeon X300/X550/X1050 serisi 512 MB kartı değiştirmemdeki en büyük neden pixel shaderin 2.0 olması.
  • quote:

quote:

Ati Radeon X300/X550/X1050 serisi 512 MB kartı değiştirmemdeki en büyük neden pixel shaderin 2.0 olması.

baya düşük kartlarmış. dostum o işlemci ile HD4670'den ilerisini alma derim elindeki kartlara göre uçurum fark var zaten arada.
  • quote:

quote:

quote:

baya düşük kartlarmış. dostum o işlemci ile HD4670'den ilerisini alma derim elindeki kartlara göre uçurum fark var zaten arada.

1-2 seneye kadar işlemci değiştirmeyi düşünüyorum fakat 1 sene için kart alamam mecbur sadece ram,psu alıcam

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-2 seneye kadar işlemci değiştirmeyi düşünüyorum fakat 1 sene için kart alamam mecbur sadece ram,psu alıcam

o zaman 5770 alıp 1 sene tam performansını almadan kullanacaksın.

• bende de aynı işlemcinin 3 ghz olanı var yani athlon x2 250 3ghz.sizce bu darboğaz yapar mi. Benzer bir durum olduğu için yeni konu açmak istemedim.
  • düşük işlemciyi iyi gpu bir darboğaz sorununa elbette yol açar. Bana özelden gelen bir sürü şikayet oldu. Adamlara yeni işlemci ve anakaret aldırınca düzeliyor.

Darboğaz oluşur. İyi işlemci olmalı.
  • Ekran kartın büyükse işlemcinde en az 4 çekirdek olmalı ki o yükü taşısın remlere monitöre yoksa en düşük bileşenin hızıyla çalışır benim görüşüm 4gb rem 4çekirdek 4ghz işlemci 4 dörtlük bir ekran kartıdır bıktım çünkü sistem toplamaktan stabiliteyi tutturmak artık zamanımı almıyor sıkılmazsam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.