Şimdi Ara

Sistemin Overclock uygunluğu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bayağı eski bir sistemim var. Overclock yapmak istiyorum şu an işlemcimin fanı bozulduğundan tüm özellikleri söyleyemem ama bildiğim kadarını söyleyeyim, ekstra donanımları da söyleyin biliyorsam onları da yazarım.

İşlemci: İntel Pentium e2200 2.20 ghz
    Anakart: Gigabyte Q35m s2
    Ekran kartı: Emin değilim ama hatırlatığım kadarıyla ati radeon 4600 series
    Ram: 2 GB fakat markasını bilmiyorum.
    Ayrıca overclock hakkında hiç bişey bilmiyorum ve daha önce hiç yapmadım. En basit yolu biostan çarpan ile yapmakmış sanırım.
    Sadece cpu'yu oc yapacağım sizce ideal ne kadardır? 3 yada 2.8 uygun mudur?
    Teşekkür ederim

• Hocam hız işlemcisine göre değişir,biraz da şans işidir.
    Işlemcinizin çarpan kilidi açık mı tam emin olamadım ama açık değilse BUS da yükseltebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler öncelikle, internette 3.3 ghz kadar cıkaranlar var ama bu kişiler oc ile sürekli uğraşan kişiler. Ben de güvenli olan bir hızda oc yapayım diyorum.
    Şu aralar moba oyunlar oynuyorum dota 2 lol tarzı ve 2.2 ghz yükleme ekranında beni benden alıyor. O yüzden oc gerçekten istiyorum. Ve çarpan kilidinin açık olup olmadığını bilmiyorum cunku dediğim gibi işlemci fanı bozulduğundan pcyi açamıyorum.
  • kişisel tavsiyem imkan varsa pc değiştirmeniz olacaktır. o.c olur mu o pentium işlemciye, hatta o anakart o.c destekleyecek mi onları bilmiyorum.
    ayrıca çarpan kilidi açık değilse ( ki şahsi düşüncem değildir. benim q6600 işlemcimde açık değildi mecburen bus yükselterek o.c etmiştim.) overclock yapması çok zahmetli olabiliyor.
    bu pc için de stok soğutucu ayarında bir fanı 15 tlye bulabilirsiniz. diğer çözümleri de şu şekilde anlatayım

1) eğer idare etsin hem de o.c yapabileyim diyorsanız,
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-t2mn-22fp-r1-blizzard-t2-mini-intel-lga-77511551156-&-amd-am2am3am3+fm1/productdetails.aspx?I_ID=65139
    önerebilirim. zamanında bu soğutucu ile q6600 ü(2.4ghz stok olarak) 3.5 ghzye kadar çıkartabilmiştim.

2) hayır ben ilerde (1-2 sene içinde) kasa da değiştiririm iyi bir sistem kurarım alacağım soğutucuyu da onda kullanırım diyorsanız,

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-212x-20pm-r1-hyper-212x-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65848

alacağınız ürün budur.

3) sıvı soğutma düşünüyorsanız eğer

a-http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/corsair-cw-9060007-ww-hydro-serisi%E2%84%A2-h60-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=65798

b- biraz daha abartırsak ,

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/corsair-cw-9060009-ww-hydro-serisi%E2%84%A2-h100i-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=64745

alabilirsiniz.

daha da abartmayayım nitrojen tankı falan çıkartıcam gece gece.

• En düşük ayarlarda 30 fps altına düşüyorsa overclock seni kurtarmaz.

• Bayağı bayağı düşüyor hocam o zaman ben hiç uğraşmayayım. Zaten bir laptopum var da ona her zaman ulaşamıyorum bunu iyileştireyim biraz demiştim. Teşekkürler hepinize
  • Max fps yi belki biraz artirirsin ama önemliolan tfdeki fps. Herkes skill kullandığı an 15 lere düşüyorsa overclock tan sonra 16 17lere düşer aradaki farka inan ddeğmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 9 Ağustos 2013; 15:48:49 >
  • yok oyun içi 25-30 ama oyunun en başında 0 fps görüyorum 40.saniyeye kadar kendine gelemiyorr pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhanea -- 9 Ağustos 2013; 16:17:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.